AVID 12.09.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 BESS Ułóż sobie szmbo gdzie Ci wygodnie i nie przejmuj sie :):)nikt Ci nie będzie robił problemów że masz szambo w innym miejscu no chyba ze jest na ostro w granicy z sąsiadem .A i ważna sprawa jak będą łaczyć te komory to kup taką super mocną rure która sie nie pęknie jak np.jedna komora będzie sie zapadać a druga nie. Takie rury sa dość drogie ale nie trzeba jej dużo około 60 cm.Warto to zrobić bo potem to może być "gówniana" robota to odkopywać:( PS Te mocne rury o ile pamętam sa chyba koloru czerwonego albo coś jak truskawkowy to ta krótka rura na foto. http://foto.onet.pl/upload/18/57/_530519_n.jpg I jeszcze jedno jak będą podpinać rure odprowadzająca ścieki z domu to przypilnuj zeby przed zasypaniem dobrze podsypali i ubili ziemię pod rurą żeby potem ziemia która ja zasypie jej nie złamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.09.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mlk, dziekuje za namiar. Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac. Czyli jednak wszyscy kupuja solo.... Pozdrowienia Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600. Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu. Enzo, a ilo komorowe? Jaka jest cena samego szamba, bo rozumiem, ze wykop robi ci ktos z okolicy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 14.09.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mlk, dziekuje za namiar. Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac. Czyli jednak wszyscy kupuja solo.... Pozdrowienia Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600. Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu. Enzo, a ilo komorowe? Jaka jest cena samego szamba, bo rozumiem, ze wykop robi ci ktos z okolicy? Pozdrawiam Szambo 1 komorowe za 1550 PLN wymiary: 2,5 dł; 2,5 wys, 2 szer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.09.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Enzo, kiedy bedziesz je montowal? Chetnie sie wprosze na ogledziny.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 14.09.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Enzo, kiedy bedziesz je montowal? Chetnie sie wprosze na ogledziny. Pozdro Montaż jutro - adres znasz zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 15.09.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam, Jeszcze raz ponowie pytanie o hydraulika. Bede potrzebowal go w okolicach weekendu, wiec juz calkiem niedlugo. Poki co mam jeden namiar, ale chetnie bym jeszcze kilku "namierzył' Moze ktos zna jakiegos solidnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 15.09.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Dzisiaj przywieźli i zamontowali mi szambo. Przyjechali punktualnie, montaż trwał ok 1 godz. Zdjęcie poniżej. http://foto.onet.pl/upload/42/47/_531583_n.jpg Enzo, Szkoda, że nam ta współpraca nie wyszła. Jeśli możesz, to wyślij mi na priva wiadomość, jakie są teraz Twoje dalsze plany co do szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.09.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Bess ładniusie to Twoje szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 nawet szambem można się zachwycać) miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 19.09.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Oj, można Przecież to wszystko nasze dokonania Ja się cieszyłam każdym wzniesionym bloczkiem, położoną dachówką, otynkowaną ścianą, zamontowanym oknem, każdym drewnianym schodkiem, zamontowanym kibelkiem, umywalką, brodzikiem, każdą trawką, która wyrasta wokół naszego domu, bo..... to nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.09.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Oj, grupa śpi, albo ciężko pracuje jeszcze przed zimą Marta, czy Ty już mieszkasz w swoim ładniusim domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 21.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 U mnie przyszedł czas na ocieplenie poddasza. Szukam namiarów na wykonawców. Jeden krzyknął 14 zł, za ułożenie wełny (jedna warstwa) i foli paroprzepuszczalnej. Może się orjętujecie jakie są ceny w naszym rejonie? Drugi temat chyba nie będę w tym roku kupował kotła i kaloryferów. Planuję zakup Tarnavy i podłączenia do DGP. Może da sie przezimować Znalazłem gościa na allegro który w cenie fabrycznej kominka, dokonuje jeszcze jego montaż). Posiadacie doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witajcie! u mnie prawie sen zimowy od czerwca ale w weekend taki oto piękny widok przedstawił się moim oczom : http://www.budowamm.photosite.com/~photos/tn/5610_348.ts1127296868586.jpg Stoen miał czas na przyłącze el. do października 2006, a postawili teraz, jeszcze miesiąc papierkologii i popłynie prąd!! Rozmawiałem z facetem który robił to przyłącze i powiedział mi że oprócz tej skrzynki musi być druga (ja mam ją kupić - gdzie najtaniej??) na liczniki - czemu aż dwie szpetne skrzynki? też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.09.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 U mnie przyszedł czas na ocieplenie poddasza. Szukam namiarów na wykonawców. Jeden krzyknął 14 zł, za ułożenie wełny (jedna warstwa) i foli paroprzepuszczalnej. Może się orjętujecie jakie są ceny w naszym rejonie? Drugi temat chyba nie będę w tym roku kupował kotła i kaloryferów. Planuję zakup Tarnavy i podłączenia do DGP. Może da sie przezimować Znalazłem gościa na allegro który w cenie fabrycznej kominka, dokonuje jeszcze jego montaż). Posiadacie doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam Japan, po analizie listy plac na forum nasunely mi sie takie wnioski: plyty G-k + welna i paraizolacja - robocizna za 15zl metr2 - tanio, 20 zl - srednio a 30 zl - drogo. Mlk, skrzynki roznego rodzaju widzialem w Bargo. Cudne toto nie jest. A nie da sie nadbudowac? Ja liczniki mam powyzej przylacza, jakby w takiej dobudowce, a wszystko to w jednym kawalku.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 21.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ale 14 zł to położenie samej wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Mlk, skrzynki roznego rodzaju widzialem w Bargo. Cudne toto nie jest. A nie da sie nadbudowac? Ja liczniki mam powyzej przylacza, jakby w takiej dobudowce, a wszystko to w jednym kawalku.. Pozdro też dzwoniłem tam - nadbudówka (kawałek plastykowej szafeczki z drzwiczkami) na same liczniki za jedyne 260zł a na jakim etapie Ty jesteś? można popodziwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.09.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ale 14 zł to położenie samej wełny A zatem wyglada na to, ze to drogo, jesli mozna za 15 pln ocieplic i ulozyc G-K. Mlk, dom juz prawie otynkowany z zewnatrz i prawie w srodku Chlopcy sie uwijaja, w przeciwienstwie do poprzedniej ekipy. A co do fotek - hmm. Bede musial wykonac jakis albumik, tylko czasu jakos malo. A co z tym grillem? Zaraz bedzie zima i zostanie tylko Zielony Kot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 21.09.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dana, jeszcze nie mieszkamy, zamawiamy kuchnię- dopieszczamy projekt, malujemy górę juz prawie skończoną9 oprócz jednego pokoju i naszej łazienki cóż poczeka na lepsze czasy, mlk ja mam z liczniki nad przyłączem i korkami, Vivaldi ja płaciłam za ocieplenie poddasza( 2 razy wełna, folia,płyty KG plus pomalowanie na biało po 30zł. wg mnie cena normalna- przynajmniej wtedy była normalna widac tanieje robocizna, ale jestem zadowolona. aha niedługo koniec więc zwalniam swoja ekipe, jestem zadowolona mogę polecac. robili u mnie : ocieplenie poddasza, tynki cem- wapoienne w łazienkach, malowanie, tynkowanie na zewnątrz, położyli terakotę, zrobili łazienke na poddaszu, podwieszany sufit, i podbitke a i położenie parkietu i paneli Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Najtaniej co ja spotkałem za ocieplenie to 22PLN, o najdroższej to nie będę pisać. Ostatnia jaką dostałem to 29 PLN (2 razy wełna, folia, KG z przygotowaniem do malowania). ps. Martta...uśmiecham się po namiar na twoich fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.09.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Marta, ciekawa jestem Twojej kuchni, czekam na fotki Pokaż nam to swoje cudeńko U nas poddasze ocieplali panowie za 20 zł, - wełna, płyty pod malowanie, ale zrobili tylko te łatwe skosy, bo już za lukarny się nie wzięli "bo nie mieli narzędzi" Niby cena w porządku, ale nie polecałabym ich. Więcej było przerw na papieroska niż roboty. Zaliczki też braliby codziennie. Ech... mlk ale u Ciebie ładnie Skrzynka na razie Cię razi, ale potem wtopi się w otoczenie U nas, jak u poprzedników, są dwie skrzynki, jedna na drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts