Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Dawno mnie tu nie bylo i co widze jak Wasze Tymki pna sie do gory i sa piekne w srodku... :D Wszystkim gratuluje takich postepow na budowie i zycze dalszych milych prac :wink:

Mam takie pytanko: z czego budowaliscie lub tez bedziecie budowli Wasze Tymki???

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!

My będziemy budować z

Wienerberger POROTHERM 25 P + W

Witam!

Dawno mnie tu nie bylo i co widze jak Wasze Tymki pna sie do gory i sa piekne w srodku... :D Wszystkim gratuluje takich postepow na budowie i zycze dalszych milych prac :wink:

Mam takie pytanko: z czego budowaliscie lub tez bedziecie budowli Wasze Tymki???

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!

My budowaliśmy z pustaków ze Śniadowa (beton komórkowy biały 24 do zaprawy)

Witaj oto nasze zestawienie, z czego zostały nam 3 palety, ściankę kolankową podnieśliśmy o 3 pustaki. Budujemy się w Skoczowie koło Bielska-Białej

Ściany

2.1. Ściany nośne – z pustaków ceramicznych MAX kl.15 (288x188x220)

- ściana gr. 29 cm

- parter - 93 m˛ x 22szt./ m˛ - 2045 szt.

- poddasze - 45 m˛ x 22szt./ m˛ - 990 szt.

- ściana gr. 19 cm

- parter - 45 m˛ x 15szt./ m˛ - 675 szt.

- razem - 3710 szt.

2.1.1. Ściany nośne – z pustaków ceramicznych ˝MAX kl.15 (288x88x220)

- razem - 120 szt.

2.2. Ścianki działowe – z betonu komórkowego (590x240x120)

- ściana gr. 12 cm

- parter - 43 m˛ x 6,7szt./ m˛ - 288 szt.

- poddasze - 33 m˛ x 6,7szt./ m˛ - 222 szt.

- razem - 510 szt.

Witam Wszyskich cieplutko!

Dziekuje Wszystkim za wiadomosci dotyczace z czego budujecie Wasze Tymki :wink: Oczywiscie milo jest poczytac ale podjac ostateczna decyzje jest dosc ciezko i nadal nie wiemy z czego bedzie nasz domek??? No ale do wiosny jeszcze troche czasu wiec sadze ze jakies rozsadne mysli nam przyjda do glow :)

Beata i Rafał bardzo ladnie prezentuje sie Wasz domek z okienkami i drzwiami i powodzenia w dalszej budowie nasz Tymek tez bedzie lustrzanym odbiciem wiec bede zagladala jak Wam idzie praca i jak tam w srodku wygladaja pomieszczenia :)

gosiaczek272 ciesze sie razem z Wami z tego pozwolenia my jeszcze czekamy na ten PAPIEREK ale byc moze na poczatku grudnia bedzie juz do odbioru :D wiec niebawem...

Wszystkim zycze milych prac i do kolejnego uklikniecia niebawem....

A ja wszystkim gratuluje postępów aż miło popatrzec... chciałam sie pochwalic ze odebrałam pozwolenie na budowe :D

Wiec na wiosne z rocznym opóznieniem mam nadzieje ze rusze....

Witam Gosiaczku, oj dawno się nie odezwałaś i myslałem że zmieniłaś już projekt domu. :-?

Gratuluję ze masz już pozwolenie :p i to fajnie uczucie miec juz pozwolenie - my też cieszyliśmy się z tego.

Witam wszystkich Tymowiczów. My też zdecydowaliśmy się na budowe Tymka... Jesteśmy na etapie załatwiania papierów.

Mam pytanie czy można wydłużyć ten dom tak, aby na dole gabinet był szerszy o metr.

Bardzo prosze o odpowiedzi, z góry DZIEKUJĘ !!

Można bez problemów. pogadaj z projektantem od adaptacji to Ci przedłuży......... :oops: :lol:

Witam wszystkich Tymowiczów. My też zdecydowaliśmy się na budowe Tymka... Jesteśmy na etapie załatwiania papierów.

Mam pytanie czy można wydłużyć ten dom tak, aby na dole gabinet był szerszy o metr.

Bardzo prosze o odpowiedzi, z góry DZIEKUJĘ !!

Można bez problemów. pogadaj z projektantem od adaptacji to Ci przedłuży......... :oops: :lol:

Dokładnie, jak sugeruje stukpuk :D :D :D Pozdrawiam :oops:

My poszerzylismy naszgo Tymka o metr. Dokładnie garaz,a co za tym idzie gorę też i zrobił nam to projektant na etapie adaptacji.