mlk 18.04.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Wysylam na priva, bo nie wiem czy by sobie zyczyl na forum... Pozdrawiam kurcze!!! a ja? przecież też się ogłaszałem że szukam ... plis&thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 18.04.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Mlk, sorry ale nie zauwazylem twojego postu na ten temat. Jak chcesz moge podeslac...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 19.04.2005 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 do fundamentu weszło mi 10 tatr, Enzo : jakie okna wziąłeś od M&S ? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 19.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 I jeszcze wracajac do tematu okien. W marcowym Muratorze jest duzy artykul nt. okien PCV. Pojawia sie tam watek o trzeciej uszczelce. Zwykle sa dwie i tworza one na dole tzw. mokra komore, gdzie sie skrapla woda w wyniku roznic temperatur. Trzecia uszczelka dzieli ta komore na dwa i wowczas osobno jest komora mokra z odprowadzeniem wody i osobno ta druga - juz sucha, gdzie montuje sie cale to dziadostwo metalowe. Mam nadzieje, ze nic nie poplatalem Brzmi to w artykule racjonalnie i chyba ma sens. Zwociliscie uwage na taki szczegol jak trzecia uszczelka? Michcio, niezbyt zarloczny ten twoj fundament. To ile ty masz metrow na dole i jaki byl gleboki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 19.04.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Jeśli chodzi o okna to szczerze mówiąc wnikałem tylko w cene a nie w to co one zawieraja i jaki poziom sobą reprezentują. Tak więc wziąłem najtańsze i bardzo dobrze na tym wyszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 19.04.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam,mam wycenę od M&S, oferta dokł. odpowiadająca Joczowi + tytanowe wzmocnienia profila (ma dawać większą izolacyjność cieplną) coś ponad 2,5 tyś. więcej niż Jocz. Vivaldi zadzwoń na Marsa i do Jocza i dopytaj o te uszczelki, porównajmy ich na 100% !fundament : miałem wykopy liniowe na same ławy, powierzchnia parteru 170 m2, jasny piach z wykopu trafił do niego z powrotem + piach dowieziony. Długośc ław ok. 100 mb.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 19.04.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Michcio, sprawdze te uszczelki. Ale dopiero w sobote. Ennzo, a jak dlugo masz te okna, ze juz masz pwenosc, ze zrobiles dobrze?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 20.04.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 habemus ŁAWY!!! emocji było sporo, bo gruszka sporo spóźniła się, a potem ... zakopała się!! dopiero druga wyciągnęła ją! który z Panów od piasku jest na teraz najtańszy i ile bierze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 20.04.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Chyba p. Siwek (502 255 699). Krzeminski za kopalniany wzial ode mnie 280 za tatre. Powodzenia! I mury w gore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 20.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Vivaldi : jeslibyś brał więźbę jednak z Domanic a w grę wchodziłby wspólny transport to mozna by rozważyć podwiezienie krokiew pod Piaseczno (tam robią impregnację cisnieniową), wiele osób twierdzi że tylko taka ma sens, transport z Piaseczna też wspolnie, tak rzucam do rozważenia,ja biorę z Domanic również łaty i kontrłaty (mlk podchwycił pomysł), liczą jak za kantówkę ale i tak taniej niż od wykonawcy czy dostawcy dachu,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 20.04.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Vivaldi : jeslibyś brał więźbę jednak z Domanic a w grę wchodziłby wspólny transport to mozna by rozważyć podwiezienie krokiew pod Piaseczno (tam robią impregnację cisnieniową), wiele osób twierdzi że tylko taka ma sens, transport z Piaseczna też wspolnie, tak rzucam do rozważenia, ja biorę z Domanic również łaty i kontrłaty (mlk podchwycił pomysł), liczą jak za kantówkę ale i tak taniej niż od wykonawcy czy dostawcy dachu, M. a deskę czołową też bierzesz od nich?? ja chyba tak ile płaciłeś za piach do fundamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 20.04.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 150 tatra + 50 wrzucenie,a co to jest deska czołowa ? (na codzień takiej nie noszę),mam jakies wiatrownice i inne ponieważ nie mam rynien tylko drewnianą konstrukcję którą wykonawca nazywa korytem,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 20.04.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 150 tatra + 50 wrzucenie, a co to jest deska czołowa ? (na codzień takiej nie noszę), mam jakies wiatrownice i inne ponieważ nie mam rynien tylko drewnianą konstrukcję którą wykonawca nazywa korytem, M. no tak, to Ty nie potrzebujesz deski czołowej czyli za każdą tatrę płaciłeś 200zł/szt. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 20.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 20.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Poszukuję murarza na jeden dzień do podmurowania okien. Może ktoś mi może pomóc z namiarem sprawa pilna!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 20.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 zapytam moich wykonawców, są blisko choć u mnie nie brakuje im roboty,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 20.04.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Będę wdzięczny za tydzień montują mi okna a troszeczkę musi podeschnąć zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 20.04.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Hej Grupo Otwocka Ale dużo się u was dzieje... U nas dopiero "robi się" przyłącze elektryczne, a fachowcy od stanu surowego umówieni są za miesiąc. Pytanie: ile może realnie kosztować prowizorka budowlana, czyli skrzyneczka z wyłacznikami i dwoma gniazdami i jakieś 2m kabla? Pan elektryk, który będzie wykonywał przyłacze na zlecenie ZE zażyczył sobie 1200zł. Dużo to, czy mało? W hurtowni elektrycznej powiedzieli mi, że to powinno kosztowac jakieś 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 20.04.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 chatte, nie wiem ale 500zł wydaje mi się trochę za mało: licznik - 70-100zł nadmiarówka albo róznicówka ( czy coś takiego co tam jest): 200-250zł gniazdko zwykłe + gniazdko silowe- ok 100zł sama skrzynka chyba z200- 300zł kosztuje. Podałam ceny z głowy , na pewno za licznik płaciłam 70zł. jeszcze kabel ten do skrzyneczki tez jest drogi. Może sprawdz w Bargo w Michalinie przed rondem przy torach jadac od Warszawy) albo w jakiejs internetowej hurtowni. wydaje mi się że conajmniej 1000zł to kosztuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 20.04.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Chatte, bierz, bierz! Mnie proponowano od 1800 do 2500 za taka przyjemnosc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts