Emil 11.12.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Czesc,Jak juz Marcin wspomnial(szybki jest dzwonilem do niego 15 min temu)Spotkanie przeniesione do lokalu "Piwnica Pod Kotem".ul Powstancow W-wy 3Podziemie centrum KOT, 50m od poczty i 150m od PKO BP Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam,EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.12.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 spotkanie, spotkanie i po spotkaniu! frekwencja była b. mała - tylko 4 osoby: Emil, Vivaldi, Michał i ja miło było poznać się nie wirtualnie do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.12.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Jest mi przykro, że nie dotarłem, ale w ostatniej chwili uniemożliwiły mi to kłopoty zdrowotne Próbowałem powiadomić mlk bo tylko do niego miałem numer, ale okazało się, że z tym też był problem - sms nie doszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.12.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Jest mi przykro, że nie dotarłem, ale w ostatniej chwili uniemożliwiły mi to kłopoty zdrowotne Próbowałem powiadomić mlk bo tylko do niego miałem numer, ale okazało się, że z tym też był problem - sms nie doszedł doszedł! o 18.30 dostałem go a w nagłówku miał 16.08 - chyba ktoś powinien sprawdzić logi w plusie jaką drogą (przez Antypody?) to wędrowało Zdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 14.12.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Po wysłuchaniu relacji ze spotkania, jaką przekazał mi mąż (michcio - nie mogę się przyzwyczaić do tego nicka!) chciałabym dodać kilka słów na temat projektu kuchni letniej, który zamierzamy zrealizować u nas na działce (podobno jest zapotrzebowanie na więcej informacji). Nie jest to mój własny pomysł, tylko zasłyszany, a raczej przeczytany przypadkowo w jakimś magazynie (niestety nie powiem w którym, bo nie pamietam). Mogło to być Dobre Wnętrze lub jakieś babskie pismo, które wpadło mi w ręce w poczekalni u lekarza. Był tam wywiad z p. Magdą Umer, którą uwielbiam i która opowiadała o swoim domu. Cały wywiad był krótki, na jedną stronę, i raczej ogólny. Nie było żadnych zdjęć ani samego domu, ani kuchni w ogrodzie, więc trzeba sie zdać wyłącznie na własną wyobraźnię i pomysłowość. Magda Umer powiedziała w tym wywiadzie, że ma w grodzie coś w rodzaju kącika kuchennego z (wymurowanymi?) szafkami, płytą kuchenną itp. w którym przygotowuje posiłki dla swojej rodziny w sezonie letnim. Jest to fantastyczna sprawa, zwłaszcza dla rodzin z małymi dziećmi, bo można przygotowywać obiad bedąc jednocześnie na powietrzu, a nie kisić się w małej kuchni. A jak wszystko dobrze smakuje na dworze! No i można bez oporów smażyć rybę, gotować brokuły czy kapustę, bez obawy o to, ze cały dom nasiąknie zapachem obiadu. Poza tym (a to dla mnie bardzo istotne) można jednocześnie mieć oko na dzieci, które latem w ogóle nie chcą siedzieć w domu, tylko bawią się całymi dniami w ogrodzie.Dlatego zamierzamy sprawić sobie taki kacik, choć oczywiście nie w pierwszej kolejności. Plan jest taki: najpierw dom, potem "małpi gaj" dla dzieciaków, a na końcu kuchnia letnia. Alejki i krawężniki moga poczekać, nikt nie będzie z tego powodu płakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.12.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam W koncu udalo mi sie wybrac projekt. Bede budowac dom pod modrzewiem. Czeka mnie jednak kilka przerobek w projekcie. Najwieksza bedzie powiekszenie garazu na 2 stanowiska i zrobienie nad nim duzego pokoju ( powinien wyjsc ok 20 m) Co sadzicie o tym projekcie? Macie jakies pomysly na przerobke wnetrza? http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f029d63c71c3&intra=8d2a2c92996d0802d178e977856957e6&crc=af3748137e5506ad05f6096a1df966b1&lang=pl Pozdrawiam wszystkich Iza Uważam, że podjęłaś dobrą decyzję, tamten "dworek" był piękny, ale koszty byłyby na pewno o wiele większe. Tutaj masz prosty dach, ale nie za prosty. Domek jest po prostu piękny. Na pewno będzie się wspaniale mieszkać. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.12.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Dzis ostatni dzień licytacji, kończymy licytować o godzinie 20.00Jeśli nie masz jeszcze przezentów świątecznych, zastanów się czy nie przydałoby Ci się coś z naszej licytacji. Stan licytacji na 16.12.2004 godz. 08:00 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 79 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 45 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 40 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 20 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 10 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 złFotel naprawdę jest fajny, a obecnie wylicytowana cena jest poprostu śmiesznie niska, fotel możesz obejrzeć pod linkiem W sumie: - 1919 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3144 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 16.12.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Czesc grupo. Potwierdzam, spotkanie bylo kameralne (wysmieniy kwartet na piwo, herbate i wode), ale bardzo udane. Ale ja z innym tematem. Niedlugo chce podpisac umowe z wykonawca. Jake sa wasze doswiadczenia w tym temacie? Czy jest jakis dobry wzor (np. ten z Muratora)? Mozecie cos polecic?Pozdrawiam Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 17.12.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Czesc grupo. Potwierdzam, spotkanie bylo kameralne (wysmieniy kwartet na piwo, herbate i wode), ale bardzo udane. Ale ja z innym tematem. Niedlugo chce podpisac umowe z wykonawca. Jake sa wasze doswiadczenia w tym temacie? Czy jest jakis dobry wzor (np. ten z Muratora)? Mozecie cos polecic? Pozdrawiam Vivaldi w podróży poszperaj może tutaj http://murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 17.12.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Czesc grupo. Potwierdzam, spotkanie bylo kameralne (wysmieniy kwartet na piwo, herbate i wode), ale bardzo udane. Ale ja z innym tematem. Niedlugo chce podpisac umowe z wykonawca. Jake sa wasze doswiadczenia w tym temacie? Czy jest jakis dobry wzor (np. ten z Muratora)? Mozecie cos polecic? Pozdrawiam Vivaldi w podróży poszperaj może tutaj http://murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.12.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Czesc Gruppo.Jako, ze nie bedze mial dostepu do netu od jutra - inicjuje wysyp zyczen:Szczerze zycze wszystkim tu obecnym - zrealizowania w realu swoich marzen o domu. Aby odbylo sie to szybko, tanio i dobrze : ) A poza tym zdrowia i sil, tak niezbednych do urzeczywistnienia planow....Jeszcze raz - trzymajcie sie cieplo!Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 23.12.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Zdrowych, spokojnych Świąt, spędzonych w gronie najbliższych osób. Trafionych prezentów. Odpoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.12.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 zdrowych, spokojnych świąt, spędzonych w gronie najbliższych osób. Trafionych prezentów. Odpoczynku. my też życzymy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 23.12.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Dołączam od siebie ..by następne świeta były spędzone w nowym domku Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 28.12.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Czesc. Ufff, juz po swietach. Teraz moje mysli biegna ku wiosnie! Chcialbym w najblizszym czasie podpisac umowe z wykonawca. Prosba do konczacych budowy - dajcie jakies namiary na sprawdzone ekipy. Wiem, ze ten watek byl wielokrotnie walkowany ale bedzie zawsze wracal jak bumerang wraz z nowymi inwestorami. Prosze zatem o info. Nie musze oczywiscie dodawac, ze zalezy mi na fachowcach tanich, szybkich, niepijacych i zanjacych sie na budownictwie Sa tacy? Pozdrawiam Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.12.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Czesc. Ufff, juz po swietach. Teraz moje mysli biegna ku wiosnie! Chcialbym w najblizszym czasie podpisac umowe z wykonawca. Prosba do konczacych budowy - dajcie jakies namiary na sprawdzone ekipy. Wiem, ze ten watek byl wielokrotnie walkowany ale bedzie zawsze wracal jak bumerang wraz z nowymi inwestorami. Prosze zatem o info. Nie musze oczywiscie dodawac, ze zalezy mi na fachowcach tanich, szybkich, niepijacych i zanjacych sie na budownictwie Sa tacy? Pozdrawiam Vivaldi w podróży jesteś już blisko podpisania z kimś umowy? ja dopiero zaczynam "casting" za to już kupiłem (w depozyt) cegłe na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.12.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Przed Swietami bylem pewien, ze mam odpowiednia osobe. Ale w czasie i po Swietach poszperalem troche w internecie i podzwonilem w rozne miejsca i zaczalem sie wahac. Wychodzi na to, ze pan jest troche drogi...Generalnie doczytalem sie, ze 150 zl za m2 pow. uzytkowej to dobra cena za stan surowy. A u mnie wychodzi 180zl. Co o tym sadzicie? Duzo to czy malo?Pozdrawiam Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 29.12.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jeżeli chcesz podpisać z kimś umowę to zawsze będzie drożej niż bez. Zazwyczaj taki ktoś ma firmę więc musi sam zarobić i zapłacić jeszcze pracownikom. Poza tym dochodzi podatek. Jeśli zaś weźmiesz kogoś na tzw. "twarz" to oszczędzasz. Oczywiście jedno i druge ma "+" i "-"Umowa - drożej, ale pewniej, gwarancja itp."Twarz" - taniej, ale nie pewniej, brak gwarancji itp. Ja wybrałem "twarz" - było trochę użerania, dużo pilnowania, ale jak bym drugi raz wybierał też wybrałbym tą metodę. Oszczędności potrafią być spore. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.12.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Ja wole jednak troche doplacic i miec papier. Przynajmniej mam teoretycznie jakas rekojmie. Zapewne w praktyce wyglada to roznie ale jest jakas podstawa do ewentualnych roszczen. Mam nadzieje, ze obejdzie sie jednak bez reklamacji czego wszystkim zycze.Jeszcze raz zapytam - ile was kosztowal metr kwadratowy stanu surowego?Pozdrawiam Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 30.12.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Mnie jakieś 800 PLN, ale dach z papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts