avzi 07.11.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 KasiaS, to mnie zaskoczyłaś! O mały włos u nich nie zamówiłem. Właściciel tartaku robi bardzo dobre wrażenie, na ścianach wiszą jego zdjęcia z Hermaszewskim i Kondradem, a tu taki numer! Budowanie to jedna wielka loteria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 07.11.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Może ktoś ma do odstąpienia używana siatkę ogrodzeniową po promocyjnej cenie? Potrzebuję ok. 140m, ale mniejsze ilości też mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 07.11.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Wola Karczewska - broń Panie Boże.Mam już dosyć tego Pana, który zwodził mnie przez KILKA MIESIĘCY jak zawiazłem mu swoje drzewa do pocięcia. Na koniec przywiózł mniej niż powinien i z innego drzewa. Zawiozłem mu ładne zdrowe sosny, a przywiózł dechy częściowo zbutwiałe. Nie chcę mieć z tym gościem nigdy więcej do czynienia. Tartak, w którym zamawiałem to :Turze 15 gm. PoświętneArtur Kalata502 546 717(025) 752 04 62 Trochę daleko, ale za transport liczą 150 za samochód.Ceny:kantówka i krokwie: 450/m^3 + 500 impregnacjadechy (tylko calówki): 350/m^3 + 500 impregnacja - oczywiście zanurzeniowa. pozdrawiamarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 07.11.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 A sprawdzaliście ceny w Pagedzie w Koniku Nowym. Nie pamiętam teraz (cztery lata temu) cen, ale jakościowo drewno było dobre - nie mieliśmy zastrzeżeń.Dodatkowo jak dobrze trafisz i zagadasz to moze ci polecą tartak.Nam przy ogrodzeniu drewnianym opłacało się pojechać na Mazury po sztachetki o połowę tańsze niż tam - polecił nam to pracownik Pagedu.Pozdrowienia dla sąsiadów - daleko, ale ten sam powiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 07.11.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Avzi,byłem dzisiaj w Józefowie i widziałem siatkę po 7 zł/mb szer.150 cm , cienka- ale tania. Warsztat i sprzedaż na ul 3 Maja przy TBS Tamże: słupki 16-18zł , słupek końcowy , spawany za szt 60 zł.gal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 28.11.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Witajcie Co tu tak cicho? Chciałem się pochwalić, że u mnie powoli kończy się sezon budowlany.Obecnie panowie deskują i kładą papę. Jeśli ktoś z okolicy byłby zainteresowany (może Ty Emil, bo jesteśmy prawie sąsiadami), to mogę tanio odsprzedać rzeczy, które mi się już nie przydadzą, a są to: - płyty do szalowania ław fundamentowych (bardzo wygodne , bo mają akurat 30 cm wysokości, czyli tyle ile zazwyczaj ława) - stemle drewniane - paleta Porothermu 30 Pozdrawiam Ps. A może byśmy zrobili jakieś spotkanko naszego KLUBU ? Sądzę, że w okresie zimowym, każdy ma trochę więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 28.11.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 To jesteśmy na tym samym etapie. U mnie jutro powinni juz dokończyć papowanie. W przyszłym tygodniu będą jeszcze kończyć ścianki działowe, poprawiać niedoróbki i zrobią prowizoryczne ogrodzenie. Co do spotkanka - nie ma sprawy. Zaproponuj czas i miejsce i jakoś się dopasujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 28.11.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 U mnie odwrotnie- nie zapadam w sen zimowy , trochę się ruszyło- mam nareszcie warunki, kupiłem projekt i startuję do następnego etapu- zdobycia pozwolenia na budowe, będę chciał się wyrobić w grudniu, bo od 1 stycznia kompetencje przechodzą do starostwa, a tam to dopiero mogę sobie poczekać. Spotkanie - jak najchętniej. pozdrowienia gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 28.11.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Panowie,I ja zyje chociaz zaczne dopiero jak lody puszcza Spotkanie przy jakims piwku jak najbardziej wskazane Pewne w Otwocku, bo to gdzies w srodku no i w koncu grupa Otwocka. Co do terminu to moze jakos w srodku tygodnia wieczorem, bo w weekent to czesto sie wyjezdza itp.Co wy na to?EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 01.12.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Jeśli w środku tygodnia - to tylko wieczorem. Mi pasuje także weekend, ale się dostosuję. Jeszcze nie mieszkam w Otwocku, więc nie znam tam żadnej knajpki, ale spróbuję coś znaleźć i dam znać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 02.12.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Kurcze, no i co z piwkiem,emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 03.12.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Proponuję przyszły tydzień, bo w tym mam po kolei cztery imprezowe wieczory. Nie dam, rady! Knajpek w Otwocku niestety nie znam, choć mieszkam w pobliżu juz od 3 lat. Liczę na Wasze sugestie. Sam tez postaram się czegoś dowiedzieć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 03.12.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 ok, a więc odkładamy spotkanie na przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 10.12.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 No i co ze spotkaniem?Ja nie znalazłem jakiegoś ciekawego miejsca w Otwocku. Znalazłem jakąś knajpkę, ale nie wchodziłem do środka więc nie wiem czy jest godna polecenia (wygląda kiepsko). Czy ktoś coś znalazł? Może coś w pobliskim Józefowie? To chyba bogatsze miasteczko od Otwocka, więc może są tam jakieś ciekawsze miejsca. Na pewno możemy spotkac się w Warszawie, np. w Lolku na Polu Mokotowskim (tam podobno spotykała się Grupa Warszawska).Sądzę, że jeśli się nie sprężymy i nie zmobilizujemy to ciężko będzie spotkać się w tym roku, bo za 2 tygodnie święta. pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 10.12.2003 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Z tego co wiem w Józefowie też raczej nic nie ma. (co prawdza obijałem się głownie w Urzędzie miejskim i ogólnie na prawo od torów), ale poza knajpką- cukiernią koło koscioła nic nie widziałem. Myślę że jednak spotkanie trzeba przełożyć na styczeń- faktycznie niewiele czasu. Jako mieszkający(jeszcze) w Warszawie - nieśmiało przychylam się do Lolka. O ile zdążyłem się zorientować grupa warszawska skrzykiwała sie dość długo - więc wszystko jeszcze przed nami NB. jestem na etapie zdobywania pozwolenia na budowę. Emil, masz jeszcze namiary na przewoźny tartak? Zamiast jednego drzewa z projektu wyszły mi trzy i zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie przetrzeć tego na miejscu od razu, zamiast przeznaczać na spalenie, lub czekać zmiłowania właściciela tartaku. Pozdrawiam Was Gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 10.12.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Moja żona - rodowita karczewianka niestety też za bardzo nie zna pobliskich knajpek. Wspomniała coś o jednej, która znajduje się w pobliżu apteki całodobowej - wiem gdzie to jest, więc mogę przy okazji sprawdzić czy to nie jakaś mordownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 10.12.2003 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Oczywiście chodzi o aptekę w Otwocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 18.12.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 cześć! jakoś tu ucichło... a ja chciałem się dopisać! Melduje się rodowity faleniczanin (ale z rodowymi korzeniami w Karczewie), mieszkający w Józefowie z działką w Miedzeszynie planujemy zacząć budowę na wiosnę (mam nadzieję) - chyba wg projektu D24 czekamy teraz na warunki zabudowy trochę przeraża mnie ile spraw jest do załatwienia i wyszukania...ale jak okiem sięgnąć wszędzie stoją domki, więc jak innym się udało, to czemu mi miałoby nie teraz muszę powoli rozglądać się za: ogrodzeniem barakowozem wybiciem studni ekipą budowlaną no i podjąć decyzję co do technologii - chodzi mi po głowie jednowarstwowy BK 40-42cm lub coś dwuwarstwowego: 30BK+styropian, 25-30 poroterm+sty, max+sty - tak aby osiągnąć coś niewiele powyżej 0.25 które będzie tańsze? co do spotkania - całkiem sympatyczna jest pizzeria w Józefowie, albo "Babcia Hela" przy Nadwiślańskiej (przed skrętem w graniczną), Angelika w Falenicy (po drodze na korty tenisowe) ewentualnie Wiązowna: karczma rzymska (tam jeżdżę rowerkiem na piwko) lub stare/nowe mazowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 18.12.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Cześć MLK - normalka sen zimowy,święta.... Miło będzie mieć więcej Współbudujących na podobnym etapie ja tęz chcę zacząć wczesną wiosną- jak tylko się da. Po głębokich przemyśleniach materiałowych też wróciłem do BK- Ytonga- tak jak mam w projekcie- grubośc 40. Pierwotnie myślałem o 3-warstwowym Maxie,ale po przeliczeniu zrezygnowałem. Dwuwarstwowe odrzuciłem na początku- mieszkałem w budynku ocieplanym styropianem który to (styropian,nie budynek ).po dwóch latach na wysokości parteru wyglądał paskudnie- dzieciaki bawiące się piłką robiły dziury w tynku, a następnie zwykły to co pod spodem wydłubywać. Studnię będę robił chyba sam, może z sąsiadem. Rozglądam się też za wykonawcą, ale szukam teraz na cały stan surowy i to takiego żebym mu nie musiał stawiać budy, baraku etc. Załatwianie papierków warunków - trwało 6 miesięcy. teraz czekam już na pozwolenie na budowę - podobno mają mi to załatwić do końca roku. Uwaga od nowego roku zezwoleń udziela nie gmina czy UM, ale starostwo. " Babcia Hela" w Józefowie - ciekawa nazwa- przyjemy lokal? pozdrawiam gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 18.12.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witaj MLK Witajcie pozostali "Członkowie Klubu" Co ze spotkaniem? Robimy w tym roku, czy przenosimy na styczeń? Jeśli chodzi o lokal to sądzę, że któryś z tych, który wymienił MLK może się nadawać i nie ma sensu dalej szukać. Teraz tylko decyzja: KIEDY? Proponuję podać 3 terminy , a potem dograć jeden i się spotkać Ja osobiście proponuję jednak w styczniu. Jeśli miałby to być weekend to 17 lub 18 stycznia. pzdr.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts