stukpuk 28.07.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Co powiecie na taki duży salon w Tymku? http://images31.fotosik.pl/300/5527d3b862b2ca5emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 28.07.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Zapowiada sie super, ogromna powierzchnia.Zazdroszcze, ale np. dla mnie pokoj na parterze jest wymogiem koniecznym. W moim przypadku bedzie mial specjalne przeznaczenie, jednak zawsze do zastosowania jako normalna sypialnia.Moja mama bardzo ciezko i przewlekle chorowala. Nie mogla chodzic po schodach. Mielismy domek wylacznie z salonem na parterze i dla nas wszystkich byl to szalony dyskomfort - dla Mamy przede wszystkim. Mialam tez w domu meza po operacji kolana - poruszal sie dosc dlugo o kulach. Zazwyczaj o tym nie myslilmy, liczymy, ze wszystko bedzie dobrze (czego wszystkim zycze), ale ja juz wiem jak to smakuje i ten dodatkowy pokoik (nawet maciutki) w moim domku musi byc! (z jego braku odpadla spora liczba naprawde fajnych projektow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.07.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 A co za problem go potem czy teraz przegrodzić?Lepiej chyba , niż nie możność połączenia salonu z pokojem, bo to ściana nośna. Teraz mamy wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 28.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Alez oczywiscie! Poza tym to jest wybor kazdego z osobna, co we wlasnym domku chce - ja przedstawilam swoj punkt widzenia. A tak wogole to najlepiej by bylo miec i salon 50m2 + pokoj na dole I wszystko co sie komu zamarzy i zeby sie zadne z nas nie musialo z kosztami liczyc... Bedac w Anglii widzialam najpiekniejszy dom swiata - w dolinie, za strumykiem, przez ktory prowadzil cudny mostek, dom oblozony kamieniem, z budynkami gospodarczymi - calosc tworzylo literke "u", z podworeczkiem atrialnym w srodku, na najbardziej zielonej trawce swiata i dzialce 8000m2. Swobodnie, wygodnie, dopieszczone do bolu (latarenki, sciezynki, roslinki). Cudo. Na sprzedaz! za - bagatela, milion funtow... Czyz w swietle tej sumy malutki Tymek nie bije na glowe najpiekniejszych rezydencji? Ale OffTopa zrobilam Zmykam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.07.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Co powiecie na taki duży salon w Tymku? http://images31.fotosik.pl/300/5527d3b862b2ca5emed.jpg Przestrzenny salon robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.07.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Aniu i Macieju, wyslalam Wam wiadomosc na PW. Czy moglibyscie zerknac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 30.07.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 jestem juz odczytuje PW Jolu i Jarku a jak wasz Tymek, bo chyba fotek elektryki się nie doczekalismy a w temacie elektryki to ile w waszych rejonach liczą sobie elektrycy za położenie instalacji? u nas jeden zaśpiewał nam 6,5 tyś za robiciznę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.07.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 U nas elektryk bierze tyle co materiały do instalacji, a więc za materiały wydaliśmy ok 5,5 tys zł i jak byśmy zatrudnili elektryka to wydalibyśmy tez tyle samo a tak się złożyło że ja z kolego sami zakładaliśmy i koledze daliśmy 2 tys6,5 tys co podaliście to jeszcze rozsądna cena.W końcu muszę brac się za wklejaniem zdjęcia z instalacją no i nowe zdjęcia z tynkiem wewnętrznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 30.07.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Oj tak Jarku pora wziąść się za wklejenie zdjęć, bo wszyscy czekamy.Zdjęcia Kasi i Piotra są imponujące!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 30.07.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Kasi i piotrka jest piekna kuchna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 30.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Owszem myślę, że każda z Tymkowiczów będzie piękna i nie tylko kuchnia, ale i reszta pomieszczeń.Każdy też z nas ma różne gusta, ale na każdego sposób piękne czekamy Jarku na Wasze dzieło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 31.07.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Hm... jak juz nie chcesz mi budowac za te dwie stowy, to chociaz podpowiedz, co przesadzone - moze byc na priv, zeby sie biuro nie obrazilo Poszła wiadomość na priv. tylko nikomu się nie chwal!!! A i czy ja drogi stukpuku mógłbym liczyć na takiego priva ? Tez nikomu nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 31.07.