Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

A to co?

witam aniu i macku co to ten karamzyt:)

ja jestem na etapie geodety za napalowanie przyłaczy woda energia itd 600zł +_ 300 hah po tem arhitekt 1000 zł

CZY KTOŚ MI W KONCU POEIW JAK ZAŁĄTWIC DOKŁĄDNIE TO POZWOLENIE NA BUDOWE CO MUSZE MIEC I GDZIE PIERW UDERZYĆ BO MIOTAM SIE I DOSTAJE JUZ NERWICY :roll:

Cześć Gosiu, a czy masz może architekta od akceptacji projektu i zmiany projektu?

jeśli masz to przeważnie Pan czy pani architekt wszystkie papierologie załatwia :wink: (my wszystko od zmiany projektu, akceptacji projektu, załątwiania wyrysu działki w urzedzie i jak wszystko zakompletuje do załatwiania o pozwolenie budowy i wtedy poszliśmy do urzędu przekazać potrzebne papiery od architekta - i po co się motać skoro architekt załatwia) i za wszystko zapłaciliśmy 1220 zł 8)

:lol:

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest to w 11-tej stronie

:D :D o tak Jarku jak zawsze masz racje

załamałam sie nie ma planu zagospodarowani terenu musze złożyc wniosek i czekac............. do 2 miesiecy!!!!!!!!!!!

potem miesiac za zezwolenie na budowa TO JEST CHORE!!!! 2 miesice robi mi sie marzec przy oczywisci dobrych wiatrach i przy życzliwości Pań i Panów urzedniuków w co wątpie :x jak sie wyrobi do kwietnia a tak planowałam budowe to MÓWCIE MI MISTRZU :evil:

a teraz czekam na jakieś słowa otuchy i podtrzymania mnie da duchu :cry:

Jest to w 11-tej stronie

załamałam sie nie ma planu zagospodarowani terenu musze złożyc wniosek i czekac............. do 2 miesiecy!!!!!!!!!!!

potem miesiac za zezwolenie na budowa TO JEST CHORE!!!! 2 miesice robi mi sie marzec przy oczywisci dobrych wiatrach i przy życzliwości Pań i Panów urzedniuków w co wątpie :x jak sie wyrobi do kwietnia a tak planowałam budowe to MÓWCIE MI MISTRZU :evil:

:o Skoro w uzrędzie nie ma Planu zagospodarowania terenu to czy nie sprawdziliście w uzredzie żeby zobaczyc cel działki (czy pod budowę czy to rolna) zanim kupiliście działki :cry:

Jest to w 11-tej stronie

:o Skoro w uzrędzie nie ma Planu zagospodarowania terenu to czy nie sprawdziliście w uzredzie żeby zobaczyc cel działki (czy pod budowę czy to rolna) zanim kupiliście działki :cry:

to była rolna została odrolniona a ta dzalka jest juz z 10 lat własnością ale nikt tam nic nie robił a co to jest jakiś duzy problem???

Jest to w 11-tej stronie

to była rolna została odrolniona a ta dzalka jest juz z 10 lat własnością ale nikt tam nic nie robił a co to jest jakiś duzy problem???

Bo nic nie wiadomo co będzie w tym planu zagospodarowania terenu (oby był tylko na cele osiadla domków jednorodzinnych a nie wkoło twojej działki same usługi)

Jarku ja nie rozumien co ty do mnie piszesz ale już sie boje :o przedstawie Ci po krótce jak to wygląda bo zdjec nie wklejałam

jest to dzałka przy lesie na tak zwanym wygwizdowie ludzie sie tam powoli budują bo wcześniej był problem z prądem stara linia energetyczna dlatego tak to wygląda .

Jarku ja nie rozumien co ty do mnie piszesz ale już sie boje :o przedstawie Ci po krótce jak to wygląda bo zdjec nie wklejałam

jest to dzałka przy lesie na tak zwanym wygwizdowie ludzie sie tam powoli budują bo wcześniej był problem z prądem stara linia energetyczna dlatego tak to wygląda .

Powiem ci najlepiej jak były by same działki pod budowę domków jednorodzinnych (na pewno nie chcesz żeby koło twojego domu w sąsiedztwie był warsztat samochodowy i ci przez cały dzien hałasował albo kuźnia prawda)

no a dokładniej bo dalej nie rozumiem?? że co planu zagospodarowania tereunu nie ma wiec z czym to sie wiąrze że każdy może sobie postawić tam co chce czy jak??

Jeżeli ktoś z góry decyduje że na tej okolicy co masz działka będzie wyłącznie pod jakąś działalność (np market) to masz juz uciązliwego sąsiada a jak pod osiedle domków to już ok, (to wszytko będzie zaznaczone w planie zagospodarowania i zmienia się co pięć lat jeśli przez ten okres nic się nie dzieje tzn prze 5 lat niic nie buduje) a jak nie rozumiesz to zapytaj dokładnie o tym pani architekt i ona czy dokładnie wytłumaczy

My natomiast jak zainteresowaliśmy pewną działkę to zaraz sparwidziliśmy czy to jes właśni budowlana i czy w pobliżu nie będzie jakis uciążliwy sąsiad jak wszystko ok to wtedy kupowaliśmy działke

gosiaczku 272,

witam w gronie osób których budowa swojego domku uzależniona jest od planu zagospodarowania przestrzennego. my czekamy na plan już rok i myślę że jeszcze z pół roku poczekamy no chyba że między czasie wejdzie w życie nowe prawo budowlane - na co bardzo liczę. U nas sprawa opiera się o drogę asfaltową która jest a jednak jej nie ma a działka jest przeznaczona pod zabudowę. Chcemy się budować na jednym z większych osiedli domków jednorodzinnych ale, że Polska ma chore prawo (nie tylko budowlane) to musimy niestety czekać. Aż mnie serce boli bo nic nie mogę zrobić. Nie załamuj się i głowa do góry :p

witam:)

Gosi czytam iwidze,że macie niezły problem

a my w sobotę spotkalismy się ze znajomymi, którzy tez kupili juz projekt Tymka i będa też budowac, także mam nadzieje nowi Tymkowicze dołączą tu niebawem

poza tym to chyba u nas jest problem z drogą, bo powiina mieć 10m,a chyba nie ma...

witam własnie wracam z urzędu miasta złożyłam szybko co sie dało a musiałam oprócz mampi dołączyć zgde energetyki i wodociągów mapke zasadniczą i do celów projekotwych a wniosek miał 2 strony ale poszło nawet miłe panie w tym urzędnie powiedzały ze mam zadzwonic za tydzien i powiedzom mi kto dostał moją sprawe i myśli że moze tak po 1,5 miesaca bedzie odpowiedz i powiedzała ze nie powinno byc problemow skoro tam juz są budynk

ps. Moja pani Architekt powiedzała to samo ze to według niej formalnośc tylko szkoda ze tak późno sie za to wziełąm

witam własnie wracam z urzędu miasta złożyłam szybko co sie dało a musiałam oprócz mampi dołączyć zgde energetyki i wodociągów mapke zasadniczą i do celów projekotwych a wniosek miał 2 strony ale poszło nawet miłe panie w tym urzędnie powiedzały ze mam zadzwonic za tydzien i powiedzom mi kto dostał moją sprawe i myśli że moze tak po 1,5 miesaca bedzie odpowiedz i powiedzała ze nie powinno byc problemow skoro tam juz są budynk

ps. Moja pani Architekt powiedzała to samo ze to według niej formalnośc tylko szkoda ze tak późno sie za to wziełąm

Skoro tam są budynki koło Ciebie to dobry znak tzn że w Planie zagospodarwania nie ma o budowie np supermarket tzn że ty mozesz budować zapragniony Tymek :wink: