Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Emilu,

zajechaliśmy wczoraj po nocy z Żona pod Twoje ogrodzenie, podoba nam się i myślimy czy pasowałoby u nas, kamień sprowadzał wykonawca ?

czy można Ci składać już gratulacje ?

Vivaldi,

mam dla Ciebie ulotkę od Pana z Roth'a, oczyszczalnie powinny być b.porządne bo dają na nie kredyty z BOŚa, ale drogie,

pozdrawiam

M.

dzieki za wszystkie namiary na drzwi - sprawdze

tak naprawde problem jest z naszym udziwnionym gustem

najchetniej zrobilbym drzwi w kolorze ecri, ale wszyscy mowia ze na sosnie bedzie sie przebarwiac

Michcio - kamien byl zalatwiany tak jakby przez wykonawce, alw w sumie zupelnie oddzielnie i byl bardzo tani - tanszy niz klinkier na to samo ogrodzenie. Tylko ze to bylo w marcu jakos a mam wrazenie ze wtety wszystko jest duzo tansze

emil

witam,

w chwili obecnej staram się o podłączenie do wodociągu, dostałam warunki przyłącza- a w nich dziwadło :o "studzienka wodomierzowa" :o :o - czyli bardzo droga plastikowa studnia (ok.1500PLN) na środku mojego podjazdu a w niej wodomierz, czy ktoś może orientuje się jak wygląda odczyt poboru wody w takiej studzience - bo mi jakoś trudno sobie wyobrazić, że co miesiąc przychodzi facet ściąga wieko od studni włazi do niej (bo wodomierz jast na głębokości ok.1,5m) i sprawdza odczyt , może wiecie jak się od tego wymigać - bo ja tej studzienki bardzo nichcę :(

witam,

w chwili obecnej staram się o podłączenie do wodociągu, dostałam warunki przyłącza- a w nich dziwadło :o "studzienka wodomierzowa" :o :o - czyli bardzo droga plastikowa studnia (ok.1500PLN) na środku mojego podjazdu a w niej wodomierz, czy ktoś może orientuje się jak wygląda odczyt poboru wody w takiej studzience - bo mi jakoś trudno sobie wyobrazić, że co miesiąc przychodzi facet ściąga wieko od studni włazi do niej (bo wodomierz jast na głębokości ok.1,5m) i sprawdza odczyt , może wiecie jak się od tego wymigać - bo ja tej studzienki bardzo nichcę :(

nie mam pojęcia,

na pocieszenie ja też tego nie chcę a czeka mnie to w 2007roku, a nie mozna wodomierza zainstalować w ogrodzeniu, tak jak inne liczniki?!

nie, wodomierz jest instalowany bezpośrednio na rurze wodociągowej i w czasie zimy woda by zamarzła,liczniki w ogrodzeniu (prąd i gaz) są po to, żeby mogli by sobie sami odczytywać- a w tej sytuacji czy to jest w domu czy w studni na terenie działki i tak wymaga mojej obecności, a wpuszczenie gościa do kotłowni jest łatwiejsze i mniej czasochłonne niż jego wizyty w studni...

a jak to wygląda w zimę???

trochę w wodnym temacie:

GDZIE MOŻNA ZROBIĆ BADANIA JAKOŚCI WODY ZE STUDNI????

byłem wczoraj w centrum pomp w Otwocku przy "Krzyżówkach" (jadąc od Nadwiślańskiej, to za strażą pożarną) - ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?

Oni importują pompy włoskie i składają je w kompletne zestawy hydroforowe - Pan polecam do mojego domu zestaw z 100l. zbiornikiem za 1200zł

Swietnie, to mamy konkret:

Spotkanie GRUPY OTWOCKIEJ 19 listopada godz. 18. Pub pod Kotem w Otwocku (poprawacie mnie jesli nazwa jest nieprecyzyjna i dopiszcie ulice).

Tylko ustalmy ten termin na sztywno. Jest duzo czasu i wiele mozna poprzekladac. No chyba, ze sa to urodziny tesciowej :wink:

Pozdrowienia

Przypominam o spotkaniu!!! to już pojutrze!

Obecność .... OBOWIĄZKOWA ;););) :lol:

Korzystając z okazji jeśli można of course podłączyłbym się pod spotkanie jako że parę osób z otwockiej poznałem osobiście z kilkoma wspólne zakupy były..ktoś nawet o jakims piwku wspominał nawet 8) ;) więc jeśli można to i ja bym się zjawił - tylko jest jeden problem - nie znam tego lokalu (woógle Otwocka nie znam) więc jakby ktoś mi adres podał...