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Kasi i piotrka jest piekna kuchna zaglądałam ostatnio, ale były stare wpisy lecę obejrzeć i czekamy na fotki AiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 31.07.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Hm... jak juz nie chcesz mi budowac za te dwie stowy, to chociaz podpowiedz, co przesadzone - moze byc na priv, zeby sie biuro nie obrazilo Poszła wiadomość na priv. tylko nikomu się nie chwal!!! A i czy ja drogi stukpuku mógłbym liczyć na takiego priva ? Tez nikomu nie powiem Muszę sobie przypomnieć nic nie obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 31.07.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Mam pytanko do tych co kryją dach dachówką ceramiczną (owszem wiem, że temat już się pojawiał), Jaką wybraliście dachówkę i jaka jest wycena tej dachówki. Czy ten kto wam robił bądź będzie robił dach wykonał usługę kompleksową tzn: więźba, deskowanie, papowanie i dachówka. Ile trzeba będzie zapłacić za każdą z tych usług? Witam Beato i Rafale! My po długich rozmyślaniach, konwersacjach itp. wybraliśmy dachówkę niemieckiej firmy Erlus.W pierwszej wesji chcieliśmy wybrać Roben lub Tondacha, ale jak się okazało po wycenach z każdej firmy Erlus okazał się prawie najtańszy, a z tych firm jest najlepszy, jeszcze parę lat temu była to jedna z najdoższych i mało dostępnych firm w Polsce.Ja proponuję zrobić wyceny z różnych firm, porównać cenę, jakość i tą dachówkę, która Wam się najbardziej podoba.Co do wykonawcy to całego naszego Tymka od fundamentu aż po dach robi nasz jeden wspaniały majster i po prostu bierze nam od całości, więc nie mogę Ci doradzić wykonawcy.Zachęcam do zapoznania się z naszą dachówką. Pozdrawiamy Jaki wybraliście kolor dachówki. W okolicy Poznania dachówka ERLUS jest mało dostępna. Znalazłam jedną firmę zajmującą się jej dystrybucją ale dopiero w poniedziałek do nich pojadę i zostawię projekt do wyceny i zapoznam się bliżej z kolorystyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 31.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Beato i Rafale,Wybraliśmy kolor Brazylijski brąz angobowany.Wiem, że z dostępnością tej dachówki w niektórych regionach jest problem, ale poczytajcie sobie na forach, a zobaczycie, że opinie o Erlusie są bardzo pozytywne.Jeśli chodzi o cene to za dachówkę, orynnowanie i 3 okna dachowe firmy Roko, cegły klinkierowe+zaprawe wraz z transportem daliśmy 23 tysiące, także to dość rozsądna cena.Jak dawaliśmy do wyceny z Tondacha czy Roben cena była podobna, a nawet wyższa, a te dachówki nie można nawet porównać do Erlusa.Życzymy powodzenia i dobrego wyboru.My jesteśmy na etapie deskowania.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 01.08.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Mag&Tom Dziękuję za odpowiedz Czyli wybraliście kolor o którym myślę, zastanawia mnie jeszcze drewno korzenne angobowane. Jednak wszystko musimy zobaczyć w realu. Podobne kolory innych producentów są rewelacyjne. Dziękuję za wskazówki - z opiniami na temat firmy Erlus i jej wyrobów ceramicznych już się zapoznałam. Teraz to do poniedziałku bo jadę do hurtowni tyle, że mieści się ona z drugiej strony miasta z jakieś 50 km i mogą sporo doliczyć za transport. My także zamierzamy deskować dach. W poniedziałek pierwsza dostawa cegły i cementu na budowę!!! Oby tylko nie było upałów takich jak ten tydzień bo nam majster nie przyjdzie - nie pracuje w tak wysokich temperaturach - zdrowie mu na to nie pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 03.08.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 http://images24.fotosik.pl/259/46ac22cd11a105bbm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 03.08.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 witam was serdecznie to jest nasz nowy tymek pozdrawiam http://images34.fotosik.pl/333/306f4939dae696d5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 03.08.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Gratulujemy, długo się nie odzywaliście, a tu proszę jaki efekt ciszy...no muszę przyznać, że przez ten ganek Tymek nabrał zupełnie innych kształtów.Prześlijcie więcej zdjęć.Delus gdzie mieszkasz na wyspie?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts