Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Tutaj znajdziecie spis wszystkich budujących TYMKA. Jak kogoś pominęłam to proszę się dopisać. Rodzina tymowiczów rośnie całkiem szybko ...

1. Kasia i Piotr

2. Jola i Jarek

3. Krzyśki

4. Moniach5

5. Bertolo

6. Gosiaczek272

7. Ania i Maciej

8. Łukasz1981

9. Kynio_monia

10. Anskidan

11. Mag &Tom

12. Beata i Rafał

13. zuk30

14. Jakubalina

15. mmiras

16. emgaja

17. nataliaolamaja

18. majek69

19. klamor

20. dudinek33

21. faziband

22. czahu

23. stukpuk

24. adamsi

25. krowagbitowa

26. kibol#12

27. Ewa i Tomek

28. Olga i Paweł

29. Delus1

30. Mario115

31. artusz

32. Pewa

33. Tymek139

34. Bania1201

35. Ewa i Łukasz

dopisałam nas do listy tymkowiczów:)

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo proszę napiszcie, jaka jest powierzchnia użytkowa, a jaka do zabudowyw projekcie- Tymek. Coś nie możemy sie doliczyć, PU: 130,8 m2, a PZ: 130,4m2???

Dziękuję z góry.

Witam.

Powierzchnia zabudowy to podstawa domu, który stoi na waszej działce i wasza działa zmniejszyła sie o 130,4 m2 :wink:

A użytkowa to wszystkie podłogi mieszkalne na parterze (oprócz garażu i kotłowni) i na poddaszu cześć podłogi do obszaru o wysokości od podłogi do sufitu 1,9m

Pozdrawiam

Czy ktoś może mi wytłumaczyć to:

http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=4111&typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&nrStrony=&szukaj=tymek

Powierzchnia zabudowy : 125,2m2??? :o :o :o

I gdzie jest prawda?? :roll: :roll: :roll: :roll:

Oj cisza tu cisza nasi Tymkowicze!A u nas od jutra zacznają stawiać ściany i mamy wielką nadzieję, że do naszego przyjazdu będziemy mogli już zobaczyć naszego Tymka w całości, no oprócz położonej dachówki, bo musimy ja dopiero kupić i nadal nie wiemy którą? Zastanwiamy się nad Roben, Tondach i Bogen, tylko dość mało informacji jest na temat tej ostatniej może możecie nam coś dordzić.Bierzemy pod uwagę tylko dachówkę ceramiczną.Pozdrawiamy i czekamy na Wasze zdjęcia :wink:

Witam Wszystkich Tymkowiczów. Dawno się nie odzywaiśmy ale na bieżąco śledzimy forum. Serce się aż raduje widząc następnych Tymkowiczów. U nas prace wre strop zalany, Murarze właśnie kończą ściany szczytowe. Trochę zmieniliśmy rozstaw okien na górze. Tam gdzie są dzwi na balkon murarzxe wyliczyli i zmieścimy jeszcze oprócz drzwi okna o wymiarach 0,9x1,2 m. Na drugiej ścianie za namową Murarzy odwracamy okna z 1,2x1,5 na 1,5x1,2 m (odwróciliśmy je). To powinno poprawić ilość światła w pokoju (dach nie będzie zasłaniał okien).

Ogrodzenie też już skończone, zostaje tylko naciągnięcie drutów i siatki. Zaczeliśmy również robić wejście do domu. W sobotę przyjeżdzają do wymiarowania okien. A od piątku wchodzą robić dach. Nie sądziliśmy że tak szybko pójdzie.

A niedługo będziemy mieli zastrzyk gotówki. Wkońcu sprzedaliśmy mieszkanie w bloku. Hura, Hura

Zdjęcia z postępami umieścimy w niedzielę wieczorem.

Pozdr

Monia i Daniel Kujawsko-Pomorskie

byłam dzisiaj na budowie i sie wkurzyłam, bo od długiego weekendu roboty sie wogóle nie posunęły. Podobno jutro ekipa ma wejśc i stawiać scianke kolankową, no w przyszłym tygodniu wchodza na dach

najlepsze jest to, że jak robili wieniec to zapomnieli wyprowadzić zbrojenie na balkon w sypialni, bez komentarza.... Nie chieliśmy juz kombinacji i kłucia , zdecydowaliśmy sie zostawic drzwi balkonowe i zrobimy sobie tylko ozdobną barierke przy ścianie

mam pytanko, czy ktoś zamieniał rozkład pomieszczeń na górze, bo my tak i teraz jeden pokój wychodz na to, że będzie miał ten komin z kotłowni prawie na środku i pozostaje nam zrezygnowac z antresoli, troszke poszerzyć sypialnie i wtedy wyjda dwa pokoje prawie 30m i jeden przy schodach ponad 15 m, męczy mnie to, ale nie mam pomysłu, nie wiem, czy to dobre rozwiązanie

pozdrawiamy

Ania i Maciej

Witam

Oto obiecane zdjęcia. Właśnie dzisiaj Murarze skończyli ściany szczytowe.

Od soboty przychodzi cieśla i zaczyna dach.

Dodatkowe okna przy drzwiach balkonowych

http://inlinethumb63.webshots.com/27198/2714054890102006332S600x600Q85.jpg

http://inlinethumb40.webshots.com/42983/2522676330102006332S600x600Q85.jpg

Odwrócone okna na drugiej ścianie szczytowej

http://inlinethumb39.webshots.com/11302/2081178750102006332S600x600Q85.jpg

Widok całości

http://inlinethumb57.webshots.com/27768/2578061070102006332S600x600Q85.jpg

Pozdrawiamy

Monia i Daniel Kujawsko-Pomorskie

Witam wszystkich Tymkowiczów!

Śledzimy z mężem forum od paru miesięcy. Dzięki Waszym zdjęciom i i dzieleniem się doświadczeniami zdecydowaliśmy się ostatecznie na projekt Tymka. W kwietniu rozpoczęliśmy budowę. Obecnie mamy prawie parter. Dom wydaje nam się duży, może dlatego że obecnie gnieżdzimy się w 4 osoby na 40 metrach. Pozdrawiam wszystkich Tymkowiczów