Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

Avzi

Wycinką to bym się tak bardzo nie przejmował. Bierzesz piłę elektryczną lub spalinową i ścinasz - prosta sprawa. Wszystkie drzewa wycięliśmy we dwóch z ojcem. No chyba, że nie ma gdzie ich przewrócić, to wtedy niestety trzeba z wysięgnika, a to już kosztuje. Chociaż słyszałem, że można się dogadać z tartakiem tak: ścinka za darmo, ale on bierze drzewo".

Powodzenia

arek

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie Budujący!

Arzesz: Strop u mnie w projekcie będzie wylewany - jakoś nie mam przekonania do prefabrykatów a poza tym złe doświadczenia z akustyką-gdzie teraz mieszkam.Nie wiem natomiast czy po otrzymaniu pozwolenia mozna zmieniać technologię ?

U mnie bez zmian - nadal czekam na warunki- dzisiaj zostałem " pocieszony" :evil: , że może potrwać jeszcze ze trzy miesiące bo poza wojewodą moje warunki muszą zatwierdzić jeszcze dwie instancje...OBŁĘD :cry:

pozdrawiam Was

gal.

Mieliście rację z tym Trans-Budem. Jestem w szoku. Przywieźli mi żwir, który jest jednym wielkim śmieciem, z mnóstwem zanieczyszczeń organicznych (kawałki drewna, muszle, ciemny piasek).

Kiedy zadzwoniłem z prośbą, aby przywieźli właściwy, ten miły facecik z hurtowni przeobraził się nagle w najbardziej pospolitego chama. Nie będę cytował jego słów.

Uważajcie na ten Trans-Bud. Dobrze Wam radzę.

Ten facet to w ogóle ma 2 twarze. Jak usłyszałem od Was, że są z tą hurtownią problemy, to od razu się odezwałem, że nie chce mi się wierzyć, że mogą coś kombinować. Facet jest po prostu przemiły. Porozmawia, doradzi, powie dobre słowo. Bomba. Każdego by w ten sposób kupił.

Ale taki odpał, jaki mu się zdarzył w sobotę z tym żwirem, to był już dla mnie szok. Nagle wstąpił w niego jakiś pieprzony Mr Hyde.

A dziś znowu do niego zadzwoniłem, żeby się dowiedzieć jak mu sie podobał przywieziony przez jego pracownika żwir, który to żwir dziś rano przyjechał zobaczyć u mnie na budowie i - znowu był miły. Przyznał, że ten żwir się do niczego nie nadaje i że przywiozą nowy.