Enka-76 26.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Sorry, ze taka niecierpliwa jestem . Jasne dzieciaki najważniejsze. Ja dzisiaj mam trochę luzu i dlatego tutaj tak marudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 26.09.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ale niektórym już fajnie. Tymeczki rosną, wszystko juz widać, az oczy się cieszą . Ja niestety oczekuję, aż ekipa się pojawi. A z tym niestety problem. Wszystko już czeka - pozwolenie, kredyt, tylko ludzi do pracy brak. To najbardziej denerwuje. Nauczka na przyszłość. Wszystko trzeba mieć na piśmie. Inaczej Cię wykręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 26.09.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 witamy:) u nas elektrycy praktycznie kończą, ilośc kabli mnie troche przeraża 6.10 wchodzi ekipa na tynki, potem hydraulik, piec bedzie na paliwo stał, prawdopodobnie Zębiec Wadmed witamy:) schody śliczne, my chyba też takie będziemy mieli, a co do skrzynki, to tez miała byc pierwotnie na ścianie garażu pod schodami, ale elektryk stwierdził, że powinno byc tak jak w projekcie w wiatrołapie, bo przy schodach betonowych jest zbyt duży nacisk betonu na kable, jak beton szalunek rozpiera, czy coś pozdrawiam Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 28.09.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Aniu i Maćku wklejcie jakieś zdjęcia proszę Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 28.09.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 To co nas najbardziej cieszy!!!! http://inlinethumb32.webshots.com/7519/2945932030103098714S600x600Q85.jpg' alt='2945932030103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 29.09.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 witamy:) schody śliczne, my chyba też takie będziemy mieli, a co do skrzynki, to tez miała byc pierwotnie na ścianie garażu pod schodami, ale elektryk stwierdził, że powinno byc tak jak w projekcie w wiatrołapie, bo przy schodach betonowych jest zbyt duży nacisk betonu na kable, jak beton szalunek rozpiera, czy coś Ania i Maciej Jaki nacisk? chyba u niego w głowie. Przecież skrzynka jest pod schodami a kable można przenieść do garażu. Nie wiem za bardzo o co chodzi temu elektrykowi. Pewnie nie chce mu się wiercić przez schody betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 29.09.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Jaki nacisk? chyba u niego w głowie. Przecież skrzynka jest pod schodami a kable można przenieść do garażu. Nie wiem za bardzo o co chodzi temu elektrykowi. Pewnie nie chce mu się wiercić przez schody betonowe. Po prostu zmienilismy koncepcje elektryki, robimy dwie rozdzielnie ze wzgledu na oszczednośc kabla i latwiej nam bedzie z tego miejsca doprowadzic zasilanie skrzynki rozdzielczej zlokalizowanej na gorze w garderobie ... zreszta gdzie by nie pociagnac elektryki i tak trzeba bedzie uwazac jak cholera przy kazdym wierceniu w scianach [nie mowie o wieszaniu obrazkow, ale o zakladaniu sufitow podwieszanych czy listew przypodlogowych]. Taka mala rada... robcie fotki elektryki po polozeniu ... przydadza sie z pewnoscia:) pozdrowionka:) ps. nacisk schodow ... poczatkowo brany byl pod uwage ale faktycznie bzdura:) pisal maciek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 29.09.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Co do samego leketryka to nie mam zastrzezen... moze tylko to, ze jest zbyt dokladny - w bankach moglby elektryke robic ... jak na dom to jego robota jest porzerostem formy nad trescia ale robi za rozsadne pieniadze, 5 tys. za robocizne przy tylu metrach kabla to nie jest za duzo, biora u nas od 5 - 8 tys + materialy... a wlasnie zmiescil sie ktos w materialach w 4 tys??? [kable zasilajace, TV, telefoniczne, rtv w ścianach, puszki, skrzynki oraz uzbrojenie skrzynek???] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadmed 29.09.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 U mnie elektryk zażyczył sobie ok 9,5 tys z materiałem (elektryka RTV i alarm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 29.09.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ufff. przebrnęłam przez wzzystkie strony. Troche czytania było Co do rozpoczecia budowy, to ja się nie znam. Budowlaniec powiedział, ze zacznie, najwyżej zrobi tylko stan zero i będziemy czekac do wiosny. Mam jednak nadzieję, ze zima będzie podobna jak w zeszłym roku i bedzie mozna działać. U nas koło Wrocławia jest z regóły najcieplej:) Dokładnie tak jak My Powodzenia. Do wiosny niedaleko. Ja jutro stawiam nareszcie ściany fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 30.09.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Hej, hej! To ja panikara! Teraz mam nowy powód do zmartwień, czy dostaniemy kredyt, bo coś ma się zmienić, mają zaostrzyć kryteria przydzielania kredytów. Ale jestem dobrej myśli. Beata i Rafał podziwiam Wasze tempo i Waszego Tymka. Nie chwaliliście się, że będziecie mieli zadaszony taras. Podoba mi się Enka-76 po pierwsze witaj, a po drugie mam pytanie odnośnie okien w sypialniach. My też przerzuciliśmy balkon i u dzieciaków będą normalne okna, tylko zastanawiam się, czy takie jak były w projekcie w pokoju nad garażem (chyba 120/150) wystarczą. Całuski dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 01.10.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Elektryka to bardzo dobry temat: Kto ile płacił za elektrykę z materiałami? Nie chcemy, aby nasz nas oskubał Wstępnie wycenił swoją pracę + materiały na 10 tys. Foteczki z działeczki..... Taras [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 02.10.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 aniapzMusze sprawdzić w projekcie, ale z tego co pamiętam to okna będą takie jak miały być z drugiej strony (150x120) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 02.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Oczywiście 120x150 . Mam nadzieję,że będa wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 02.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Beata, jestem pod wrażeniem Waszego tempa Ładna podbitka i wykończenia krokwi Wydaje mi sie że cena elektryki nie jest zbyt wygórowana, jeśli chodzi o nasz rejon - choć w tym temacie będziemy mieć troszkę lżej - elektrykę zrobi kuzyn męża (zawodowiec ). Kuzyn z innego regionu Polski niż my i ceny od razu inne - znajomemu robił domek o pow. ok 250mk - materiały wyszły w granicach 10tys. robocizna w granicach 5-6tys. (wcześniejsze wyceny robocizny które miał od Tubylców zaczynały się od 8tys) A u nas na razie cisza - Tymek stoi z dachem (ciągle zapominam zgrać zdjęcia z komórki męża), jakieś tam drobne poprawki przed oknami - powinny dojechać w przyszłym tygodniu, miały być już w tym , w sobotę chyba brama garażowa, jak dojedzie - właśnie muszę potwierdzić, a ciągle jeszcze nie mamy drzwi pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 10000 zł elektryka za robocizna plus materiały to nie ma co zastanawiać się i nawet nie drogi, bo ja sam robiłem z kolegą instalację elektryczną to wyszło mi materiały 5,5 tys zł a koledze za pomoc 2000 zł... jakbym nie robił to wiem że u nas elektrycy biorą za robociznę tyle samo co materiały czyli u mnie gdybym ja nie zrobił kosztowałby z jakieś 11000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 03.10.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 u nas elektryk za robociznę bierze 5 tyś, do tego materiały ok 4 tyś ale to juz Maciej wcześniej pisał Jolu i Jarku,a wy na jakim juz jesteście etapie, bo fotek się chyba nie doczekamy my jutro jedziemy porządkować dom bo w poniedziałek wchodzą tynkarze pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 03.10.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 a to już dawno obiecane zdjęcie http://images42.fotosik.pl/16/534f7c6e7e2f8ae8.jpg Zapomniałam się pochwalić - na granicy działeczki postawili nam szarawą skrzyneczkę - hura mamy prąd Niestety ciągle nie wiadomo co z wodą Wiem że już kiedyś o to pytałam ale ciągle myślimy nad ogrzewaniem Tymeczka. Na gaz nie ma szans, gaz płynny, olej, energia odpada, kocioł na paliwo stałe na bardzo średnio nam się podoba obsługa takich kotłów Czy ktoś z Was Szanownych Tymkowiczów rozważał drogie, aczkolwiek bezobsługowe ogrzewanie pompą ciepła??? Podzielcie się spostrzeżeniami Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisandrzej 03.10.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam wszystkich Tymkowiczów.Przmierzam się własnie do wyboru Tymka z garażem dwustanowiskowym.Trudno mi jednak wyobrazić sobie jak on wygląda, gdyż na stronie Horyzontu brak wizualizacji. może już ktoś budował dom w tej wersji.Najbardziej jestem ciekaw zadaszenia tego drugiego stanowiska w garażu.Za wszystkie wklejone na forum zdjęcia lub przesłane na meila z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_ewa 05.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 jutro w naszym tymku zalewamy strop i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts