aniapz 08.09.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Strumyczek-gratuluję!!! Przed nami jeszcze długa papierologia, ale mam nadzieję, że i Wy i my zaczniemy wiosną 2009. W sobotę wstępnie rozmawialiśmy z naszym ewentualnym szefem ekipy. Ma nam zrobić wstępny kosztorys. Ciekawe ile sobie policzy. On nas namawia na Thermopor, bo ma jakieś dojścia. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 08.09.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Beata i Rafał - bardzo dziękuję za zaproszenie Jednak to dla nas trochę za daleko. Poza tym właśnie nam się dzieciaki pochorowały i jestem uziemiona. Zastanawiam się jak rozwiązaliście kwestię kuchni. Chodzi mi o słup. Zostawiliście go czy zrobiliście kuchnię zamkniętą? Wciąż się nad tym zastanawiam. Dziękuję za porady w sprawie ściany kolankowej. My tez ją podniesiemy Pralnię zrobimy chyba obok schodów, wtedy będzie w niej okno i pranie będzie lepiej schło. A garderoba zostanie bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 08.09.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 My zlikwidowaliśmy słup, ale daliśmy szerokie wejście 140 cm po środku i chcemy zrobić drzwi przesuwne (jak jest pieczenie, smażenie to będzie zamknięte) zamykane do czoła.Ten słup to pomyłka podciąg na klatce schodowej ma większą rozpiętość i jest bez słupa a w kuchni projektant dał słup.Jeżeli chodzi o słupy na górze to też ich nie mamy, tzn. są ale betonowe i schowane w ścianach a w pokoju nad salonem wtedy nie jest potrzebny (mogliśmy tak zrobić bo mamy strop monolityczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 08.09.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Jestem ciekawa czy zmienialiście wymiary okien, żeby dostosować do standartowych wymiarów u producenta? jaką firmę wybraliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 08.09.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 mam pytanie do tych co robią wykusz bo mam z tym problem chodzi o to że podobno przy wykuszu trzeba jakąs belke wzmacniającą zrobic w salonie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 08.09.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Kuchnia???? Do końca jeszcze nie zdecydowałam - bo to moja działka!!! Słup został zlikwidowany jak na razie to pozostawiliśmy otwartą przestrzeń. Ostatnio wymyśliłam, że może w tym miejscu zrobimy wyspę z możliwością wygodnego spożywania przy niej posiłków. O kuchnię będę martwić się na wiosnę jak będziemy wyposażać wnętrze! Okna w tej chwili robi się na zamówienie pod wymiar "typowe" wymiary to mało kto oferuje np w niższej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 08.09.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 co do kuchni, to ja byłam dzisiaj u kobiety, która robi projekt i tak jak sobie zaplanowałam wszystko wstawiła, wydaje mi sie, że to jest optymalne ustawienie, i tutaj raczej nie ma miejsca na wyspe, gdyby ktos z was chciał co do słupa w kuchni, to u nas został on jakby schowany przy ściance z kominem, a drugi wzmacniający jest w ścianie zewnętrzejn, pomiedzy kuchnią a salonem, także kuchnia jest otwarta. obecnie wymiary kuchni są: z lewej strony 210m, ściana z oknem - 150cm okno i po bokach równo po 70cm, no i prawa ściana tez 210cm, bo dodalismy dodatkowe okno szer 90 cm co do projektu mebli to układ mniej więcej bedzie wyglądał tak:od lewej lodówka, szafka cargo, szuflady głebokie szer 45cm, szafka narozna, szafka pod zlewem, zlew jednokomorowy z ociekaczem nachodzącym n zmywarke; nastepna szafka narozna , ok 30cm blatu roboczego, płyta elektryczna, pod nia szafka, znowu blat roboczy ok 30cm i słupek z piekarniakiem pośrodku, pod i nad dwie szafki 60cm... ijakos wydaje mi sie to mało i ciasno, między szafkami poostaje ok 172cm do poruszania sie po kuchni może ktoś coś doradzi z rozplanowaniem kuchni? a przede wszystkim z lodówką, bo jeszcze zastanawiamy sie, czy będzie wolnostojąca, czy raczej w zabudowie, a tu opinie sa różne... pozdrawiamy Ania iMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 08.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 dla zainteresowanych na stronie 26 forum są fotki naszego Tymka, gdzie widać ściankę z kominem a za nią przejście koło łazienki do kuchni Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.09.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ja zrezygnowałem całkowicie ze słupów na poddaszu tylko tzeba jakoś papierki ominąć Kryjemy blachodachówką. zastanawiem się jeszcze nad wywaleniem platwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 09.09.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Ja zrezygnowałem całkowicie ze słupów na poddaszu tylko tzeba jakoś papierki ominąć Kryjemy blachodachówką. zastanawiem się jeszcze nad wywaleniem platwi Stukpuku tylko, żeby ci się ten dach na głowę nie zwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.09.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Ja zrezygnowałem całkowicie ze słupów na poddaszu tylko tzeba jakoś papierki ominąć Kryjemy blachodachówką. zastanawiem się jeszcze nad wywaleniem platwi Stukpuku tylko, żeby ci się ten dach na głowę nie zwalił Ryzyko zawodowe Płatwi też nie dajemy. Przy dachówce już bym tego nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolacz78 09.09.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Znalazłem takie forum - blog budowlany, gdzie budują domek podobny - Tymianek i dzięki cieśli i jego pomysłowi przerobili konstrukcję dachu wywalając słupy i jeszcze zagospodarowali stryszek. A oto link http://www.gosia-pawel.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 09.09.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 co do wyspy... była by ona mała wiadomo wyglądają one rewelacyjnie w dużych kuchniach a kuchenka Tymkowa nie jest największa. Jednak to co widziałam w sklepie zaprojektowane było dla mniejszych pomieszczeń i wyglądało to dość imponująco Nie wiem jak to wygląda u Was ale my zrezygnowaliśmy ze spiżarni - będzie tam łazienka o powierzchni 3,4 m2 z oknem a przy kominie będzie neutralne wejście do kuchni zmianie ulega układ kuchni. Nie wiem jak ona będzie wyglądać może mnie olśni jak będą ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 09.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Znalazłem takie forum - blog budowlany, gdzie budują domek podobny - Tymianek i dzięki cieśli i jego pomysłowi przerobili konstrukcję dachu wywalając słupy i jeszcze zagospodarowali stryszek. A oto link http://www.gosia-pawel.mojabudowa.pl/ U mnie jest podobnie po wywaleniu słupów na poddaszu i podniesieniu ścianki kolankowej o 3 pustaki + wieniec mam strych o wysokości ok 2m płatwie są dodane też na górze. Dach będzie kryty dachówką ceramiczną MEYER-HOLSEN koloru naturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 10.09.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 co do wyspy... była by ona mała wiadomo wyglądają one rewelacyjnie w dużych kuchniach a kuchenka Tymkowa nie jest największa. Jednak to co widziałam w sklepie zaprojektowane było dla mniejszych pomieszczeń i wyglądało to dość imponująco Nie wiem jak to wygląda u Was ale my zrezygnowaliśmy ze spiżarni - będzie tam łazienka o powierzchni 3,4 m2 z oknem a przy kominie będzie neutralne wejście do kuchni zmianie ulega układ kuchni. Nie wiem jak ona będzie wyglądać może mnie olśni jak będą ścianki działowe to tak samo jak u nas, w miejscu spiżarni jest łazienka, dokładnych wymiarów nie pamiętam , przejście do kuchni jest za kominem, przez te zmiany wymiary kuchni sa nastepujęce: 210cm ściana od łazienki, 290 sciana z oknem (70/150okno/70) i 210 prawa strona, poniewaz tu dalismy 90cm okno, żeby doświetlić kuchnie i salon, bo to jest strona południowa ktos pytał o wymiary okien: kuchnia 180/150, 90/150, salon 180/150, tarasowe 270/210, gabinet 150/50, łazienka na dole 50/110 ,sypialnia balkonowe dwuskrzydlowe 180/210, i małe pokoje 150/150 to tyle:) Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 10.09.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 co do wyspy... była by ona mała wiadomo wyglądają one rewelacyjnie w dużych kuchniach a kuchenka Tymkowa nie jest największa. Jednak to co widziałam w sklepie zaprojektowane było dla mniejszych pomieszczeń i wyglądało to dość imponująco Nie wiem jak to wygląda u Was ale my zrezygnowaliśmy ze spiżarni - będzie tam łazienka o powierzchni 3,4 m2 z oknem a przy kominie będzie neutralne wejście do kuchni zmianie ulega układ kuchni. Nie wiem jak ona będzie wyglądać może mnie olśni jak będą ścianki działowe i pisałam wyżej zajrzyjcie na 26 strone na fotki , widac przejście za kominem i kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 10.09.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Fotki są mało czytelne, dużo okien. Wiadomo każdy ma swoją wizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 10.09.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Stoimy przed wyborem stolarki okiennej - czym się kierujecie przy podjęciu decyzji? Naczytałam się artykułów głowę mam przepełniona informacjami i nadal nie wiem. Wcześniej myślałam, że okno to okno wszystkie takie same tylko inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Kolejny Tymek rośnie.............http://images48.fotosik.pl/9/0dc25d9112fdbfde.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 11.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Fotki są mało czytelne, dużo okien. Wiadomo każdy ma swoją wizję. wg mnie fotki są czytelne, przejście widać, a co do wizji...hmmm, normalnie tylko jedno dodatkowe okno w kuchni, nic więcej postaram się zrobić lepsze fotki Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts