Ania i Maciej 23.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Azalko a co do twojego pytania odnośnie wiatrołapu to my zupełnie przeprojektowaliśmy i uzyskaliśmy naszym zdaniem spory wiatrołap w porównaniu do tego co było w projekcie, będzie miejsce na szafkę na buty i jakieś wieszaki na sezonowe ubrania u nas to wygląda tak, że nia ma przejścia z wiatrołapu do kuchni, to jest zabudowane, łazienka jest przesunięta do ściany, a tam gdzie w projekcie jest łazienka, my mamy przejście do kuchni jutro wkleje fotki Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Daniel 24.07.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Azalko tak my budujemy w Goleniowie także jeśli tylko macie ochotę serdecznie zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 To jak tylko zadaszycie bardzo chetnie wpadne! Aniu i Macku, czekam na fotki! Do wykanczajacych: czy sa szanse na wybudowanie Tymka do 300 tys? (Przechodze wlasnie kryzys pt. "na nic mi nie starczy" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 To jak tylko zadaszycie bardzo chetnie wpadne! Aniu i Macku, czekam na fotki! Do wykanczajacych: czy sa szanse na wybudowanie Tymka do 300 tys? (Przechodze wlasnie kryzys pt. "na nic mi nie starczy" ) Ja swojego wybuduję za 200 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.07.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 200tys owszem jeśli nie najmujesz ludzi do pracy i wszystko potrafisz zrobić sam. Rzeczoznawca z banku twierdził, że na ten dom to potrzeba tak z 350 tys. My mamy nadzieję, że 300 tys pozwoli nam się wprowadzić. Mam pytanko do tych co kryją dach dachówką ceramiczną (owszem wiem, że temat już się pojawiał), Jaką wybraliście dachówkę i jaka jest wycena tej dachówki. Czy ten kto wam robił bądź będzie robił dach wykonał usługę kompleksową tzn: więźba, deskowanie, papowanie i dachówka. Ile trzeba będzie zapłacić za każdą z tych usług? Powodzenia - my dziś zalewamy pierwszą posadzkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 StukPuku, wybuduj mojego za 200, a ja Ci za to zaplace 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 StukPuku, wybuduj mojego za 200, a ja Ci za to zaplace 50 Nie kalkuluje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 200tys owszem jeśli nie najmujesz ludzi do pracy i wszystko potrafisz zrobić sam. Rzeczoznawca z banku twierdził, że na ten dom to potrzeba tak z 350 tys. My mamy nadzieję, że 300 tys pozwoli nam się wprowadzić. Mam pytanko do tych co kryją dach dachówką ceramiczną (owszem wiem, że temat już się pojawiał), Jaką wybraliście dachówkę i jaka jest wycena tej dachówki. Czy ten kto wam robił bądź będzie robił dach wykonał usługę kompleksową tzn: więźba, deskowanie, papowanie i dachówka. Ile trzeba będzie zapłacić za każdą z tych usług? Powodzenia - my dziś zalewamy pierwszą posadzkę! Najlepiej żeby ekipa zrobiła cały dach(od więźby po krycie )a nie osobne ekipy do każej z nich. Najlepiej umówić się za metr lub za całą robotę. Z góry będziesz wiedzieć ile zaplacisz, a tak płacąc za każda z osobna i komu innemu nigdy nie wiesz i zawsze może ulec "nagłej podwyżce", bardzo często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 24.07.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 widze, że temat kosztów budowy powtarza się co jakiś czas Tymek za 200 tyś?? hmmm, nawet kosztorys Horyzontu zakłada więcej... my mamy stan surowy zamknięty, z oknami za 10,5 tyś, bramą za 4 tyś, ogrodzeniem 10 arowej działki i do tej pory wydaliśmy 250 tyś, a gdzie jeszcze elektryk - ok 8 tys z materiałamihydraulik - całościowo z piecem ok 25tyśtynki - 14 tysa posadzki.... no i nie licze wyposażenia, w tym całej kuchni z meblami, Agd dla nas te 200 tys nierealnie, no nie wiem, czy ceny w Polsce mogą być az tak różne ..... może 300 tys to juz bliżej, ale też stan do wprowadzenia bez wyposażenia ciekawa jestem ile wyszedł dom Jolę i Jarka oraz Kasie i Piotra do stanu na dzień dzisiajszy Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ja już wydałem prawie 100tys. Dajcie mi drugie 100tys. a zamieszkam w Tymku (oczywiście bez wyposażenia, ogrodzenia itp, i luksusów). Oczywiście po dokonaniu paru przeróbek Dużo zależy od regionu i wkładu pracy wlasnej. Jeszcze nie spotkałem takiego projektu co by się kosztorys zgadzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Wyposazenia (meble) nie licze, no ale lazienki i kuchnie chcialabym wkalkulowac.Wykusz wyrzuce. Zadaszenia tarasu mi zal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 To co na zdjęciu(plus bloczki na szczyty,blaszak i ogrodzenie z siatki leśnej200 mb) kosztowało mnie 85.200 minus działka za 35.tys.(9 arów)=50.200(od prowizji dla biura nieruchomości, poprzez papierologię do uzyskania pozwolenia na budowę)W tym wszelka robocizna. I jak? Można? Najnowsze fotki. Od przodka http://images33.fotosik.pl/331/f3718346b125fee9.jpg Od zadka. http://images29.fotosik.pl/254/6cc58197862e2f4d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ale robocizna w wiekszosci to Twoja rodzina i Ty, prawda? Wyscie szalowali, zbroili, murowali - czy sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ale robocizna w wiekszosci to Twoja rodzina i Ty, prawda? Wyscie szalowali, zbroili, murowali - czy sie myle? W 97 % robocizna własna lub rodziny. A nie dopisałaś jeszcze , że my: piliśmy piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 No to taka wycenia SIE NIE LICZY! To sa bonusy...Nie wiem, ilu ludkow ma w rodzinie budowlancow, ale nie tak wielu, aby robic z tego regule... Ty jestes wyjatek.Ja takowych mozliwosci nie mam, zebym pekla i sie rozpukla i nie wiem jeszcze co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 No to taka wycenia SIE NIE LICZY! To sa bonusy... Nie wiem, ilu ludkow ma w rodzinie budowlancow, ale nie tak wielu, aby robic z tego regule... Ty jestes wyjatek. Ja takowych mozliwosci nie mam, zebym pekla i sie rozpukla i nie wiem jeszcze co... Dlatego zawsze zaznaczam ,że to chodzi o konkretnego mojego Tymka(po przeróbkach) I nie przewiduję wyposażenia, bo wprowadzam się na gołe tynki i żarówki w oprawkach Gdymyśmy robili zgodnie z projektem (bez sensu, tyle tam przesadzonych wymiarów),a że znamy się na budowlance to robimy po swojemu co dalje spore oszczędności(oczywiście nie kosztem bezpieczeństwa) sam będę tam mieszkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hm... jak juz nie chcesz mi budowac za te dwie stowy, to chociaz podpowiedz, co przesadzone - moze byc na priv, zeby sie biuro nie obrazilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 24.07.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mam pytanko do tych co kryją dach dachówką ceramiczną (owszem wiem, że temat już się pojawiał), Jaką wybraliście dachówkę i jaka jest wycena tej dachówki. Czy ten kto wam robił bądź będzie robił dach wykonał usługę kompleksową tzn: więźba, deskowanie, papowanie i dachówka. Ile trzeba będzie zapłacić za każdą z tych usług? Witam Beato i Rafale! My po długich rozmyślaniach, konwersacjach itp. wybraliśmy dachówkę niemieckiej firmy Erlus.W pierwszej wesji chcieliśmy wybrać Roben lub Tondacha, ale jak się okazało po wycenach z każdej firmy Erlus okazał się prawie najtańszy, a z tych firm jest najlepszy, jeszcze parę lat temu była to jedna z najdoższych i mało dostępnych firm w Polsce.Ja proponuję zrobić wyceny z różnych firm, porównać cenę, jakość i tą dachówkę, która Wam się najbardziej podoba.Co do wykonawcy to całego naszego Tymka od fundamentu aż po dach robi nasz jeden wspaniały majster i po prostu bierze nam od całości, więc nie mogę Ci doradzić wykonawcy.Zachęcam do zapoznania się z naszą dachówką. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hm... jak juz nie chcesz mi budowac za te dwie stowy, to chociaz podpowiedz, co przesadzone - moze byc na priv, zeby sie biuro nie obrazilo Poszła wiadomość na priv. tylko nikomu się nie chwal!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.07.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Fajowo Mam nadzieje, ze dojdzie - nikomu nic nie powiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts