Jola i Jarek 04.01.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ok już zamkniemy w sprawie pęknięcia Stuku, słyszałeś?? Co? zamkniemy w sprawie pęknięcia stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.01.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Gosiaczek, ja kobieta jestem.... a co do tarasu, to wszystko jest w porządku i mój mąż, który ma 186cm wzrostu spokojnie przechodzi pod końcówką zadaszenia i ma jeszcze dużo luzu. Z tym, że nasz Granat jest w wersji maxi.... szerokość tarasu będzie 5 metrów a pod zadaszeniem wyjdzie jakieś 3,80. Jak masz jeszcze jakies pytania to ....pytaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale tu fajnie ruch w interesie lubie to stukupuku miłej podróży wracaj do nas wasiek kobieto dziekuje za odpowiedz i przepraszam za pomyłke płci:) jak bede cos chcaiła to zapytam na pweno bania dzieki za propozycje napewno skorzysta a teraz po krótce wróciłam od budowlanca ma zrobic mi kosztorys ale chyba sie zdecyduje hihih bo za duzego wyboru nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale tu fajnie ruch w interesie lubie to stukupuku miłej podróży wracaj do nas wasiek kobieto dziekuje za odpowiedz i przepraszam za pomyłke płci:) jak bede cos chcaiła to zapytam na pweno bania dzieki za propozycje napewno skorzysta a teraz po krótce wróciłam od budowlanca ma zrobic mi kosztorys ale chyba sie zdecyduje hihih bo za duzego wyboru nie mam Witam Gosiaczku, ciekaw jestem jak Wam poszło z majstrem?? Z czego będzie chciał budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Gosiaczku, kosztorys to on wystrzeli między 35 a 54 tys(w zależności od regionu tak wyceniają :evil:u nas by budowali ok 25 tys) za robocizna jeśli będzie równierz wstawił więźby dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jareczku mam nadzieje że taniej bo tam gdzie ja buduje to ceny chyba bardziej (mam nadziej) zblizone do waszych bo to nie centrum Polski a i nie jest to jakaś aglomeracja uuu bogu dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jareczku mam nadzieje że taniej bo tam gdzie ja buduje to ceny chyba bardziej (mam nadziej) zblizone do waszych bo to nie centrum Polski a i nie jest to jakaś aglomeracja uuu bogu dzieki no to właśnie życzymy takiej ceny jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 aa i jeszcze Jarku ale nie zabij mnie za to pytanie i plisss nie odsyłaj do wcześniejszych stron (haha za względu na naszą dobrą znajomoś bądz pobłażliwy dla gosiaczka) golądałam zdjecia kasi i piotrka i łązienka wygląda jak moja teraz taka mała czy to wina zdjecia czy oni mają przeniesioną tą łazienke tam gdzie antresola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 25 tysiaków z więźbą własnie hola hola dobry pomysł mi wpadł dzieki Tobie oczywiście Jarku prosze wszystkich tymkowiczów o podanie ile ekipa sobie zażyczyła wtedy bede miała jakieś rozeznianie i nie wypadną mi oczy jak mi żuci cene kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 aa i jeszcze Jarku ale nie zabij mnie za to pytanie i plisss nie odsyłaj do wcześniejszych stron (haha za względu na naszą dobrą znajomoś bądz pobłażliwy dla gosiaczka) golądałam zdjecia kasi i piotrka i łązienka wygląda jak moja teraz taka mała czy to wina zdjecia czy oni mają przeniesioną tą łazienke tam gdzie antresola Faktyczne andresola jest ciut mniejsza od oryginalnej z ok 1 - 2 m2 (my mamy wg projektu i jest super) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.01.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 to dobrze i wierze Ci na słowo bo poprostu sie przeraziłam garaż też wygląda mały ale moze to zdjecia aaaa to co oni mają tam gdzie jest faktycznie łązienka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 to dobrze i wierze Ci na słowo bo poprostu sie przeraziłam garaż też wygląda mały ale moze to zdjecia aaaa to co oni mają tam gdzie jest faktycznie łązienka??? Garaż to przydałby sie poszerzyć ok 20 - 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 04.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Gosiaczku, To co widzieliśmy zdjęcie Granata kilka postów wcześniej i jest pokazany zadaszony taras to w nasym przypadku misiała byś podnieść o 3 - 4 pustaki ścianki kolankowej (granat wg projektu ma 3 pustaki wysokości ścianki kolankowej a tymek wcale nie ma ścianki kolankowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.01.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 I tu masz rację Jarku. Granat ma trzy pustaki plus 24 cm wieńca i na to dopiero murłata około 20 cm. Razem scianka kolankowa wychodzi - bez wylewki - około 115 cm. Potem połozyliśmy 5 cm styro i 6cm wylewki, żeby wyrównać podłoge razem z łazienką gdzie jest ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 04.01.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 witam my mamy projekt w zmianach okno w salonie będzie 270 czyli okno to małe i te balkonowe połączone na środku i całe balkonowe do dołu. ta pani co robi nam zmiany powiedziała że dobry pomysł dzięki temu zyskamy w pokoju dwa rogi np. na wstawienie kanapy rogowej nasi sąsiedzi też mają takie okno i super to wygląda powiększamy o 0,5 m dom żeby garaż był większy bo 3m to troszkę mało jak się wkleja zdjęcia niech mi ktoś napisze na gg 3641563 Witam, widzę że jeszcze ktoś podziela moje zdanie i poszerza garaż. Dzięki za wsparcie !!! Wytłumacz jeszcze raz dokładnie jakie wymiary będzie miało to okno w salonie połączone z drzwiami balkonowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 04.01.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam Alino i Kuba Wstawiam zdjęcie "waszego" tymka z okniem 150x150 w kuchni http://inlinethumb02.webshots.com/19073/2591341810101780555S600x600Q85.jpg P.S. A czy nie pomysleliscie zrobić Ganek z drewna + okna, byłby jeszcze ładniej Sorry Jarek wróciłem dopiero z delegacji, dzięki za to okno 150/150. Tak okna będą drewniane a ganek murowany ale wykończony jak w tym projekcie : http://www.archipelag.pl/projekty-domow/igusia/?AreaMaxMenu=160&AreaMinMenu=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 04.01.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witaj Wasiak z Granatu Ja tez czasami śledzę wasz forum. Dziekujemy cie za drogocenne wskazówki dla Tymowiczów. Z tym Waszym podciagiem i filarami w salonie wygląda ciekawiej i moze to będzie z twojego pomysłu Kuba. Pozdrowienia dla Granatowców Tak, Wasiek dzięki za to zdjęcie podciągu - nie taki on straszny jak go malują można rzec - w drewnie może być naprawdę ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 05.01.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 tarce siły czytam i trace siły ja już sama nie wiem co i gdzie srobic 130m2 do przy pmoich 61m2 mieszkania to lux a jak patrze na zdjecia to mi sie wydaje ze ten dom jest mały ratunku mimo mojego wzrostu 160cm to jakos mały no cuż po przespaniu nocy a do pójścia do architekta zostały mi jeszcze dwie wiec bede wam teraz opowiadac o moich snacha wy mnie wyspierajcie hah i oczywiscie wyrażajcie swoje zdania:) a wiec na dzien dzisiejszy zmiany 1. Scianka kolankowa 1,5 lub dwa pustaki.....ile to daje powierzchni nie wiem 2. wykusz na bank z tego sie nie wycofam a jak ktoś mi to bedzie z głowy próbował wybic to sie na jego oczach tne... 3. schody ze spocznikem czy jak sie to pisze 4. jedno duze okono balkonowe ???? i tu sie za wcześnie obudziłam 5. jedno dodatkowe okno dachowe w pokoju nad salonem mniejszym 6. aaaaa okienka jak u jarka te malutkie z przodka 7. zamurowuje ściane za wiatrołapem i robie spirzarke 8. a góra nie mam na nią pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 05.01.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 tarce siły czytam i trace siły ja już sama nie wiem co i gdzie srobic 130m2 do przy pmoich 61m2 mieszkania to lux a jak patrze na zdjecia to mi sie wydaje ze ten dom jest mały ratunku mimo mojego wzrostu 160cm to jakos mały no cuż po przespaniu nocy a do pójścia do architekta zostały mi jeszcze dwie wiec bede wam teraz opowiadac o moich snacha wy mnie wyspierajcie hah i oczywiscie wyrażajcie swoje zdania:) a wiec na dzien dzisiejszy zmiany 1. Scianka kolankowa 1,5 lub dwa pustaki.....ile to daje powierzchni nie wiem 2. wykusz na bank z tego sie nie wycofam a jak ktoś mi to bedzie z głowy próbował wybic to sie na jego oczach tne... 3. schody ze spocznikem czy jak sie to pisze 4. jedno duze okono balkonowe ???? i tu sie za wcześnie obudziłam 5. jedno dodatkowe okno dachowe w pokoju nad salonem mniejszym 6. aaaaa okienka jak u jarka te malutkie z przodka 7. zamurowuje ściane za wiatrołapem i robie spirzarke 8. a góra nie mam na nią pomysłu N a pierwsze pytanie jeśli podniesiesz o 1,5 pustaka to będziesz miała ok 150 m2 użytkowej i odrazu na drugie pytanie jeśli zrobisz wykusz to zyskasz jeszcze dodatkowe ok 2 m2 i juz masz duży dom 3. my mamy ze spocznikiem 4. okno balkonowe duże??? a gdzie meble jesli będzie mniej sciań ?? %, dokładnie nie wiem gdzie jest?? 6. jestem za 7. a jak przeniesiesz brudne ziemniaki do kuchni?? przez salon?? 8. bez komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 05.01.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 witam:) u nas w salonie też będzie jedno duże okno z tyłu domu tak jak na fotkach u Wasiek, dzięki za zdjęcia, teraz mam obraz jakto będzie wyglądało w realu:) a co do utraty ścian, to chyba zależy ile kto chce mieć mebli i jakie wysokie, prawda. My będziemy mieli całą wolną ścianę od pokoju więc na niską komodę wystarczy A i M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts