Ewa76 31.01.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Hej, wkrótce dołączę do grona mieszkańców Józefowa - tzn za jakiś rok albo półtora, bo zaczynamy budowę na wiosnę Czy ktoś ma może aktualny numer do Leona Felińskiego (studniarz). Polecany jest w innym wątku ale nr telefonu jest nieaktualny. A może macie namiary na jakiegoś innego studniarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antysia 31.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 witajcie:)1. studnie : ja mam telefon do pana od studni następujący Maciej Flisiński 0601717254. Bardzo miły pan , jak zadzwonilam, to szczerze powiedzial ze u mnie, w Wólce Mlądzkiej , to on swoim sprzętem nie da rady:))) a teraz pytania ode mnie:)KOchani sąsiedzi! w temaci studni właśnie - pan Flisiński polecił mi jakąś firmę hydrauliczno - studniarską, która znajduje sie po lewej stronie drogi z Wiązownej do Józefowa. Wiecie co to za firma? i co najważniejsze - ile kasy biora za studnie?a może jakiś inny namiar na studniarza, który poradzi sobie z trudnym - ponoć - terenem Wólki Mlądzkiej? - Sąsiedzi z Wólki - jak sobie radzicie z wodą? a drugie pytanie o szambo. Dzwonilam do jednych , powiedzieli 6900,- za zbiornik 12m sześciennych. To dużo? Tylko za zbiornik - nie montują. Kogo się bierze do montowania szamba? Pan z tej firmy powiedzial, wystarczy wynająć koparkę, i każdy hydraulik umie to podłączyć... no nie wiem....podzielcie się doświadczeniami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antysia 31.01.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Pingala!Nie wiem czy masz juz namiary na badania geotechniczne terenu? Mnie tez to czeka - mam namiar, ktoś z forum mi podal. rozmawiałam juz z gościem . Robi badanie geologiczne terenu - jaki rodzaj gleby, poziom wody i wytrzymałaość pod fundamenty. Terminy przyzwoite. Cena 600 zł.Tomasz Sternicki 0605390754 a ja nie wiem jak to jest z geodetą - zapytam zatem raz jeszcze. Trzeba go prosic dwa razy?najpierw wytyczyc dzialke, potem obrys domu, tak? a te mapki projektowe czy jak one sie nazywaja? kiedy to sie robi? i ile kosztuje?pozdrawiam i dziekuje z gory. p.s. Chyba znależliśmy ekipę!!! czekamy na wycenę. Jak sie uda to zaczynamy w wakacje:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 31.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 a drugie pytanie o szambo. Dzwonilam do jednych , powiedzieli 6900,- za zbiornik 12m sześciennych. To dużo? Tylko za zbiornik - nie montują. Kogo się bierze do montowania szamba? Pan z tej firmy powiedzial, wystarczy wynająć koparkę, i każdy hydraulik umie to podłączyć... no nie wiem.... Z szambem są jaja dlatego, że: 1. zapytaj się ile nalejesz do środka i tu może się okazać, że skuchaaaa ja kupowałem 10 i UWAGA licząc po ściankach zew wychodziło 11,2 a po wew czyli tyle ile możesz wlać 8,8 a na papierach 10..... 2. 6900 to się chybo komuś we łbie poprzewracało - szukaj dalej 3. szukaj szamba + wkopanie + podłączenie do instalacji tylko uwaga ekipa ma przyjechać rano i zrobić od A do Z. Niech nikt Ci nie opowiada bajek, że dziś wykopią dół a jutro wsadzą szambo bo w nocy przyjdzie deszcz i będzie kłopot lub ziemia się samoistnie osunie. 4. facet Cię robi w żabe dlatego że koparka Ci wykopie dołek na szambo a kto je tam wsadzi???? Ty tego nie wepchniesz tylko musi być dzwig aby to prawidłowo umieścił więc nie daj sobie wsadzać kitu - tylko usługa kompleksowa. Dużo tu piszecie o badaniach gruntu a ja przed budową tego nie robiłem gdyż było to zadanie z cylku można ale nie trzeba. Czy zmieniły się przepisy? Patrząc z mojej perspektywy gdybym to zrobił to wywaliłbym kase w błoto. Ja już mieszakm w swoim domu i .......... jest SUPER!!! Do boju !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 31.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jeszcze tak przy okazji - została mi z budowy pompka do wody trochę schetana ale jeszcze sezon pociągnie. Jak ktoś chce to mogę się jej pozbyć za 1 piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antysia 31.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dzieki za dodanie otuchy!!! u nas dostaliśmy skrzydeł jak przyszła paczka z projektem do domu:))) to był pierwszy krok - i ruszyło... czekamy na wyceny i jak sie uda w wakacje zaczynamy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 01.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a ja nie wiem jak to jest z geodetą - zapytam zatem raz jeszcze. Trzeba go prosic dwa razy?najpierw wytyczyc dzialke, potem obrys domu, tak? a te mapki projektowe czy jak one sie nazywaja? kiedy to sie robi? i ile kosztuje? U mni geodeta wytyczył od razu budynek i działkę.Mapki nazywaja się "do celów projektowych"Płaciłem 450 zł na jesieni 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 01.02.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Co do szamba znalazłem coś takiego:http://www.makrobet.com.pl/Nie zanm,nie dzwoniłem,znalazłem w necie.Jakby ktoś miał z nimi doświadczenie niech podzieli się opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dziękuję za info, jakbyś mógł mi przesłać na priva namiary do Twoich gazowników Paweł mikol namiary oczywiście podam ale ja z Sulejówka. Jeśli jesteś zainteresowany daj znać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a ja nie wiem jak to jest z geodetą - zapytam zatem raz jeszcze. Trzeba go prosic dwa razy? najpierw wytyczyc dzialke, potem obrys domu, tak? a te mapki projektowe czy jak one sie nazywaja? kiedy to sie robi? i ile kosztuje? Mnie geodeta oddzielnie skasował za wykonanie map do celów projektowych a oddzielnie za wytyczenie budynku. Za 6 map zapłaciłem około 700 pln, za tyczenie budynku nie pamiętam już dobrze, ale coś koło 500 pln. Obrys budynku na mapce do celów pojektowych nanosi adaptator projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 01.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witajcie:) KOchani sąsiedzi! w temaci studni właśnie - pan Flisiński polecił mi jakąś firmę hydrauliczno - studniarską, która znajduje sie po lewej stronie drogi z Wiązownej do Józefowa. Wiecie co to za firma? czyżby Leon Zawodowiec ?? a drugie pytanie o szambo. Dzwonilam do jednych , powiedzieli 6900,- za zbiornik 12m sześciennych. To dużo? Tylko za zbiornik - nie montują. Kogo się bierze do montowania szamba? Pan z tej firmy powiedzial, wystarczy wynająć koparkę, i każdy hydraulik umie to podłączyć... no nie wiem.... podzielcie się doświadczeniami. pozdrawiam Ale zdzierstwo. Ja za szambo 10m3 placiłem coś pod 3000 tys z obsadzeniem - do tego koparka. Podłączałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 04.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam. Czy ktoś z Was ma może jakiś patent na pozyskanie dużej ilości ziemi do zasypania zniwelowanego gruzem terenu ?Wiem że sprawa nie jest prosta - a wypisywanie wszędzie "przyjmę ziemię" trochę nie działa... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 04.02.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam. Mam do odsprzedania 32 m kw. parkietu przemyslowego doussie wym lameli 14x20x300mm. Jest to pozostalosc po razacej nieudolnosci architekta wnetrz. Gatunek pierwszy. Cena z racji wyzbywania sie resztek do negocjacji. Zainteresowanych prosze o kontakt 0-660-668-326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozefowiAnka 04.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam grupe otwocką Mam na imie Ania:), wlasnie dostałam pozwolenie na budowe i planuje w nadchodzacym roku zbudowac domek w Józefowie w okolicach ul Matejki.Przeczytalam wszystkie posty, zapisalam wszystkie telefony, i jestem przerazona tym co mnie czeka:)). Nie mam jeszcze ekipy, jesli ktos z Państwa ma kontakt ze sprawdzonymi ekipami to poprosze o namiary, wiem ,ze troche za póżno wzielam sie za szukanie ekipy, ale licze na łut szczęscia;) pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayyak 06.02.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie z sąsiedniego Wawra Właśnie grozi mi że będę 'obudowany' prze dewelopera osiedlami ("kołchozami") Byłem w urzędzie, wniosek dewelopera o warunki zabudowy jest bardzo niekonkretny: nie ma zaznaczonego przebiegu mediów, ani szamb, które obawiam się że wypadną zaraz obok mojej studni - jak to SKUTECZNIE oprotestować? macie jakiegos godnego polecenia prawnika albo dziennikarza? Dziękuję, Mayyak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Szukam inż od instalacji sanitarnych, możecie kogoś polecić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP1719501513 07.02.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witamy serdecznie wszystkich forumowiczów przeczytaliśmy wszystkie Wasze posty - jest w nich tyle informacji, że znamy praktycznie wszytkie kroki w budowie domu - jesteście skarbnicą wiedzy dzięki Wam skorzystamy z usług Pana Wojtka inspektora budowy jak również z kilku firm w kolejnych etapach budowy niestety w tej chwili próbujemy przebrnąć przez papierologię i powolutku nam sięto udaje - a chcemy zacząć budowę w czerwcu - chyba najgorzej jest w tej chwili ze zdobyciem cegły... ale damy radę z waszą pomocą mamy działeczkę przy Prusa/Wyszyńskiego - niestety mamy daleko do gazu ale coś sie wymysli... vivaldi twoja rozpiska budowy domu krok po kroku jest rewelacyjna - dzięki dana15 i martta macie bardzo ładne domki - też byśmy już tak chcieli enzo czy ty przypadkiem nie masz labradora??? u nas na forum labradory.info jest Pan o takim samym nicku??? pozdrawiamy serdecznie wszystkich z grupy otwockiej :) p.s. jeśli możemy to chętnie byśmy się również z Wami spotykali na nieformalnych spotkankach lub wycieczkach rowerowych:) pozdrawiamy Kinga i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 07.02.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam,Poszukuję jakiegoś lokum dla ekipy budowlanej która ma u mnie robić prace wykończeniowe. Niestety jest jeszcze zima więc panwie poprosili mnie o znalezienie im jakiegoś niedrogiego hotelu lub jakiegoś innego lokalu gdzie mogliby spać. Jeśli ktoś z Was miałby jakiś pomysł to wdzięczny byłbym za rady lub namiary na takie lokale.PozdrawiamPKSPS: Barakowóz nie wchodzi w grę - nie mam go gdzie postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jak towarzystwo ocieplało nam ostatnią rezydencję, to spało na steropianie w garażu. Ciepło będzie napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 07.02.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Zakładam że miałaś okna i drzwi - ja jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts