marzena999 29.12.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witamdołączam do grupy. mam zamiar w lipcu 2007 rozpocząć budowę domu - projekt Gemini w Józefowie vis a vis basenu. mam juz warunki zabudowy i mam nadzieję, że do lipca zdobędę pozwolenie na budowę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 jakoś bez echa minęły tu Święta, więc póki to ma sens na Nowy Rok podziele się z Wami taką wizją: - napalić w zimowy wieczór w kominku gdy już wszyscy śpią i jest cicho, - otworzyć butelkę piwka (lub innego ulubionego trunku) - włączyć fajną muzykę - wyłączyć światła - zasiąść w (bujanym) fotelu prze kominkiem we własnym domu i rozkoszować się 'świętym spokojem' Poprostu odlot, szczególnie dla zmęczonego inwestora - przetestowałem 2 tygodnie! Samych takich miłych chwil życze Wam w 2007 i następnych latach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 04.01.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 jakoś bez echa minęły tu Święta, więc póki to ma sens na Nowy Rok podziele się z Wami taką wizją: - napalić w zimowy wieczór w kominku gdy już wszyscy śpią i jest cicho, - otworzyć butelkę piwka (lub innego ulubionego trunku) - włączyć fajną muzykę - wyłączyć światła - zasiąść w (bujanym) fotelu prze kominkiem we własnym domu i rozkoszować się 'świętym spokojem' Poprostu odlot, szczególnie dla zmęczonego inwestora - przetestowałem 2 tygodnie! Samych takich miłych chwil życze Wam w 2007 i następnych latach! Pozazdrościć!!! Ja moge się pobujać na razie na deskach,wśród świszczącego wiatru w zabitych dechami oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.01.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam, Czy ktoś może polecić fachowca wykonującego schody drewniane? najchętniej dębowe. Jakie są koszty? Uwaga na złodziei!!! weekend w nocy odkopali moją studnię, sforsowali sztabę blokującą wieko i ukradli mi pompę. Jak by wam ktoś oferował tanio "prawie nowego" Grundfosa, to dajcie mi/policji porszę znać. Pozdawiam, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekier 09.01.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 WITAM,Potrzebuje nazmiary na ekipy tynkarzy zewnetrznych ? Czy ktos moze polecic. Budowa Michalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 12.01.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witajcie drodzy forumowicze! Wróciłam! Nie było mnie na forum od 4 m-cy, ale wreszcie jestem i będę tu zaglądać tak często, jak się da. Właśnie zaczynamy bieganie po składach budowlanych w poszukiwaniu dobrej i niedrogiej cegły (MAX29), bo podobno trzeba zamawiać dużo wcześniej - ludzie budują się na potęgę i cegielnie nie wyrabiają z produkcją (tak nam powiedziano w paru hurtowniach). A my chcemy ruszyć ze ścianami w kwietniu - zaraz po świętach. Niby jeszcze dużo czasu, ale potem ceny mogą skoczyć. Powodzenia wszystkim budowniczym. I gratulacje dla MLK z okazji zamieszkania w nowym domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 12.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Napiszę jeszcze, jaką wczoraj mieliśmy niespodziankę na naszej działce. Rano zaglądam na działkę i widzę, że blaszany garaż (nowy-zakupiony na czas budowy) jakoś dziwnie krzywo stoi, jakby jedna ściana trochę wklęsła. Co ciekawsze, na zewnątrz przed blaszakiem stoją różne nasze akcesoria budowlane, które w nim trzymaliśmy w czasie bytności robotników (stary plastikowy stolik i krzesła, puste wiaderka po dysperbicie, pół paczki styropianu itp.) - zupełnie jakby ktoś je tam ładnie ustawił. Podchodzę bliżej i słyszę jakieś dziwne postukiwania w tym blaszaku! Nie wyrobiłam i zwiałam stamtąd myśląc, że nic tylko złodzieje chcą nam buchnąć garaż! Byłam sama, bez telefonu, więc strach mnie obleciał, że hej! Pobiegłam po teściową bo akurat była w domu, niech ona sprawdzi a ja w razie czego za telefon, jakby co... No więc teściowa poszła sprawdzić. Co się okazało: wczorajszej nocy pięknie wiało i wiatr powiał ten nasz blaszak i wywrócił go na dach. Z boku wyglądało tak, jakby garaż nadal stał w tym samym miejscu, a to tylko te akcesoria budowlane zostały na swoim miejscu a blaszak leżał trochę dalej do góry dnem. Nauczka: - zawsze trzeba porządnie umocować wszystko, co może wiatr porwać z budowy Szkoda, że zawsze mądry Polak po szkodzie... Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.01.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witajcie drodzy forumowicze! Wróciłam! Nie było mnie na forum od 4 m-cy, ale wreszcie jestem i będę tu zaglądać tak często, jak się da. Właśnie zaczynamy bieganie po składach budowlanych w poszukiwaniu dobrej i niedrogiej cegły (MAX29), bo podobno trzeba zamawiać dużo wcześniej - ludzie budują się na potęgę i cegielnie nie wyrabiają z produkcją (tak nam powiedziano w paru hurtowniach). A my chcemy ruszyć ze ścianami w kwietniu - zaraz po świętach. Niby jeszcze dużo czasu, ale potem ceny mogą skoczyć. Powodzenia wszystkim budowniczym. I gratulacje dla MLK z okazji zamieszkania w nowym domku! dzieki! pochwal sie co udało Wam się zrobić przez te 4 miesiące po za lokalnymi składami, warto uderzyć do Kowalczyka (http://www.kowalczyk-mb.pl) i Replin http://replin.w.interia.pl/ (ja tam kupilem pth) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 12.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Dzięki MLK za namiary. A pewnie, że sprawdzimy ceny wszędzie, gdzie się da. Może jutro pochwalę się fotkami naszych fundamentów, jak przejdę przyśpieszony kurs wklejania zdjęć na forum. Fundamenty już stoją i sobie osiadają (dobrze, że nie wylaliśmy chudziaka przed zimą, bo dopiero teraz przypomnieliśmy sobie, że nie zrobiliśmy przepustu na dopływ powietrza do kominka - teraz jeszcze można to zrobić, bo są na razie zasypane piaskiem). Przepusty do kanalizacji zrobiliśmy wcześniej, teraz tylko zastanawiamy się nad pozostałymi, tzn. do przewodów elektrycznych, o których również wcześniej zapomnieliśmy. Ale chyba jeszcze nic straconego, kopanie w piasku to nie wiercenie w betonie (przynajmniej dopóki nie ma mrozów ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka1 12.01.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 polecam okolice Góry Kalwarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 12.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witaj aneczka1! A co w tej okolicy można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 12.01.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Już wiem - jak w temacie: piasek kwarcowy idealny do gładzi tynk. 501511719. To też ważna wiadomość na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 12.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witajcie drodzy forumowicze! Wróciłam! Nie było mnie na forum od 4 m-cy, ale wreszcie jestem i będę tu zaglądać tak często, jak się da. Właśnie zaczynamy bieganie po składach budowlanych w poszukiwaniu dobrej i niedrogiej cegły (MAX29), bo podobno trzeba zamawiać dużo wcześniej - ludzie budują się na potęgę i cegielnie nie wyrabiają z produkcją (tak nam powiedziano w paru hurtowniach). A my chcemy ruszyć ze ścianami w kwietniu - zaraz po świętach. Niby jeszcze dużo czasu, ale potem ceny mogą skoczyć. Powodzenia wszystkim budowniczym. I gratulacje dla MLK z okazji zamieszkania w nowym domku! Kupuj,kupuj będziesz spokojniejsza.Później jak budowa ruszy nie będzie czasu na nic.Ja prawie wszystko brałem ze składu państwa Siejki Otwock Kraszewskiego tel 788 01 96.Ceny mieli przystępne,przywozili wszystko na telefon a rozliczałem się na drugi dzień lub jescze później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 12.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Dzięki Bob za kontakt. Przed chwilą tam dzwoniłam, okazuje się, że na razie nie znają ceny na MAXA, bo z tymi pustakami jest w ogóle niemały problem. Trzeba zamawiać przynajmniej miesiąc wcześniej. Podobnie jest u Kowalczyka, gdzie również dzwoniłam. Jedynie w Replinie są dostępne od ręki. Myślę jednak, że będę szukać czegoś w najbliższej okolicy. W każdym razie z moich orientacji wynika, że średnia cena brutto wynosi 3,00 zł/szt. Trzeba tylko zamówić, zapłacić i czekać z miesiąc na dostawę. Ale chyba nie ma innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 13.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam. Jak dużo o osób zaczynam się rozglądać za ekipą - z tego co słyszę o dostępności budować chyba zacznę w 2010 Kiedyś już odzywałem się na grupie - ale miałem lekki zastój - teraz jest już projekt i załatwiają się papierki Mam doś określone oczekiwania co do ekipy- mianowicie potrzebna mi firma mająca doświadczenie z Ytongiem - może ktoś z Was budował z tegoż, albo przynajmniej ma jakiś namiar. Będę bardzo zobowiązany Mateush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 16.01.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam, jestem pierwszy raz na forum, pewnie nie ostatni. Buduję się w Karczewie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antysia 17.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam kochani sąsiedzi - że tak pozwolę sobie się spoufalić Mam pytanie. Czy możecie podzielić się namiarami na architekta do adaptacji projektu z naszych okolic? Będę bardzo wdzięczna. Do tej pory, jak dzwonię, to albo są zarobieni albo za daleko im przyjeżdżać. z góry dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 17.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witajcie nowi forumowicze! Fajnie, że do Grupy Otwockiej ktoś zagląda i grono forumowiczów się powiększa.Mateush- niestety nie znam nikogo, kto buduje z Ytonga, ale rzuć może hasło jeszcze w Grupie Wawerskiej, może tam znajdziesz kogoś, kto budował z tego materiału i może dać ci namiar na ekipę. To link do grupy wawerskiej:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=37567&postdays=0&postorder=asc&highlight=wawer&start=1920 Antysia- namiar do jednego z architektów przesyłam na priva. Maewcia- witaj w Grupie! A co budujesz? Na jakim etapie jesteś teraz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 17.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Hello Grupo. Pciółko - dzięki za podpowiedź - zaczynam grzebać jak najszybciej w grupie wawerskiej.Będę informował na bieżąco o postępach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingala 18.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witam kochani sąsiedzi - że tak pozwolę sobie się spoufalić Mam pytanie. Czy możecie podzielić się namiarami na architekta do adaptacji projektu z naszych okolic? Będę bardzo wdzięczna. Do tej pory, jak dzwonię, to albo są zarobieni albo za daleko im przyjeżdżać. z góry dzięki pozdrawiam Witaj, W Otwocku funkcjonuje jeden z najlepszych architektów p.A.Bajer - nie jest tani ale jest dobry. Tania jest jego córka p.Magda i znią łatwiej negocjowa ceny projektów - ma też więcej czasu i jest bardziej elastyczna. Razem prowadzą pracownię więc mają jeden nr tel: 022 779 33 04 - pracują tez w soboty. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts