Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Dziękujemy Jarku za sugestie i pomyślimy nad tym? Boję się trochę, że ja jako przyszła gospodyni będę miała mało miejsca na jakieś szafeczki, bo ta kuchnia wydaje się nie być zbyt duża ?(czy mógłbyś zrobić parę fotek i tego holu na dole również, jak prosiłam wcześniej)Wiem, że chodzi Ci również o kwestie wyglądu z zewnątrz, jednak najważniejszy jest komfort i wygoda. Z niecierpliwością oczekujemy Waszych zdjęć, jak dobrze pamiętam obiecałeś na niedziele....?Pozdrawiam :wink:

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też polecałabym dodanie dodatkowe okna w kuchni od tej strony tarasu, my dodaliśmy właśnie takie okno 90/150 (fotki powyżej) i moge powiedzieć że naprawdę fajnie doświetla te stronę domu, u nas południową, poza tym jeżeli chodzi o szafki wiszące to macie przecież kawałek ściany do okna no i z drugiejj strony, chyba, że zamierzacie obwiesić ściany dookoła , zreszta jest sporo miejscsa na szafki stojące

AiM

Odwiertów nie robiliśmy. Nasza działka jest w małym dołku do tego glina. Zamierzamy się sporo podnieść i wokół domu rozłożyć wąż drenarski więc w przyszłości miejmy nadzieję, że nie będzie nam podtapiało ogrodu. Aniu bardzo ciekawe rozwiązania. Ja cały czas kombinuję chcę mieć w domu pralnię - początkowo myślałam o rozwiązaniu Kasi i Piotra naszych pionierów jednak wtedy powstaje na poddaszu mały korytarz, który kojarzy mi się z mieszkaniem w blokach. Od kilku dni namiętnie rysuję i kreślę. A czasu pozostaje coraz mniej. :-?

Zerknijcie na nasze rozwiązanie jeśli chodzi o pralnie.

Jarku co z Twoimi zdjęciami - czekamy!!!

Witam, zrobiło mi się głupio że Wam obiecywałem zdjęcie holu a reszta instalację :oops: :cry: . No i w końcu zrobiliśmy z kolegą instalacja elektryczna :lol: i po sobie zostawiliśmy wielki bałagań w domu:-? (między innymi po puszkach piwa :wink: na wszystkie kąty) że aż wstyd się zrobiło żeby zrobić jakieś zdjęcie z tym bałaganem :oops:

I teraz przygotujemy na imprezkę urodzinową naszej córeczki - ze nie moge się brać za sprzątanie :roll:

Prosze o cierpliwość.

Mag&Tom jeśli Wam na pewno zależy żeby holl był jasny to warto wstawić dodatkowe małe okna albo okno dachowe przy schodach.

Widzę że robicie już postęp z budowa, widać nawet kanalizacja :)

Zerknijcie na nasze rozwiązanie jeśli chodzi o pralnie.

Jarku co z Twoimi zdjęciami - czekamy!!!

Jeśli chodzi o pralnię w miejsce garderoby to powiem ci że tam jest nisko czyli od ścianki działowej (ścianka oddzielająca sypialnia a garderoba - pralnia) już jest skos w dół (czyli praktycznie wykorzystujesz na powieszania prania masz tyko z jakieś 1/3 pomieszczenia :roll:

Pozdrawiam

Witam Jarku, jeśli chodzi o pralnie to zagdzam się z Tobą, ale zawsze to coś, pralka i mała suszarka się zmieszczą, my mamy ścianką kol. podniesioną o 3 pustaki, także bedzie trochę wyżej.Co do zdjęć to butelkami po piwie nie musisz się przejmować wszystko dla ludzi!A oblewać jest co!!!!Pozdrawiam

Witajcie!

Dzisiaj odebraliśmy mapy do celów projektowych.

Zastanawiamy się jednak nad podwyższeniem ścianki kolankowej o jakieś 1,5 lub 2 pustaka. Czy to rzeczywiście dużo daje jeżeli chodzi o ustawność pomieszczeń? No i mamy jeszcze pomysł, żeby dać 2 paski luksferów z ubikacji na parterze do kuchni (pomiędzy kabiną i kominem). Co o tym sądzicie?