Beata i Rafał 25.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 mmiras zdjęcie Twojego domu o zachodzie słońca tak mi utkwiło w pamięci, że zupełnie nie zapamiętałam wcześniejszych zdjęć i informacji. Ale się zakręciłm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 25.02.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 To kolejna fotka naszej działki! http://inlinethumb15.webshots.com/37710/2038074180103098714S600x600Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 25.02.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Udało się! Teraz to i ja będę mogła szkolić nowych fanów Tymka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 26.02.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Udało się! Teraz to i ja będę mogła szkolić nowych fanów Tymka! Noo, to ja już idę na emeryturę - obejmujesz zastępstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 26.02.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 "To kolejna fotka naszej działki! " Wiataj Beata! Nie tak dawno kilka długich miesięcy spędziłam w Kiekrzu czy dobrze się orientuję, że Wasza działeczka jest na tym nowo powstającym osiedlu? Tak mi się wydaje patrząc na te drzewa i ten stary budynek w tle, po drugiej stronie drogi:) Bardzo fajne to osiedle sie robi, a wydaje mi się, że właśnie tam widziałam Tymka wtedy był w stanie surowym? Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 26.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Jeśli chodzi o podnoszenie ścianki kolankowej nasz projektant radził nam wydłużyć krokwie dachowe co sprawi, że Tymek nie straci swojego uroku. Tak też zrobimy. Dokładnie tak! Nam też projektant tak doradził. Pójdzie na to trochę więcej drzewa i dachówki ale wygląd bedzie taki sam! Urok Tymka pozostanie nie naruszony A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 26.02.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 ja mam pytanie do Jareczka bo postanowiłam jeszcze raz przeczytac forum ufff a nie jest to łatwe bo jest tego sporo... gdzies pisałes ze po podniesieniu ścianki kolankowej Wasz tymek wygląda jak tymianek?? dalej tak myślisz?? czy radził byś mi tak jak powyzej napisane przedłużyc krokwie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 26.02.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 ja mam pytanie do Jareczka bo postanowiłam jeszcze raz przeczytac forum ufff a nie jest to łatwe bo jest tego sporo... gdzies pisałes ze po podniesieniu ścianki kolankowej Wasz tymek wygląda jak tymianek?? dalej tak myślisz?? czy radził byś mi tak jak powyzej napisane przedłużyc krokwie??? Witam Gosiaczku, wątki o podniesieniu ścianki kolankowej było dużo i każdy pisał o ile podniósł albo ma zamiar podnosić, są porozrzucane w różnych stronach rózni podniesli od pół pustaka do 3 pustaków), ja też wspomniałem kilkakrotnie że na pewno już nie pamiętam na której stronie jest (musiałby przeglądać od początku forum z czego już mi się nie chce zagladać) . Nasz tyemk nie wygląda jak tamaniek - bo poszerzyliśmy dach o ok 60cm - czyli po 30 cm po obu bokach od ściany szczytowej (można porówniać kilka zdjęcia z opisami o ile poniesli, które wkleiłem na początku stycznia lub pod koniec grudnia - są o kilka stron wcześniej) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 26.02.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 JArku ja wiem i czytałm te posty o podniesieu sciany kolankowej co zaczy ze poszzerzyłes dach?? możesz mi to opsac jak blondynce a co do okna w kuchni?? to macie 150/150?? tez juz pewnie ptyałam ale dzis ide do archtekta i chce zamknąć sprawe ze zmianami wiec tak dopytuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 26.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 okna w kuchni jak w projekcie 150x120a poszerzyłem dach to znaczy że długość dachu wydłużył się o 60 cm (w projekcie ma długość 1359 cm - chyba masz projekt - rzut dachu) a my mamy 1420cm czyli dach z boku od strony ściany szczytowej wystaje ok ok 70 cm (a w projekcie masz 40 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 26.02.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 JArku ja wiem i czytałm te posty o podniesieu sciany kolankowej co zaczy ze poszzerzyłes dach?? możesz mi to opsac jak blondynce a co do okna w kuchni?? to macie 150/150?? tez juz pewnie ptyałam ale dzis ide do archtekta i chce zamknąć sprawe ze zmianami wiec tak dopytuje... Nie chę wierzyć że jesteś blondynką - Myślałem że jesteś brunetką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 26.02.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 anskidan nasza działka znajduje się jakieś 150m od nowo powstającego osiedla domków - może nawet tego o którym myślisz. Nasza działka jest w Kiekrzu ale pod Rokietnicą. To bardzo miło, że okolica tak bliska memu sercu jest Ci znana. Chyba z tym Tymkiem w stanie surowym to coś nie tak Na tym osiedlu owszem znajdują się domki podobne do Tymka. Chociaż patrząc na powstałe domy członków forum wszyscy budujemy ten sam dom a każdy wygląda inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 26.02.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Dopisuje się do zaszczytnego grona budujących TYMKA !!! W tym tygodniu zamawiam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 26.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 anskidan nasza działka znajduje się jakieś 150m od nowo powstającego osiedla domków - może nawet tego o którym myślisz. Nasza działka jest w Kiekrzu ale pod Rokietnicą. To bardzo miło, że okolica tak bliska memu sercu jest Ci znana. Chyba z tym Tymkiem w stanie surowym to coś nie tak Na tym osiedlu owszem znajdują się domki podobne do Tymka. Chociaż patrząc na powstałe domy członków forum wszyscy budujemy ten sam dom a każdy wygląda inaczej. tak, też myślałam o kierunku na Rokietnicę. Z tym Tymkiem nie byłam do konca pewna, bo to był stan surowy ale jakis podobny. Dokładnie tak jak piszesz co domek to inny choc niby taki sam:) Muszę przyznac, ze Kiekrz tez jest bliski memu sercu(tam zaczeła sie moja kariera zawodowa, chyba wiadomo jaka ) co prawda mieszkałam praktycznie na samym poczatku ale cała miejscowość i wszytskie okoliczne sa mi dobrze znane:) Naprawde fajne miejsce, wszędzie blisko, ale cisza i spokoj w porówniu z Pozaniem, i te jeziora wszędzie wokół. Jeszcze tam wróce, jesli nie na szkolenie to chocby nad te jeziora:) Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 26.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Dopisuje się do zaszczytnego grona budujących TYMKA !!! W tym tygodniu zamawiam projekt Zatem witamy na pokładzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 26.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witamy! Czy ktoś z Was wybudował bądź jest w trakcie budowy Tymka w woj. śląskim czy małopolskim? Pozdrawiamy wszystkich Tymkowiczów Magda i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynio_monia 27.02.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witamy! Czy ktoś z Was wybudował bądź jest w trakcie budowy Tymka w woj. śląskim czy małopolskim? Pozdrawiamy wszystkich Tymkowiczów Magda i Tomek Śląskie okolice Żor ,Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 27.02.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam Dopisuje się do zaszczytnego grona budujących TYMKA !!! W tym tygodniu zamawiam projekt No witamy w naszym gronie Tymka, a kiedy zaczynacie budować? i co postanowiliście z tą spiżarnią? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 27.02.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witamy! Czy ktoś z Was wybudował bądź jest w trakcie budowy Tymka w woj. śląskim czy małopolskim? Pozdrawiamy wszystkich Tymkowiczów Magda i Tomek Witaj. Własnie dzisiaj zamówiłem projekt i będę budował w okolicach Częstochowy. Jak sie uda to jeszcze w tym roku ruszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 27.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam Dopisuje się do zaszczytnego grona budujących TYMKA !!! W tym tygodniu zamawiam projekt No witamy w naszym gronie Tymka, a kiedy zaczynacie budować? i co postanowiliście z tą spiżarnią? Pozdrawiam Witaj Chyba zostawimy spizarnie z przejsciem. A jak nie to zamkniemy ja od strony wejścia do domu. Sam nie wiem. Ciągle sie zastanawiamy. Budowa może ruszy w tym roku ? Zobaczymy.Odezwę się potem, bo mam jeszcze parę pytań, a teraz nie mam czasu. Dzięki za powitanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts