Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No i się doczekaliśmy! Właśnie dziś dostaliśmy pozwolenie na budowę! Hura! :D :D :D

No, to teraz sie zacznie :wink:

Trzymam kciuki za bezproblemowe zrealizowanie twojego marzenia...

Pamietaj: na poczatku mury rosna bardzo szybko a pod koniec wydaje sie, ze budowa stoi w miejscu a pieniadze uciekaja gdzies bokiem. :evil:

Czy mam racje drodzy forumowicze?

Pozdrawiam

Witajcie, mam pytanie czy za 50 000 kupimy działkę w okolicach Otwocka/Wiązownej, z przyzwoitym dojazdem do stolicy? Wielkość jaka nas interesuje to ok. 1000-1500. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. A może ktoś z was widział we własnej okolicy działkę do sprzedaży? Zaczynamy się roglądać a zakup planujemy na wiosnę 2007.

pozdrawiamy wszystkich

Kupiliśmy działkę 1500 m^2 we wsi Duchnów - to jest między wiązowną a drogą na Mińsk Maz. Zimą płaciliśmy 40 PLN/m; mogło trochę podrożeć. Są jeszcze działki - ale media dopiero w drodze.

jak chcecie przejechać się po okolicy to daję dokładniejszy namiar. trasą na Lublin w wiązownej skręcacie w lewo (wspólna, prowadzi przez Stefannówkę (pięknie) Boryszew (ładnie ale nisko) i Duchnów a potem Brzeziny na trasę terespolską, we wsi Duchnów (następna za Boryszewem) za stawami jest na zakręcie odejście w lewo drogi na Kąck (też ładnie), natomiast przeciwlegle w prawo droga/ulica (?) Spacerowa. Jedziecie prosto ok 800 - 1200 m

przy budowanym domu są działki (ta z zeschniętym ligustrem jest moja ;), dalej ok. 800m - i wyjeżdżacie na trasę terespolską. Uwaga, ok 2-3 km od działek będzie węzeł komunikacyjny w Zakręcie.

No i się doczekaliśmy! Właśnie dziś dostaliśmy pozwolenie na budowę! Hura! :D :D :D

Pamietaj: na poczatku mury rosna bardzo szybko a pod koniec wydaje sie, ze budowa stoi w miejscu a pieniadze uciekaja gdzies bokiem. :evil:

Pozdrawiam

masz racje, oj masz!!

szukam namiaru na dobrą i taną wełnę - gdzie kupowaliście?

Kupiliśmy działkę 1500 m^2 we wsi Duchnów - to jest między wiązowną a drogą na Mińsk Maz. Zimą płaciliśmy 40 PLN/m; mogło trochę podrożeć. Są jeszcze działki - ale media dopiero w drodze.

jak chcecie przejechać się po okolicy to daję dokładniejszy namiar. trasą na Lublin w wiązownej skręcacie w lewo (wspólna, prowadzi przez Stefannówkę (pięknie) Boryszew (ładnie ale nisko) i Duchnów a potem Brzeziny na trasę terespolską, we wsi Duchnów (następna za Boryszewem) za stawami jest na zakręcie odejście w lewo drogi na Kąck (też ładnie), natomiast przeciwlegle w prawo droga/ulica (?) Spacerowa. Jedziecie prosto ok 800 - 1200 m

przy budowanym domu są działki (ta z zeschniętym ligustrem jest moja ;), dalej ok. 800m - i wyjeżdżacie na trasę terespolską. Uwaga, ok 2-3 km od działek będzie węzeł komunikacyjny w Zakręcie.

Piękne okolice, chociaż - jak dla mnie - trochę daleko.

Zapraszam na wątki Halinowa http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=55130&highlight= i Sulejówka http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=51860&highlight= 8)

Mam pytanie do wszystkich "wykańczających się". Czy ktoś z was ma na zbyciu skrzynkę rozdzielczą 3-fazową na budowę oraz kabel siłowy ok. 60m? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

RBtki to szukaj na ogłoszeniach drobnych, a kabel to sprzedałem już - trochę mi jeszcze zostało, ale raczej koło połowy tego co potrzebujesz

Pozdrawiam

Tak to prawda przy wykończeniówce kasa topnieje jak lód na Saharze... Ale może to kwestia też i tego, że jak się rozpoczyna to kasa jest na koncie w konkretnej cyfrze i łatwiej się bierze z dużej "kupki" niż z małej - inaczej się to odczuwa.

Jeśli ktoś jest chętny to mogę polecić faceta, który u mnie właśnie kończy schody samonośne zabiegowe.

Jako jedyny za moje schody chciał sporo poniżej 10 000 a pozostałe ceny to min. 13 000 do max 17 500.

Facet robi je dość długo powiedziałbym, że aż za bardzo się certoli z tematem ale biorąc pod uwagę, że jest to największy i najdroższy mebel w domu to akurat w tym przypadku pośpiech nie jest wskazany.

Poruszany też tu był temat ceny/zakupu działki.

Jakiś czas temu Urząd Miasta w Józefowie wystawił na sprzedaż działkę 1500 m2, ale nie wiem dokładnie gdzie, cena wywoławcza 220 000 z VAT sprzedano za 350 000 z VAT było 18 chętnych. 350 000 za działke a gdzie kasa na budowe domu .... :oops:

Jakiś czas temu Urząd Miasta w Józefowie wystawił na sprzedaż działkę 1500 m2, ale nie wiem dokładnie gdzie, cena wywoławcza 220 000 z VAT sprzedano za 350 000 z VAT było 18 chętnych. 350 000 za działke a gdzie kasa na budowe domu .... :oops:

Tak, ja poruszyłam ten temat, bo bedziemy kupowac działkę na wiosne 2007, tylko oczywiscie nie w takiej cenie :) wiem ze mozna kupic działke za 500tys, ale bez przesady. jak sie poszuka (nie koniecznie blisko Warszawy) to sie znajdzie :D i za 40 tys.

Jeśli ktoś jest chętny to mogę polecić faceta, który u mnie właśnie kończy schody samonośne zabiegowe.

Jako jedyny za moje schody chciał sporo poniżej 10 000 a pozostałe ceny to min. 13 000 do max 17 500.

Facet robi je dość długo powiedziałbym, że aż za bardzo się certoli z tematem ale biorąc pod uwagę, że jest to największy i najdroższy mebel w domu to akurat w tym przypadku pośpiech nie jest wskazany.

Ja poproszę :D

Tak, ja poruszyłam ten temat, bo bedziemy kupowac działkę na wiosne 2007, tylko oczywiscie nie w takiej cenie :) wiem ze mozna kupic działke za 500tys, ale bez przesady. jak sie poszuka (nie koniecznie blisko Warszawy) to sie znajdzie :D i za 40 tys.

Naturalnie że można tylko jaką i gdzie? Ludzie juz nauczyli się oceniać wartośc swojej ziemi. Dobrze zlokalizowana (sąsiedztwo, odległość od dróg i sklepów) , z mediami - taką znaleźc po okazyjnej cenie jest teraz praktycznie niemożliwe - moim zdaniem. Cena jest odwrotnie proporcjonalna do odległości. Za 40 kpln zapewne znajdziecie coś w przyszłym roku ale obawiam się, że kupno drugiego auta trzeba będzie wliczyć w koszty inwestycji.

Ja nie zniechęcam, nie chcę żeby to tak zabrzmiało, ale wydaje mi się, że należy unikać nadmiernego optymizmu żeby uniknąć rozczarowania.

Jakiś czas temu Urząd Miasta w Józefowie wystawił na sprzedaż działkę 1500 m2, ale nie wiem dokładnie gdzie, cena wywoławcza 220 000 z VAT sprzedano za 350 000 z VAT było 18 chętnych. 350 000 za działke a gdzie kasa na budowe domu .... :oops:[/quotenajdroższa działka przetargowa poszła za ok 630 tys metraż 1730 mkw oulica samorzadowa, druga w kolejce o zblizonym metrazu cena juz tylko 540 tys.

W okolicach Michalina ceny aktualnie plasują się w granicach 60 euro.

W Świdrze ceny działek w ciagu 4 lat podrozały ok 50procent, niektóre o 100 %.

witam

zglaszam sie dowas z ogromna prosba o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek ekipy do uzupelnienia kawalkow sciany pod wiezba oraz odeskowania wiezby i opapowania

pierwsza ekipa nawalila a druga niemogac sie doczekac dokonczenia swojejj roboty obecnie moze przyjsc dopiero we wrzesniu(wcale sie im niedziwie , ale teraz stoje w miejscu od 3 tygodni )

prosze poratucie namiarami na jakies ekipy, bede dzwonic i spradzac moze gdziessie wstrzele roboty mam gdzies na tydzien

ekiopy tynkarskie wewnetrzne i do ocieplen tez sa mile widziane, glazurnicy itp bardzo chetnie przyjme

dziekuje

Jakiś czas temu Urząd Miasta w Józefowie wystawił na sprzedaż działkę 1500 m2, ale nie wiem dokładnie gdzie, cena wywoławcza 220 000 z VAT sprzedano za 350 000 z VAT było 18 chętnych. 350 000 za działke a gdzie kasa na budowe domu .... :oops:[/quotenajdroższa działka przetargowa poszła za ok 630 tys metraż 1730 mkw oulica samorzadowa, druga w kolejce o zblizonym metrazu cena juz tylko 540 tys.

W okolicach Michalina ceny aktualnie plasują się w granicach 60 euro.

W Świdrze ceny działek w ciagu 4 lat podrozały ok 50procent, niektóre o 100 %.

Witam,

ja właśnie finalizuję transakcję zakupu działki - cena z metra ok 55 EUR.

Działka niedaleko Traktu Lubelskiego....

Widziałem wyliczenia właścicieli z zeszłęgo roku ile spodziewali się wziąć za tą działkę i było to ok. 40 EUR. Można się spodziewać że różnica to jest aktualny wzrost cen w okolicy czyli ok. 35% tak mniej więcej od października 2005.

Jak ktoś ma swój kawałek to jest wielkim szczęściarzem :lol:

Uffff, stan surowy prawie zakończony, jeszcze tylko dachówka i zapadamy w sen zimowy.

Niniejszym chciałem podziękować Lawemu za namiar na wykonawcę - sprawdził się w 100% - szybko, sprawnie, wydaję się, że solidnie.

A teraz ogłoszenia.

Mam do sprzedania:

ok 1 palety u220 Plecewice

ok 1 palety K3 Rukławki

ok 200 szt stempli 2,5-2,8

Miejsce: Otwock Świder

ceny wybitnie dumpingowe :D

Paweł