Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

To i ja się pochwalę :lol: u mnie kończą kartongips i ocieplenie poddasza wyszło b. dobrze i co ważne tanio . Zamocowali anemostaty do DGP z turbiną i wreszcie mogłem sprawdzić cały system kominkowy. Tarnava jest de best :D Przez trzy dni chłopaki palili w kominku (bo jeszcze nie mam kotłowni) i w domku zrobiło się miluśko, pomimo prawie 200 m powierzchni całkowitej. Jestem zadowolony czego i Wam życzę. :wink:

Witajcie. Buduję w Józefowie - i nie ukrywam - od dawna podglądam to forum. Niezła ekipka się zebrała. Mój debiut na forum od razu wykorzystam do wystąpienia z apelem. TYNKARZA DOBREGO SZUKAM! Mam już chatę w stanie surowym i szykuję się do wiosennej kampanii. Jesli możecie polecić mi dobrego fachowca - to bardzo prosze o pomoc.

mlk: oj, znam ten bol. Ja kazdego dnia mam podjeta inna decyzje: raz cementowo-wapienny, raz gipsowy i tak w kolko... i pewnie bedzie tak az do dnia, kiedy zaczną mi chlapać ściany... co sie zdecyduje na cem.-wap. to mysle: no tak, ale gips ladniejszy... jak zmienie na gips to od razu w glowie mi kolacze: ale cem.-wap. twardszy a i tak w mokrych pomieszczeniach taki bedzie trzeba zrobic - wiec po co roznicowac... :o

:o :o

mlk: oj, znam ten bol. Ja kazdego dnia mam podjeta inna decyzje: raz cementowo-wapienny, raz gipsowy i tak w kolko... i pewnie bedzie tak az do dnia, kiedy zaczną mi chlapać ściany... co sie zdecyduje na cem.-wap. to mysle: no tak, ale gips ladniejszy... jak zmienie na gips to od razu w glowie mi kolacze: ale cem.-wap. twardszy a i tak w mokrych pomieszczeniach taki bedzie trzeba zrobic - wiec po co roznicowac... :o

:o :o

dorzucę jeszcze:

gipsowe droższe, ale szybciej się robi, ponoć cieplejsze w dotyku ...

a decyzję trzeba podjąć wkrótce, bo od niej zależy np. dobór ekipy i terminy następnych etapów wykończeniówki

Witajcie. Buduję w Józefowie - i nie ukrywam - od dawna podglądam to forum. Niezła ekipka się zebrała. Mój debiut na forum od razu wykorzystam do wystąpienia z apelem. TYNKARZA DOBREGO SZUKAM! Mam już chatę w stanie surowym i szykuję się do wiosennej kampanii. Jesli możecie polecić mi dobrego fachowca - to bardzo prosze o pomoc.

WITAJ

musisz najpierw określić czy chodzi Ci o tynki gipsowe czy też cem-wap. o czym właśnie powyżej dwoje forumowiczów rozstrząsa... 8)

ja mam cem-wap i nie żałuję i raczej dylematu nie miałem - od samego początku byłem zorientowany na cem-wap.

Lawy, ja też jestem zdecydowany na cementowo - wapienne. Jesli jesteś zadowolony ze swojej ekipy podeślij mi pls namiary. Gipsowe już raz miałem. Według mnie są OK, gładziutkie itd, ale niestety przy małych dzieciach potrzebne są tynki twarde jak stal :evil:. W kontakcie z moimi pociechami, gipsowe okazały się zwykłymi mięczakami :wink:

BRAMA DO GARAŻU - gdzie można kupić to cudo w ludzkiej cenie?

Byłem na Granicznej i mam kwote, byłem u Wiśniewskiego ale permanentnie zamknięte.

Możecie coś polecić?

ile Ci powiedzieli na Granicznej (i za jaką bramę)?

Wiśniowski jest w naszej okolicy w dwóch miejscach: przy przejeździe kolejowym w Michalinie i na Nadwiślańskiej (gdzieś przed Wyszyńskiego jadąc z W-wy)

ps.

tak dla pewności: chodzi Ci o drzwi garażowe (w murze), czy też bramę w ogrodzeniu?

Ja bramę garażową brałem od Wiśniowskiego z Nadwiślańskiej (zamówienie w listopadzie, realizacja w grudniu). Umówiłem się z człowiekiem (komórkę do firmy znalazłem w internecie) na przyjazd i wycenę. Ponieważ Wiśniowski okazał się bardziej konkurencyjny od Gadipu z Granicznej (w przypadku mojej bramy: segmentowa, 4,5mx2,10m, ocieplana, złoty dąb, automat, montaż wyszło ponad 1000zł taniej - nawet bez specjalnego zbiajania ceny przeze mnie) to bramę też od razu zamówiem. Z bramy jestem zadowolony, jak na razie spisuje się bez zarzutu i wygląda ładnie...

Ja wraz z drugim forumowiczem z tej grupy kupiliśmy Wisniowskiego w punkcie w Łomiankach. Wszystko załatwione przez telefon, zapłata przy montażu. Dali najlepsze rabaty od cennika. Dlatego najlepiej podzwonić - adresy dystrybutorów tych bram w Warszawie sa podane na stronie www Wisniowskiego.

Ten drugi forumowicz to ja :lol:

A byl jeszcze trzeci...

Chyba wszyscy trzej jestesmy zadowoleni z ceny. A o eksploatacji powiem za 5 lat :lol: Walcie do pana z Lomianek (Bram furt). Maja najnizsze ceny a u mnie z reklamacja nie bylo zadnego problemu. Pierwsza brama byla niedokladnie pomalowana. Chlopcy u Wisniowskiego w fabryce maja za slabe zarowki i dlatego nie dostrzegli slabego krycia.

Pozdowienia

A ten trzeci to ja. Kolego drugi jak tam na urlopie ?

Powiem Wam że korzystając z ostatnich mrozów testowałem instalacje grzewczą a pośrednio także izolacyjność bramy. Przy ustawieniu w domu temperatury 10C w garażu miałem 6 do 4C z tendencją do stopniowego wychładzania (duży garaż w bryle, ocieplony, 1 grzejnik). Gradient temp. więc ok.30C przy minimalnym grzaniu - bramy Wiśniowskiego zatem nie dały plamy. Od Żony wiem że monterzy nie byli zbyt uprzejmi i na ich szczęście nie było mnie w domu. Cenę dają b.dobrą szczególnie jak ich docisnąć.

pozdrawiam, trzymajcie się ciepło

M.