anskidan 13.03.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A ja muszę się pochwaliś, że zrobiliśmy kolejny krok do naszego Tymka:-) Byliśmy dzisiaj u kierownika budowy Tak wstępnie porozmawiać, jeśli się na niego zdecydujemy to będzie to koszt 1800 netto, ostatecznie zgodził się na 2000 zł, brutto. Cena przewiduje, że w tym roku postawimy stan surowy zamknięty, a w przyszłym budynek będzie wykonczony i gotowy do odbioru. Na budowie kierownik obiecał pojawić się przynaj,mnie raz w tyg, oczywiście gdy sytuacja tego będzie wymagać będzie częściej, oraz załatwi za nas całą dokumentację związaną z prowadzeniem budowy. Co myślicie o tej cenie?? Jutro odbiorę mapkę do celów projektowych i odrazu do projektana jadę Pozdrawiam, A, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 13.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Groźne niebo??? Fotka była zrobiona tuż przed deszczem - aparat to canon digital IXUS 860IS Dlatego groźne, bo przed deszczem Podoba mi sie Dzieki za info o aparacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 13.03.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z tego wszystkiego mam motyle w brzuchu! Fajnie nie ???? Ja też chcę !!!! Ale my musim pocekać na własne motylki Ale daj Boże niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm Serdecznie zapraszmy do udziału w licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIA I DANIEL C. 14.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Puk, stuk Tymkowicze!!!! U nas już po koparkach i po murarzach!!! Jest....stanął..... stał się rzeczywistością-w stanie surowym . Jest śliczny, zwarty, funkcjonalny. Dzisiaj też jak każdego dnia po pracy wstąpię na teren budowy i nacieszę oczy. Wiem, że rozumiecie ten zachwyt. Pozdrawiam . Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 14.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 O tez Ania i Daniel i tez macie Tymka:-) Witam na pokładzie i gratujulę stanu surowego Napisz czy coś zmienialiście, jak wygląda Wasz Tymek, może jakieś fotki wkleisz? Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 14.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 http://images34.fotosik.pl/178/bbd37082dc2fa49dmed.jpg studnia wykopana na 9 m jest woda,hydrofor kupiony i dzisiaj mam nadzieje że będzie podłączony !!! http://images28.fotosik.pl/176/e5561aebd60fa3aemed.jpg http://images28.fotosik.pl/176/77445a0513668c4emed.jpg jutro ławy zalewają !!! Muszę się pochwalić że byłam w TYMKU W STANIE SUROWYM Super sprawa i całkiem nowe zmiany jeszcze zrobimy U góry w garderobie robimy pralnie z przejściem z łazienki a wcześniej chciałam z tego holu zrobić pralnie ale to miejsce mi się tak podoba że zostaje dokładamy drugie drzwi do garażu i tam robimy spiżarkę a z spiżarki większy wiatrołap z szafą POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 14.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No piękne rzeczy się dzieją wśród Tymkowiczów Super! Trzymamy kciuki! Pozdrawiamy wszystkich budujących i tych, co się o pozwolenie na budowę Tymka starają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 14.03.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Puk, stuk Tymkowicze!!!! U nas już po koparkach i po murarzach!!! Jest....stanął..... stał się rzeczywistością-w stanie surowym . Jest śliczny, zwarty, funkcjonalny. Dzisiaj też jak każdego dnia po pracy wstąpię na teren budowy i nacieszę oczy. Wiem, że rozumiecie ten zachwyt. Pozdrawiam . Ania. Witamy w naszym gronie i gratulujemy osiągnięcia w budowie!!! Może byscie chwalili jak teraz wygląda Wasz Tymek (zdjęcia mile widziane) i opiszcie punkt po punkcie swoje zmiany w Tymku!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 14.03.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Muszę się pochwalić że byłam w TYMKU W STANIE SUROWYM Super sprawa i całkiem nowe zmiany jeszcze zrobimy U góry w garderobie robimy pralnie z przejściem z łazienki a wcześniej chciałam z tego holu zrobić pralnie ale to miejsce mi się tak podoba że zostaje dokładamy drugie drzwi do garażu i tam robimy spiżarkę a z spiżarki większy wiatrołap z szafą POZDRAWIAM Jak w łazience wstawicie jeszcze jedne drzwi to wogóle nie będzie ustawna. A do największych to ona nie należy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 14.03.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Także myślimy o holu na poddaszu by przeznaczyć go na pralnię bo tego jednego to brakuje naszemu Tymkowi a kotłownia musi zostać bo będziemy ogrzewać jakimś paliwem stałym i trzeba je gdzieś składować chyba, że zdarzy się cud i założą gaz. Obawiam się, że po zamknięciu holu powstanie tam mały ciasny korytarz jednak nadzieja w świetle i aranżacji może nie bedzie tak strasznie jak na zdjęciach Kasi i Piotra! Bo widok mnie przeraził ale do wszystkiego można się przyzwyczaić! jednak wolę to od pralki i porozwieszanego prania w łazience! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 14.03.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 http://images34.fotosik.pl/178/e3ffb1f9fbbc82bbmed.jpg http://images25.fotosik.pl/175/98c5c6e062789232med.jpg Fundamenty jak widać wzmocnione http://images28.fotosik.pl/176/5b0d546246360d97med.jpg zmiany na zmianach http://images34.fotosik.pl/178/cd1a54cb122d1df0med.jpg http://images27.fotosik.pl/175/00dca773f80f0231med.jpg tak to lepiej jest pokazane niż tłumaczyć jakie zmiany robimy proszę o komentarz I pytanie ile wam wyszło kubików betonu na ławy bo nam policzyli 17 czyli 4,5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 14.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Przerobiliście okna w salonie super rówież o tym myślę - moja druga połowa sceptycznie podchodzi do tego pomysłu ale może Wasze zmiany pomogą mi go przekonać! I nawet okienko pod balkonem o tym nie pomyślałam dobre a jak w takim wypadku rozwiązujecie ogrzewanie? bo mam z tym problem bo pod tymi małymi oknami były kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 14.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mam plana, aby w sypialni nad garażem wstawić także dwa duże okna - 120x210 takie tarasowe z balustradami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 14.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam Tymkowiczów !!! Dzisiaj oddałem projekt do adaptacji do architekta. Zmiany takie jak pisałem wcześniej : 1. Poszerzenie garazu i kotłowni o metr. 2. Zamknięcie spiżarni od holu. 3. Brak drzwi do salonu i kuchni 4. Dodatkowe okno w spiżarni i nad schodami. 60 x 90 5. Likwidacja okna na poddaszu w jednym pokoju i nad schodami. 6. Podnisienie dachu o ściane kolankową o około 0,5 metra. 7 Po jednym dodatkowym oknie do okien balkonowych w jednym i drugim pokoju. Reszta potem. Ukłony do Joli i Jarka. Mam na myśli schody i dodatkowe przejście do garazu. Robiłbym to teraz, a tak wiem, że mozna potem w trakcie budowy. Teraz czekamy i zastanawiam sie z czego budować ? Chyba zdecyduje się na sciane dwuwarstwową. Ceramika 24 plus styropian 12, albo 15 cm. Ściany działowe z Silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 14.03.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Faziband ciekawe zmiany. Bardzo nam się podoba wejście z holu do salonu. Chyba skorzystamy z tego Kiedy zaczynacie budowę? Czy będziemy mogli ewentualnie obejrzeć Waszego Tymusia w stanie surowym? Bardzo nas intryguje wygląd parteru po tych zmianach (a szczególnie oddzielone wejście do garażu). Sprawa ewentualnych spalin bardzo nas trapi i chcielibyśmy zobaczyć, jak się sprawdza takie rozwiązanie lub pomyśleć np. nad bardzo szczelnymi i masywnymi drzwiami do garażu. Rozumiemy, że zmiana okna w garażu jest spowodowana wyglądem estetycznym elewacji? Czy może jest też inny powód zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 15.03.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Przerobiliście okna w salonie super rówież o tym myślę - moja druga połowa sceptycznie podchodzi do tego pomysłu ale może Wasze zmiany pomogą mi go przekonać! I nawet okienko pod balkonem o tym nie pomyślałam dobre a jak w takim wypadku rozwiązujecie ogrzewanie? bo mam z tym problem bo pod tymi małymi oknami były kaloryfery. Witam okienko pod balkonem zmiana wyszła sama od siebie ponieważ mamy więcej miejsca od tej strony jakieś 10 m. i nie ma sąsiadów a z tyłu mamy 6m do granicy działki i patrzymy na taras do sąsiadów Ogrzewanie na pewno nie podłogowe !!! Jak będziemy tak daleko to coś się wymyśli zapytam fachowca co nam to będzie robił !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 15.03.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Faziband ciekawe zmiany. Bardzo nam się podoba wejście z holu do salonu. Chyba skorzystamy z tego Kiedy zaczynacie budowę? Czy będziemy mogli ewentualnie obejrzeć Waszego Tymusia w stanie surowym? Bardzo nas intryguje wygląd parteru po tych zmianach (a szczególnie oddzielone wejście do garażu). Sprawa ewentualnych spalin bardzo nas trapi i chcielibyśmy zobaczyć, jak się sprawdza takie rozwiązanie lub pomyśleć np. nad bardzo szczelnymi i masywnymi drzwiami do garażu. Rozumiemy, że zmiana okna w garażu jest spowodowana wyglądem estetycznym elewacji? Czy może jest też inny powód zmiany? Witam wejście z holu do salonu to pomysł pani co robiła nam zmiany ,te ścianki są tam niepotrzebne Budowa zaczęta, dzisiaj ławy zalewają Oczywiście że możecie zobaczyć TYMKA zapraszamy w sierpniu ma być dach Zmiana okna w garażu to moja potrzeba światła ponieważ tam będzie mój warsztat pracy I dlatego też powiększyliśmy o 0,5m garaż i przestawiliśmy ściankę do kotłowni żebym miała więcej miejsca w garażu A wygląd estetyczny elewacji też jest lepszy tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 15.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 TymowiczeRobiliście badania geologiczne pod fundament ?W projekcie jest napisane, że należy wykonać takowe badania w miejscu posadowienia budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 15.03.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witamy! Odnośnie zmian, to my postanowiliśmy zmienić miejsce tarasu: w miejscu pod balkonem, ponieważ od tej strony do płotu mamy 15 m, a w miejscu według projektu tylko 7 i jest to trochę za blisko, a poza tym jest to strona północna i zawsze byłoby tam cień. Dlatego od tej strony (pod balkonem) wstawiamy drzwi balkonowe i albo takie duże bez okna obok, albo mniejsze z oknem, od strony tarasu wg projektu likwidujemy jedno okno i zamiast drzwi balkonowych wstawiamy okno.To wszystko, zasugerował nam nasz architekt i myślimy, że ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts