tosinek 07.02.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A zbić otwór w garażu deską???? Widziałam gdzieś na forum zdjęcia z budowy z tymczasowym oknem w jednym pomieszczeniu? Może w ten sposób się uda? A w tym garażu mieliśmy prowizoryczne drzwi Jeszcze jedno jak się jedzie Marsa w stronę Rembertowa, to na skrzyżowaniu jest ogłoszenie o podbitce i tanich kwaterach. Reklama jest po prawej stronie. Jeśli nie jest Ci po drodze,to jak będę jechać tam tendy w sobotę to postaram się ten numer przepisać. Ale lepiej spróbuj sam. Informacja znajduje się przed skrzyżowaniem Marsa z Żołnierską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 07.02.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki podjadę tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 08.02.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 enzo czy ty przypadkiem nie masz labradora??? u nas na forum labradory.info jest Pan o takim samym nicku??? pozdrawiamy serdecznie wszystkich z grupy otwockiej :) p.s. jeśli możemy to chętnie byśmy się również z Wami spotykali na nieformalnych spotkankach lub wycieczkach rowerowych:) pozdrawiamy Kinga i Piotr Niestety ale nie mam labradora tak więc jesteśmy dwoma różnymi osobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam, Kolega z Jóżefowa poszukuje ekipy do prac budowlanych przy niedawno zamieszanym domu - tynki zwenętrzne i stawianie ścian, prace raczej zwenętrzne. Jeśli możecie kogoś poecić, to piszcie proszę Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 08.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Nie zdawałam sobie wcześniej sprawy, że już na etapie projektowania domu dobrze by było pomyśleć, jaki rodzaj kotła chce się zastosować do ogrzewania eko-groszkiem. W projekcie mamy przekrój komina dostosowany do ogrzewania gazowego. Ale ponieważ gazu u nas długo jeszcze nie będzie, zdecydowaliśmy się w końcu na eko-groszek. I oto okazuje się, że przekrój komina byłby za mały dla takiego kotła, jaki byśmy chcieli. Teraz musimy się zastanowić, jak zwiększyć przekrój komina, aby obyło się bez drastycznych zmian w projekcie. Przy zwiększeniu przekroju komina przechodziłby on bowiem przez jedną z krokwi W tej sytuacji pociesza nas jedynie fakt, że jeszcze nie zaczęliśmy stawiać ścian, a więc jeszcze można co nieco poprawić. Ciekawe, co nas jeszcze zaskoczy podczas budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 08.02.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam,szukam tynkarzy z okolic Otwocka - na przełom marca i kwietnia - budowa w Czarnówce koło Gliniankio ewentualne namiary proszę na priva,będę wdzięczny Jerzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 12.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 WitamOstatnio nie miałem czasu tu zaglądać ale widzę że w grupie mamy sporo nowych. To miłe ale może się chociaż przywitamA zatem - witamWidzę tez że starzy bywalcy coraz rzadziej tu zaglądają. No cóż - pewnie każdy mieszka już w swoim wymarzonym domu. Czy słyszał ktoś o spotkaniu forumowiczów?pozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 12.02.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Również witam i pozdrawiam wszystkich grupowiczów! Richardo, jak widzisz, nie tylko Ty tu zaglądasz z tzw. "starej gwardii". Ja także z sentymentu przeglądam forum od czasu do czasu. Miło, że grupa otwocka nadal żyje i pomaga sobie nawzajem. Życzę wszystkim powodzenia w tych karkołomnych, szalonych zmaganiach z budową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.02.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam, Czy mógłby mi polecić speca od instalacji alarmowej (chodzi o dodanie kilku czujek i zaprogramowanie istniejącej instalacji)? Przy okazji, ponawiam prośbę o namiary na ekipę murarsko-tynkarską dla znajomego. Czyżby nikt z Was był na tyle zadowolony, aby polecić swoich fachowców? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 15.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A ja bym poprosił o namiary na KIEROWNIKA BUDOWY. Czy ktoś ma KierBuda najchętniej z okolic, żeby mógł wpadać "przy okazji". Oczywiście dobrego i taniego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 26.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dla osób szukających Inspekrota Nadzoru/ Kierownika Budowy podesłałam info na priv. Ja jestem bardzo zadowolona, Pan inspektor ogląda materiały, kontroluje wykonanie prac, biega z miarką i sprawdza wymiary. Polecam:) A Jeszcze ja, jeszcze ja... jesli moge oczywiscie. Z gory dziekuje. Czy ja też mogłabym sie podłączyc? Jeżeli ktoś już ma te namiary to proszę niech poratuje i prześle do mnie... Witam, co prawda jestem z grupy wawerskiej , ale tez chetnie skorzystam z namiarow na tego polecanego Kierownika Bud - prosze o info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 27.02.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam Grupe, Chciłbym polecić Wam bardzo porządnego faceta, który wykonuje systemy alarmowe, domofony, wideofony, napędy do bram i do garażu i wjazdowych na posesje. Facet u mnie robił te rzeczy i jestem z niego bardzo zadowolony dlategoteż ponieważ dziś jest trudno o sprawdzonych szpeców POLECAM go Wam. Gość robi co chcecie, jak chcecie i jeszcze podpowiada dodatkowe rozwiązania ale nie po to aby naciągnąć tylko aby klient był zadowolony. Posiada również serwis czyli nie należy do grupy znikających meteorów a Ty się z problemem bujaj kliencie. Cenowo bije na łeb i ma dobre produkty. Jeden z NAJPESZYCH z którymi miałem doczynienia w czasie budowy domu. Tel 604 245 076 Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, jetem z grupy sąsiedzkiej i mam do Was gorącą proźbę o namiary elektryków robiących przyłącza w rejonie otwockim. Nasi tak "prężnie" działają, że mało człowieka nie trafi. Dzięki i pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrs 28.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam ponownie, Ostatnio nie miałem czasu przeglądać forum ale u mnie coś powoli ale ruszyło. No więc dobre informacje: - mam projekt - wybraliśmy ORIONA 1 z http://www.dobredomy.pl - posprzątałem działkę - no i co najważniejsze ZEW wyraził się pozytywnie co do umowy (spodziewaliśmy się problemów bo mamy linię średniego napięcia - straszyli nas problemami z obostrzeniami) Złe wiadomości: - złodzieje ukradli transformator - złodzieje, z kultury nie powiem więcej, ukradli kabel do niskiego napięcia Mam problem jeszcze z projektantem, który akurat na tej grupie nie został wymieniony - Pan jakoś mało jest zainteresowany mną. Stąd mam prośbę o podesłanie jakiegoś namiaru na sprawdzonego projektanta, który nie będzie przekładał non-stop spotkania i pytał 100 raz czy na pewo chce z nim współpracować. Mam już namiar od Pciółki - muszę zaadoptować i zmienić ciutkę projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 01.03.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ja im bardziej wnikam w mój projekt, tym mniej jestem zadowolona z architekta. Co chwila wychodzą jakieś niedociągnięcia, brak dokładnych opisów itp. Zarówno majster jak i kierownik budowy stwierdzili, że projekt jest "bardzo oszczędny" jeśli chodzi o opisy i rysunki, ale za to dość kosztowny w wykonaniu. Teraz szukamy sposobów, jak tu zaoszczędzić na niektórych elementach i wydaje mi się, że znów bez konsultacji z architektem się nie obejdzie. A nie należy niestety do najtańszych. I znów wszystko idzie pod górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 01.03.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam sąsiadów po długiej przerwie, zostały mi resztki wełny Isover 5 cm. Jest tego 96 m (5 rolek) cena za sztukę 115. Zalega mi także rbtka, do oddania niedrogo.Chętnych zapraszam na priv.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrs 05.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Byłem w piątek na działce - ul. Grunwaldzka.... ledwo co wyjechałem - tragedia tam można rozgrywać cykl Camel Trophy !!! Pytałem w gminie: podobno mają w planach budowę drogi w 2008 ale znając polskie realia powinienem zakupić auto terenowe Idzie wiosna - materiały drożeją .... Pozdrawiam KS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Byłem w piątek na działce - ul. Grunwaldzka.... ledwo co wyjechałem - tragedia tam można rozgrywać cykl Camel Trophy !!! Pytałem w gminie: podobno mają w planach budowę drogi w 2008 ale znając polskie realia powinienem zakupić auto terenowe Idzie wiosna - materiały drożeją .... Pozdrawiam KS znajomy co teraz rusza z budowa, podal mi ceny maxa i porothermu to wyszly wyzsze o ok. 60% w porownianu z tym co ja placilem 2 lata temu i do tego ciezko cos kupic a tak z ciekawosci to ile teraz kosztuje stal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 06.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A u mnie z ciekawostek robili tynki.Ekipa pojechała na weekend do domu i wróciła już bez jednego człowieka - pojechał do Niemiec do roboty.Uff na szczęście skończyli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 12.03.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Macie może namiary na dostawców drewna kominkowego o których słyszeliście lub u których się zaopatrujecie. Idzie ładna pogoda - może do zimy trochę przeschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts