Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja wszystkim gratuluje postępów aż miło popatrzec... chciałam sie pochwalic ze odebrałam pozwolenie na budowe :D

Wiec na wiosne z rocznym opóznieniem mam nadzieje ze rusze....

Witam Gosiaczku, oj dawno się nie odezwałaś i myslałem że zmieniłaś już projekt domu. :-?

Gratuluję ze masz już pozwolenie :p i to fajnie uczucie miec juz pozwolenie - my też cieszyliśmy się z tego.

Jareczku nie zmieniłam planów:) tylko po co sie miałam więcej odzywac jak tu pną sie mury a ja dreptam w miejscu:)

ze zmian to wykusz, scianka kolanowa o jeden pustak, to z tych większych rzeczy

dziękuje wszystkim za gratulacje :D

A ja wszystkim gratuluje postępów aż miło popatrzec... chciałam sie pochwalic ze odebrałam pozwolenie na budowe :D

Wiec na wiosne z rocznym opóznieniem mam nadzieje ze rusze....

Witam Gosiaczku, oj dawno się nie odezwałaś i myslałem że zmieniłaś już projekt domu. :-?

Gratuluję ze masz już pozwolenie :p i to fajnie uczucie miec juz pozwolenie - my też cieszyliśmy się z tego.

Jareczku nie zmieniłam planów:) tylko po co sie miałam więcej odzywac jak tu pną sie mury a ja dreptam w miejscu:)

ze zmian to wykusz, scianka kolanowa o jeden pustak, to z tych większych rzeczy

dziękuje wszystkim za gratulacje :D

Nie dziękuj bo możesz jeszcze coś wykrakać :roll:

witamy:)

u nas właśnie kończą kłaść regipsy, dzisiaj po południu przyjadą płytki i cała armatura, miski, umywalki, wanna, baterie

na dniach wchodzą płytkarze, narazie na łazienki

drzwi zamówione, porta Nova wzór 7.3 pełne

kotłownia działa, piec chodzi pełna parą, mamy nareszcie schody :)

nie wiem jeszcze tylko jakie parapety wybrac, drewniane, czy kamienne? jakie macie?

pozostaje tylko wybór paneli i farby

mam nadzieje, że do Świąt zdąrzymy :)

pozdrawiamy Ania i Maciej

Witam Wszystkich cieplutko!

Pragne podzielic sie z Wami nasza rdoscia gdyz od 29 Listopada 2008r. jestesmy szczesliwymi posiadaczami POZWOLENIA NA BUDOWE!!!

Pozostalo nam oczekiwanie na kredyt i jak sie wszystko dalej tak bedzie ukladalo, jak do tej pory to na wiosne i my ruszymy z budowa :D

Pozdrawiam i do kolejnego uklikniecia :wink:

WITAJCIE TYMKOWICZE!W ODPOWIEDZI NA WASZE PYTANIA ODNOśNIE TYNKóW,to NAM WYSZłO 566m kw.ODNOśNIE MATERIAłU TO ZASTANAWIAMY SIę NAD KNAUF-em MP 75L ALBO ELIXEM.JAKBY POPATRZEć NA CENY ROBOCIZNY(Z MATERIAłEM )TO WACHA SIE POMIęDZY 25-30Zł OD METRA.TYNKI BęDZIEMY ROBIć SAMI-MAMY NADZIEJE,żE WYJDZIE TANIEJ I łADNIEJ... :D

A odnośnie posadzek(wg naszych prywatnych obliczeń)wyszło 202m kw.zdziwiliśmy się bardzo...cena posadzki(sama robocizna to 11-13zł od metra)+rzeczy,które trzeba kupić tj.piasek rzeczny,cement,styropian,folia lub papa,taśma delatacyjna i siatka zbrojeniowa.w jakiej kwocie sie to zamknie nie wiemy jeszcze.przed nami tynki.

Próbowałam liczyć tynki, wychodzi mi ok.550-560mkw. Tylko ja odejmowałam wszystkie otwory okienne i drzwiowe, a ponoć tynkarze tego nie odejmują. Może ktoś jest zorientowany, czy to się liczy czy nie? Nasi tynkarze biorą 28zł/mkw - materiał Baumit. Jak skończą za parę dni, mam nadzieję to dam znać ile naliczyli metrów. Pozdrawiam :D

cześć Ewa i Marek.jeśli chodzi o otwory okienne to są wliczane w metry kwadratowe , ale otwory drzwiowe nie obrabiane w szynach są odejmowane z każdej strony.regipsy kładzie się pojedyńczo,podwójnie kładą ludzie co nie mają w co innego inwestować pieniędzy.pęknięcia i tak są nie uniknione bo więżba pracuje bardzo długo.a kierownik niech wam nie robi nie potrzebnych kosztów!!!!!!!!!!

Próbowałam liczyć tynki, wychodzi mi ok.550-560mkw. Tylko ja odejmowałam wszystkie otwory okienne i drzwiowe, a ponoć tynkarze tego nie odejmują. Może ktoś jest zorientowany, czy to się liczy czy nie? Nasi tynkarze biorą 28zł/mkw - materiał Baumit. Jak skończą za parę dni, mam nadzieję to dam znać ile naliczyli metrów. Pozdrawiam :D

U nas to wszyscy Tynkarze liczą sobie ściany z otworami okiennymi i z jednej strony otwory drzwiowe Tam gdzie układają szyny kątowe

U nas wyszło ok 580 m2

Pozdrawiam

Temat: SCHODY :D

pytanie do Tymkowiczów którzy będą robić lub zrobili schody drewniane.

Jakie planujecie ze spocznikiem, czy zabiegowe? Uważam że ze spocznikiem będą wygodniejsze, zwłaszcza dla dzieci, tymczasem dzisiaj czytałam kilka postów że schody ze spocznikiem są strome, chodzi się po nich trochę jak po drabinie :roll: zdania są oczywiście podzielone, i zależy ile sie ma na te schody miejsca, ale większość była jakby za zabiegowymi :roll: Ania i Maciej moglibyście pochwalić się swoimi schodami i poproszę o kilka słów na temat wygody chodzenia po schodach jakie macie.