Ania i Maciej 20.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Nie wszysyscy jak szukam info o izolacjach i styropianie na ocieplenie fundamentów. A Wy Ania i Maciej jakie izolacje i czym zrobiliście? witam, co do izolacji fundamentów to mamy identycznie tak jak na fotkach Ewy i Mirka, od środka posmarowane tym czyms na czarno:) a na zewnątrz styropian i folia bąbelkowa pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.09.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 A to nasz Tymek http://images28.fotosik.pl/277/c42d9cd436265460.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 22.09.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Myśleliśmy, żeby zmienić schody na schody ze spocznikiem, ale nasza pani architekt mówi, że się nie da, bo tam jest wszystko wyliczone. A ja widziałam, że niektórzy z Was zmieniali. Czy to jest duży problem i czy warto? Podpowiedzcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 22.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Myśleliśmy, żeby zmienić schody na schody ze spocznikiem, ale nasza pani architekt mówi, że się nie da, bo tam jest wszystko wyliczone. A ja widziałam, że niektórzy z Was zmieniali. Czy to jest duży problem i czy warto? Podpowiedzcie coś proszę. Z tym problemem to porozmawiaj z majstrem, on będzie wiedział co z tym zrobić a architekta to na twoim miejscu bym zwolnił i poszukał innego Pozdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 22.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 U mnie schody są ze spocznikiem trzeba było dołożyć dwa stopnie ale warto bo lepiej mieć wygodne i bezpieczne schody niż pięknie wyglądające. A architekta to też bym zmienił na waszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 22.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 O kogo ja widze?Jarku co się stało, że odwiedziłeś swoje forum i jeszcze dodałeś jak zwykle bardzo mądry komentarz?A my tu czekamy na Wasze osiągnięcia w końcu to Wasz dziennik!Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 22.09.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Dzięki za rady. Pogadam z majstrem, mam nadzieję, że dla niego nie będzie to taki wielki problem. A może ktoś ma zostawione takie schody jak w projekcie i móglby coś powiedzieć na ich temat, ewentualnie pokazać jakieś zdjęcie? Takie ze spocznikiem widzialam w dzienniku Kasi i Piotrka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 23.09.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzięki za rady. Pogadam z majstrem, mam nadzieję, że dla niego nie będzie to taki wielki problem. A może ktoś ma zostawione takie schody jak w projekcie i móglby coś powiedzieć na ich temat, ewentualnie pokazać jakieś zdjęcie? Takie ze spocznikiem widzialam w dzienniku Kasi i Piotrka. Jeżeli majster wam powie że się tego nie da zrobić itd, to zmieńcie majstra. Jeżeli chodzi o schody jak w projekcie to dajcie sobie spokój one są bardzo niepraktyczne (inaczej mniej bezpieczne i mniej wygodne, jeżeli ktoś chodził po takich schodach to wie o co mi chodzi). U nas namówił mnie majster na schody ze spocznikiem (powiedział ma pan małe dzieci, a i pan będzie coraz starszy lepiej zrobić ze spocznikiem), dzięki temu schody mamy szerokości 1 metra, a nie tak jak w projekcie 90 i "dusza" 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 23.09.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 wadmed, a jakie masz schody - betonowe ze spocznikiem? czy może drewniane ażurowe ze spocznikiem? możesz wkleić jakieś zdjęcia i pochwalić się schodami? pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 23.09.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Schody mam betonowe. Dziś zrobię zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 23.09.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Schody!!! Bardzo dobry temat nasze nie będą betonowe, obecnie na górę prowadzi drabina Przygotowujemy się do dachu...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Rozmawialiśmy z Majstrem. on na szczęście nie widzi żadnego problemu ze zmianą schodów. Powiedział tylko, że takie schody muszą zająć więcej miejsca i wejdą dalej w hol. Cóż, przystaliśmy na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.09.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Beata i Rafał,mam pytanie. Czy Wasze okna na poddaszu mają taki wymiar jak w projekcie czy coś zmienialiście? I jeszcze jedno pytanko do wszystkich, jaki zaplanowaliście rodzaj ogrzewania? U nas nie ma gazu i początkowo mysleliśmy o butli na podwórku, ale to podobno straszne koszty. Chyba zatem pozostają paliwa stałe. Poradźcie prosze, bo musimy dać odpowiedź pani architekt. Nie zmieniamy jej, bo jest o 500 zł tańsza od konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Beata i Rafał,mam pytanie. Czy Wasze okna na poddaszu mają taki wymiar jak w projekcie czy coś zmienialiście? I jeszcze jedno pytanko do wszystkich, jaki zaplanowaliście rodzaj ogrzewania? U nas nie ma gazu i początkowo mysleliśmy o butli na podwórku, ale to podobno straszne koszty. Chyba zatem pozostają paliwa stałe. Poradźcie prosze, bo musimy dać odpowiedź pani architekt. Nie zmieniamy jej, bo jest o 500 zł tańsza od konkurencji My planujemy paliwo stałe, gaz z sieci poprowadzą za rok lub dwa wtedy pomyślimy czy się nie podłączyć. I nie musisz panikować, jak teraz zdecydujesz na paliwo stałe a potem w trakcie budowy Wam się odwidzi to nie ma problemu, przecież zmiany można dokonywać podczas budowy. Apropo tańszej pani architekt, to "tańsze nie zawsze okazuje się lepsze i faktycznie tańsze" My budujemy według uznania i dopiero po zakończeniu stanu surowego zamkniętego pójdę i podam jakie zmiany nastąpiły Po co mam latać z każdą pierdołą!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Beata i Rafał,mam pytanie. Czy Wasze okna na poddaszu mają taki wymiar jak w projekcie czy coś zmienialiście? I jeszcze jedno pytanko do wszystkich, jaki zaplanowaliście rodzaj ogrzewania? U nas nie ma gazu i początkowo mysleliśmy o butli na podwórku, ale to podobno straszne koszty. Chyba zatem pozostają paliwa stałe. Poradźcie prosze, bo musimy dać odpowiedź pani architekt. Nie zmieniamy jej, bo jest o 500 zł tańsza od konkurencji z oknami to trochę pozmienialiśmy: W pokojach balkonowych (pierwotnie) bo zrezygnowaliśmy z balkonu okna są w wymiarze 150x 150 a parapety będą umiejscowione niżej. Natomiast w pokoju nad garażem będziemy mieć dwa okna - a raczej drzwi balkonowe z balustradami wymiar okna to 90x210 U nas także nie ma gazu i raczej go nie będzie!!! Zakupimy piec wielofunkcyjny i będziemy w nim palić tym co będzie. Pozdrawiam!!!! !!!!! Wczoraj po wielkiej przeprawie z tartakiem dowieźli nam drzewo na dach. Gotowało się w nas bo cieśla dotarł na budowę szybciej niż drzewo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 24.09.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich. Na forum jestem nowa, ale miejsce myślę jak najbardziej dla mnie. Też zaczynamy budowac Tymka. Ekipa ma wejść w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 24.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Mam sporo do nadrobienia w czytaniu. Ale chyba warto przejrzeć wszystko, bo moze znajdę cenne wskazówki. Jak na razie jestem zupełnie zielona w temacie budowania domów. Ale pomału się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 24.09.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Moze napisze troszkę o naszym Tymku. Jest to odbicie lustrzane. Zmain wprowadziliśmy kilka, niezbyt dużych. Powiększyliśmy przejście z salonu do holu, między kuchnią a jadalnią będą przesuwane drzwi. Łazienkę na dole troszke powiększylismy kosztem holu. Na górze, tę otwartą przestrzeń przy schodach zabudujemy i będzie garderoba. I balkon przenieślismy na drugą stronę domu, żeby był w sypialni, a nie w pokojach dla dzieci. I to chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 24.09.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 O kogo ja widze?Jarku co się stało, że odwiedziłeś swoje forum i jeszcze dodałeś jak zwykle bardzo mądry komentarz?A my tu czekamy na Wasze osiągnięcia w końcu to Wasz dziennik!Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością... Witam Mag&Tom, nie możemy się dobrać za wklejaniem zdjęcia szczerze mówiąc to mam chęć znów coś pokazać na tym forum i wiem że wy ciekacie na zdjęcia ale po prostu brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 24.09.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich. Na forum jestem nowa, ale miejsce myślę jak najbardziej dla mnie. Też zaczynamy budowac Tymka. Ekipa ma wejść w listopadzie. Miło nam. Witaj w tym zacnym towarzystwie No i powodzenia w budowie !!! trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts