Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

A zbić otwór w garażu deską???? Widziałam gdzieś na forum zdjęcia z budowy z tymczasowym oknem w jednym pomieszczeniu? Może w ten sposób się uda?

A w tym garażu mieliśmy prowizoryczne drzwi

Jeszcze jedno jak się jedzie Marsa w stronę Rembertowa, to na skrzyżowaniu jest ogłoszenie o podbitce i tanich kwaterach. Reklama jest po prawej stronie. Jeśli nie jest Ci po drodze,to jak będę jechać tam tendy w sobotę to postaram się ten numer przepisać. Ale lepiej spróbuj sam. Informacja znajduje się przed skrzyżowaniem Marsa z Żołnierską

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

enzo czy ty przypadkiem nie masz labradora??? u nas na forum labradory.info jest Pan o takim samym nicku???

pozdrawiamy serdecznie wszystkich z grupy otwockiej :):):)

p.s.

jeśli możemy to chętnie byśmy się również z Wami spotykali na nieformalnych spotkankach lub wycieczkach rowerowych:)

pozdrawiamy

Kinga i Piotr

Niestety ale nie mam labradora tak więc jesteśmy dwoma różnymi osobami.

Nie zdawałam sobie wcześniej sprawy, że już na etapie projektowania domu dobrze by było pomyśleć, jaki rodzaj kotła chce się zastosować do ogrzewania eko-groszkiem.

W projekcie mamy przekrój komina dostosowany do ogrzewania gazowego. Ale ponieważ gazu u nas długo jeszcze nie będzie, zdecydowaliśmy się w końcu na eko-groszek.

I oto okazuje się, że przekrój komina byłby za mały dla takiego kotła, jaki byśmy chcieli.

Teraz musimy się zastanowić, jak zwiększyć przekrój komina, aby obyło się bez drastycznych zmian w projekcie.

Przy zwiększeniu przekroju komina przechodziłby on bowiem przez jedną z krokwi :(

W tej sytuacji pociesza nas jedynie fakt, że jeszcze nie zaczęliśmy stawiać ścian, a więc jeszcze można co nieco poprawić. Ciekawe, co nas jeszcze zaskoczy podczas budowy...

Witam

Ostatnio nie miałem czasu tu zaglądać ale widzę że w grupie mamy sporo nowych. To miłe ale może się chociaż przywitam

A zatem - witam

Widzę tez że starzy bywalcy coraz rzadziej tu zaglądają. No cóż - pewnie każdy mieszka już w swoim wymarzonym domu.

Czy słyszał ktoś o spotkaniu forumowiczów?

pozdrawiam

R

Również witam i pozdrawiam wszystkich grupowiczów! :wink:

Richardo, jak widzisz, nie tylko Ty tu zaglądasz z tzw. "starej gwardii".

Ja także z sentymentu przeglądam forum od czasu do czasu.

Miło, że grupa otwocka nadal żyje i pomaga sobie nawzajem.

Życzę wszystkim powodzenia w tych karkołomnych, szalonych zmaganiach z budową!

Witam,

Czy mógłby mi polecić speca od instalacji alarmowej (chodzi o dodanie kilku czujek i zaprogramowanie istniejącej instalacji)?

Przy okazji, ponawiam prośbę o namiary na ekipę murarsko-tynkarską dla znajomego. Czyżby nikt z Was był na tyle zadowolony, aby polecić swoich fachowców?

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...
Dla osób szukających Inspekrota Nadzoru/ Kierownika Budowy podesłałam info na priv.

Ja jestem bardzo zadowolona, Pan inspektor ogląda materiały, kontroluje wykonanie prac, biega z miarką i sprawdza wymiary. Polecam:)

A

Jeszcze ja, jeszcze ja... jesli moge oczywiscie.

Z gory dziekuje.

Czy ja też mogłabym sie podłączyc?

Jeżeli ktoś już ma te namiary to proszę niech poratuje i prześle do mnie...

Witam, co prawda jestem z grupy wawerskiej :wink: , ale tez chetnie skorzystam z namiarow na tego polecanego Kierownika Bud :D - prosze o info na pw.

Witam Grupe,

Chciłbym polecić Wam bardzo porządnego faceta, który wykonuje systemy alarmowe, domofony, wideofony, napędy do bram i do garażu i wjazdowych na posesje. Facet u mnie robił te rzeczy i jestem z niego bardzo zadowolony dlategoteż ponieważ dziś jest trudno o sprawdzonych szpeców POLECAM go Wam.

Gość robi co chcecie, jak chcecie i jeszcze podpowiada dodatkowe rozwiązania ale nie po to aby naciągnąć tylko aby klient był zadowolony. Posiada również serwis czyli nie należy do grupy znikających meteorów a Ty się z problemem bujaj kliencie.

Cenowo bije na łeb i ma dobre produkty. Jeden z NAJPESZYCH z którymi miałem doczynienia w czasie budowy domu. Tel 604 245 076 Jacek

Witam ponownie,

Ostatnio nie miałem czasu przeglądać forum ale u mnie coś powoli ale ruszyło.

No więc dobre informacje:

- mam projekt - wybraliśmy ORIONA 1 z http://www.dobredomy.pl

- posprzątałem działkę

- no i co najważniejsze ZEW wyraził się pozytywnie co do umowy (spodziewaliśmy się problemów bo mamy linię średniego napięcia - straszyli nas problemami z obostrzeniami)

Złe wiadomości:

- złodzieje ukradli transformator

- złodzieje, z kultury nie powiem więcej, ukradli kabel do niskiego napięcia

Mam problem jeszcze z projektantem, który akurat na tej grupie nie został wymieniony - Pan jakoś mało jest zainteresowany mną. Stąd mam prośbę o podesłanie jakiegoś namiaru na sprawdzonego projektanta, który nie będzie przekładał non-stop spotkania i pytał 100 raz czy na pewo chce z nim współpracować. Mam już namiar od Pciółki - muszę zaadoptować i zmienić ciutkę projekt :)

Ja im bardziej wnikam w mój projekt, tym mniej jestem zadowolona z architekta. Co chwila wychodzą jakieś niedociągnięcia, brak dokładnych opisów itp. Zarówno majster jak i kierownik budowy stwierdzili, że projekt jest "bardzo oszczędny" jeśli chodzi o opisy i rysunki, ale za to dość kosztowny w wykonaniu. Teraz szukamy sposobów, jak tu zaoszczędzić na niektórych elementach i wydaje mi się, że znów bez konsultacji z architektem się nie obejdzie. A nie należy niestety do najtańszych. I znów wszystko idzie pod górę...

Byłem w piątek na działce - ul. Grunwaldzka.... ledwo co wyjechałem - tragedia tam można rozgrywać cykl Camel Trophy !!! Pytałem w gminie: podobno mają w planach budowę drogi w 2008 ale znając polskie realia powinienem zakupić auto terenowe :)

Idzie wiosna :) - materiały drożeją .... :(

Pozdrawiam

KS

Byłem w piątek na działce - ul. Grunwaldzka.... ledwo co wyjechałem - tragedia tam można rozgrywać cykl Camel Trophy !!! Pytałem w gminie: podobno mają w planach budowę drogi w 2008 ale znając polskie realia powinienem zakupić auto terenowe :)

Idzie wiosna :) - materiały drożeją .... :(

Pozdrawiam

KS

znajomy co teraz rusza z budowa, podal mi ceny maxa i porothermu to wyszly wyzsze o ok. 60% w porownianu z tym co ja placilem 2 lata temu i do tego ciezko cos kupic :o

a tak z ciekawosci to ile teraz kosztuje stal??