vivaldi 30.12.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 800 zl - to, rozumiem, materialy i robocizna?Pozdrawiam Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 30.12.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Tak.Sama robocizna jakieś 100PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 30.12.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Oooo. To bardzo dobra kwota. A z ekipy byles zadowolony? Mozesz ja polecic?Pzdr Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 31.12.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 U mnie zrobione są tylko fundamenty ale ceny na cegłe już mam ustalone tak jak i cena całej robocizny (bez umowy, ekipa znana ale jak każda musi być b.dobrze pilnowana).cena robocizny - 112,5 PLN za metr stan surowy otwarty(dach pod papą w tym b.drogi projekt i wszystkie inne koszty do tej pory) - wychodzi mi 500-600, bliżej 500 PLN ! Czy gdzieś się mocno pomyliłem ? Wszystkim życzę szczęścia w 2005 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 31.12.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Michcio, a ile wynegocjowales za MAXa? Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 31.12.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Ekip miałem dwie i z obu jestem średnio zadowolony. Tzn. na początku byłem zadowolony, a potem coraz więcej rzeczy mi przeszkadzało. Pierwszej ekipy nie mogę polecić, drugą owszem - ekipa z Podkarpacia. Więcej szczegółów na priv. Przy okazji chciałem życzyć Szanownemu Gronu udanej zabawy Sylwestrowej i dobrego roku budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 04.01.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Witam grupe w nowym roczku!Milo tak rozpoczac noworoczny, budowlany post. A sprawa jest nastepujaca. Z tej racji, ze zbiorniki na olej bede mial wpuszczane w podloge garazu (taki kanal garazowy) musze wiedziec cos wiecej na temat wielkosci zbiornikow. Czy sa jakies standardowe moduly? Czy mozecie polecic jakas sensowna firme sprzedajaca piece olejowe gdzie mozna porozmawiac o tym z fachowcem?Pozdrowienia Vivaldi w podróżyPS. Grupo otwocka - pobudka!!!!!Czas wrocic na budowy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.01.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Witam grupe w nowym roczku! Milo tak rozpoczac noworoczny, budowlany post. A sprawa jest nastepujaca. Z tej racji, ze zbiorniki na olej bede mial wpuszczane w podloge garazu (taki kanal garazowy) musze wiedziec cos wiecej na temat wielkosci zbiornikow. Czy sa jakies standardowe moduly? Czy mozecie polecic jakas sensowna firme sprzedajaca piece olejowe gdzie mozna porozmawiac o tym z fachowcem? Pozdrowienia Vivaldi w podróży PS. Grupo otwocka - pobudka!!!!! Czas wrocic na budowy!!!!! ja nie śpię!! :) czy ktoś może mi z grubsza powiedzieć ile może kosztować RB-tka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 04.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Ja tez nie spię.. ale zapału do budowy brak. Ruszam od jutra została mi juz tylko wykonczeniówka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.01.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 upssssssssssss.. rozmawiałem przed godziną z potencjalnym wykonawcą i z wrażenia uszło ze mnie powietrze: facet zaśpiewał mi 65 tys. netto (+7% Vatu) za fundamenty, ściany, wieźbę i położenie dachówki, a cały stan surowy otwarty wycenił (materiały, robocizna i sprzęt) na 230tys. zł !!!!!!!!!!!!!!!!!! tak na moje oko liczyłem (a raczej miałem wyobrażenie), że ten etap będzie mnie kosztował około 130tys. dla przypomnienia: mam w planach 186m2 z porothermu 30, całość w parterze, bez piwnicy, poddasze nie użytkowe, strop drewniany, dachówka cementowa. Wyceny od innych wykonawców wyglądają następująco (za fundamenty, ściany, stropi wieźbę, ale bez ułożenia dachówki): 14tys, 33tys (obaj wykonawcy od osób z grupy) i 41 tys. trochę spory rozrzut .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 06.01.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 upssssssssssss.. rozmawiałem przed godziną z potencjalnym wykonawcą i z wrażenia uszło ze mnie powietrze: facet zaśpiewał mi 65 tys. netto (+7% Vatu) za fundamenty, ściany, wieźbę i położenie dachówki, a cały stan surowy otwarty wycenił (materiały, robocizna i sprzęt) na 230tys. zł !!!!!!!!!!!!!!!!!! tak na moje oko liczyłem (a raczej miałem wyobrażenie), że ten etap będzie mnie kosztował około 130tys. dla przypomnienia: mam w planach 186m2 z porothermu 30, całość w parterze, bez piwnicy, poddasze nie użytkowe, strop drewniany, dachówka cementowa. Wyceny od innych wykonawców wyglądają następująco (za fundamenty, ściany, stropi wieźbę, ale bez ułożenia dachówki): 14tys, 33tys (obaj wykonawcy od osób z grupy) i 41 tys. trochę spory rozrzut .... Pewnie Cię nie pocieszę ale ja tez się przeliczyłam, tylko ,ze z dokończeniem budowy. Jak podliczam swoje rachunki to oczom nie wierzę. A swoja droga to całkiem sporo wycenił na stan surowy otwarty, chyba dobrze zrobiłam,kupując swoj w takim stanie i nie przeaplacilam. Pozdrawiam Jak chcesz to moge dac Ci namiar na jeszcze jedna ekipe- dla porównania, chłopaki u mnie kończą. i abby to budowanie nas nie wykończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 07.01.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 mlk, to rzeczywiście jakaś gruba przesada.U mnie latem pierwszy wykonawca zechciał 45 tys. za stan surowy (tylko robocizna) za 200m2 parter + poddasze ok.60m2, ściany trójwarstwowe (twierdzi że za takie bierze drożej) + dach odeskowany, bez dachówki.To tez wydaje się drogo, zwłaszcza że po sąsiedzku za większy dom robocizna wyniosła 30tys. I jestem zdecydowana nie dać więcej jak owe 30 tysięcy. Na razie załatwiam przyłacze prądu (dzięki Martta za elektryków). Jestem na etapie uzgadniania ZUDP i to od razu na dwa przyłacza - prąd i gaz, bo po odebraniu już pozwolenia na budowę okazało się, że obie sieci zostały podciagnięte wzdłuż naszej działki. Na razie kasuje mnie geodeta: nowa mapka 500zł, ZUDP 400zł, potem tyczenie tez 500zł. Projekty przyłaczy: prąd 700zł, gaz (od razu z instalacją wewnętrzną) 1000zł.Uff, samo przygotowanie budowy pochłonie jakieś 15000zł - bo trzeba doliczyć jeszcze wycinkę.Niesmiało się zapytam, kto z was wycinał duże drzewa i za ile? Pozdrawiam noworocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 07.01.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 A u mnie podłączony prąd ) (podobno, bo jeszcze nie widziałem ) Dzięki martta za namiary na elektryka Marcina. W sobotę mam spotkac się z facetem i ostatecznie rozliczyć, ale trzeba przyznać, że szybko załatwił sprawę. Wycinka drzew. Przed rozpoczęciem budowy ja z ojcem wycinaliśmy duże sosny - nie było domu, więc nie było zagrożenia. W zeszłym roku miałem jeszcze dwa drzewa do wycięcia, ale trudne, bo jedno pochylało się na linie energrtyczne, a drugie na dom. Wycinałem je w różnym czasie (ze względu na różne terminy pozwoleń na wycinkę) i przez różnych wykonawców. Pierwszy był tańszy (120PLN), ale trudno dostępny, drugi (170PLN) - polecany na tym forum (zresztą jak się okazało wywoził mi kiedyś ścięte drzewo do tartaku). Polecam obu. pozdrawiam GRUPĘ Ps. Wszystkiego dobrego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 07.01.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Co do stawek za stan surowy to mialem niesamowity rozrzut:od 37 000 do a teraz uwaga!!!!! 94 000 netto!!!!! za 230 pow uzytkowej, prosty dom z dwuspadowym dachem. Prawde powiedziawszy nawet ta najnizsza wycena wydaje mi sie za duza : ) Szczegolnie jak czytam posty, ze ludzie wybudowali domy za 150 zl za m2. Jestem cierpliwy (jeszcze) i szukam innych wykonawcow. Dlatego - Martta - poprosze tez o namiar na ekipe.PozdrowieniaVivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.01.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Cześć! Martta - poproszę o te namiary, może być na priva wycena tego faceta to kompletna abstrakcja to oczywiste! Pewnie Cię nie pocieszę ale ja tez się przeliczyłam, tylko ,ze z dokończeniem budowy. Jak podliczam swoje rachunki to oczom nie wierzę. A swoja droga to całkiem sporo wycenił na stan surowy otwarty, chyba dobrze zrobiłam,kupując swoj w takim stanie i nie przeaplacilam. Pozdrawiam Jak chcesz to moge dac Ci namiar na jeszcze jedna ekipe- dla porównania, chłopaki u mnie kończą. i abby to budowanie nas nie wykończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.01.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Hej, witajcie w nowym roku. Dopiero teraz dotarłam na forum, bo wcześniej roboty na budowie i przeprawa z bankiem mnie unieruchomiły. Ciekawa jestem, czy ktoś kładzie już glazurę? Czy macie jakieś ceny? Czy płytki kładzione na podłogówkę liczone są drożej niż na zwykłą podłogę? My za stan surowy, czyli ściany i dachówka zapłaciliśmy mniej, ale raczej nie polecam ekipy, dopiero teraz wychodzą różne kwiatki, którymi nas uraczyli. Poprawki kosztują, więc nie polecam tych najtańszych ekip. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.01.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Mam jeszcze do was pytanie. Czy macie namiary na dobrego ale taniego schodziarza? Schody mają być samonośne ażurowe. Ale nie za drogie. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.01.2005 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 mlk, to rzeczywiście jakaś gruba przesada. Uff, samo przygotowanie budowy pochłonie jakieś 15000zł - bo trzeba doliczyć jeszcze wycinkę. Niesmiało się zapytam, kto z was wycinał duże drzewa i za ile? Pozdrawiam noworocznie. Jeżeli chodzi o wycinkę to na rogu Borsuczej i ks. Malinowskiego byliby chetni na drzewo, jeżeli nie masz co do drzewa jakis planów to mysle ,ze mozna z nimi zagadac byloby po taniosci. Na Borsucza do rodziców przyjeżdzali fachowcy od podcinania cen ale ceny " po zbóju"! Ja na fachowców od wycinki nie mam namiarów. Moze przyszla ekipa, sie za to wezmie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.01.2005 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Ciekawa jestem, czy ktoś kładzie już glazurę? Czy macie jakieś ceny? Czy płytki kładzione na podłogówkę liczone są drożej niż na zwykłą podłogę? Ja jestem na etapie zakupu płytek, ruszam tez z kładzeniem glazury, niestety przez poprzednią ekipę- musze nadganiać o mam bank na karku. Płytki , które wybrałam nadaja sie na podłogówkę . Nie wiemjak relacje cenowe -te co mi sie podobały nadają sie na podłogówkę. A gdzie robisz zakupy to może razem lepszy rabacik będzie? Pozdrawiam Ciesze sie ,że jestescie zadowoleni z elektryka Pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 10.01.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Ja już kupiłam wszystkie płytki. W sumie poszłam do Leroy Merlin, bo tam najwięcej płytek mi się podobało, i kupiłam hurtowo. Kupiłam też umywalki i kibelki, bo mieli ceny producenta. Musiałam się ściskać z kasą, więc z płytkami nie szalałam. Ale suma sumarum, zamówiłam 1,8 tony towaru. Oferują transport, więc wszystko jest na miejscu. Brakuje mi tylko fug i chyba kleju na podłogówkę zabraknie. Pozdrawiam i życzę udanych i szybkich prac PS. Ja też mam bank na karku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts