Beata i Rafał 27.02.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witaj Aniu! Piszesz, że mieszkałaś na początku Kiekrza, początek kariery zawodowej to już wiem czy się zajmujesz. Przez moment po studiach też rozważałam tą możliwość nawet wzięłam udział w pierwszym etapie rekrutacji! Dobrze myślę? Zgadza się nasza okolica jest.....Fakt do centrum Poznania oki niech będzie w najgorszym wypadku 20 min a zarazem zdala od miejskiego zgiełku! To jakbyś była w naszej okolicy a nasze Tymki będą już gotowe to zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynio_monia 27.02.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 http://inlinethumb46.webshots.com/18349/2541126470102184952S500x500Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynio_monia 27.02.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 http://inlinethumb20.webshots.com/7059/2804891190102184952S500x500Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 27.02.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 http://inlinethumb20.webshots.com/7059/2804891190102184952S500x500Q85.jpg Witam, o ile ściankę kolankową podnieśliście? Wyglada na to że wydłużyliście krokwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 27.02.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witaj Aniu! Piszesz, że mieszkałaś na początku Kiekrza, początek kariery zawodowej to już wiem czy się zajmujesz. Przez moment po studiach też rozważałam tą możliwość nawet wzięłam udział w pierwszym etapie rekrutacji! Dobrze myślę? Zgadza się nasza okolica jest.....Fakt do centrum Poznania oki niech będzie w najgorszym wypadku 20 min a zarazem zdala od miejskiego zgiełku! To jakbyś była w naszej okolicy a nasze Tymki będą już gotowe to zapraszam! Witaj Beatko! Dokładnie tak, dobrze myślisz:) To takie spełnione marzenie , ja nie czekałam do końca studiów, poszłam na 3 roku Kolejnym marzeniem jest Tymek i powoli zaczyna się realizować, w przyszłym tygodniu będziemy mieli już projekt!!! Bardzo prawdopodobne, że jeszcze nie raz będę w Kiekrzu, więc na pewno dam znać wcześniej i porównymy nasze Tymki Widzę, że mamy coś wspólnego, praca, domki, chyba się dogadamy Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynio_monia 27.02.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 http://inlinethumb20.webshots.com/7059/2804891190102184952S500x500Q85.jpg Witam, o ile ściankę kolankową podnieśliście? Wyglada na to że wydłużyliście krokwie? jakieś 48 cm + murłata (14*14) a krokwie chyba powinny byc troszke dłuższe ale moze mi się tak tylko wydaje zobaczymy jak wyjdzie całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 27.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Marzenia się spełniają tylko trzeba w nie mocno wierzyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 27.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No proszę! Tu już krokwie na dachu a my czekamy ... formalności z działką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 27.02.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzisiaj to nam założyli okna , drzwi wejsciowe i garażowe i jutro dokończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 27.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witamy! Czy ktoś z Was wybudował bądź jest w trakcie budowy Tymka w woj. śląskim czy małopolskim? Pozdrawiamy wszystkich Tymkowiczów Magda i Tomek witam my jestesmy ze ślaska budowac sie beidzemy w tym roku mam nadziej w Tarnowskich górach pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 27.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 JArku a jednak jestem blondynką haha i to naturalną a nie farbowaną a i idzis rozmawiałam z moim o waszym tymku i o oknach ze nie moge sie doczekac kiedy zobacze waszego Tymka z oknami czeka z niecierpliwością aaa i żałuje ze mieszkacie tak daleko bo mam straszliwą ochote zobaczyc Waszego Tymka w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 27.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 JArku a jednak jestem blondynką haha i to naturalną a nie farbowaną a i idzis rozmawiałam z moim o waszym tymku i o oknach ze nie moge sie doczekac kiedy zobacze waszego Tymka z oknami czeka z niecierpliwością aaa i żałuje ze mieszkacie tak daleko bo mam straszliwą ochote zobaczyc Waszego Tymka w realu To jestem rozczarowany Z kim rozmawiałaś o naszym Tymku?? Zdjęcia to może wstawię w ten weekend Słodkich snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 27.02.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witamy!Musimy się pochwalić, że zaczynamy naszą budowę już za ok. tydzień i bardzo się cieszymy . Jesteśmy na tym forum i na innych związanych z Tymkiem od samego początku ich istnień, także śledzimy postępy, zmiany itp. wszystkich Tymkowiczów i dziękujemy (szczególnie Kasi i Piotrowi i oczywiście Joli i Jarkowi naszym specjalnym przewodnikom) Wam wszystkim za pomoc w podjęciu decyzji dotyczących zmian w Tymku.Wcześniej byliśmy bardziej "podglądaczami", a teraz mamy nadzieję być pełnowartościowymi członkami tego forum i oto nasze zmiany: *Strop "lany" *Podwyższenie ścianki kolankowej o 3 pustaki *Przesuniecie wejścia do kuchni bardziej na środek –filar! Kuchnia zamknięta * W salonie okno przy kuchni – zamiana na balkonowe, (ale nie za duże) i na tej samej ścianie dodanie okna, likwidacja okna od strony tarasu wszystko ze względu na nasłoecznienie *Schody z zabiegowych na schody ze spoczynkiem *Likwidacja okna dachowego nad schodami i jeśli to możliwe przesunięcie okna z holu bardziej w prawo tak, aby mogło dawać światło na schody i hol *W sypialniach kolo balkonu likwidacja okien dachowych – dodanie okien przy drzwiach balkonowych *Z garderoby w pokoju (nr 6) – pralnia z przejściem do łazienki i w niej małe okienko (nie dachowe tylko z boku Prosimy o komentarz Pozdrawiamy serdecznie Magda i Tomek P.S. Pozdro dla Delusa my również zieloni tymczasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.02.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witamy!Musimy się pochwalić, że zaczynamy naszą budowę już za ok. tydzień i bardzo się cieszymy . Jesteśmy na tym forum i na innych związanych z Tymkiem od samego początku ich istnień, także śledzimy postępy, zmiany itp. wszystkich Tymkowiczów i dziękujemy (szczególnie Kasi i Piotrowi i oczywiście Joli i Jarkowi naszym specjalnym przewodnikom) Wam wszystkim za pomoc w podjęciu decyzji dotyczących zmian w Tymku.Wcześniej byliśmy bardziej "podglądaczami", a teraz mamy nadzieję być pełnowartościowymi członkami tego forum i oto nasze zmiany: *Strop "lany" *Podwyższenie ścianki kolankowej o 3 pustaki *Przesuniecie wejścia do kuchni bardziej na środek –filar! Kuchnia zamknięta * W salonie okno przy kuchni – zamiana na balkonowe, (ale nie za duże) i na tej samej ścianie dodanie okna, likwidacja okna od strony tarasu wszystko ze względu na nasłoecznienie *Schody z zabiegowych na schody ze spoczynkiem *Likwidacja okna dachowego nad schodami i jeśli to możliwe przesunięcie okna z holu bardziej w prawo tak, aby mogło dawać światło na schody i hol *W sypialniach kolo balkonu likwidacja okien dachowych – dodanie okien przy drzwiach balkonowych *Z garderoby w pokoju (nr 6) – pralnia z przejściem do łazienki i w niej małe okienko (nie dachowe tylko z boku Prosimy o komentarz Pozdrawiamy serdecznie Magda i Tomek P.S. Pozdro dla Delusa my również zieloni tymczasowo Witamy nowego członka!!! Lany strop ok Podwyższanie ściańki kolankowej (to chyba jak będziesz chciał żeby Twój dom wyglądał jak Tymaniek to spoko) tzn ok Wejście do kuchni ok salonie okno przy kuchni na balkonowe - jeśli jest to strona południowa to ok schody ze spocznikiem to tak jak my mamy likwidacja okna dachowego nad schodami - to już w tym problem będzie w holu na parterze będzie ciemno - czyli warto wstawić dodatkowe okna obok drzwi wejściowe (jak u nas) a po drugie nie da się przesunąć okno dachowe bo akurat jest dodatkowy daszek nad wejsciem. W sypialniach kolo balkonu likwidacja okien dachowych – dodanie okien przy drzwiach balkonowych to najlepsze rozwiązanie - szkoda że my o tym nie pomyśleliśmy wcześniej Z garderoby w pokoju (nr 6) – pralnia z przejściem do łazienki i w niej małe okienko (nie dachowe tylko z boku - lepszym rozwiązaniem byłoby małe okno dachowe niż przy szczycie - wygląd zewnętrzny by się zepsuł Myśle że ten mój komentarz Ciebie nie drażniło:wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 witam Mag&Tom witajcie w naszym gronie tych co juz dalek i tych co jesczcze w lecie. ja co do okna na dachu sprzodu domu Jarek ma racje bo tam jest lukarnia czy jakos tam i nie da sie tego okna przesunąc nad klatke bardziej wiem bo sama kombinowałam ps. zapomniałąm sie pochwalic ze w poniedzałek ustaiłam wszystkie zmiany i pani architekt robi juz adaptacje:) Ps. mam cichą nadzieje ze w przyszłym tygoniu tak jak pani obiecała bedzie adaptacja terenu w tedy podpisuje umowe odrazu z vatenffalem i w maju bede miec prąd na działce ptyanie czy wy wszscy mielisci wode na dzałce?? kto z was na dzien dzisejszy korzysta ze studni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 28.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 witam Mag&Tom witajcie w naszym gronie tych co juz dalek i tych co jesczcze w lecie. ja co do okna na dachu sprzodu domu Jarek ma racje bo tam jest lukarnia czy jakos tam i nie da sie tego okna przesunąc nad klatke bardziej wiem bo sama kombinowałam ps. zapomniałąm sie pochwalic ze w poniedzałek ustaiłam wszystkie zmiany i pani architekt robi juz adaptacje:) Ps. mam cichą nadzieje ze w przyszłym tygoniu tak jak pani obiecała bedzie adaptacja terenu w tedy podpisuje umowe odrazu z vatenffalem i w maju bede miec prąd na działce ptyanie czy wy wszscy mielisci wode na dzałce?? kto z was na dzien dzisejszy korzysta ze studni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bania1201 28.02.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jarku,bardzo Cię proszę zrób zdjęcia pomieszczeń łazienek na dole i na górze. Mam wrażenie, że ta łazienka na dole jest strasznie mała. Chciałabym zeby tam się zmieścił prysznic umywalka i wc. dzieki p.S. Nie zapeszam ale może po świętach wyjaśni się sprawa z naszą nieszczęsną drogą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 28.02.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jarku, bardzo Cię proszę zrób zdjęcia pomieszczeń łazienek na dole i na górze. Mam wrażenie, że ta łazienka na dole jest strasznie mała. Chciałabym zeby tam się zmieścił prysznic umywalka i wc. dzieki p.S. Nie zapeszam ale może po świętach wyjaśni się sprawa z naszą nieszczęsną drogą.. Witam Bania, Zdjęcie do łazienki na górze to już jest wstawione gdzieś wcześniejszych stronach - ale jeszcze zrobię zdjęcie łazienkę z oknem dachowym i postaram się żeby obejmował w całości i w dwóch ujęciach a co na dole to jest problem - ponieważ nie ma jeszcze jedną ściankę działową między łazienkę a spiżarnią bo będziemy je wstawili ściankę z regipsu (będziemy chcieli założyć spłuczkę wewnątrz ściany - to już będziemy robili dopiero w na jesieni albo w przyszłym roku Ta ścianka jest przesunięta o ok 30 - 40 cm kosztem spiżarni. mieliśmy (gdzieś zapodział się) projekt wykonany przez pani od zmiany projektów i zmieściło się tam kabina prysznicowa i sedes (w ściance z spiżarnią), umywalkę w ściance z kuchnią i pralka w ściance z salonem (między kominem i ścianką holu) Myślę że wam trochę podpowiedziałem w sprawie łazienki na dole. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.02.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam Tymowiczów. W środę pracownicy z rejonu energetycznego zakładali słup i kable do naszej granicy działki hip hip hura. http://inlinethumb10.webshots.com/41929/2945222270101780555S500x500Q85.jpg Too co widać na słupie zwijany kabel to kabel przyłączenia ze słupa do naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 29.02.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Na prośbę Bani wstawiam zdjęcia łazienki na górze http://inlinethumb49.webshots.com/15344/2044638790101780555S600x600Q85.jpg http://inlinethumb41.webshots.com/21608/2292267170101780555S600x600Q85.jpg http://inlinethumb48.webshots.com/39727/2946856440101780555S600x600Q85.jpg Słabo, na zdjęcie nie za bardzo widać całe pomieszczenie - lepiej zobaczyć to na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts