Beata i Rafał 10.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Wszyscy tak ciężko pracują na budowach, że na forum cisza. Na naszej budowie także cisza oczekujemy na kredyt . Nasz Tymek... tylko fundamenty... http://inlinethumb03.webshots.com/14146/2119562780103098714S500x500Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach5 11.06.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 WitamOto kilka zdjęć z dzisiejszej budowy. http://inlinethumb37.webshots.com/40228/2820276520102006332S600x600Q85.jpg http://inlinethumb63.webshots.com/40190/2450486290102006332S600x600Q85.jpg http://inlinethumb27.webshots.com/12762/2490378500102006332S600x600Q85.jpg http://inlinethumb37.webshots.com/1252/2724780480102006332S600x600Q85.jpg Trochę było problemów z kominami. Ale opieprzyłem murarza i coś drgneło. Pod koniec maja zamówilismy okna, bramę garażową, drzwi wejściowe i do garażu. Po długich negocjacjach cenowych bierzemy wszystko u jednego producenta. Zapłacimy ok. 14 tys. zł. Wszysko będzie za ok. 2 tygodnie.PozdrowieniaMonia i Daniel Kujawsko-Pomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faziband 12.06.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 http://images32.fotosik.pl/283/88de32cd0e4daf81med.jpg http://images34.fotosik.pl/284/df48d5c323e77071med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 13.06.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witamy po dłuższej ciszy:) u nas Tymek ma juz prawie dach, tzn narazie szkielet, ale ma juz swój urok stwierdziliśmy, że to wcale nie taki mały domek, tylko kawał chaty:) http://images27.fotosik.pl/228/bf2056fede7f48b9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martulka11 13.06.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 u nas na razie postępów brak nadal szukam ekipy, dzis spotkałam sie z kolejnym wykonawcą poprzedni pan zrobił nam taką wycene, ze aż zaniemówiliśmy-więc szukamy dalej, jednocześnie przygotowujemy dokumenty do pozowolenia ostatnio byłam na naszej działeczce i utwierdziłam sie w przekonaniu ze to raj na Ziemi (przynajmniej dla mnie) byłabym wdzięczna gdyby ktoś z Was przesłal zdjęcia z wewnętrza domu (no chyba ze nikt z Was jeszcze nie urządza) miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.06.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam ponownie po długiej nieobecności. Widzę ,że kolega Jarek doradza na całego . Nasz Tymek rośnie jak na drożdżach!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 15.06.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Pogoda idealna,jak widać prace wrą na każdej budowie,u nas także.za dużo nie mamy czym się (jeszcze) pochwalić,bo w przeciwieństwie do innych tymkowiczów jesteśmy dopiero na etapie ścian fundamentowych.a w nadchodzącym tyg.ma zostać wylane zero.potem ścianki naszego domu pójdą w górę(miejmy nadzieję).materiał już kupiliśmy,więc czeka tylko na rozpakowanie i mała prośba do reszty tymkowiczów.proszę o pomoc przy wklejaniu zdjęć.pewnie jest to banalnie proste,ale nie mam pojęcia jak to zrobić.... [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 16.06.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Pogoda idealna,jak widać prace wrą na każdej budowie,u nas także.za dużo nie mamy czym się (jeszcze) pochwalić,bo w przeciwieństwie do innych tymkowiczów jesteśmy dopiero na etapie ścian fundamentowych.a w nadchodzącym tyg.ma zostać wylane zero.potem ścianki naszego domu pójdą w górę(miejmy nadzieję).materiał już kupiliśmy,więc czeka tylko na rozpakowanie i mała prośba do reszty tymkowiczów.proszę o pomoc przy wklejaniu zdjęć.pewnie jest to banalnie proste,ale nie mam pojęcia jak to zrobić.... [/img] Witam serdecznie... Wklejanie zdjęć...nie jest takie trudne. Po pierwsze, musisz mieć swoją stronę www, swój album, na której będziesz "przechowywać" swoje zdjęcia. Ja np. mam stronę założoną na http://www.fotosik.pl. Zakładasz konto, wklejasz zdjęcia do swoich albumów. Po wklejeniu swoich zdjęć do fotosika, przy każdym zdjęciu znajduje się kod-link, do umieszczania zdjęć na różnych stronach, między innymi na forum, blogach itd itp. Jeżeli skorzystasz z fotosika, to wystarczy, że skopiujesz dany kod i umieścisz go w swoim tekście na forum. Bardzo proste...nauczysz się szybko!! Możesz również poczytać sobie tutaj... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 17.06.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkich tymowiczów !!! Dawno mnie nie było, a tu grono tymowiczów rosnie w oczach. Niestety u nas nie dzieje sie tak duzo w kwesti budowy, do pnięcia sie murów jeszcze daleko, ale mam wycene roboty solidnego i dobrego majstra, tak nam sie wydaję i prosiłbym o ocene jego wyceny za budowe naszego tymka. ławy - 65 mb x 35 PLN - 2'275 PLN bloczki - 78 m2 x 33 PLN - 2'574 PLN ściany, scianki - 220 m2 x - 6160 PLN strop - 40 PLN od m2 schody - 1600 PLN kominy 35 PLN od kanału klinkier - 3 PLn od sztuki Myslę, że co do fundamentów udało by sie coś urwać. Majster chce kopac ręcznie, a jeszcze nie wie, że mam koparke Na razie tyle. Planowany najblizszy termin naszego "speca" - wrzesień - fundamenty. Reszta w przyszłym roku. I co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIA I DANIEL C. 17.06.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 kurcze coś szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIA I DANIEL C. 17.06.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Bertolo - podaj namiary na siebie, najlepiej adres na skrzynkę, ustalimy - co , jak, kiedy. Zapraszamy. Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klamor 18.06.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Moi drodzy tymkowicze, mam pytanie do was pytanie: Ile was kosztowała robocizna za stan "0" tzn. - wykonanie ław fundamentowych - murowanie ścian fundamentowych z bloczków - wykonanie kanalizacji - wykonanie pierwszej wylewki grubości 15 cm - wykonanie drenażu opaskowego - ocieplenie i pomalowanie fundamentu zgodnie z projektem mój fachowiec zażyczył sobie 8 tyś zł i nie wiem czy to dużo czy mało :/ pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiego i taniego wybudowania upragnionego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.06.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam nowych Tymowiczów!!!!!!!!!Mnie interesuje wywalenie tych słupów na poddaszu!Czy ktoś ma poddasze bez słupów? Ktoś ma jakiś sposób?(oprócz zastosowania dwóch wiązaró-trapezów ze stali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 18.06.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam nowych Tymowiczów!!!!!!!!! Mnie interesuje wywalenie tych słupów na poddaszu! Czy ktoś ma poddasze bez słupów? Ktoś ma jakiś sposób?(oprócz zastosowania dwóch wiązaró-trapezów ze stali) Stukpuku my nie będziemy mieli słupów na strychu, ale jak jest to rozwiązane to nie wiem:). Wiem tylko, że będą one schowane w ścianach tzn, dwa po obu stronach wyjścia klatki schodowe, jeden przy kominie tym kuchenym, czyli tak jakby patrząc wychodząc na korytarz na górze to będa one z lewej strony, a po prawej chyba będą dwa, jeden w ścianie między sypialnią a pokojem, a drugi przy kominie kotłowni my na górze zmienilismy rozkład pomieszczeń, sypialnie po lewej na całej długości z jednym dużym oknem balkonowym, ale bez balkonu, tylko barierka kuta, łazienka nad łazienką dolną, zrezygnowaliśmy z antresoli i zrobimy duży pokój małemu z garderobą i strefa nocną i do zabawy, i zostaje drugi pokój nad garażem to na tyle aaaa ...właśnie skończyli szczyty, w sobotę maja byc okna pozdrawiamny Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz kaszuby 18.06.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 witam wszystkich tymowiczów, właśnie z żona zdecydowaliśmy się na Tymka. Będziemy budować w okolicach Trójmiasta, czy są tu jacyś budujący ??Jesteśmy na etapie zmian w projekcie. Z większych zmian to:- poszerzenie garażu o 1 m- wykusz z lewej strony budynku i taras- szersze wejście do salonu- powiększone okno w kuchniresztę będziemy stopniowo modyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 23.06.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 BERTOLO - PODAJ NAMIARY NA SIEBIE, NAJLEPIEJ ADRES NA SKRZYNKĘ, USTALIMY - CO , JAK, KIEDY. ZAPRASZAMY. ANIA. Wysłałem Wam adres na wasza skrzynkę Nie mogę sie doczekać spotkania, jak ustalimy juz datę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 23.06.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Tymkowicze, nikt nie podpowie ile majstrowi za budowę Tymka Mój chce tyle: ławy - 65 mb x 35 PLN - 2'275 PLN bloczki - 78 m2 x 33 PLN - 2'574 PLN ściany, scianki - 220 m2 x - 6160 PLN strop - 40 PLN od m2 schody - 1600 PLN kominy 35 PLN od kanału klinkier - 3 PLn od sztuki I co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.06.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A co to za przerwy w budowaniu? Tylko nie mówcie, że wasze Tymki stoją w miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 27.06.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 u nas Tymek właśnie dostał okna:) dach juz zafoliowany, dachówka porozkładana czeka na założenie, i częsciowo budynek jest już ocieplony styropianem w przyszłym tygodniu będa drzwi zewnętrzne, do kotłowni i brama garażowa jutro postaram sie wkleić fotki pozdrawiamy Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.06.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkim! I witamy nowych członków!!! To prawda że tutaj dawno nie zaglądałem i widze że dużo jest tutaj co czytać My to już robimy tynk wenątrz ściany, tynkujemy tynkiem tradaycyjnym. Muszę znaleźć czas na wlkejania zdjęcia plu zaległe z instalacją elektryczną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts