gosiaczek272 19.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 wiecie co ja tam poczytałam dokładnie ten kosztorys i nie czaje tego wogóle bo są tam tez jakies materiały wyszczególnione ale zaczekam do poniedzałku i zaraz do niego dzwonie o co chodzi bo jak na robocizne z materiałami to za tanio jak na samą robocizne to za drogo wiec ni jak mi to nie pasuje ale przeprowadze wywiad i sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 19.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ...no a u mnie dziś był drugi potencjalny wykonawca. Cena za fundament zaizolowany - robocizna 8900 zł - tamten 9800 ale wydaje mi się większym fachurą. Chyba podjąłem decyzję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 19.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Pytanie do wszystkich którzy znają się na prawie budowlanym - czy jeśli sąsiad wyrazi na piśmie zgodę można budować dom 2 m od granicy jego działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 19.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Aha dodam że chodzi o garaż z budynkiem gospodarczym długości 5,8 m i szerokości 6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 20.01.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Pytanie do wszystkich którzy znają się na prawie budowlanym - czy jeśli sąsiad wyrazi na piśmie zgodę można budować dom 2 m od granicy jego działki ? Witam, jeśli sąsiad wyrazi zgodę to można, ale jeśli chcecie żyć w zgodzie z sąsiadem to radziłbym o tym zapomnieć, bo mamy takiego znajomego, który też miał pisemna zgoda sąsiada i postawił ok 2 m od granicy garaż a jak już postawił to jego sąsiad kazał go rozebrać i od tego czasu są jak woda i ogień Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 20.01.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jarek słyszałeś coś o nowelizacji prawa budowlanego jakie podobno ma być w tym roku? - gdzieś kiedyś na jakimś forum ktoś pisał że mają być też zmienione te min odległości od granicy sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 20.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jarek słyszałeś coś o nowelizacji prawa budowlanego jakie podobno ma być w tym roku? - gdzieś kiedyś na jakimś forum ktoś pisał że mają być też zmienione te min odległości od granicy sąsiada Wiem że min odległość od granicy to 3 m jeśli nie ma okna lub są luksfery i 4 m jeśli budynek ma okna, można jeszcze zmniejszyć odległość (dokładnie jak minimalne to trzeba zajrzeć do przepisu) jeśli sąsiad wyrazi zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 21.01.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 no to czas się pożali pani architekt odłozyła mój projekt no bo jak sie dowiedzała ze nie mam zagospodarowani terenu to sie nie spieszy w sumie sie nie dziwie dzis zadzwoniłam do podwykonawcy z pytaniem o co chodzi z tym kosztorysem ze te 83 tys to chyba kpina a on 83???? i zdziwko to mnie juz wogóle rozwalił ze to nie oo robił ten kosztorys i ze on to musi wyjasnic bo nawet tego nie ogladał !!! taaa ja dzekuje co sie dzieje jakies fatum ratunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 22.01.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 witamy:) wlasnie dzisiaj dowiedzielismy sie ze mamy juz pozwolenienie na budowe:)jutro maciej jedzie odebrac, takze z dwa tygidnie odczekamy po deszczach, woda troszke zejdzie i akurat sie pozwolnienie uprawomocni i jak pogoda dopisze to kopiemy:) cegla na budowie juz stoi:) 26 palet pelnej i 9 polowek, Poroton Robena, za całosc ok 12100, rtakze metr sciany ok 56 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 24.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witamy:) wlasnie dzisiaj dowiedzielismy sie ze mamy juz pozwolenienie na budowe:) jutro maciej jedzie odebrac, takze z dwa tygidnie odczekamy po deszczach, woda troszke zejdzie i akurat sie pozwolnienie uprawomocni i jak pogoda dopisze to kopiemy:) cegla na budowie juz stoi:) 26 palet pelnej i 9 polowek, Poroton Robena, za całosc ok 12100, rtakze metr sciany ok 56 zł Witam Aniu i Maczku Gratulacja!!! To super że już przesliście przez ten niewdzięczny problem z papierami. To to będziemy już was śledzić krok po kroku jak stawiacie Tymka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 25.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 pozwolenie juz odebrane:) postaram sie pokazac fotki dzialki Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 27.01.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 No to i ja mam problem... Zakłąd energetyczny który wcześniej sporządził warunki przyłączeniowe prądu a potem tj. w sierpniu podpisaliśmy umowę o przyłącz (mają czas 12 miesięcy) zamiast najpierw zwrócić się do nas o to byśmy załatwili dokument zwany zgodą włąścicieli nieruchomości przez które do nas będzie dostarczana energia nie przewidzieli że jeden z użytkowników (działka narożna) nie zgodzi się na pociągnięcie z dwóch stron jego działki lini napowietrznej - zgodził się na linie napowietrzną z jednej strony i ziemią z drugiej. A mądry Zakład Energetyczny ogłosił już przetarg na przyłącz prądu do naszego domu i jakaś firma ten przetarg wygrała. Po przedstawieniu przez nas dokumentów - zgody użytkowników przez które ma iść linia energetyczna a w zasadzie warunkowej zgody jednego z włąścicieli nieruchomości - firma która wygrała przetarg powiedziała że nie zgadza się z takim rozwiązaniem tj. część linia napowietrzna ok.55 m i reszta ok. 50 m kabel pod ziemią.W zasadzie gosć z tej firmy zadzwonił i powiedzał że jak mu dopłacę 600 zł (do tych ok. 2100 zł które daje ZE) to on to zrobi. Ale powiedziałem mu (sory za wyrażenie) takiego wała o zawalił Zakład energetyczny który najpierw ogłasza przetarg a potem prosi o zgodę innych właścicieli nieruchomości. Dygresja: ja bym się też nie zgodził na linię napowietrzna która oplatała by dwie strony mojej działki więc rozumiem mojego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 28.01.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam dawno nas tu nie bylo może kilka fotek z wykozczenia naszego dachuhttp://inlinethumb16.webshots.com/42319/2216333690102101093S600x600Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 28.01.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 http://inlinethumb63.webshots.com/42942/2734352020102101093S600x600Q85.jpgDaszek na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 28.01.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 http://inlinethumb61.webshots.com/39612/2355249770102101093S600x600Q85.jpgwidok z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 28.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 http://inlinethumb64.webshots.com/31423/2487736040102101093S600x600Q85.jpgWidok od podwórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 28.01.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Kowiny oczywiscie beda juz niedlugo Pozdrawiam wszystkich tymowiczow Mirek i Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.01.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam Renato i Mirku Widzę Zdjęcia Waszego Tymka, prezentuje sie bardziej okazały niż nasz Tymek(pewnie prze ten dodatkowy garaż). Widzę że tam gdzie nie pokryto dachówką to pewnie na okna dachowe . Czegoś tutaj brakuje, a więc nie widzę kominów, czyżby zrezygnowaliscie z kominów, czy co? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.01.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Kowiny oczywiscie beda juz niedlugo Pozdrawiam wszystkich tymowiczow Mirek i Renia Acha, już przeczytałem że kominy jednak będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 28.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam narazie sa dachowki poodslaniane na okna dachowe i kominyWyglada troche inaczej jak wszystkie tymki myśle ze bedzie ok chcemy narazie jeszcze okna wstawic i oczywiscie kominy .Pozniej elektryka i reszta instalacji Mirek iRenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts