Enzo 10.01.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam, Mam już ekipe do wykończeniówki i ....... licze kase. Ten rok bedzie bardzo wesoły ale efekt się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 13.01.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 To i ja się pochwalę u mnie kończą kartongips i ocieplenie poddasza wyszło b. dobrze i co ważne tanio . Zamocowali anemostaty do DGP z turbiną i wreszcie mogłem sprawdzić cały system kominkowy. Tarnava jest de best Przez trzy dni chłopaki palili w kominku (bo jeszcze nie mam kotłowni) i w domku zrobiło się miluśko, pomimo prawie 200 m powierzchni całkowitej. Jestem zadowolony czego i Wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Nie nie wierzę!! Jest grupa Otwocka, jak ja mogłam nie zauważyć? Witajcie ja się bedę budować w Wólce Mlądzkiej, 1,5 km od Szosy Lublelskiej Póki co to nawet papiery mam w powijakach - ale cóż poradzić... Trzeba czekać aż biurowa maszyna ruszy, no i pojawi się kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 16.01.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam, Będę budował dom co prawda w Wawrze (Falenicy), ale ze względu na bliskość Otwocka zamierzam zaglądać i tu. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojwoj 17.01.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witajcie. Buduję w Józefowie - i nie ukrywam - od dawna podglądam to forum. Niezła ekipka się zebrała. Mój debiut na forum od razu wykorzystam do wystąpienia z apelem. TYNKARZA DOBREGO SZUKAM! Mam już chatę w stanie surowym i szykuję się do wiosennej kampanii. Jesli możecie polecić mi dobrego fachowca - to bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 17.01.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 ja też uśmiechnąłbym się do grupy w kwestii namiarów na elektryków, tynkarzy i alarmierzy ciągle waham się nad rodzajem tynków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 17.01.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 mlk: oj, znam ten bol. Ja kazdego dnia mam podjeta inna decyzje: raz cementowo-wapienny, raz gipsowy i tak w kolko... i pewnie bedzie tak az do dnia, kiedy zaczną mi chlapać ściany... co sie zdecyduje na cem.-wap. to mysle: no tak, ale gips ladniejszy... jak zmienie na gips to od razu w glowie mi kolacze: ale cem.-wap. twardszy a i tak w mokrych pomieszczeniach taki bedzie trzeba zrobic - wiec po co roznicowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 17.01.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 mlk: oj, znam ten bol. Ja kazdego dnia mam podjeta inna decyzje: raz cementowo-wapienny, raz gipsowy i tak w kolko... i pewnie bedzie tak az do dnia, kiedy zaczną mi chlapać ściany... co sie zdecyduje na cem.-wap. to mysle: no tak, ale gips ladniejszy... jak zmienie na gips to od razu w glowie mi kolacze: ale cem.-wap. twardszy a i tak w mokrych pomieszczeniach taki bedzie trzeba zrobic - wiec po co roznicowac... dorzucę jeszcze: gipsowe droższe, ale szybciej się robi, ponoć cieplejsze w dotyku ... a decyzję trzeba podjąć wkrótce, bo od niej zależy np. dobór ekipy i terminy następnych etapów wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.01.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witajcie. Buduję w Józefowie - i nie ukrywam - od dawna podglądam to forum. Niezła ekipka się zebrała. Mój debiut na forum od razu wykorzystam do wystąpienia z apelem. TYNKARZA DOBREGO SZUKAM! Mam już chatę w stanie surowym i szykuję się do wiosennej kampanii. Jesli możecie polecić mi dobrego fachowca - to bardzo prosze o pomoc. WITAJ musisz najpierw określić czy chodzi Ci o tynki gipsowe czy też cem-wap. o czym właśnie powyżej dwoje forumowiczów rozstrząsa... ja mam cem-wap i nie żałuję i raczej dylematu nie miałem - od samego początku byłem zorientowany na cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojwoj 18.01.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Lawy, ja też jestem zdecydowany na cementowo - wapienne. Jesli jesteś zadowolony ze swojej ekipy podeślij mi pls namiary. Gipsowe już raz miałem. Według mnie są OK, gładziutkie itd, ale niestety przy małych dzieciach potrzebne są tynki twarde jak stal . W kontakcie z moimi pociechami, gipsowe okazały się zwykłymi mięczakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 18.01.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ja z kolei mam zrobione gipsowe tynki. Jak się będą spisywać zobaczymy. A ekipa ta sama co robiła Marcie, Emilowi i jeszcze paru osobom z tego forum. Namiary są gdzieś we wcześniejszych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.01.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ja z kolei mam zrobione gipsowe tynki. Jak się będą spisywać zobaczymy. A ekipa ta sama co robiła Marcie, Emilowi i jeszcze paru osobom z tego forum. Namiary są gdzieś we wcześniejszych postach. A kiedy się wprowadzać zamiar macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojwoj 19.01.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Super Japan, chciałbym być już po tynkach. A wracając do cementowo - wapiennych, czy mógłby mi ktoś polecić ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 19.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 A kiedy się wprowadzać zamiar macie? Jak się wyrobimy finansowo to na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 24.01.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 BRAMA DO GARAŻU - gdzie można kupić to cudo w ludzkiej cenie? Byłem na Granicznej i mam kwote, byłem u Wiśniewskiego ale permanentnie zamknięte. Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.01.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 BRAMA DO GARAŻU - gdzie można kupić to cudo w ludzkiej cenie? Byłem na Granicznej i mam kwote, byłem u Wiśniewskiego ale permanentnie zamknięte. Możecie coś polecić? ile Ci powiedzieli na Granicznej (i za jaką bramę)? Wiśniowski jest w naszej okolicy w dwóch miejscach: przy przejeździe kolejowym w Michalinie i na Nadwiślańskiej (gdzieś przed Wyszyńskiego jadąc z W-wy) ps. tak dla pewności: chodzi Ci o drzwi garażowe (w murze), czy też bramę w ogrodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 24.01.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja bramę garażową brałem od Wiśniowskiego z Nadwiślańskiej (zamówienie w listopadzie, realizacja w grudniu). Umówiłem się z człowiekiem (komórkę do firmy znalazłem w internecie) na przyjazd i wycenę. Ponieważ Wiśniowski okazał się bardziej konkurencyjny od Gadipu z Granicznej (w przypadku mojej bramy: segmentowa, 4,5mx2,10m, ocieplana, złoty dąb, automat, montaż wyszło ponad 1000zł taniej - nawet bez specjalnego zbiajania ceny przeze mnie) to bramę też od razu zamówiem. Z bramy jestem zadowolony, jak na razie spisuje się bez zarzutu i wygląda ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.01.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja wraz z drugim forumowiczem z tej grupy kupiliśmy Wisniowskiego w punkcie w Łomiankach. Wszystko załatwione przez telefon, zapłata przy montażu. Dali najlepsze rabaty od cennika. Dlatego najlepiej podzwonić - adresy dystrybutorów tych bram w Warszawie sa podane na stronie www Wisniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 25.01.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ten drugi forumowicz to ja A byl jeszcze trzeci... Chyba wszyscy trzej jestesmy zadowoleni z ceny. A o eksploatacji powiem za 5 lat Walcie do pana z Lomianek (Bram furt). Maja najnizsze ceny a u mnie z reklamacja nie bylo zadnego problemu. Pierwsza brama byla niedokladnie pomalowana. Chlopcy u Wisniowskiego w fabryce maja za slabe zarowki i dlatego nie dostrzegli slabego krycia. Pozdowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 25.01.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 A ten trzeci to ja. Kolego drugi jak tam na urlopie ?Powiem Wam że korzystając z ostatnich mrozów testowałem instalacje grzewczą a pośrednio także izolacyjność bramy. Przy ustawieniu w domu temperatury 10C w garażu miałem 6 do 4C z tendencją do stopniowego wychładzania (duży garaż w bryle, ocieplony, 1 grzejnik). Gradient temp. więc ok.30C przy minimalnym grzaniu - bramy Wiśniowskiego zatem nie dały plamy. Od Żony wiem że monterzy nie byli zbyt uprzejmi i na ich szczęście nie było mnie w domu. Cenę dają b.dobrą szczególnie jak ich docisnąć. pozdrawiam, trzymajcie się ciepłoM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts