Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich Tymowiczów.

:lol:

To prawda że tutaj zrobiło się trochę za cicho :cry: ,

Skoro jest za cicho to może ja coś troche popiszę.

My z jednej firmy Juz zamawialiśmy komplet okien z firmy drobroplast o profilu Avantgarde 9000 http://www.dobroplast.pl/index.php (i tu zmiana otworów tarasowych na parterze, zamiast 150x210 robimy 170x230) okna będa oklejone z zewnątrz drewnopodobna warstwa w kolorze złoty dąb i zamawialiśmy drzwi garazowe segmentowe kasetonowe w kolorze złoty dąb (razem kosztuje 9800 z montażem) i zamawialiśmy również drewniane drzwi wejściowe 110x230 (nad drzwiami świetlnik, same drzwi 110x210) w kolorze w/w z firmy TikMar z Łomży http://www.tikmar.pl/ (2900zł)

Teraz szukamy drzwi do kotłowni. Chcemy pod koniec luteko zamknąc nasz przesliczny Tymek i zaraz w marcu ruszylibyśmy z instalacją wszelkiego rodzaju z tynkiem jak nam kasa pozwala to i ocieplenie plus ekewacja.

Pozdrawiam 8)

nie wymarli tylko nie mamy się czym chwalic, tak jak Wy:)

my czekamy, aż sie pozwolenie na budowę uprawomocni, i jak pogoda pozwoli to zaczynamy "wykopki":)

dachówka bardzo ładnie wygląda w słońcu, całkiem inny koor niż na tych pierwszych fotkach

fajnie wyglada ten wasz domek na takim chyba odludziu troszkę? a tak wogole to czy wy bedziecie tez mieli szambo? i jakie?

pozdrawiamy

AiM

Witam Was w pierwszym projekcie mamy szambo

ale jest kanaliza wiec oczywiscie musimy sobie sami polozyc kanalize gmina sie wypiela tz kiedys nie przewidzieli ze tu beda dzialki polozyli tylko na o siem dzialek a my niestety jestesmy jeszcze dalej wiec nie ma podciagniete do nas

Miejsce jest super cisza , osiedle dopiero sie buduje jestesmy jedni z pierwszych Pozdrawiamy Renia i Mirek

Witam Wszystkim Tymowiczom.

Trochę popiszę żeby nik nie narzekał że "wymarli".

Już jesteśmy umówieni z sprawdzonym Tynkarzem (bierze 15 zł za m2 - targowaliśmy na 14 zł) na pod koniec kwietnia - początek maja (to już nie długo), na początek w przyszłym tygodniu tylko nad jednej scianie (wewnętrzna ściana) w garażu będzie tynkował jeszcze przed mocowaniem prowadnicy drzwi garażowej i zaraz po tym będziemy montowali wszystkie otwory tzn okna i drzwi zewnętrzne. 8)

Jak będą już stawione otwory to wkleję foty

Pozdrawiam

Witam wszystkich jezeli chodzi o cene dachu powiem ze nie wiem dlatego ze my placimy od calosci wybudowania za stan surowy zamkniety i dach tez oni polozyli wiec nie wiem . Dach ma 200m2plus dwa male daszki na tarasie

Fotki oczywiscie wkleje moze nam sie uda juz z oknami i drzwiami i drugim kominem POzdrawiam Renia i Mirek

Witam, was wszystkich serdecznie, tych którzy już kończą i tych którzy zaczynają budowanie TYMKA.

Ja należę do tych drugich i stąd moje pytania,

1. ile zużyliście betoników na fundamenty (wraz z tarasem)?

2. ile kg drutu wam wyszło na całe fundamenty i ile strzemion?

3. czy pierwsza wylewka musi być uzbrojona? jak tak to czym? (drutem, siatką?)

Ja wiem że ktoś zaraz napisze że temat był omawiany ale myślę że jeśli go jeszcze raz poruszymy to forum nie ucierpi :-)

pozdrawiam wszyskich budujących

nowy forumowicz klamor :D