MagTom1719502681 14.04.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ciąg dalszy naszych postępów...2 tygodnie i lecimy dalej.... http://images33.fotosik.pl/218/4e46f2cbe81c7de5med.jpghttp://images27.fotosik.pl/195/5f241e5ec6ec2161med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 15.04.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Nie wiem jaki będziecie mieli układ w kuchni czy w tym samym miejscu co wg projektu kuchenke, jeśli tak to luksfery wypadną wprost na nią, a gdzie okap?Luksfery to fajna sprawa i dodają wiele uroku w niektórych pomieszczeniach.Pozdrawiam No więc my kierowaliśmy się układem, który jest podany na stronie w rzutach: http://inlinethumb23.webshots.com/41494/2458259630103160885S500x500Q85.jpg Ale jeżeli w projekcie w tym miejscu jest przewidziana kuchenka i okap (tym bardziej, że jest to przy kominie), to rzeczywiście nie ma to sensu. Projektu jeszcze nie mamy, ale już wkrótce go zamówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 15.04.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 no i oczywiście jesteśmy pod wrażeniem postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 15.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witaj teraz patrze na ten projekt, tzn. ten właściwy z Horyzontu i kuchenka jest od strony okna, więc w tym miejscu, co chcecie zrobić luksfery jest ok, my mamy kuchenke w tym miejscu jak na naszym projekcie po zmianach, dlatego, bo nasz projektant zauważył, że w tym miejscu jest szyb wentylacyjny i byłoby lepiej dać właśnie w tym miejscu kuchenkę, bo tak to rura musiałaby iść przez całą kuchnię.Nie wiem czy to dobrze Ci opisuję, bo się na tym nie znam, mój mąż mógłby coś więcej napisaćhttp://images33.fotosik.pl/205/a9ed212354612366med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 16.04.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam wszystkich starych i nowych Tymowiczow widze ze wciaż nas przybywa super No niestety u nas na polnocy wciaz pada i niestety roboty stoja ale już poniedzieli wchodza Elektrycy i hydraulicy a potem tynki zastanawiam sie nad tym jakie dac tynki ???.U nas jak narazie prace stanely moze pare fotek pokaze . Pozdrawiam Renia i mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 16.04.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 http://inlinethumb16.webshots.com/33743/2534099320102101093S600x600Q85.jpg jedyny sloneczny dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 17.04.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witaj teraz patrze na ten projekt, tzn. ten właściwy z Horyzontu i kuchenka jest od strony okna, więc w tym miejscu, co chcecie zrobić luksfery jest ok, my mamy kuchenke w tym miejscu jak na naszym projekcie po zmianach, dlatego, bo nasz projektant zauważył, że w tym miejscu jest szyb wentylacyjny i byłoby lepiej dać właśnie w tym miejscu kuchenkę, bo tak to rura musiałaby iść przez całą kuchnię.Nie wiem czy to dobrze Ci opisuję, bo się na tym nie znam, mój mąż mógłby coś więcej napisać Pozdrawiam No więc, raczej zostawimy kuchenkę tak, jak jest to w projekcie. Okap można dać elektryczny. Mam taki obecnie i nie narzekam. Więc jest szansa na zrobienie luksferów A jak to wygląda z podniesieniem ścianki kolankowej? Czy różnica jest odczuwalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 17.04.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 mmiras, pięknie się Wasz Tymeczek prezentuje! Wygląda na duży dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 17.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 witamy:) mmiras wasz Tymek wyglada bardzo ładnie, i jak czysto wokoło, jakby to nie była wogóle budowa:) u nas juz położyli strop, czekamy jak przestanie padać niestety, żeby dalej działać, fotki zrobione jutro wkleje przez likwidacje części ścianki pokoju na dole i słupa w kuchni cały dół wydaje sie przestronny i ogromny:) no i dobrze że dodaliśmy dodatkowe okno w kuchni, bo łladnie doświetla pomiszczenia generalnie wszyscy mówią, że dom jest duży, jednym słowem nasz Tytmek to niezła "landara" AiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.04.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 witamy:) mmiras wasz Tymek wyglada bardzo ładnie, i jak czysto wokoło, jakby to nie była wogóle budowa:) AiM A ja widzę że była budowa - gruzy są w przedniej częsci działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anskidan 18.04.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Tymkowiczów! Dawno mnie tu nie było i widzę, że troszkę się dzieje My ciągle toczymy walkę z wiatrakami, tzn. czekamy na pozwolenie budowy Ale i tak nie mogę narzekać, bo wszystko nam załatwia projektant a my tylko podpisujemy dokumenty Kupiliśmy dachówkę, zaczęliśmy troszkę od tyłu ale dobra cena była. Zdecydowaliśmy się na Koramik antracyt. Czekamy na cegłe, narazie ceny spadają i podobno jeszcze maja być niższe Już nie mogę się doczekać kiedy otrzymamy pozwolenie Co do pralni to takową będę miała w miejscu kotłowni, a ogrzewać będziemy gazem. Pozdrawiam serdecznie! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 18.04.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Dzięki za opinie co do pralni. My nie możemy jej urządzić w miejscu kotłowni bo u nas nie ma gazu - odpada. Ale coś wymyśliłam najprawdopodobniej zmniejszymy sypialnię balkonową - syn nie potrzebuje tak dużego pokoju. Będzie on wielkości takiej jak druga sypialnia balkonowa a uzyskana powierzchnia zostanie włączona do łazienki, część pralni od łazienki oddzielimy luksferą. Na nic lepszego nie wpadłam. Chę mieć dużą garderobę, otwartą przestrzeń i pralnię. Wogóle to piękny dom z ogródkiem. Oby pogoda dopisała i zaczniemy murować bloczki. Nie wiem jak u was ale w naszej okolicy to ostatnio tylko pada. A może podniesiemy ściankę kolankową o 3 cegły i będzie jeszcze więcej powierzchni. Apetyt na metry rośnie. oby nie przedobrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 18.04.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam my ostatnio nie mamy czasu bo cały czas robimy na budowie http://images23.fotosik.pl/197/b7481c44835178efmed.jpg Najnowsze wieści zrezygnowaliśmy my z ekipy budowlanej i robimy sami systemem gospodarczym Ja z mężem w tygodniu nie pracujemy i mój tata ma wolne Jakoś to pójdzie mam nadzieje !!! zaoszczędzimy jakieś 12 tysięcy i jeszcze sprzęt co kupiliśmy też nam zostanie a w domu zawsze się przyda http://images27.fotosik.pl/197/01296c921d641ce0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynio_monia 18.04.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja tez buduje sam z tatą zaczelismy w sierpniu i jakos idzie do przodu dacie rade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 19.04.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dzięki za opinie co do pralni. My nie możemy jej urządzić w miejscu kotłowni bo u nas nie ma gazu - odpada. Ale coś wymyśliłam najprawdopodobniej zmniejszymy sypialnię balkonową - syn nie potrzebuje tak dużego pokoju. Będzie on wielkości takiej jak druga sypialnia balkonowa a uzyskana powierzchnia zostanie włączona do łazienki, część pralni od łazienki oddzielimy luksferą. Na nic lepszego nie wpadłam. Chę mieć dużą garderobę, otwartą przestrzeń i pralnię. Wogóle to piękny dom z ogródkiem. Oby pogoda dopisała i zaczniemy murować bloczki. Nie wiem jak u was ale w naszej okolicy to ostatnio tylko pada. A może podniesiemy ściankę kolankową o 3 cegły i będzie jeszcze więcej powierzchni. Apetyt na metry rośnie. oby nie przedobrzyć. Witam, coś mi tutaj nie rozumiem tzn że Wy ścianke kolankową podniesiecie o 3 cegły czy o 3 pustaki? (cegły są czterokrotnie mniejsze od pustaków ). Jeśli będziecie podnieśli o 3 cegły to Wasz Tymek niczym prawie nie będzie się różnił od wg projektu, a jeśli o 3 pustaki to będzie wyglądał jak Tymek Kasi i Piotrka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 20.04.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Jasne, że pustaki!!! A ile ich będzie 2 czy też 3 to jeszcze nie zdecydowaliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 20.04.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 I zapomniałam! Nie będzie wyglądał tak jak Kasi i Piotra gdyż wydłużamy krokwie dachowe tym samym nadal na okna będzie nachodził dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 22.04.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam was serdecznie czasami wchodze na forum i czytam co u was slychac, nie mialam czasu odpisywac teraz mam 1,5 mieisieczna coreczke i budowe na głowie 1 kwietnia zaczelismy budowac naszego tymka przeslalabym zdjecia ale nie pamietam jak to sie robilo ?? budowa idzie ladnie a ile pieniazkow o rany pozdrawiam was serdecznie tymowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 23.04.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 witam:) u nas piekna pogoda, a na budowie cisza:(dzisiaj wchodzi ekipia, maja szalować i przygotowywać strop do zalania. Właśnie wróciłam z budowy, pojechałam omówić jedna sprawę, która nas nurtowała. Chodzi mi od oddzielenie, czyli przejście z holu do garażu, ścianki sa już wyprowadzone, wszystko wygląda ładnie, tylko murarze zostawili otwartą ścianę od strony schodów, ponieważ miały być pierwotnie schody lane, i w tym miejscu miała być skrytka pod schodami, a teraz się wszystko zmieniło i będą schody drewniane, prawopodobnie ażurowe, no i przez to powstał problem, bo raczej nie chcielibyśmy zabudowywać miejsca po schodami, a teraz to będzie troche dziwnie wyglądać bo przed klatką powstanie takie małe kwadratowe "coś":( nie mamy pomysłu jak to zrobić stąd moja prośba do wszystkich, którzy oddzielali hol od garażu, żeby pokazali zdjęcia jak mają, jak to u was wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 23.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 a teraz obiecane fotki widok z salonu na kuchnię: http://images31.fotosik.pl/227/8034acb0ab751d79med.jpg widok z salonu na klatke i przejście do garażu: http://images34.fotosik.pl/228/3d4bc01306b69bbemed.jpg strop: http://images34.fotosik.pl/228/3d4bc01306b69bbemed.jpg AiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts