mlk 15.02.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 I jeszcze raz ja. Propozycja dla zaczynajacych budowe lub bedacych jeszcze bez wiezby (halo - mlk, michcio!): moj kierownik budowy ma jakis dobry uklad w suwalskiem czy gdzies tam na wiezbe. Ponoc wychodzi taniej z transportem niz w Wawie. Warunek jest taki, ze trzeba zamowic 2-3 wiezby aby zmiescilo sie na jednego TIR-a. Wtedy transport wychodzi niedrogo. Ktos bylby zainteresowany? Vivaldi w podróży jestem!! znalazłem w W-wie za 580zł do zapłacenia (bez f-ry) nieimpregnowane (lepiej samemu kontrolować jak to zrobi ekipa niz wierzyć na słowo że w tartaku zrobili to sumiennie a deszcz w międzyczasie nie wypłukał) z dostawą na działkę u mnie będzie ok. 21 m3 drewna - jeśli Twoje źródło jest tańsze to jestem chętny!! wysyłam maila! ps. możnaby jeszcze poszukać na tartaki.com.pl ps2. cos jeszcze kupujemy razem? ja wkrótce siatkę i słupki, a potem bloczki fundamentowe i stal mam już kilka wycen dachu (kompleksowo: dachówka cementowa, folia, łaty, obróbki, rynny itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 15.02.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Czesc.Nooooo, trzeba by zaczac od poczatku, czyli od bloczkow. Co grupa poleci? Tanio, dobrze, solidnie.... Dana15 wspominala cos o bloczkach.... Pozdrawiam Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 15.02.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Czesc. Nooooo, trzeba by zaczac od poczatku, czyli od bloczkow. Co grupa poleci? Tanio, dobrze, solidnie.... Dana15 wspominala cos o bloczkach.... Pozdrawiam Vivaldi w podróży w naszej okolicy (np. transbud) są dobre (B15 z atestem) za ok 2.10zł/szt. do zapłacenia bez papierów ile Wy potrzebujecie bloczków? ja ok. 2200szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.02.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 O jakich bloczkach mówicie, fundamentowych? Te spod Radomia były rzeczywiscie tańsze z transportem niż podwarszawskie, ale muszę znaleźć namiar. Podaję natomiast namiar na najtańszą siatkę, jaką znalazłam, ale oczywiście musicie sprawdzić "dizsiejsze" ceny, bo ja brałam tam w tamtym roku. Siatka 1500 wys. średnica drutu 2,80 - 13 zł 1500 wys. 3,00 - 14,50 zł siatka ogrodzeniowa z drutu ocynkowanego (ślimakowa) To jest w Józefowie, ul. 3-go Maja 100b, tel. 789-24-54 Jakby kogoś interesował piasek, to pan Adam z Majdanu wozi ale też muszę zapytać męża po ile: 789-07-55, 0-502-268-503. Podaję też namiar na pana od studni. Fachowiec. pan Chróścicki Grzegorz, tel. 503-500-379, 50 zł/m abisynki z materiałem, 110 zł/m głębinowej. Wieczorem postaram się podać jakieś namiary na bloczki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.02.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Uraczę Was, moi drodzy kilkoma namiarami, z których skorzystaliśmy. Ponieważ nasza budowa jest trochę rozwlekła, ceny kiedyś konkurencyjne teraz nimi mogą nie być, więc sprawdzajcie i porównujcie. Bloczki betonowe fundamentowe: Wierzbica, tel. (048) 618-26-78. Nie będę podawała cen, bo braliśmy bloczki w 2002 r. Bloczki supporex braliśmy w hurtowni obok nas, w Góraszce, u pana Baranowskiego i jego żony: Barbud tel. 795-13-35. Beton, kiedy potrzebowaliśmy, dobrą cenę miał Pazio-beton w Gliniance, tel. 789-99-28 i 795-05-04. Z gruchą, ile trzeba tyle przywieźli, mają chyba 5 i 2, więc można jakoś korzystnie dobrać. Słupki na ogrodzenie z siatką mąż brał jescze wcześniej w hurtowni na tyłach Obi na Radzymińskiej, tel. 678-67-07. słupek kosztował 17,80, chociaż potem siatkę kupowałam w Józefowie, bo tam było taniej. Więc sprawdzajcie i porównujcie Jeszcze podam wam namiar na tartak na mazurach z którego wzięliśmy drewno na dach: Przytuły, tel. (0-29) 71-75-480. Korzystaliśmy z nich w sierpniu 2003 r. Kobieta tam jest bardzo miła i można się z nią targować, korzystnie też może wystawić fakturę. Ale radzę nie gadać z jej synalkiem. Okropny gbur. Więc sprawdzajcie i porównujcie.... Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.02.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Witam wszystkich, może nie koniecznie pasuję do tej grupy ale jestem blisko - zaczynam budować na wiosnę - Radość, a więc niedaleko Józefowa/Otwocka I jeszcze raz ja. Propozycja dla zaczynajacych budowe lub bedacych jeszcze bez wiezby (halo - mlk, michcio!): moj kierownik budowy ma jakis dobry uklad w suwalskiem czy gdzies tam na wiezbe. Ponoc wychodzi taniej z transportem niz w Wawie. Warunek jest taki, ze trzeba zamowic 2-3 wiezby aby zmiescilo sie na jednego TIR-a. Wtedy transport wychodzi niedrogo. Ktos bylby zainteresowany? Vivaldi w podróży Ewentualnie ja byłbym zainteresowany. Za jakieś szczegóły będę wdzięczny. Oraz kolejne pytanie: szukam kogoś od dachów (blachodachówka). Za wszelkie namiary na kogoś sprawdzonego będę BAAARDZO wdzięczny. Pozdrawiam Lawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 15.02.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Lawy,kładłam blachodachówkę w czerwcu 2004, blacha kupiona w kwietniu,robocizna 300mkw dachu, nie za prosty, zamontowanie 14 okien dachowych wyniosło mnie 7000,oo.Ekipa ze Świdra syn z ojcem , jestem zadowolona. dodatkowo pilnowali mi budowy i bardzo ładnie po sobie posprzatali. Poszukam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.02.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Marta, kiedy zobaczymy Twój domek? Zażyłaś mnie tymi 14 oknami dachowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 16.02.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 WitamCzy ktoś ma może namiar na dobrą ekipę budującą ogrodzenia??!Bedzę wdzięcznyR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.02.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Witam Czy ktoś ma może namiar na dobrą ekipę budującą ogrodzenia??! Bedzę wdzięczny R mi będzie grodzić działkę (podmurówka i słupki) moja ekipa, ale w ZOWPOLu chyba też oferowali siatkę z "montażem" więc może zadzwoń do nich masz już siatkę? może kupimy ją razem to będzie większy rabat ja potrzebuję 105m, mój znajomy 60m to daje 165m - kto jeszcze chce?? i JAKĄ chce? ja siatkę chciałbym kupić w miarę szybko, póki są zimowe ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 16.02.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Ale ja potrzebuję ekipę do ogrodzenia frontowego, nie z siatki.R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.02.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Marta, kiedy zobaczymy Twój domek? Zażyłaś mnie tymi 14 oknami dachowymi musze sie zabrać za zrobienie albumu, ale jakos mi nie wychodzi,poszukam gdzies porad Zbycha ale na razie to ciemna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 16.02.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Gdzie najlepiej umieścić hydrofor? Kombinuje aby wpuścić ze 2 kręgi z ziemie, wybić studnie i założyć hydrofor. Na "+" to cisza w domu jak się załacza a na - to, że woda może się lać a ja i tak nie usłysze, że co chwila hydrofor działa i pompuje wode. Jak to macie rozwiązane w swoich domach lub jakie macie plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.02.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Lawy, kładłam blachodachówkę w czerwcu 2004, blacha kupiona w kwietniu, robocizna 300mkw dachu, nie za prosty, zamontowanie 14 okien dachowych wyniosło mnie 7000,oo. Ekipa ze Świdra syn z ojcem , jestem zadowolona. dodatkowo pilnowali mi budowy i bardzo ładnie po sobie posprzatali. Poszukam namiarów. martta to ja poproszę namiar na tą ekipę. Wprawdzie zamierzam kłaść gont bitumiczny a nie blachodachówkę, ale podejrzewam, że z tym również sobie poradzą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.02.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Arzesz, szukam namiarów, proszę o wyrozumiałość ale gdzieś sie zapodział, postaram się do nich podjechać i poszperać jeszcze w papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Enzo - Hydrofor będę mieć w garażu. Hałasu się nie boję martta - Jakby CI się udało znaleźć namiar będę BARDZO ale to BAARDZO wdzięczny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Arzesz, szukam namiarów, proszę o wyrozumiałość ale gdzieś sie zapodział, postaram się do nich podjechać i poszperać jeszcze w papierach. Dzięki martta - pośpiechu wielkiego nie ma dopiero luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.02.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Arzesz, szukam namiarów, proszę o wyrozumiałość ale gdzieś sie zapodział, postaram się do nich podjechać i poszperać jeszcze w papierach. Dzięki martta - pośpiechu wielkiego nie ma dopiero luty To mnie pocieszyłeś ale papierów to mam trochę do przekopania, bo wszystko zbierałam w kupkę i się tego nazbierało ... sama się zdziwiłam jaki ze mnie chomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 17.02.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Gdzie najlepiej umieścić hydrofor? Jak to macie rozwiązane w swoich domach lub jakie macie plany? My będziemy mieli hydrofor w pomieszczeniu pod tarasem, w tzw. piwniczce. Nie jest tam wysoko, ale na pewno hałas będzie zminimalizowany, no i raczej bezpieczne miejsce w razie zalania... tfu, tfu, tfu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 17.02.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 ja mam hydrofor w kotłowni przy garażu, niestety jedna ścianka przylega do sa;onu .ale moze nie bedzie warczeć za głośno a jak bedzie to zakneblyjemy go jakoś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts