Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

oj dzieje się w grupie, wystarczy dwa dni nie zajrzeć i tyle czytania !

my decydujemy się na Jocza PCV oczywiście a nie drewno,

sprawdzalismy Georga (namiar od grupy dziekuję), Włoszczową i inne drewniane z ładnymi fiksami, wszystko wyraźnie ponad 20 tyś. najczęściej około 30 tyś. a Jocz daje około 17tys z montażem za okna do całego domu i jestesmy prawie zdecydowani,

grupo : potrzebuję stemple na przyszły tydzień, jeśli ktoś chce sie dogadać i razem kupić (za opłatą urzyczyć) dajcie znać, dzieki

M.

Czesc.

Michcio, grupa dziala falami. Zobacz - od piatku zadnego postu! Ja bylem dzisiaj na targach. Chcialem sie wybrac z ludzmi z grupy ale nie bylo odzewu :cry: Kilka firm mnie zaciekawilo. Kontynuujac watek okien: czy spotkaliscie sie z oknami M&S? Mieli dzis wystawione takie cudo co sie zowie Termo PCV. Chwla sie przenikalnoscia cieplna profilu 73 mm (5 komor) na poziomie 1,21 W/m2K. Przyznam, ze mnie to zafrapowalo i jak beda atrakcyjni cenowo - kto wie.... Michcio (jeszcze raz) - czy twoja wycena okien Jocza dotyczy zwyklych, P2 czy P4? Jesli to tajemnica - daj na priva. Wiem, wrog czuwa :x

Z rzeczy praktycznych - moze sie komus przyda informacja gdzie mozna kupic walce stropowe. Nie, nie - to nie sa takie urzadzenie, ktore walcuja strop :lol: Po prostu dystanse pod zbrojenie. Mala rzecz a stracilem sporo czasu na znalezienie. Nie bylo w Przemarze, Marselu, Transbudzie i znalazlem w Janpexie na Granicznej w Michalinie. Oszczedzicie troche na telefonach lub benzynie... To chyba tyle. Milej nocy.

Pozdrawiam

jakoś nie znalazłem czasu wybrać się na targi, ale widzę że nic nie straciłem

u mnie w sobotę skończyli ogrodzenie, do jutra gotowe będą zbrojenia i szalunki ław, więc w środę rano będzie lanie ław!

teraz muszę szukac hydraulika i ziemi do wsypania w fundament - ma ktoś do polecenia?

Czesc.

Mlk, to zrobiles jednak dol po calosci a nie liniowo? Do wsypania w fundament to raczej polecalbym piach a nie ziemie. Nie powinno byc smieci organicznych. A jakie zrobiles ogrodzenie?

Pozdrawiam

z tym dołem to wyszło tak trochę dziwnie - koparka zdjęła humus (no może ciut więcej) aż do białego piasku, po czym okazało (bo dom jest trochę podniesiony) się że zostało to wykopania ręcznie jeszcze tylko ok. 30cm pod same ławy

mam oddzielne hałdy z ziemią stricte organiczną i z taką, o której majster mówi się nadaje się do wrzucenia spowrotem

fakt - potrzebuję piach, a nie ziemię, ale mam nadzieję że nie będzie trzeba takiej drogiej z Koncka ;)

ogrodzenie mam super zwyczajne: podmurówkę i siatkę (mam namiary na tanią siatkę!) z trzech stron (boki+plecy), a z przodu przez rok będzie siatka leśna na drewnianych stemplach

chcesz obejrzeć to zapraszam!! :) :)

- u mnie piasek do fundamentu dowiózł Pan Siejka numer podawałem, jakość raczej OK choć myslę że był częściowo z wykopu, (znasz grabie które grabią od siebie ? mawia mój wykonawca), 150 tatra + 50 wrzucenie,

- Pan K.woził Kamazem piasek przez całą sobotę to pewnie od Ciebie mlk,

- wysłałem mój spis okien do firmy M&S na Płowiecką mają dać jutro wycenę,

M.

A kto ci robil ogrodzenie i ile cie kosztowalo? Poprosze o ten namiar na tania siatke. Powoli dojrzewam do ogrodzenia.

Pozdrawiam

moja ekipa co dom stawia - tak jest najtaniej :)

namiary na siatkę: p. Zdzisław Kalisz 609 547 651

za siatkę 3mm oczko 6.5cm wys 150cm płaciłem 10.50zł/m (miało podrożeć)

słupek fi42 20zł

słupek fi 48 23zł (do słupków narożnych + rozpórki po 15zł)

linka do naciągania 60gr/m

w tą sobotę będzie on przywoził do mnie 160mb dla znajomego i mojej sąsiadki, więc masz szansę "podłączyć się" :)

kto u Ciebie robił kanalizę na poziomie zero? ile płaciłeś za punkt?