ks 30.09.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Otwock składa się z Otwocka właściwego i z różnych innych kawałków, które kiedyś Otwockiem nie były, a teraz są,Jabłonna to jest ten kawałek Otwocka, który znajduje się przy ul. Narutowicza pomiędzy Śródborowem, a Świerkiem, z drugiej strony torów w jest na przykład Soplicowo, i choć w adresie mam Otwock to i tak znajomym mówię, że buduję w Jabłonnej, albo że w Śródborowie za szpitalem, oczywiście w pracy (w Warszawie) mówię "Otwock" choć dla nich i tak jak "pod ruską granicą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 03.10.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ksBardzo cicho buduję na nowo powstającym ośiedlu to jest za zabudowaniami Jabłonnej po lewej stronie jadąc z Śrudborowa do Świerku w chwili obecnej stoi tam tylko kilka budynków, wolnych działek duuuuuuuużo minus to że bez mediów jedyne co to bardzo powoli powstaje linia energetyczna i w przyszłym roku ma być kanalizacja przy drodze głównej w chwili obecnej zwykłej gruntowej.Dzięki za namiary na dekarzy miżecie polecić jeszcze namiary na drewno na więżbę.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 05.10.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam, Poszukuje stempli do podtrzymania stropu - może ktoś ma na zbyciu? Nie wiem jeszcze co prawda jak miałbym je przewieźć, ale tym będę się martwił później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.10.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 korzystając z pogody, zrobiłem z żoną rajd po okolicznych budowach, oglądaliśmy (z ulicy) posiadłość Emila, Arzesza, Michcia, Marty i Vivaldiego - wszędzie spore postępy miło popatrzeć! A kiedy wycieczka w moją i fripp-a stronę? Może wreszcie byśmy się odwirtualizowali? ups!! - teraz dopiero zauważyłem Twojego posta Bess ja dość często zaglądam na Draceny przy okazji bytności u siebie, więc teraz pora na Was! Zapraszam na zwiedzanie (wszystkich chętnych!) w sobotę przed/koło południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 05.10.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam wszystkich, Bardzi pilnie poszukuje stempli do podparcia stropu. W pon ekipa ma juz zalewac strop a ja nie moge znalezc stempli. Moze ktos z was ma takowe na zbyciu badz zna sasiada, ktory chcialby sprzedac stemple? Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.10.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam wszystkich, Bardzi pilnie poszukuje stempli do podparcia stropu. W pon ekipa ma juz zalewac strop a ja nie moge znalezc stempli. Moze ktos z was ma takowe na zbyciu badz zna sasiada, ktory chcialby sprzedac stemple? Pozdrawiam Iza mam ale krótkie, bo stemplowałem tylko garaż o wys. ok. 2,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 05.10.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja potrzebuje takich ok 2.80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 05.10.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A może by tak grupa zajrzała pod adres: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56208&highlight= Tu tak dużo osób już się pobudowało i urządziło, że może ktoś poleciłby (lub odradził) jakąś firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 07.10.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Północne przedmieścia kłaniają się południowym! W desperacji jestem, więc szukam wszędzie ratunku: nie macie sprawdzonych tynkarzy elewacyjnych? Wezmę od zaraz, na jakieś 200 m2 ytonga, do tynku na kleju z siatką. Tylko, proszę, nie mówcie, że późno pytam... Może jeszcze jest szansa? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 07.10.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 izagrab Będę miał około 100 szt stępli do sprzedania ok 280cm w przyszłym tygodniu jak rozszaluję strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 08.10.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Jestem na etapie poszuwikan stropu. Najpozniej w pon musze go zamowic a nie mam pojecia jakie sa ceny. Moze Wy podzielicie sie ze mna swoimi doswiadczeniami...bym miala orientacje cenowa.Jaki strop polecacie?Ja myslalam by zamowic terrive na Wiazownej w skladzie "Przemar", z ktorym wspolpracuje od poczatku budowy i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Sprzedawca ma mi podac dokladna cene w pon, mowil, ze wychodzi ok 40zl/m. Czy to dobra cena? Podono na Wiazownej uzywaja pustakow keramzytowych do stropu. Czekam na jakies opinieIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 11.10.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witam, grupa chyba ostro pracuje. Ciekawa jestem na jakim etapie jesteście, kto się już wprowadził. Tynkarze byli proponowani przez Martę, u mnie robili tynki wewn. poszukaj namiaru na wcześniejszych stronach, a ja poszukam u siebie. Pozdrawiam PS. Nareszcie mamy odebrany budynek i pozwolenie na użytkowanie. Straszna mordęga była z Nadzorem. W piątek odbieram adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.10.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 dana15 GRATULACJE U mnie w zasadzie bez większych zmian. Przed zimą raczej nic już nie planuję. Poszukuję natomiast drewna do kominka. Wiecie może gdzie kupię w rozsądnej cenie? W jednej hurtowni powiedzieli 140pln za m^3 brzozy i dębu. Wydaje mi się strasznie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.10.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witam, grupa chyba ostro pracuje. Ciekawa jestem na jakim etapie jesteście, kto się już wprowadził. Tynkarze byli proponowani przez Martę, u mnie robili tynki wewn. poszukaj namiaru na wcześniejszych stronach, a ja poszukam u siebie. Pozdrawiam PS. Nareszcie mamy odebrany budynek i pozwolenie na użytkowanie. Straszna mordęga była z Nadzorem. W piątek odbieram adres. Pozdrawiam Gratuluję Dana15! A u mnie prac polowych ciąg dalszy: po rozgarnięciu koparką hadły humusu tydzień wcześniej (działka znacznie powiększyła mi się optycznie), w sobotę przyjechał pan traktorem i zaorał oraz przejechał glebogryzarką działkę wokół domu mam nadzieję że przez zimę wszystkie chaszcze obumrą, a wczesną wiosną zasieję trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.10.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Poszukuję natomiast drewna do kominka. Wiecie może gdzie kupię w rozsądnej cenie? W jednej hurtowni powiedzieli 140pln za m^3 brzozy i dębu. Wydaje mi się strasznie drogo. W Michalinie (jadac od Otwocka po prawej stronie torow) na ul. Dobrej zaraz za skretem jest prywatna posesja a na plocie wisi baner, ze sprzedaja drewno kominkowe. Moze warto tam spytac, jesli jezdzisz ta trasa... Mlk uwazaj z ta trawa, bo jak bedziesz mocno ujarany to budowy za bardzo nie pociagniesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 12.10.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 My ostatnio jesteśmy od dłuższego czasu spłukani i sami rozgrabialiśmy 4 wywrotki ziemi (ciężka praca przez miesiąc). Jest znośnie, chociaz jeszcze przydałyby się ze 4, ale to już na wiosnę. Wczoraj posiałam jeszcze trawę, bo strasznie się nosi, a ma być jeszcze ciepło. W Wesołej mają dębinę w metrowych kawałkach po 120 zł też wydaje mi się drogo (tylko jakoś nie mogę znaleźć tańszego:) )Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.10.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dana, ale o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 12.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Przperaszam, za szybko mi wysłało post i musiałam go poprawić Szybki jesteś Vivaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.10.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Mlk uwazaj z ta trawa, bo jak bedziesz mocno ujarany to budowy za bardzo nie pociagniesz Pozdrawiam to pomóż mi - wpadlij (innych też zapraszam!) w sobotę na porcję (działkę?? ) "trawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.10.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To jest konkretna propozycja czy zart? Bo wiesz, juz wielu obiecywalo grilla .... i nic z tego nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts