arzesz 18.09.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 AvziWycinką to bym się tak bardzo nie przejmował. Bierzesz piłę elektryczną lub spalinową i ścinasz - prosta sprawa. Wszystkie drzewa wycięliśmy we dwóch z ojcem. No chyba, że nie ma gdzie ich przewrócić, to wtedy niestety trzeba z wysięgnika, a to już kosztuje. Chociaż słyszałem, że można się dogadać z tartakiem tak: ścinka za darmo, ale on bierze drzewo".Powodzeniaarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 18.09.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 No tak, ale ja nie mam w zasadzie prawa ich sam wycinać, bo nie rosna na moim terenie. Po drugie, to nawet nie chcę ich wycinać, bo to chyba broszka Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 18.09.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 No tak, ale jak dostaniesz pozwolenie na wycinkę, a gmina będzie zwlekać z wycięciem to jak będziesz wjeżdżał na posesję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 18.09.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Póki co, poprosiłem Gminę o wycięcie drzew, a nie o zgodę na ich wycięcie. Pasmotrim, uwidzim. Z tym ogrodzeniem tak bardzo mi się nie śpieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 18.09.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Witajcie Budujący! Arzesz: Strop u mnie w projekcie będzie wylewany - jakoś nie mam przekonania do prefabrykatów a poza tym złe doświadczenia z akustyką-gdzie teraz mieszkam.Nie wiem natomiast czy po otrzymaniu pozwolenia mozna zmieniać technologię ? U mnie bez zmian - nadal czekam na warunki- dzisiaj zostałem " pocieszony" , że może potrwać jeszcze ze trzy miesiące bo poza wojewodą moje warunki muszą zatwierdzić jeszcze dwie instancje...OBŁĘD pozdrawiam Was gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 19.09.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 U mni jeszcze lepiej.Urzad stwierdzil, ze decyzja o WZZiT wydana w lutym (!!!) jest bledna i wydal mi teraz nowa, ktora powoduje, ze musze odlesiac w Warszawie. Ktos wie ile to moze trwac EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 19.09.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Oj Panowie Galeonik i Emil współczuję i życzę powidzenia. Nie mam pojęcia jak długo trwać to może, ale trzymam kciuki Mam wrażenie, że odkąd pozmieniałyu się przepisy (zmiana prawa budowlanego od 11 lipca), urzędnicy nie mogą się odnaleźć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 22.09.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Mieliście rację z tym Trans-Budem. Jestem w szoku. Przywieźli mi żwir, który jest jednym wielkim śmieciem, z mnóstwem zanieczyszczeń organicznych (kawałki drewna, muszle, ciemny piasek). Kiedy zadzwoniłem z prośbą, aby przywieźli właściwy, ten miły facecik z hurtowni przeobraził się nagle w najbardziej pospolitego chama. Nie będę cytował jego słów. Uważajcie na ten Trans-Bud. Dobrze Wam radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 22.09.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Więc jednak cicha woda z miłego pana z TransBudu...Ale muszę przyznać, że jak zgłosiłem mu te dwa worki cementu, że były skawalone to mi ich nie policzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 22.09.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ten facet to w ogóle ma 2 twarze. Jak usłyszałem od Was, że są z tą hurtownią problemy, to od razu się odezwałem, że nie chce mi się wierzyć, że mogą coś kombinować. Facet jest po prostu przemiły. Porozmawia, doradzi, powie dobre słowo. Bomba. Każdego by w ten sposób kupił. Ale taki odpał, jaki mu się zdarzył w sobotę z tym żwirem, to był już dla mnie szok. Nagle wstąpił w niego jakiś pieprzony Mr Hyde. A dziś znowu do niego zadzwoniłem, żeby się dowiedzieć jak mu sie podobał przywieziony przez jego pracownika żwir, który to żwir dziś rano przyjechał zobaczyć u mnie na budowie i - znowu był miły. Przyznał, że ten żwir się do niczego nie nadaje i że przywiozą nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 22.09.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Grunt, że się dobrze skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 22.09.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Z innej beczki: poszukuję prętów fi16. Nigdzie nie mają tak grubych. Może Wy wiecie gdzie je mozna dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 22.09.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Tylko nie mówcie, że w Trans-Budzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 22.09.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Nie wiem gdzie. Ja brałem fi12 z Marsela w Józefowie przy rondzie przed Świdrem. Może tam mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 22.09.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Panowie,A moze ktos ma namiar na dobra ekipe? Moze u Was skoncza niedlugo.Chce za miesiac fundamenty, a na wiosne dalejPOzdrawiamEMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 22.09.2003 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Emil, wysłałem Ci wiadomośc na priva w związku z tą ekipą.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.09.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Proszę o wpisywanie się na listę obecności na spotkaniu w sobotę. Patrz grupa warszawska! Muszę chodzić po grupach i zgarniać za uszy? Obecność obowiązkowa! Zapraszamy serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 25.09.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Hej Grupo Otwocka - wybieracie się? Ja chyba tak, żeby zalać czas oczekiwania na warunki gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 26.09.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Ale na co w sobote sie wybieracie i o jakiej liście mówicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 26.09.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Spotkanie forumowiczów w Lolku w sobotę o 14 - patrz w wątku Klub Budujacy/ grupa warszawska/na ostatniej stroniegal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts