gosiaczek272 03.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 JAreczku mój ty drogi myślisz że powinam po jutrzejszym spotkaniu z budowlańcem biegać co sił w nogach i szukać materiałów???? ps. na Tarnowskich góach zadałam CI pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Linia czerwona zaznaczona gdzie może nastąpić pękniecie od nacisku na strop ściankę działową na górze :cry: http://inlinethumb48.webshots.com/37423/2333231840101780555S500x500Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.01.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Linia czerwona zaznaczona gdzie może nastąpić pękniecie od nacisku na strop ściankę działową na górze :cry : http://inlinethumb48.webshots.com/37423/2333231840101780555S500x500Q85.jpg Przy terivie to może bym się zgodził, ale nie przy żerańskich płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam. Chyba że jeszcze dasz podciąg to juz nie będzie (jakie mamja szerokość [płyty żerańskie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 03.01.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 WIdze ze tu dalej cięzke rozmowy na temat stropu i pękania hihi poczytam a potem zobaczymy za pare lat kto sie przyzna jak coś pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.01.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam. Chyba że jeszcze dasz podciąg to juz nie będzie (jakie mamja szerokość [płyty żerańskie?) A gdzie byś proponował ten podciąg? Bo ja nie widzę innej sensownej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 03.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 witam wszystkich Tymowiczow w Nowym Roku ale widze ze wciaż te same tematy walkujecie to juz staje sie nudne nie macie innych tematow tylko wciaż ten strop i kto ma racje juz chyba nie tylko my ale większosć chyba ma dosć tych przekomarzan mam nadzieje ze atmosfera sie poprawi bo juz nie bardzo mamy ochote byc na tym forum Renia i Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.01.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Hej Wam wszystkim. Z ciekawością przeczytałam wasze posty i w miejscu gdzie piszecie o podciagach postanowiłam, że się wpiszę w wasza stronkę ... Buduje Granata - z tego co pamietam to Jola i Jarek też mysleli o tym projekcie.. . Zresztą domki sa podobne do siebie w swojej prostocie. Ja wyrzuciłam ścianę nośną między salonem, i korytarzem i chce Wam pokazać jak wygląda podciąg.... http://images32.fotosik.pl/96/e1fcfb602f22800fmed.jpg http://images31.fotosik.pl/70/a845636ef6a467c9med.jpg Ta belka po prawej stronie przy suficie to własnie podciąg. Niestety, u mnie jest duży ponieważ będzie musiał dużo prznosic obciążeń i dlatego jest jeszcze filar. W moim projekcie wykończeniowym zarówno podciąg jak i filar będą obłożone drewnem, więc doda to uroku całej wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Gosiaczek, pisałaś też o zadaszeniu tarasu...- ja mam zadaszony taras więcej niz jest w projekcie oryginalnym ...i wcale nie jest to problemem dla światła w salonie. Mam tez okna na ścianie gdzie u was jest wykusz ( u niektórych ) Z kolei okno w kuchni jest tak jak u Was i wierz mi, pomimo dużego zadaszenia tarasu, w salonie jest ok.... http://images31.fotosik.pl/62/b7cb918f39045b4cmed.jpg Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich Tymowiczów....i nie wykłócajcie się o coś co nie ma żadnego sensu.....sorrki.....Stukpuk....Twoj dziennik jest oki......podoba mi się.... i gratulacje dla żonki, za konsekwencje braku mieszkania z teściami....powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.01.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Stukpuk....ale Ciebie to chyba już nie ma.... lecisz pewnie do Holandii....powodzenia w pracy i coby domek pod Waszą nieobecnośc rósł sobie powoli jak grzybek na jesieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witaj Wasiak z Granatu Ja tez czasami śledzę wasz forum. Dziekujemy cie za drogocenne wskazówki dla Tymowiczów. Z tym Waszym podciagiem i filarami w salonie wygląda ciekawiej i moze to będzie z twojego pomysłu Kuba. Pozdrowienia dla Granatowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Wasiek dziekuje za zdjęcia i komentarze szczerze mówiąc to oglądałam Twój dzienni i chciałam zapytać o ten taras i zadaszenie ale mnie ubiegłeś mam jeszcze pytanie czy jak zadaszyłeś to nie chaczysz głową ??? no bo w sumie to tymek jest niższy chyba że podniosłeś ścianke kolankową?? rozumiem że on zakrywa cały taras??? ps. Gratuluje granata ładny domek sama sie nad nim zastanawiałam ale wygrał tymek ze wzgledu na boczny balkon bo z przodu to nie mam nic ciekawego pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 a teraz pare słów do moich ulubionych chłopców czyli Jarka i boba budowniczego stukpuka myśle że forumowicze mają racje mnie to akurat nie przeszkadza wasze spory bo sama jestem zawzieta jak osioł!! ale odpóśćcie sobie z nowym rokiem tak jak pisałam za pare lat sie zobaczy komu co pęka komu co na łeb leci( mam nadzieje że nic ) ja uważam że każdy z nas ten budujący i zaczynający jak już zamieszka to pewie i tak powie kurcze to mogłem zrobić tak a to tak myśle że to nie uniknione ale to jest życie ... a o gustach sie nie dyskutuje wiec TYMKOWICZE CAŁEJ POLSKI ŁĄCZCIE SIĘ cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ok już zamkniemy w sprawie pęknięcia Stuku, słyszałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bania1201 04.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Moi Kochani, witam w nowym roku. Na bieżąco staram się śledzić forum i widzę że budujących tymka przybywa coraz więcej. Żeby nie było nam smutno kupiliśmy sobie z mężem pod choinkę projekt i chociaż tyle mamy. W dalszym ciągu czekamy na plan zagspodarowania przestrzennego w gminie gdzie będziemy budowali naszego tymusia- może do marca się wyrobią. Jesteśmy pełni nadziei że w tym roku ruszymy z budową. Oglądałam zdjęcia Tymka Kasi i Piotrka i w łazience zauważyłam podtynkowe systemy do spłukiwania wc, bidetu i umywalki. Otóż chciałam Was poinformować, że jestem dyrektorem w firmie która jest producentem takich stelaży i systemów. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę http://www.hautec.com.pl na przegląd naszych wyrobów i w ramach wspólnego naszego celu - by budowa tymka wyszła jak najtaniej - zaoferuję specjalne ceny. O dodatkowe informacje na ten temat proszę napisać: [email protected]. Pozdrawiam gorąco Bania1201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam basiu, pamiętam że mieliście problem z drogą wewnętrzna, i co? Załatwiliście juz z ta drogą? Bardzo cieszymy się że juz macie projekt Tymka, jest sympatyczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bania1201 04.01.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jeśli będzie w gminie nowy plan zagospodarowania przestrzennego to powinniśmy ruszyć z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.01.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Stukpuk....ale Ciebie to chyba już nie ma.... lecisz pewnie do Holandii....powodzenia w pracy i coby domek pod Waszą nieobecnośc rósł sobie powoli jak grzybek na jesieni.... Jadę dziś wieczorem więc wszystkiego naj dla budujących Tymki!!!!!!!! Niech się mury pną do góry!!!!!!! I niech nic nie pęka!!!!!!!!!!! I jak wrócę powstanie kilka nowych Tymków!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Stukpuk....ale Ciebie to chyba już nie ma.... lecisz pewnie do Holandii....powodzenia w pracy i coby domek pod Waszą nieobecnośc rósł sobie powoli jak grzybek na jesieni.... Jadę dziś wieczorem więc wszystkiego naj dla budujących Tymki!!!!!!!! Niech się mury pną do góry!!!!!!! I niech nic nie pęka!!!!!!!!!!! I jak wrócę powstanie kilka nowych Tymków!!!!!!! I pewnie w Holandii też powstanie choćby jeden Tymek Powodzenia w holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.01.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ok już zamkniemy w sprawie pęknięcia Stuku, słyszałeś?? Co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts