Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

My też likwidujemy wejście do spiżarni do strony wiatrołapu i będziemy mieli tylko przez kuchnię, dzięki czemu zrobimy więcej miejsca np. na regał, a jeśli chodzi o ziemniaki to do kuchni przyniose je już w garnku, gdyż mogę je trzymać w pomieszczeniu gospodarczym, za garażem. Tam też będzie stała pralka, gdyż będziemy mieli ogrzewanie gazowe i nie potrzebujemy kotłowni.

Schody też robimy drewniane, o żadnych innych nawet nie myśleliśmy. A i kuchnia jednak będzie otwarta, pomyślimy tylko cos o tym słupku, żeby to ładnie wyglądało :)

Pozdrawiam, A.

mam kolegę który jest inspektorem nadzoru budowlanego i podobno nie ma problemu z tymi słupami drewnianymi na górze jak i na dole z tym w kuchni tylko jeszcze mi nie powiedział w jaki sposób,stwierdził że zobaczę w trakcie,on będzie czuwał nad całą budową.

U nas też nie mieliśmy z tym problemem :wink: 8)

14zl/m2 sama robocizna bez materiału to ok. moim zdaniem tynk gipsowy jest lepszym rozwiązaniem,robisz go tylko raz pod malowanie,knauf utrzymuje wam mikroklimat w domu pobiera lub oddaje wilgoć dostosowuje się do temperatury.i jest zdecydowanie zdrowszy,pytajcie kogo chcecie szybciej i ładniej.zaprosiłbym was na osiedle które teraz robie pod wrocławiem żebyście mogli porównać.

Witam!Przede wszystkim z podziwem gratuluję dobrego wyboru okien i drzwi Jarku, po wstawieniu Tymek naprawdę nabiera swojego wdzięku! Jeśli mi się uda to wstawie zdjęcia naszej działeczki, tylko dwa, bo pogoda była paskudna no i my niestety w przeciwieństwie do większości Tymkowiczów nie możemy być przy naszej budowie obecni :(

http://thumb13.webshots.net/t/58/558/0/50/35/2584050350103114093YjhMVr_th.jpg

http://thumb13.webshots.net/t/58/558/1/38/48/2604138480103114093ZsLPsU_th.jpg

Pozdrawiamy

Podpowiem, zanim ktos Was ochrzani. :D :D

Umieszczacie wybrane przez was zdjęcia, gdziesz na portalu. Na przykład na fotosiku. Jak tak mam. http://www.fotosik.pl Wtedy wasze zdjęcia maja adres interentowy i go kopiujecie. Na fotosiku np. kopiujemy bezposredni link do zdjęcia. Sa opisane wszystkie kody. Potem taki link z tego zdjecia wrzucacie miedzy:

tu%20%20link%20do%20zdjecia

i gotowe

JOLU I JARKU powiedzcie dużo was wyszły okna,drzwi i brama garażowa ??? Bo ja pytałem w swoich stronach i tak wstępnie otrzymałem sumie prawie 25000 zł.

Witam, to już opisałem na 19 stronie ale właśnie wklejam cytat. :wink:

Witam Wszystkich Tymowiczów.

To prawda że tutaj zrobiło się trochę za cicho ,

Skoro jest za cicho to może ja coś troche popiszę.

My z jednej firmy Juz zamawialiśmy komplet okien z firmy drobroplast o profilu Avantgarde 9000 http://www.dobroplast.pl/index.php (i tu zmiana otworów tarasowych na parterze, zamiast 150x210 robimy 170x230) okna będa oklejone z zewnątrz drewnopodobna warstwa w kolorze złoty dąb i zamawialiśmy drzwi garazowe segmentowe kasetonowe w kolorze złoty dąb (razem kosztuje 9800 z montażem) i zamawialiśmy również drewniane drzwi wejściowe 110x230 (nad drzwiami świetlnik, same drzwi 110x210) w kolorze w/w z firmy TikMar z Łomży http://www.tikmar.pl/ (2900zł)

Teraz szukamy drzwi do kotłowni. Chcemy pod koniec luteko zamknąc nasz przesliczny Tymek i zaraz w marcu ruszylibyśmy z instalacją wszelkiego rodzaju z tynkiem jak nam kasa pozwala to i ocieplenie plus ekewacja.

Pozdrawiam

No jeszcze dodaję czego tutaj nie opisałem - drzwi metalowe do kotłowni "Geal" z Łomży 1000 zł czyli za wszystko 13700 zł a co ty tutaj podałeś to jakaś kosmiczna cena :o Chyba że będziecie kupowali okna drewniane to może być tyle kosztować

Pozdrawiam

proponuje wam najpierw obejrzeć gdzieś ich "robotę" bo są ekipy które strasznie szargają nam opinie nazywając się tynkarzami.póżniej poprawienie czegoś takiego to jest ............ prze.........!!!!!

Nasz tynkarz jest sprawdzany i widziałem jak on tynkował i jak sprawuje po roku tynk (u mojego znajomego)

powiem ci coś, my to mamy szczęście że do tej pory mieliśmy porządnych fachowców a nie partaczy (ciekawy jestem jak ja będę robił instalację :wink: )