stukpuk 25.11.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 TYMEK wersja zimowa.http://images28.fotosik.pl/297/f1f033a52c29c4f3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 25.11.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 A ja wszystkim gratuluje postępów aż miło popatrzec... chciałam sie pochwalic ze odebrałam pozwolenie na budowe Wiec na wiosne z rocznym opóznieniem mam nadzieje ze rusze.... Witam Gosiaczku, oj dawno się nie odezwałaś i myslałem że zmieniłaś już projekt domu. Gratuluję ze masz już pozwolenie i to fajnie uczucie miec juz pozwolenie - my też cieszyliśmy się z tego. Jareczku nie zmieniłam planów:) tylko po co sie miałam więcej odzywac jak tu pną sie mury a ja dreptam w miejscu:) ze zmian to wykusz, scianka kolanowa o jeden pustak, to z tych większych rzeczy dziękuje wszystkim za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 25.11.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 A ja wszystkim gratuluje postępów aż miło popatrzec... chciałam sie pochwalic ze odebrałam pozwolenie na budowe Wiec na wiosne z rocznym opóznieniem mam nadzieje ze rusze.... Witam Gosiaczku, oj dawno się nie odezwałaś i myslałem że zmieniłaś już projekt domu. Gratuluję ze masz już pozwolenie i to fajnie uczucie miec juz pozwolenie - my też cieszyliśmy się z tego. Jareczku nie zmieniłam planów:) tylko po co sie miałam więcej odzywac jak tu pną sie mury a ja dreptam w miejscu:) ze zmian to wykusz, scianka kolanowa o jeden pustak, to z tych większych rzeczy dziękuje wszystkim za gratulacje Nie dziękuj bo możesz jeszcze coś wykrakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 25.11.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Do nas również zawitała zima http://inlinethumb01.webshots.com/44416/2501174750103098714S600x600Q85.jpg' alt='2501174750103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 25.11.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Piękne te Wasze ośnieżone Tymki, nasz pewnie też niestety nie możemy go zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 26.11.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 witamy:) u nas właśnie kończą kłaść regipsy, dzisiaj po południu przyjadą płytki i cała armatura, miski, umywalki, wanna, baterie na dniach wchodzą płytkarze, narazie na łazienki drzwi zamówione, porta Nova wzór 7.3 pełne kotłownia działa, piec chodzi pełna parą, mamy nareszcie schody nie wiem jeszcze tylko jakie parapety wybrac, drewniane, czy kamienne? jakie macie? pozostaje tylko wybór paneli i farby mam nadzieje, że do Świąt zdąrzymy pozdrawiamy Ania i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 26.11.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Gratulujemy postępów!!!! Proszę o kilka fotek a najbardziej to jestem ciekawa schodów. Powodzenia w dalszych pracach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 30.11.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 coś tu cicho A u nas jutro wchodzą tynkarze oby tylko pogoda dopisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 01.12.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Wszystkich cieplutko! Pragne podzielic sie z Wami nasza rdoscia gdyz od 29 Listopada 2008r. jestesmy szczesliwymi posiadaczami POZWOLENIA NA BUDOWE!!! Pozostalo nam oczekiwanie na kredyt i jak sie wszystko dalej tak bedzie ukladalo, jak do tej pory to na wiosne i my ruszymy z budowa Pozdrawiam i do kolejnego uklikniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 02.12.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witamy wszystkich!mam pytanie ile metrów tynków i ile metrów posadzki wychodzi w tych naszych Tymkach?chodzi mi oczywiście o dół i górę.Piszcie kto przerabiał ten temat i jaki to jest koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 02.12.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 WITAJCIE TYMKOWICZE!W ODPOWIEDZI NA WASZE PYTANIA ODNOśNIE TYNKóW,to NAM WYSZłO 566m kw.ODNOśNIE MATERIAłU TO ZASTANAWIAMY SIę NAD KNAUF-em MP 75L ALBO ELIXEM.JAKBY POPATRZEć NA CENY ROBOCIZNY(Z MATERIAłEM )TO WACHA SIE POMIęDZY 25-30Zł OD METRA.TYNKI BęDZIEMY ROBIć SAMI-MAMY NADZIEJE,żE WYJDZIE TANIEJ I łADNIEJ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 02.12.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A odnośnie posadzek(wg naszych prywatnych obliczeń)wyszło 202m kw.zdziwiliśmy się bardzo...cena posadzki(sama robocizna to 11-13zł od metra)+rzeczy,które trzeba kupić tj.piasek rzeczny,cement,styropian,folia lub papa,taśma delatacyjna i siatka zbrojeniowa.w jakiej kwocie sie to zamknie nie wiemy jeszcze.przed nami tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 02.12.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Przesyłamy Wam całe zestawienie od naszego kierownika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.12.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witamy wszystkich! mam pytanie ile metrów tynków i ile metrów posadzki wychodzi w tych naszych Tymkach? chodzi mi oczywiście o dół i górę.Piszcie kto przerabiał ten temat i jaki to jest koszt. Na tynk nam wyszło ok 580 m2 a posadzki to jeszcze nie robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 03.12.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Próbowałam liczyć tynki, wychodzi mi ok.550-560mkw. Tylko ja odejmowałam wszystkie otwory okienne i drzwiowe, a ponoć tynkarze tego nie odejmują. Może ktoś jest zorientowany, czy to się liczy czy nie? Nasi tynkarze biorą 28zł/mkw - materiał Baumit. Jak skończą za parę dni, mam nadzieję to dam znać ile naliczyli metrów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 03.12.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A powiedzcie moi drodzy, regipsy na poddaszu kładliście lub będziecie kłaść pojedynczo, czy podwójnie na zakładkę. Widzę że Mag&Tom ma liczone pojedynczo a u nas wszyscy wokół kładą dwie płyty, kierownik też tak mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 1981 03.12.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 cześć Ewa i Marek.jeśli chodzi o otwory okienne to są wliczane w metry kwadratowe , ale otwory drzwiowe nie obrabiane w szynach są odejmowane z każdej strony.regipsy kładzie się pojedyńczo,podwójnie kładą ludzie co nie mają w co innego inwestować pieniędzy.pęknięcia i tak są nie uniknione bo więżba pracuje bardzo długo.a kierownik niech wam nie robi nie potrzebnych kosztów!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.12.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Próbowałam liczyć tynki, wychodzi mi ok.550-560mkw. Tylko ja odejmowałam wszystkie otwory okienne i drzwiowe, a ponoć tynkarze tego nie odejmują. Może ktoś jest zorientowany, czy to się liczy czy nie? Nasi tynkarze biorą 28zł/mkw - materiał Baumit. Jak skończą za parę dni, mam nadzieję to dam znać ile naliczyli metrów. Pozdrawiam U nas to wszyscy Tynkarze liczą sobie ściany z otworami okiennymi i z jednej strony otwory drzwiowe Tam gdzie układają szyny kątowe U nas wyszło ok 580 m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 03.12.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Dzięki za informacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 05.12.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Temat: SCHODY pytanie do Tymkowiczów którzy będą robić lub zrobili schody drewniane. Jakie planujecie ze spocznikiem, czy zabiegowe? Uważam że ze spocznikiem będą wygodniejsze, zwłaszcza dla dzieci, tymczasem dzisiaj czytałam kilka postów że schody ze spocznikiem są strome, chodzi się po nich trochę jak po drabinie zdania są oczywiście podzielone, i zależy ile sie ma na te schody miejsca, ale większość była jakby za zabiegowymi Ania i Maciej moglibyście pochwalić się swoimi schodami i poproszę o kilka słów na temat wygody chodzenia po schodach jakie macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts