jarekier 16.07.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 i jeszczo jedno pytanie, mecze sie teraz z wyborem okien, czy ktos zdecydowal sie na okna aluminiowe ?, poczatkowo myslelismy o drewniano aluminiowych, ale cena powalajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 17.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witaj jarekier Niestety pompa ciepła mnie nie dotyczy wcale Okna mam plastykowe i crugi raz też bym takie wybrał. A czy te aluminiowe nie będą przynosić dużych strat ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekier 17.07.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 tez sie troche boje jak uzytkuje sie Alu okna, tym bardziej ze bede tego troche mial....dlatego fajnie by bylo gdy ktos mogl sie podzielic opinia, jezeli takie ma.Z pompa troche sie obawiam, ale na mysl o gazie tez mnie wzdryga, bo ceny nie pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekier 17.07.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 czy ktos poleci elektryka i poda stawki jakie obowiazuja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekier 18.07.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Czy ktos ma moze badanie wody w Michalinie i moglby sie podzielic wynikiem ?, glownie chodzi mi o zawartość żelaza i manganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 18.07.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Stoja przed dosc trudna decyzja: szambo/kanalizacja. Zastanawiam sie co bardziej sie oplaca. Wiem, ze wielu z was juz ma ten temat za soba wiec moze podzielicie sie swoja wiedza, uwagami itp. Ile kosztuje szczelne szambo na 1000l + robocizna? MOj sasiad zaplacil 5000zl i nie wiem czy to dobra cena. Dwie dzialki ode mnie sasiedzi maja kanalizacje tak wiec pozostaje mi poprowadzenie 100m kanalizacji ( podobno moze to kosztowac nawet 10000zl) . Jak widac koszt wiekszy niz szamba ale znacznie wieksza wygoda i tansza pozniejsza eksploatacja.Co o tym sadzicie? Moze macie wiedze poparta doswiadczeniem odnosnie realnych kosztow obu inwestycji oraz namary na osoby , ktore moga je zrealizowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.07.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Stoja przed dosc trudna decyzja: szambo/kanalizacja. Zastanawiam sie co bardziej sie oplaca. Wiem, ze wielu z was juz ma ten temat za soba wiec moze podzielicie sie swoja wiedza, uwagami itp. Ile kosztuje szczelne szambo na 1000l + robocizna? MOj sasiad zaplacil 5000zl i nie wiem czy to dobra cena. Dwie dzialki ode mnie sasiedzi maja kanalizacje tak wiec pozostaje mi poprowadzenie 100m kanalizacji ( podobno moze to kosztowac nawet 10000zl) . Jak widac koszt wiekszy niz szamba ale znacznie wieksza wygoda i tansza pozniejsza eksploatacja. Co o tym sadzicie? Moze macie wiedze poparta doswiadczeniem odnosnie realnych kosztow obu inwestycji oraz namary na osoby , ktore moga je zrealizowac? Zamówiłem wczoraj szambo za 3300 z montażem (2x5m3). Wydaje mi sie że 5kpln to lekka przesada. Większość ofert po podliczeniu wszytskich elementów oscylowała na poziomie 4kpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.07.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 czy ktos poleci elektryka i poda stawki jakie obowiazuja ? Standardowa cena za położenie kabli bez peszli to ok. 30pln/pnkt (+- 5pln). Ja zdecydowałem się na peszelki - elektryk wziął 45pln/punkt. Niestety nie jest to cały koszt instalacji: skrzynki, montaż haka na ścianie itp. kosztowały mnie dodatkowo 1900pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekier 22.07.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Czy ktos moze mi powiedziec jak dlugo zalatwi sie przylacze gazowe w Michalinie. Moze ktos ma osobe ktora odplatnie popilotowala by szybkie zalatwienie formalnosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qfelek 25.07.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Uwazajcie na Pania Edyte Rayzacher, umowilem sie z nia w marcu ( nie spisalem umowy, bo jak mnie zapewniala Pani Edyta - jej slowo drozsze od pieniedzy) na tynki wewnetrzne w lipcu. Przyszli zrobili garaz (oczywiscie rozliczylem sie za to), nastepnie powiedziala, ze musza odejsc na trzy dni aby wylac gdzies wieniec i tyle ich widzialem. Dwa tygodnie wydzwaniania, nagrywania, sms - zero kontaktu, myslalem, ze cos sie kobiecie stalo zlego. Zdobylem numer stacjonarny no i Pani Edyta odebrala, bardzo zaskoczona, i oznaimila mi, ze po konsultacji z Panem Ryszardem (tynkarzem) odstepuja od prac bo sa dla nich zbyt pracochlonne. Na moje protesty powiedziala, ze oddzwoni do mnie jeszcze, po ponownej konsultacji z Panem Rysiem - niestety jak latwo sie domyslec, nie oddzwonila i nie odbiera telefonu. Serdeczna prosba jesli ktos moglby mi pomoc w znalezieniu jakiejs uczciwej ekipy, bylbym bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 25.07.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Czy ktos ma moze badanie wody w Michalinie i moglby sie podzielic wynikiem ?, glownie chodzi mi o zawartość żelaza i manganu. Czesc. Ja robilem badania. Jak mi wyslesz sms-a wieczorem z przypomnieniem to poszukam wynikow. Na priva masz nr tel. A gdzie dokladnie sie budujesz? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 26.07.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Czy ktos ma moze badanie wody w Michalinie i moglby sie podzielic wynikiem ?, glownie chodzi mi o zawartość żelaza i manganu. Czesc. Ja robilem badania. Jak mi wyslesz sms-a wieczorem z przypomnieniem to poszukam wynikow. Na priva masz nr tel. A gdzie dokladnie sie budujesz? Pozdro Możesz napisać, gdzie robiłeś takie badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 26.07.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 W Otwocku. Niestety nie mam przy sobie namiarow ale jak nie zapomne to jutro podam. Chyba, ze ktos z forumowiczow bedzie szybszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 26.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 badanie wody: Otwocki Zakład Wodociągów i Kanalizacji, ul. Karczewska 48, tel. 779 42 96 jedna sprawa - Ty możesz mieć inną wodę niż Twój sąsiad - więc lepiej nie sugerować się tym jaki kto ma wynik w okolicy - najlepiej zbadać swoją wodę.Robią i analizę fizyko-chemiczną i za wiecej pieniążków bakteriologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 26.07.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 vivaldi i Lawy, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę, że mogę mieć zupełnie inną wodę niż sąsiad i dlatego chcę zrobić swoje badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 27.07.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witajcie, mam pytanie czy za 50 000 kupimy działkę w okolicach Otwocka/Wiązownej, z przyzwoitym dojazdem do stolicy? Wielkość jaka nas interesuje to ok. 1000-1500. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. A może ktoś z was widział we własnej okolicy działkę do sprzedaży? Zaczynamy się roglądać a zakup planujemy na wiosnę 2007. pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.07.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Cześć asiaf1 W mojej okolicy Otwock- Świder (dobra lokalizacja z dobrym dojazdem) - ~50 euro/m, czyli działka 1000m to 200 000 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 27.07.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ...."Cześć asiaf1 W mojej okolicy Otwock- Świder (dobra lokalizacja z dobrym dojazdem) - ~50 euro/m, czyli działka 1000m to 200 000 pln ".... No to super, w takim razie będziemy szukać po "pipidówkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 28.07.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 No i się doczekaliśmy! Właśnie dziś dostaliśmy pozwolenie na budowę! Hura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 29.07.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 No i się doczekaliśmy! Właśnie dziś dostaliśmy pozwolenie na budowę! Hura! Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts