Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beata ja juz zamówiłam kuchnie prawie miesiąc temu, chęnie bym pokazała projekt, tylko nasza pani projektant chba ma problemy z obsługą poczty, więc jutro się muszę przypomnieć

nasz kuchnia bedzie klasyczna, tez mamy łazienke w miejscu skrytki i w sumie wyszła prawie kwadratowy aneks do zabudowy

jak możesz sobie wyobrazić, to z lewej strony będzie lodówka w zabudowie, potem słupek z piekarnikiem, szafka 30 z szufladami, i szafka pod oknem, narożna; nastepnie szafka 60 pod zlewem, zmywarka 30cm szafki narożnej i nastepnie prawa strona; szafka 30, małe cargo 15cm, szuflady głebokie 60cm, potem cargo 15cm i narożan szafka zabudowana

nad szufladami płyta indukcyjna, nad nia okap i po jego bokach szafki wiszace 45 ze szkłem "mrozonym"

no to chyba tyle :)

pozdrawiam

Ania

U nas też już od miesiąca przewija się temat kuchni, niedługo wejdzie elektryk, więc wszystko powinno być zaplanowane. My co prawda zostawiliśmy spiżarkę, ale drzwi do kuchni zostały zamurowane, więc w kuchni jest cała lewa ściana do zabudowania.Miałam już koncepcję, ale ostatnio odkryłam, że np. jedną całą ścianę można by zabudować po sam sufit - tylko pojawia się problem, gdzie dać kuchenkę :oops: pod oknem na pewno zlew i zmywarka, później na prawą stronę szafka narożna i zakończona dodatkowym malutkim blatem na nodze (tak dla dwóch osób na szybkie śniadanko lub kawkę) i dalej już wolna przestrzeń :) Póki co przeglądam nadal projekty i nadal jestem w kropce :oops: Polecam stronę http://www.dobrzemieszkaj.pl - fajne projekty :D na pewno też bardzo drogie :oops: ale zawsze można coś podpatrzeć dla siebie - nie tylko kuchnie ale również pozostałe pomieszczenia, które tak naprawdę też już trzeba meblować w myślach :wink:

Pozdrawiam Ewa

Witam Wszystkich ponownie!

Mam pytanko odnosnie scianki kolankowej :

Czy w projekcie Tymka jest podana wysokosc scianki kolankowej? Gdyz jeszcze nie mam projektu w domu i patrze na ta stronke z Tymkiem ale tam nigdzie nic nie jest napisane o sciance kolankowej jak np. w tym projekcie, ktory mielismy budowac ale z uwagi na brak pokoju na dole plany ulegly zmianom i wybralismy Tymka gdyz ma podobne ustawienie pomieszczen i ogolnie nam sie podoba :D http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=152&opcja=opis

Czy wlasnie dlatego czesc z Was podnosi scianke kolankowa do gory bo jej wogole nie ma? Nie mam pojecia jak to jest wiec dlatego pytam.... I bede wdzieczna za jakies wskazowki z gory dziekuje i pozdrawiam :wink:

Witam Wszystkich, ktorzy buduja i niebawem beda budowali TYMKA :wink:

Wiec i ja dolacze juz do tego forum bo za tydzien zamawiamy z mezem projekt odbicie lustrzane TYMKA

Przeczytalam juz wszystkie posty jak i dzienniki, ktore sa zalozone i szczerze mowiac to trafilam na ten projekt z wielka radoscia i to w dzienniku Strumyczek Za co jestem im bardzo wdzieczna :) W przyszlosci opisze to w naszym Dzienniku

Witam serdecznie GraceH!!! :):)

Cieszymy się, że nowi Tymkowicze pojawiają się na forum!! :lol: :lol: Fajnie, że mogliśmy Was zachęcić do wyboru właśnie tego projektu, u nas było podobnie, bo ja też "podpatrzyłam" Tymka u bartolo, uppsss....oczywiście, że ma być bertolo---POZDROWIENIA!!! W sumie jest to poważny wybór i kosztowny jeżeli za pierwszym razem się "nie trafi".

Czekamy na Wasz dziennik...z ochotą będę obserwować jak Wam idzie, bo chyba będziemy zaczynać w tym samym czasie, tj. na wiosnę 2009!

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia!! :D :D :D

Witam Wszystkich ponownie!

Mam pytanko odnosnie scianki kolankowej :

Czy w projekcie Tymka jest podana wysokosc scianki kolankowej? Gdyz jeszcze nie mam projektu w domu i patrze na ta stronke z Tymkiem ale tam nigdzie nic nie jest napisane o sciance kolankowej jak np. w tym projekcie, ktory mielismy budowac ale z uwagi na brak pokoju na dole plany ulegly zmianom i wybralismy Tymka gdyz ma podobne ustawienie pomieszczen i ogolnie nam sie podoba :D http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=152&opcja=opis

Czy wlasnie dlatego czesc z Was podnosi scianke kolankowa do gory bo jej wogole nie ma? Nie mam pojecia jak to jest wiec dlatego pytam.... I bede wdzieczna za jakies wskazowki z gory dziekuje i pozdrawiam :wink:

Co do tej nieszczęsnej ścianki kolankowej...Ja osobiście, fachowo na tym się nie znam! :( Mąż na delegacji, więc mojego fachowca nie ma ... >> a on by wiedział :( ALE...

...Właśnie przeglądam projekt, nie jestem w 100% pewna...wygląda na to, że nie ma ścianki kolankowej! :roll: ALE...

...z tego co widzę, to wszyscy podnoszą o co najmniej 2 pustaki + wieniec.

Czy mam rację?? Drodzy TYMKOWICZE??

Cieszymy się, że nowi Tymkowicze pojawiają się na forum!! :lol: :lol: Fajnie, że mogliśmy Was zachęcić do wyboru właśnie tego projektu, u nas było podobnie, bo ja też "podpatrzyłam" Tymka u bartolo

Strumyczek :evil: :evil: :evil:

Nie bartolo, a bertolo

Się smieje oczywiście. :lol: :lol: :lol:

Każdemu sie może zdazyc pomyłka, literówka :wink:

A swoją drogą, kiedy GraceH napisał post o znalezieniu Tymka u Was pomyslałem, że to tak jak Wy u mnie. I koło się zamyka. Ciekawe, czy następni znajdą Tymka w dzienniku GraceH ?

:wink: :lol: :lol:

Cieszymy się, że nowi Tymkowicze pojawiają się na forum!! :lol: :lol: Fajnie, że mogliśmy Was zachęcić do wyboru właśnie tego projektu, u nas było podobnie, bo ja też "podpatrzyłam" Tymka u bartolo

Strumyczek :evil: :evil: :evil:

Nie bartolo, a bertolo

Się smieje oczywiście. :lol: :lol: :lol:

Każdemu sie może zdazyc pomyłka, literówka :wink:

A swoją drogą, kiedy GraceH napisał post o znalezieniu Tymka u Was pomyslałem, że to tak jak Wy u mnie. I koło się zamyka. Ciekawe, czy następni znajdą Tymka w dzienniku GraceH ?

:wink: :lol: :lol:

bertolo,

SORKI SORKI SORKI :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Bardzo przepraszam, za tę gafę ortograficzną, którą zaraz poprawię!!! :p :p :p

A tak przy okazji...pytanie: skąd taki nick?? (jeżeli to nie tajemnica!!)

Witaj Strumyczek !

Bardzo dziekuje za mile powitanie :D Tak jak piszesz bedzie nas troszke borykalo sie z budowa od wiosny 2009 - oby aura nam sprzyjala i sil starczylo do pracy i myslenia, bo to tez wazne :) A z tym dziennikiem to ciezko mi sie zabrac bo mam coreczke niecale 2,5 roku wiec ciezko mi zasiasc do komputera bo czasu zawsze brak....Ale mysle ze w koncu znajde i na to troszke czasu :D

Dziekuje rowniez za wiadomosci o sciance kolankowej Tobie Strumyczek oraz za potwierdzenie tej wiadomosci przez Ania i Maciej

bertolo miejmy nadzieje ze i moj dziennik bedzie komus kiedys pomocny w budowie lub tez w odnalezieniu tego wymarzonego domu :wink:

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i do kolejnego spotkania na forum :wink:

bertolo,

Przeprosiny przyjete :lol: :lol: :lol:

Choc nie trzeba było :oops: :oops: :oops:

Nick. Żadna tajemnica. Sam nie wiem skąd się wział. To juz dawno było jak przypadł mi do gustu. :oops: Literówka raczej .... Część od imienia psa, a właściwie suki, piękny mądry !!! owczarek niemiecki,a reszta sama doszła ...

I tak już zostało :oops:

bertolo,

Przeprosiny przyjete :lol: :lol: :lol:

Choc nie trzeba było :oops: :oops: :oops:

Nick. Żadna tajemnica. Sam nie wiem skąd się wział. To juz dawno było jak przypadł mi do gustu. :oops: Literówka raczej .... Część od imienia psa, a właściwie suki, piękny mądry !!! owczarek niemiecki,a reszta sama doszła ...

I tak już zostało :oops:

:):) 8) 8)

Dzięki za wyjaśnienie!!

Pogoda się pogarsza...niedobrze, niedobrze...!! Budujcie, budujcie ile się da!!!

Witaj Mag&Tom!

Sliczny ten Wasz Tymek i milo widziec ze sie wyrobiliscie przed jesienia teraz domek moze sobie zimowac :wink: A bedziecie zabezpieczac otwory okienne i drzwiowe na zime tzn. deskami, bo nic o oknach i drzwiach nie wspominacie....

Zyczymy Wam milego oczekiwania na kolejne prace zwiazane z Tymkiem :p

Witamy my mamy dachówkę firmy ERLUS brąz brazylijski angobowany (http://www.erlus.de/uploads/pdf/dach/pl_Sammelprospekt.pdf)

Beato i Rafale jeśli chodzi o wyposażenie to naprawdę trudna sprawa mi śni się po nocach co gdzie i jak? Pomagam sobie poprzez programy do projekcji wnętrz dla przykładu: (oczywiście to tylko prowizorka) To wg. projektu bez zmian, bo my pozostaliśmy jak było u podstaw.

http://images33.fotosik.pl/385/ae1c9f72178e70e1med.jpg

Pozdrawiam i gratuluję efektów idziemy prawie łeb w łeb, tylko, że my okna bedziemy wprawiać w przyszłym roku.

Mam pytanko: a GDZIE lodówka???!!!

Pytanie numer 2, ale równie ważne ( nie związane z kuchnią!)

Czy ktoś z Was (Tymkowiczów i nie tylko, oczywiście!) myślał o pokryciu dachu tzw. pokryciem ceramiczno-metalowym??

Link do stron o tym właśnie rodzaju dachówki:

http://www.dachy.org/artykuly,92,Pokrycia_ceramiczno-metalowe.html

i

http://www.e-dach.pl/1301_1795.htm

Ciekawa jestem, co myślicie na ten temat?? wszyscy tylko dachówka ceramiczna i cementowa... :roll: :roll:

Strumyczek,

my rozważaliśmy takie pokrycie :D

Znaleźliśmy śliczną DECRĘ (czy DEKRĘ??). Na początku nie wiedzieliśmy że to takie pokrycie ceramiczno-metalowe. Oczywiście szybciutko zadałam pytanie o cenę :oops: :oops: niestety wybrany przez nas model kosztował sporo, coś ok.100zł na mkw :oops: :oops: Dopiero jak zobaczyliśmy na żywo w hurtowni, pan nas uświadomił że to mieszanka blachy i ceramiki, wierzyć nam się nie chciało, tak dobrze wyglądała! Była śliczna - pozostaliśmy jednak przy dachówce ceramicznej :D

GraceH

Dziękujemy!Oczywiście będziemy zabezpieczać deskami na zimę, okna , drzwi i brama garażowa w pierwszej kolejności w następnym roku, instalacje, tynki i ocieplenie poddasza i tu pytanie do WSZYSTKICH TYMKOWICZÓW CZY MOŻECIE NAM NAPISAĆ KWOTY JAKIE PRZEWIDZIELIŚCIE NA TE ETAPY?

POZDRAWIAMY