Beata i Rafał 07.10.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Prace nadal trwają!!! Dziś na budowę wkroczył dekarz!!!! Tak wygląda nasza deska boazeryjna i rzeźbione krokwie http://inlinethumb59.webshots.com/41594/2944545430103098714S600x600Q85.jpg' alt='2944545430103098714S600x600Q85.jpg'> I zaczynają powstawać ścianki działowe parteru!!!! Widok na łazienkę http://inlinethumb33.webshots.com/41824/2289483040103098714S600x600Q85.jpg' alt='2289483040103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 08.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 witam czy mogłby mi ktos przesłac projekt z elektryka bardzo bym prosiła , [email protected] dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 08.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam. Nie pojawiałam się ostatnio, ale też nic się u nas jeszcze nie działo. Chociaż mam nadzieję, ze sie zacznie. I to juz może w poniedziałek . tak sie cieszę. Zaczynamy zabawę z fundamentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enka-76 08.10.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 EwaiMarek. Wasz Tymek wyglada super. Jak juz jest dach, to dom nabiera charakteru .Mam nadzieję, ze w niedługim czasie uda mi sie go zobaczyc na żywo. Ale to juz się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisandrzej 09.10.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Czy nikt nie buduje Tymka z garażem dwustanowiskowym?Chciałbym jeszcze prosić o plan z wymiarami pomieszczeń.Czytałem, ze przed zakupem projektu dobrze zrobić sobie taką wizualizację i "przejść" się po domu.Niestety na stronie horyzontu podane są tylko zew. wymiary, a na forum (przejrzałem całe) podane jest tylko kilka pomieszczeń na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAŚKA1719504042 09.10.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam wszystkich tymowiczów! Od tygodnia zaczynamy przygodę z tymkiem.. Zakupiliśmy projekt Tymek B lustrzane odbicie. W tej chwili jestesmy na etapie adaptacji projektu i poszukiwania ekipy budowlanje. Tak wiec chcialam Was zapytac czy 50 tys. za robocizne stanu surowego otwartego to duzo? Zostala nam polecona ekipa ktora jest solidna, sprawdzona przez znajomych ma sprzet tzn. nie bedziemy musieli sie martwic o koparke, 'gruche' z betonem i inne, rowniez ten budowlaniec zrobil juz wstepna wycene materialu w firmie w ktorej ma znizki cena wszystkich materialow stanu surowego otwartego to 67 tys. no i czas realizacji 3 m-c... przeraza nas cena za robocizne.. czy mozecie cos na ten temat powiedziec?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 10.10.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witamy w Rodzinie Tymkowiczów!!! Nas nasz Tymek A odbicie lustrzane z zadaszonym tarasem - stan surowy otwarty z robocizną wyniósł: jakieś 140 tys. Wydaje mi się ,że za robociznę dużo wołają natomiast materiały wyjątkowo tanie ... ale czy Wy tam macie wliczoną np. więźbę czy też dachówkę? Nasz tymek za kilka dni będzie stan surowy otwarty jak położą dachówkę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 10.10.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witaj Baśka w gronie Tymkowiczów Podpisuję, się pod tym co napisała Beata. Szukając ekipy budowlanej w lutym 2008r. mieliśmy oferty o rozpiętości cenowej (robocizna - fundamenty, ściany zewn. i wewn., strop, kominy, więźba dachowa i pokrycie dachu) od 48-67tys. Najtańszy okazał się wykonawca lokalny, dojeżdżający z przeciwległego końca miasta zaśpiewał 67tys. Mieliśmy ten komfort, że widzieliśmy naszego potencjalnego wykonawcę jak pracuje, no i jego efekty końcowe Co do materiałów trudno się wypowiadać - wszystko zależy kto jakich materiałów używa a i tak pewnych rzeczy się nie przewidzi. Wiadomo nie na wszystkim warto oszczędzać, bo Twój domek ma stać i funkcjonować ładnych kilkadziesiąt latek Na początku również rozważaliśmy opcję "niech wykonawca sam kupuje materiały" - ale nasz wykonawca nie chciał się tego podjąć, bo stwierdził, że później to tylko same nieporozumienia z inwestorami Patrząc z perspektywy czasu cieszę się, że materiały były, są na naszej głowie - przynajmniej wiemy z czego jest nasz Tymek wybudowany i wiele nowych rzeczy się uczymy Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 11.10.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 witam czy mogły mi ktos przesłać projekt elektryki bardzobym prosiła . [email protected] . dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 12.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Wysłane! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 12.10.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Oj od poniedziałku to się będzie działo!!!!... Przygotowania zakończone a jaki będzie efekt końcowy.... myślę że będzie ...ssssuuuuuppppeerr!!!!!! http://inlinethumb57.webshots.com/42680/2016122500103098714S600x600Q85.jpg' alt='2016122500103098714S600x600Q85.jpg'> Okna zamówione!!! Będą za jakieś 6 tygodni Trudno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 12.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 A oto nasze postępy... http://images23.fotosik.pl/283/5a3438a4af86629dmed.jpg http://images43.fotosik.pl/19/cbdef0a6950a386fmed.jpg http://images31.fotosik.pl/379/e4c3b57bce145e4dmed.jpg http://images33.fotosik.pl/384/9194aa1f37eeb75emed.jpg Oj jak cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaWaldek 12.10.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witamy wszystkich budujących Tymka. My jesteśmy dopiero na początku tej drogi, czyli na załatwianiu papierków. Mamy nadzieję, że wiosną ruszymy całą parą i nasz tymek będzie rósł w oczach. Pozdrawiamy wszystkich._________________Marta i Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 12.10.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam Wszystkich, ktorzy buduja i niebawem beda budowali TYMKA Wiec i ja dolacze juz do tego forum bo za tydzien zamawiamy z mezem projekt odbicie lustrzane TYMKA Przeczytalam juz wszystkie posty jak i dzienniki, ktore sa zalozone i szczerze mowiac to trafilam na ten projekt z wielka radoscia i to w dzienniku Strumyczek Za co jestem im bardzo wdzieczna W przyszlosci opisze to w naszym Dzienniku Obecnie jestesmy na etapie oczekiwania na projekt a w listopadzie jestem umowiona z panem architektem w celu adaptacji projektu no i pozostanie nam zlozyc wniosek o Pozwolenie na Budowe i mysle ze w grudniu zlozymy rowniez wniosek o kredyt Zas od 2009 roku zaczniemy dalsze prace zwiazane z dociagnieciem wody na dzialke oraz pozostale sprawy zwiazane z przyszla budowa, ktora mamy w planie zaczac w polowie kwietnia... Bardzo ucieszyly nas te wiadomosci odnosnie ceny stanu surowego, o ktorych przeczytalam w powyzszych postach, gdyz obawialismy sie ze te kwoty beda duzo....... wieksze Milo popatrzec jak Wasze TYMKI pna sie do gory i zycze powodzenia i sprzyjajacej pogody do dalszej budowy.... A ja nadal bede sobie sledzila Wasze poczynania i mysle ze do kolejnego uklikniecia na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 13.10.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Hej! Jak patrzę na Wasze Tymki, to utwierdzam się w przekonaniu, że dokonałam dobrego wyboru A tak z ciekawości zapytam tych, którzy robią już dachy, jaką kładziecie dachówkę? Pochwalcie się! Nasz projekt już po adaptacji, pani architekt schody zmieniła, nie wzięła dodatkowych pieniędzy za zmiany, bo też były one drobne, schody, balkon i ścianka kolankowa. Teraz czekamy na pozwolenie na budowę i złożyliśmy wnioski w dwóch bankach o kredyt. Tu informacja dla wszystkich, którzy będą się starali o kredyt, przez kryzys światowy wszystkie banki z tygodnia na tydzień podnoszą oprocentowanie i marżę oraz zmniejszają zdolność kredytową, zwłaszcza we frankach. Dlatego my tak się spieszymy z kredytem. Kiedy zaczeliśmy interesować się kredytym mieliśmy zdolność kredytową na taką kwotę jaka nas interesowała praktycznie we wszystkich bankach, teraz już tylko w dwóch. Złożyliśmy wnioski w czwartek, w piątek zorientowałam się, że w jednym z banków mamy wyższą zdolność kredytową i chcieliśmy zwiększyć kwotę kredytu. Powiedziano nam, ok, ale na nowych warunkach. Zostało więc tak jak było i teraz boimy się, że to trochę za mało. Nie chcę nikogo straszyć, piszę tylko, jak to u nas wyglądało. Miejmy nadzieję, że już niedługo sytuacja się unormuje. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 13.10.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Nasza dachówka to Koramic angoba szlachetna - kasztan. A kolejne foto domku za kilka dni jak będzie już położona Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 13.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Nasz Tymek ma dachówkę ceramiczną - Roben - Monzaplus inaczej dachówka średzka falista plus, również kolor kasztanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 13.10.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Kto ma już koncepcję na kuchnię co i gdzie ustawić, aby było wygodnie i funkcjonalnie. Przez przeniesienie łazienki do skrytki i rezygnacja z niej zmieniła wygląd kuchni. Wypadałoby mieć jej wizję już przy położeniu kabli od elektryki, wody itp. Podzielcie się swoimi pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 13.10.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witamy my mamy dachówkę firmy ERLUS brąz brazylijski angobowany (http://www.erlus.de/uploads/pdf/dach/pl_Sammelprospekt.pdf) Beato i Rafale jeśli chodzi o wyposażenie to naprawdę trudna sprawa mi śni się po nocach co gdzie i jak? Pomagam sobie poprzez programy do projekcji wnętrz dla przykładu: (oczywiście to tylko prowizorka) To wg. projektu bez zmian, bo my pozostaliśmy jak było u podstaw. http://images33.fotosik.pl/385/ae1c9f72178e70e1med.jpg Pozdrawiam i gratuluję efektów idziemy prawie łeb w łeb, tylko, że my okna bedziemy wprawiać w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 14.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Kochani, poradźcie proszę. Majster wycenił robociznę od fundamentów po więźbę na 38000. Człowiek jest z polecenia, ponoć uczciwy i rzetelny. Prawie się na niego zdecydowaliśmy, zastanawiamy się tylko, czy te 38000 to nie za dużo. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts