Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Może macie namiary na jakichś myślących elektryków i instalatorów za rozsądne ceny? To w pierwszej kolejności mnie interesuje. A w drugiej - tynkarze wewnętrzni i zewnetrzni, wylewkarze oraz ekipy do zabudowy poddasza (ocieplenie dachu + płyty gk).

W razie propozycji, prosze o wysłanie na priv.

Chętnie zrewanżuje się innymi kontaktami, jeśli ktos cos będzie potrzebował.

Pozdrawiam! :wink:

Mik podczas ostatniego spotkania klubowego, rozmawialiśmy o planowanym spotkaniu ogólnokrajowym ja niestety prawdopodobnie będę wówczas na nartach (Słowacja). Myślę, że jeżeli będziesz na nim to zdasz relację.

Pozdrawiam

Oczywiście na mnie liczyczyć możesz, z ciekawych tematów, to na budmie dograłem sobie materiały w promocyjnych cenach na domek.

Wyjazd zdecydowanie się opłacił.

• 2 weeks później...

Witam,

Ledwo co kupiłem działkę więc czeka mnie jeszcze przeprawa przez urzędy - będzie wesoło. Na razie muszę zmienić plan zagospodarownia przestrzennego - dowiadywałem się w wydziale architektury i sprawa jest do załatwienia w 2 tygodnie. Działeczka jest na jednej z ulic poprezcznych do ulicy Matejki. Działka ma prawie 25m szerokości więc dom spokojnie wejdzie.

Mam nadzieję, że w tym roku strzele fundament i coś ponad poziom gruntu ale zobaczymy.

Avzi - jeśli można pytanie który dom jest Twój? Pytam bo czasami chodzimy tam z małym na spacery i z chęciąbym się przyjżał.

Miłego dnia

Witajcie, Witajcie

Właśnie wróciłem z wakacji. Tak na prawdę to w zeszły poniedziałek, ale musiałem sie odkopać z pracy żeby móc zacząć normalnie funkcjonować.

Zrobiłem już nawet zakup do domu - styropian. Teraz zacznę rozglądać się za oknami....

W sobotę niestety nie wybieram się na spotkanie Muratora - brak czasu.

Witaj Enzo

Gratuluję projektu - naprawdę potężny dom.

A co u Was?

Czy już zaczynacie sezon budowlany?

pozdrawiam

Witajcie, Witajcie

Właśnie wróciłem z wakacji. Tak na prawdę to w zeszły poniedziałek, ale musiałem sie odkopać z pracy żeby móc zacząć normalnie funkcjonować.

Zrobiłem już nawet zakup do domu - styropian. Teraz zacznę rozglądać się za oknami....

W sobotę niestety nie wybieram się na spotkanie Muratora - brak czasu.

Witaj Enzo

Gratuluję projektu - naprawdę potężny dom.

A co u Was?

Czy już zaczynacie sezon budowlany?

pozdrawiam

urząd nas ud.pił z warunkami zabudowy :( :( - brak sąsiadów i planu zagospodarowania dla gminy = brak warunków

chory kraj...

w sobotę chciałem być na spotkaniu ale muszę być na imprezie rodzinnej

Cześć Grupo Otwocka, :D :D :D

Szkoda, że Was nie spotkaliśmy się na spotkaniu w realu- byliśmy my i Richardo z żoną. Poza nami było dobrze ponad 100 osób. W prawidłowej budowlanej :lol: scenerii piwnicy ”pod Muratorem” było interesująco i owocnie. Zapewnione rozrywki, konkursy, wypitkę i zagrychę. (Było jakieś jedzonko, piwo i jakieś konkursy, w których nie wzięliśmy udziału). Poznaliśmy osobiście naprawdę (to nie wazelina ) sympatyczny :D zespół Mutatora, udzielający chętnie rad gościom, ale także forumowiczów - będących (podobnie zresztą jak redakcja: patrz temat z nr 3 Muratora - pelety) strasznymi pasjonatami budowania i technologii. Dyskusje bywały gorące np. na temat wymienników gruntowych czy liczenia zapotrzebowania na energię cieplną. Można było też przeprowadzić konsultacje budowlane, prawne, instalacyjne i ogródkowe (korzystaliśmy.... :D :D :D ). Zjechali się forumowicze z całego kraju. Oczywiście najwięcej z Warszawy i okolic, ale sporo było np. ze Szczecina, a nawet reprezentacja zagranicy: Litwa.

Impreza zaczęła się o 14, musieliśmy wyjść o 18, ale prawie nie poczuliśmy tych 4 godzin. Atmosfera naprawdę czadowa- nie: nie czadowa- był zakaz palenia – może: czatowa

Pozdrawiamy- wybawieni, doszkoleni i zaopatrzeni w prezenty

E&P(gal) :D :D :D

MLK- wspólczujemy- przed wami długa droga urzędowa :evil:

Szkoda że was nie było na spotkaniu, może coś by Wam poradzili...

Japan wielka szkoda,że nie spotaliśmy się na spotkaniu fanów muratora. Imprezka się udła, w miej kameralnej atmosferze z konkursami, była też możliwośc uzyskania porad i ciekawych rozmów z innymi forumowiczami i Redacja całą, odbycia.

Pozdrowienia dla Basieńki od Mika i Kasieńki.

Witajcie

Wszystkim (czyli Galeonikom :-) oraz Richrado) zazdroszczę spotkania.

Ja od początku wiedziałem, że nie będę mógł być i od początku wiedziałem, że będę żałował :)

mlk

Nie poddawajcie się. Rozumiem, że to może spowodować po prostu opóźnienie. A nie ma innego sposobu ominięcia tego przepisu?