literkas 05.04.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Stal kupiłam w firmie Gadip. Magazyn mają w Mińsku Maz, biuro w Miedzeszynie. Płaciłam poniżej 2700 brutto. Nie udało mi się nigdzie znaleźć taniej . To jest cena bez transportu. Mogę polecić tą firmę choćby z tego powodu, że zostałam tam bardzo miło potraktowana. Bardzo sympatyczni i pomocni ludzie. Wg mnie Przemar jest chyba najdroższy. Tańsza jest hurtownia przy Przemarze przy szklarniach Agrobud, a nawet ta na rondzie w Józefowie. Moje rada po zakupach: trzeba pytać nie o cenę za tonę, tylko o cenę za konkretną ilość sztuk prętów, bo mają bardzo rozbieżne przeliczniki wagi metra pręta. I czasem okazywało się, że mimo iż cena za tonę była niższa, to za konkretną ilość sztuk była wyższa . U mnie za 130 sztuk pręta fi 10 chcieli od 2650 do prawie 3500. Warto trochę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 06.04.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Dzięki za ostrzeżenie. W takim razie zostanę chyba przy Dach Kowalscy, tylko muszę zapytać dlaczego mi dali 7% vat na dachówkę, podobno powinno być 22%. A Tobie jaki naliczyli VAT? 7% daje się na usługi, dachówkę policzyli jako usługa bo będą ją kłaść, ja też mam 7% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 06.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Madziorka orientowałąs się już w składach, gdzie się najczęściej zaopatrujesz? bloczki i beton pewnie będziemy zamawiać u Redka, więźbę i dach u Kowalczyka (w As dachu wycenili nam 10 tyś więcej niż u Kowalczyka), nad resztą jeszcze nie myślałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 06.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 No tak, ale w dach luxie powiedzieli mi, że mogą naliczyć 7% vat jeśli zamówię dachówkę z usługą. Jest jednak jeden myk, na fakturze nie będzie wyszczególniony materiał, który zakupiłam.Jedynie wpiszą ogólnie materiały + montaż. W przypadku jakichkolwiek reklamacji dachówek będzie problem, bo poprostu nie będzie ich nazwy i rodzaju na f-rze a to właśnie f-ra jest podstawą reklamacji u producenta. No już nie wiem co o tym myśleć. Może lepiej zapłacić 22% i potem różnicę odzyskać od fiskusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 07.04.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No tak, ale w dach luxie powiedzieli mi, że mogą naliczyć 7% vat jeśli zamówię dachówkę z usługą. Jest jednak jeden myk, na fakturze nie będzie wyszczególniony materiał, który zakupiłam.Jedynie wpiszą ogólnie materiały + montaż. W przypadku jakichkolwiek reklamacji dachówek będzie problem, bo poprostu nie będzie ich nazwy i rodzaju na f-rze a to właśnie f-ra jest podstawą reklamacji u producenta. No już nie wiem co o tym myśleć. Może lepiej zapłacić 22% i potem różnicę odzyskać od fiskusa. najlepiej jak dokładnie jeszcze to z nimi uzgodnisz żeby w razie co nie było problemów, ja się umówiłam że jakby została jakaś dachówka to oni ją wezmą i oddadzą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libran79 07.04.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Gdzie kupujecie stal zbrojeniową ? Przemar to chyba strasznie drogi jest. Jeśli chodzi o więźbę to mi krzyknęli 1000zł/m3, drewno impregnowane. A cieśla z którym się dogaduję w sprawie więźby i deskowania powiedział, że może zorganizować drewno po 830/m3 i to z dowozem też impregnowane. Jeszcze inny oferował 800 zł/m3. Madziorka orientowałąs się już w składach, gdzie się najczęściej zaopatrujesz? więźba nowy skład w ostrowie - lubelska po prawej stronie w kierunku garwolina mają tanie drzewo jakość niewiadoma stal - "Stal Bud" Patyński Andrzej z minska mazowieckiego przywozili za dopłatą ale i tak sie opłacało (duże ilości) względem przemaru 20% w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libran79 07.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dzięki za ostrzeżenie. W takim razie zostanę chyba przy Dach Kowalscy, tylko muszę zapytać dlaczego mi dali 7% vat na dachówkę, podobno powinno być 22%. A Tobie jaki naliczyli VAT? ja u nich kupywałem materiał z fakturą 7 % + dokument wydania z magazynu gdzie był wyszcególniony materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 07.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam szanownych budujących. Dołączam do grupy . W tym roku palnuje załatwienie papierów, a w przyszłym ruszam z budową, w Wiązownej. Na razie mam załatwione WZ (po trzech miesiącach czekania ) i zamówione mapki do celów projektowych. Kolejny etap adaptacja projektu i warunki przyłączenia mediów. Projekt mam już wybrany - Murator C161 - ale jeszcze nie kupiony bo chcę najpierw skonsultować z architektem planowane zmiany m.in. wydłużenie i poszerzenie domu o 0,5m. Mam prośbę o namiary na niedrogiego i sprawdzonego architekta (na forum polecano firmę z Otwocka Bajer i Bajer, czy ktoś jeszcze miał z nią jakieś doświadczenia?) Chcę też zrobić badania geotechniczne (mam na działce wysoki poziom wód gruntowych. W zeszłym tygodniu wziąłem szpadelek i wykopałem dwie dziury - woda na głębokosci ok. 0,5m ) Przeszukałem w sieci strony teleadresowe i nigdzie w okolicy nie znalazłem firmy wykonującej badania geotechniczne . Prośba o namiary na sprawdzoną i niedrogą firmę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 07.04.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witaj, my również rozpoczynamy w tym roku i też w Wiązownie i w jakiej części gminy planujesz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 07.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A witam, witam, Boryszew Stefanówka, przedłużenie ul. Brzozowej. Na razie to szczere pole, ale w pobliskim sąsiedztwie powoli pojawiaja się nowe domy. A wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 07.04.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam szanownych budujących. Dołączam do grupy . W tym roku palnuje załatwienie papierów, a w przyszłym ruszam z budową, w Wiązownej. Na razie mam załatwione WZ (po trzech miesiącach czekania ) i zamówione mapki do celów projektowych. Kolejny etap adaptacja projektu i warunki przyłączenia mediów. Projekt mam już wybrany - Murator C161 - ale jeszcze nie kupiony bo chcę najpierw skonsultować z architektem planowane zmiany m.in. wydłużenie i poszerzenie domu o 0,5m. Mam prośbę o namiary na niedrogiego i sprawdzonego architekta (na forum polecano firmę z Otwocka Bajer i Bajer, czy ktoś jeszcze miał z nią jakieś doświadczenia?) Chcę też zrobić badania geotechniczne (mam na działce wysoki poziom wód gruntowych. W zeszłym tygodniu wziąłem szpadelek i wykopałem dwie dziury - woda na głębokosci ok. 0,5m ) Przeszukałem w sieci strony teleadresowe i nigdzie w okolicy nie znalazłem firmy wykonującej badania geotechniczne . Prośba o namiary na sprawdzoną i niedrogą firmę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Witamy w naszej grupie, fajnie że jest nas coraz więcej:) do badań geotechnicznych polecam Pana Sternickiego, bardzo porządny facet , ma przystepne ceny i terminy, 605-390-754, korzystałam z jego usług, namiar dostałam z forum pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 08.04.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam , Wielkie dzięki Magdo za namiary, zadzwonie jeszcze dzisiaj. Możesz zdradzić jaki zakres badań wykonywałaś, czy wystarczą np. cztery odwierty (jaka głębokość?) z oceną na miejscu i zbadanie poziomu wód gruntowych? Jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 08.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Planujemy w tym roku zrobić fundamenty pod projekt Jupitera II i od wiosny ruszyć z resztą. Będziemy budować się w Wiązownie Kościelnej. Na razie od kilku dni wybieram namiary i adresy z tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 08.04.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam szanownych budujących. Chcę też zrobić badania geotechniczne (mam na działce wysoki poziom wód gruntowych. W zeszłym tygodniu wziąłem szpadelek i wykopałem dwie dziury - woda na głębokosci ok. 0,5m ) Przeszukałem w sieci strony teleadresowe i nigdzie w okolicy nie znalazłem firmy wykonującej badania geotechniczne . Prośba o namiary na sprawdzoną i niedrogą firmę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Poszukam w domu kontaktu i Ci podam. czy wystarczą np. cztery odwierty (jaka głębokość?) z oceną na miejscu i zbadanie poziomu wód gruntowych? Głębokość odwiertów zależy od tego czy dom ma być podpiwniczony czy nie. U nas były robione 3 odwierty na głębokość 1,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 08.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witaj Sławek, jest też inny wątek http://forum.muratordom.pl/grupa-gminy-wiazowna-ku-gliniance,t86430.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 08.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam Czytałem też tamten wątek, na razie niestety słabo się rozwija ale może niedługo to się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 08.04.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Rozmawiałem dzisiaj z p. Sternickim. Pierwszy kontakt oceniam pozytywnie, doradził jakie badania zrobić i ile to będzie kosztowało. Zleciłem mu badania. Dzięki Magda za sprawdzone namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam , Wielkie dzięki Magdo za namiary, zadzwonie jeszcze dzisiaj. Możesz zdradzić jaki zakres badań wykonywałaś, czy wystarczą np. cztery odwierty (jaka głębokość?) z oceną na miejscu i zbadanie poziomu wód gruntowych? Jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam Kazik robiłam badania pod fundamenty (trzy odwierty), głębokość na jaką się wwiercał to 3-4 m, na następny dzień przesłał mi emailem wstępne wyniki a na dokładną dokumentacje czekałam tydzień. pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.04.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Rozmawiałem dzisiaj z p. Sternickim. Pierwszy kontakt oceniam pozytywnie, doradził jakie badania zrobić i ile to będzie kosztowało. Zleciłem mu badania. Dzięki Magda za sprawdzone namiary . nie ma za co, jestesmy tutaj żeby sobie pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 13.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ile wołają sobie w tej chwili ekipy za całość od fundamentów do stanu surowego otwartego? Dom o powierzchni około 200m (razem z 40m garażem). Chodzi mi o rząd wielkości - 10tys , 20tys, 50tys, 100tys? Pytam bo jutro będę dzwonił do ekipy która podobno jest bardzo dobra ,ale tez niestety droga i nie wiem jaka jest w tej chwili taka standardowa stawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts