literkas 02.12.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 oddam glinę z domieszką piasku może komuś się przyda do wywyższenia działki. glina pochodzi z wykopu z fundamentów.zapewniam koparkę, która załaduje to na samochód.myślę, że jest tego 2-4 wywrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 03.12.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Czy ktoś z Was korzystał z usług Biura Handlowego firmy OKNOPLAST KRAKÓW, zlokalizowanego w Markach przy ul. Piłsudskiego 190? Czy ktoś z Was współpracował z Panem Jarosławem Wróblewskim? dajcie proszę znać - dostałem od nich bardzo ciekawą ofertę na okna i ciekaw jestem czy tylko jak taki wyjątkowy? no_kya mam okna z tej firmy (jestem z nich bardzo zadowolony) ale kupione w ich oddziale na Bartyckiej - moze porownaj oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witajcie Szukam namiaru na sprawdzonych cieśli i dekarzy (najchętniej jedną ekipę od więźby + dachówki). Dom będzie budowany w Międzylesiu w Warszawie. Dach z pełnym deskowaniem+ papa + dachówka ceramiczna. Ekipa potrzebna będzie na jesień 2008 (październik, początek listopada). Będę wdzięczna za sprawdzone namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 21.12.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 czy moze cie polecic jakiegos geodete do inwentaryzacji do odbioru budynku, tylko jakiegos normalnego działającego na terenie powiatu otwockiego. z góry dzieki.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkot 26.12.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Wylałem fundament, co oznacza, że jestem już skazany na budowę No to męcz się chłopaku Zdecydowałem się na Pazia - trochę przepłaciłem ale cała akcja przebiegła szybko i bez żadnych problemów. U mnie z Redkiem też nie było problemów, a zadecydowała jakosć bloczków i cena. Obecnie szukam piasku - pospółki i żwiru - ma ktoś doby namiar. Telefon przesyłam na priv Pozdrawiam Witam, Na wiosnę 2008 zamierzam zacząć budowę w Aleksandrowie. Czy moglibyście podać jakieś namiary na tego Redka i Pazia? Chętnie też zapoznałbym się z jakąś listą adresowo-telefoniczną składów budowlanych w okolicy - jeśli ktoś takową posiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 03.01.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wola Karczewska - broń Panie Boże. Mam już dosyć tego Pana, który zwodził mnie przez KILKA MIESIĘCY jak zawiazłem mu swoje drzewa do pocięcia. Na koniec przywiózł mniej niż powinien i z innego drzewa. Zawiozłem mu ładne zdrowe sosny, a przywiózł dechy częściowo zbutwiałe. Nie chcę mieć z tym gościem nigdy więcej do czynienia. Ten post jest z 2003 Ciekawe, że przez tyle czasu nic się tam nie zmieniło. Byłam ostatnio w tym tartaku i właścicielowi nie chciało się nawet wyjść do nas porozmawiać. Prowadził rozmowę z domku przez trzszczący domofon, a ja stałam na mrozie Szybko powiedziałam "do widzenia". Ceny na pewno nie najniższe, ale widocznie maja tylu klientów, że więcej nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 03.01.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 myszkaxs0-600-073-866 Dorota Mandziak - geodetka bezproblemowo i ceny przystępne, robiłam mapy projektowe i wytyczenie budynku polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 03.01.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Hej grupo, kto poleci fachowca do zrobienia 12 par drzwi wew, solidnie i za rosądne pieniądze???? Z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 04.01.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam Szanownych Sąsiadów:)na wiosnę mam zamiar zacząć budowę, narazie jestem na etapie papierologii i w związku z tym mam do was kilka pytań: jakie dokumenty są wymagane do pozwolenia na budowe:)? w internecie znalazłam cos takiego: Jakie dokumenty są wymagane do uzyskania pozwolenia na budowę?Aby uzyskać pozwolenie na budowę należy złożyć we właściwym dla lokalizacji działki starostwie powiatowym następujące dokumenty: 1. Projekt Budowlany zgodny z: - Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003r. w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego,- Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.2. Projekt architektoniczno-budowlany, wielobranżowy a w przypadku projektu typowego adaptacja wykonana przez uprawnionego projektanta. 3. Projekt zagospodarowania działki lub terenu(część opisowa i część rysunkowa) z naniesieniem projektowanego budynku i przyłączy instalacyjnych od istniejących sieci do projektowanego budynku, wraz z bilansem terenu wykonany przez uprawnionego projektanta na aktualnej mapie sytuacyjno - wysokościowej w skali 1:500 przeznaczonej do celów projektowych. 4. Decyzja o warunkach zabudowy w przypadku gdy nie ma uchwalonego Miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla danej miejscowości.5. Oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane (Wydział Architektury Urzędu Miasta, Gminy lub Dzielnicy).6. Stanowisko GINB w sprawie zasad wykorzystywania projektów architektoniczno-budowlanych przeznaczonych do wielokrotnego zastosowania tzw. projektów gotowych. Pozostałe niezbędne dokumenty to:1. Warunki techniczne dostawy mediów:1.1. Gazu (Zakład Gazowniczy - miejski, okręgowy, dzielnicowy),1.2. Energii elektrycznej (Zakład Energetyczny - miejski, okręgowy, dzielnicowy),1.3. Wody i odbioru ścieków (Zakład Wodociągów i Kanalizacji - miejski, okręgowy),2. Uzgodnienia projektu:2.1. Projekt zagospodarowania terenu: ZUDP (Zakład Uzgadniania Dokumentacji Projektowej),2.2. Projektu gazowego (Zakład Gazowniczy - miejski, okręgowy, dzielnicowy),2.3. Projektu przyłącza energii elektrycznej (Zakład Energetyczny: miejski, okręgowy, dzielnicowy),2.4. Projektu przyłącza wody i kanalizacji (Zakład Wodociągów i Kanalizacji: miejski, okręgowy),3. Wypis i wyrys z mapy ewidencyjnej gruntów(zazwyczaj jest to mapa w skali 1:1000, wydana przez Urząd Miasta, Dzielnicy lub Gminy - Wydział Geodezji i Ewidencji Gruntów),4. Decyzja o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej(konieczna tylko wówczas, gdy grunt posiada klasę od I do III),5. Oświadczenie projektanta o geotechnicznych warunkach posadowienia6. Ksero z nadania uprawnień projektowych aktualny wpis do izby architektów projektantów wykonujących opracowanie. Czy muszę mieć to wszystko aby złożyć wniosek o pozwolenie na budowe???, za bardzo nie rozumiem wszystkich punktów np 1(co to ma być za projekt budowlany bo przecież nie domu, bo o projekcie domu mówi punkt 2)?, proszę napiszcie mi konkretnie co potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 04.01.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 aa i mam jeszcze jedno pytanie gdzie mieści się wydział ewidencji gruntów, na ulicy Górnej tam gdzie starostwo czy w gminie:)?, działkę mam w gminie Celestynów. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 07.01.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 co tu taka cisza?? czyzby wszyscy już się wybudowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 07.01.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 aa i mam jeszcze jedno pytanie gdzie mieści się wydział ewidencji gruntów, na ulicy Górnej tam gdzie starostwo czy w gminie:)? czołem. wydział ewidencji gruntów jest na ul. komunardów w świdrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 07.01.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 aa i mam jeszcze jedno pytanie gdzie mieści się wydział ewidencji gruntów, na ulicy Górnej tam gdzie starostwo czy w gminie:)? czołem. wydział ewidencji gruntów jest na ul. komunardów w świdrze pozdrawiam dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 09.01.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 szukam sprawdzonej ekipy do zbudowania stanu surowego zamknietego z dachem, jeżeli taką znacie to bardzo proszę o namiar. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 09.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Wola Karczewska - broń Panie Boże. Mam już dosyć tego Pana, który zwodził mnie przez KILKA MIESIĘCY jak zawiazłem mu swoje drzewa do pocięcia. Na koniec przywiózł mniej niż powinien i z innego drzewa. Zawiozłem mu ładne zdrowe sosny, a przywiózł dechy częściowo zbutwiałe. Nie chcę mieć z tym gościem nigdy więcej do czynienia. Ten post jest z 2003 Ciekawe, że przez tyle czasu nic się tam nie zmieniło. Byłam ostatnio w tym tartaku i właścicielowi nie chciało się nawet wyjść do nas porozmawiać. Prowadził rozmowę z domku przez trzszczący domofon, a ja stałam na mrozie Szybko powiedziałam "do widzenia". Ceny na pewno nie najniższe, ale widocznie maja tylu klientów, że więcej nie potrzeba potwierdzam, gość tak niesłowny że aż szkoda gadać...odradzam stanowczo - miał zrobić wycenę więźby - nie zrobił - miał oddzwonić - nie oddzwonił - oferował drewno kominkowe - nie dotrzymał słowa ... taniej i szybciej mi było sprowadzać drewno gdzieś z Polski przez Przemar niz przez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 10.01.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 nikt nie zna dobrej ekipy do wybudowania domu:(? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.01.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 nikt nie zna dobrej ekipy do wybudowania domu:(? Zajrzyj na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 11.01.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 a może ktoś polecić miejsce , gdzie zamówić drewno na więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 11.01.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Ja tak jak wyżej pisałem zamawiałem w Przemarze u Firląga (Skład budowlany w Wiązowne j (przy skrzyżowaniu trasy lubelskiej i drogi Józefów/Duchnów)602 170 264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 11.01.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 nikt nie zna dobrej ekipy do wybudowania domu:(? Zajrzyj na PW dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts