Beata i Rafał 24.09.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Cieśla z ekipą pracują jak mrówki [/img] Taka efektywna praca bardzo cieszy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.09.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Wadmed zmniejsz to zdjęcie. Ułatwisz nam i sobie oglądanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 24.09.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Teraz może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 24.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Wadmed rozumiem, że pod schodami robisz pawlacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 24.09.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Coś w tym stylu. Ogólnie to będzie tam wszystko, a tak na poważnie to będzie tam tablica elektryczna (na ścianie garażowej), i jakiś schowek na przetwory i inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 24.09.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Wadmed dzięki za zdjęcia. Jak się widzi schody "na żywo", a nie tylko na papierze to zupełnie inaczej to wygląda. I o takie właśnie normalne schody mi chodziło. A nasza pani architekt po dzisiejszej poważnej rozmowie stwierdziła cytuję "Ależ nie róbmy takiego problemu, juz dobrze, przeliczę pani te schody" Czyli jednak się da (jak sie chce) Jeszcze raz Wam wszystkim dziękuję za rady, zdjecia itd. Cóż ja bym zieloniutka bez tego forum zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 24.09.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja bym olał panią architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 24.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 wadmed dzięki za schody my co prawda robimy drewniane ażurowe, ale właśnie ostatnio znalazłam dokładnie takie jak twoje tylko drewniane. aniapz i ja coś powiem na temat twojej pani architekt kiedy adoptowaliśmy projekt i nanosiliśmy nasze zmiany, architekt stwierdził że przede wszystkim musimy nanieść te zmiany które będą widoczne na elewacji (dodatkowe okna, wykusz, ściana kolankowa itd.) bo bez tego możemy zapomnieć później o odbiorze (zgodnie z prawem budowlanym są to istotne zmiany, a o tych należy informować wydz. architektury które wydają pozwolenie na budowę). Cała reszta, której nie widać czyli wszystko co robisz w środku nikogo nie interesuje to jest twoja sprawa czy poprzesuwasz ścianki, czy zrobisz schody drewniane, betnowe, ze spocznikiem a może kręcone i tak naprawdę szkoda kasy wydawać na akceptację takich zmian, ogranicz sie do tych istotnych a z całą resztą poradzi sobie twój majster pozdrawiam i witam nowych Tymkowiczów spod Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 24.09.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Beata i Rafał, niezwykłe postępy Waszych prac a nasz Tymek ma już piękny dach tylko muszę popracować nad zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 25.09.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ewa i Marek, dzięki. Już ustaliliśmy z panią architekt, że przerzucamy balkon i podnsimy ściankę kolankową, no i te nieszczęsne schody. Reszta wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 25.09.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 aniapz i ja coś powiem na temat twojej pani architekt kiedy adoptowaliśmy projekt i nanosiliśmy nasze zmiany, architekt stwierdził że przede wszystkim musimy nanieść te zmiany które będą widoczne na elewacji (dodatkowe okna, wykusz, ściana kolankowa itd.) bo bez tego możemy zapomnieć później o odbiorze (zgodnie z prawem budowlanym są to istotne zmiany, a o tych należy informować wydz. architektury które wydają pozwolenie na budowę). Cała reszta, której nie widać czyli wszystko co robisz w środku nikogo nie interesuje to jest twoja sprawa czy poprzesuwasz ścianki, czy zrobisz schody drewniane, betnowe, ze spocznikiem a może kręcone i tak naprawdę szkoda kasy wydawać na akceptację takich zmian, ogranicz sie do tych istotnych a z całą resztą poradzi sobie twój majster Witam serdecznie!! I tutaj zgadzam się całkowicie w 100%!! Najważniejsze, to co widać na zewnątrz!! To samo powiedział nam nasz pan architekt. I w sumie naniesioną mamy tylko jedną zmianę- likwidacja balkonu. Szkoda wydawać zbędną kasę...bo --- czy tak czy inaczej --- pan / pani architek i tak sobie swoje policzy!! Myśmy całkowicie oddali wszystko w ręce pana architekta...załatwił...choć trochę to trwało...ale nie musieliśmy gonić od urzędu do urzędu z każdym papierkiem!! UFFF!! Ale ulga!! Swoje policzył...no cóż... WADMED: dzięki za zdjęcia schodów. U nas pewnie takie też powstaną, choć początkowo miały być drewniane. Ale w tedy nici z extra schowka!! Enka-76! Witamy na forum! Nie za późno chcecie zaczynać?? My dostaliśmy pozwolenie 3 tygodnie temu, ale wszystkie prace zaczynamy dopiero na wiosnę. Małżonek (budowlaniec) powiedział, że tak będzie najlepiej....szkoda ryzykować! Pogoda może być różna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ufff. przebrnęłam przez wzzystkie strony. Troche czytania było Co do rozpoczecia budowy, to ja się nie znam. Budowlaniec powiedział, ze zacznie, najwyżej zrobi tylko stan zero i będziemy czekac do wiosny. Mam jednak nadzieję, ze zima będzie podobna jak w zeszłym roku i bedzie mozna działać. U nas koło Wrocławia jest z regóły najcieplej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Mam pytanie do Ewy i Marka. Czy mogłabym kiedyś przy okazji zobaczyć Waszego Tymka? Bardzo czesto jestem we Wrocławiu. Ode mnie to tylko 40 km. Jednak jak sie zobaczy domek na żywo to inne ma sie wyobrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 A co do schodów, to też chcemy takie jak ma wagmed.I bedzie pod nimi schowek, bo planujemy te drugie drzwi do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Przepraszam, miało być wadmed. Ach te literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 26.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Enka-76 oczywiście nie ma problemu, jesteśmy z Wrocławia ale budujemy się 30km od niego, wyślę Ci wiadomość na prywatną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dzieki:). To czekam na wiadomosć i mam nadzieję, że sie spotkamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Coś nie ma tej wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Daniel 26.09.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witamy Wszystkich Tymowiczów i tych "starych" i nowych!!! My jesteśmy po zalaniu stropu w poniedziałek mają zacząć stawiać ściany szczytowe no i dach, więźbę już mamy gorzej z dachówką ale decyzja chyba już podjęta będzie cementowa Braas-a chyba Co do aktualnego tematu schodów u nas będą drewniane Pozdrawiamy Wszystkich i do napisania podczas zalewania stropu [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 26.09.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Enka-76 daj mi jeszcze chwilkę, właśnie wróciłam z pracy a dzieci głodne odezwę się wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts