dana15 12.03.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witaj Piątka ja budujęw Góraszce, czyli bardzo blisko. Dzisiaj też wybieram się do Wiązowny złożyć wniosek o warunki zabudowy na garaż. Miło mi Cię poznać, sąsiadko Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 12.03.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witaj miła sąsiadko.. Wczytałam się w Twoje wcześniejsze listy, widziałam Twój domek i bardzo gratuluję. Piękny, zgrabny i prosty. Gratuluję, sporo prac już wykonaliście. Uff, a mój dopiero w głowie. I w zasadzie projekt nr1 jest wybrany ,ale jeszcze czekam na odpowiedź z drugiego biura w sprawie ( prostszego) 2 projektu, który wymaga trochę zmian.chyba nie chce im się robić.. nas jest piątka plus +. i szukaliśmy niedrogiego domu o zwartej bryle , z dwuspadowym dachem, ale o 6-7 pokojach.. I coś znależć jest trudno... Życzę słonka w dzisiejszych wojażach, my się wybieramy jutro.. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 13.03.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Dana, my chyba naprawdę jesteśmy blisko siebie!Pozdrawiamy ciepło całą Twoją Rodzinkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.03.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Miło mi, że Ci się podoba nasz domek. Jest rzeczywiście bardzo prosty. A po zmianach ma na górze 4 pokoje. Zrezygnowaliśmy też z garażu na rzecz pomieszczenia gospodarczego, z którego też przyszłościowo można zrobić pokój. Na razie będzie tam pralnia i spiżarnia. Życzę powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 13.03.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Czesc wszystkim. Dana15 - pozdrawiam, Mialem dzialke w Goraszce - fajne miejsce , no i jestem tam teraz czestym gosciem . Mam przyjaciol, ktorzy sie tam pobudowali 2 lata temu i teraz czesto urzadzaja grille etc. Jakbys slyszala w okolicy jakies spiewy to moze to my Szukam ( na razie dla przyjaciela) jakiegos dobrego kominkarza z okolic Otwocka. Taki, ktoryby poradzil na razie co do komina, no a potem co do kominka Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.03.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Kiedy kupowaliśmy działkę w Góraszce, wydawało się to tak daleko od Warszawy i prawie na końcu świata.... a teraz.... widzę, że tylu ludzi ciągnie w tamtą stronę, i nawet niezła grupka forumowiczów by się uzbierała. Wspaniale Emil będę wytężać słuch, z której strony te śpiewy będą dobiegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 14.03.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Witajcie , wiecie może ile sie jedzie z Góraszki do centrum W-wy w dzień powszedni rano ? Nie wiem jak szybciej : przez Józefów do wału czy szosą lubelską ? pozdrawiam wszystkich, życzę miłego wieczoru i dobrego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.03.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Ja nie mam jeszcze rannych godzin obstukanych. Ale znajoma mówiła mi, że z Majdanu trzeba mieć 50 min do godziny. Okropność, nie wiem, jak będzie wyglądało nasze życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.03.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witajcie, coś pusto u nas ostatnio. Powiedzcie, co teraz robicie na budowie, czy już coś ruszyliście, a jeżeli tak, to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.03.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 PS. Dzisiaj była piękna wiosna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 15.03.2004 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 oooch, taak, pięknie dziś było... i to powietrze... i znów sie wszystko chce robić... i te ptaki , wszędzie je słychać cudnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 16.03.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Czesc wszytskim,Szukam namiarow na UCZCIWEGO elektryka, ktory zrobi porzadek z istniejacym przylaczem ( bezpieczniki , licznik etc.) i zalatwi co trzeba z ZE Otwock PozdrawiamEMIlP.S. Wiosna faktycznie sie zbliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 16.03.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Cześć Emil, pozdrowienia od sąsiada z Józefowa namiary wysłałem Ci na priva. A pogoda rzeczywiście piękna.... Od dwóch tygodni palę gałęzie w przyszła sobotę też - jeśli nie będzie padało... Jak ziemia rozmarznie stawiam ogrodzenie - i wioooo. Pozdrawiam wszystkich obudzonych z zimowego snu Gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.03.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 WitajcieWłaśnie przyczłapałem się do pracy po 1,5 tygodniowej chorobie. Witaj PiątkaJeśli chodzi o dojazd z Góraszki do Wawy to polecam Lubelską. Mój kolega jeździ codziennie z Mińska i mówi, że ok, bo trasa dość szybka. A z własnego doświadczenia wiem, że na wale to zawsze się stoi. Poieważ byłem chory to nic nie działałem na działce, ale w weekend ojciec z wujkiem i znajomym robili wylewki na gruncie (bo do tej pory miałem piach w środku). W najbliższy weekend zamierzam dalej robić te wylewki, tylko coś chyba pogoda chce mi pokrzyżować plany, bo podobno ma padać.Na chorobie miałem trochę wolnego więc postanowiłem zainteresować się tematem okien i ogrzewania (kocioł z zasobnikiem i grzejniki). Chyba zdecydują się na VEKE kolor zewnętrzny dąb bagienny, kocioł viessmana vitopend 100 z zasobnikem 100l, a grzejniki jeszcze nie wiem jakie. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 16.03.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Cześć Arzesz, zdrówka zycze rekonwalescentowi Robisz wylewki, to mam parę pytań.Beton kręcicie na budowie, czy kupujecie - jaki B7,5 czy B10. Ostatnio trochę podłamałem się ceną pompy do betonu -280 za h + 1 h na dojazd - z falenicy pompa z wysięgnikiem 16 m. Nie wiem czy przy robotach betoniarskich do poziomu 0 jest w zasadzie pompa potrzebna, czy nie można lać od raz u z gruchy do szalunków, lub taczkami? A może jednak kręcić na budowie???? Nie chce mi się wierzyć, aczkolwiek nie mam doswiadczenia, że można wyrobić się z zalewaniem fundamentu w jedną godzinę. 5 minut i następne 280.... Wiem że pompy nie uniknę przy stropie, ale przy fundamentach i podłodze ? Doświadczeni- poradzcie gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.03.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 galeonikJa fundamenty lałem pompą. Moim zdaniem bez jest trudno, gdyż: - jak grucha podjedzie do wykopu to może Ci się opsunąć ziemia - trzeba by szybko przerzucać beton żeby nie wyleciał poza szalunki - rozwożenie taczkami jest czasochłonne, a wątpię by kierowca gruchy chciał tak długo czekaćJa płaciłem za pompę 350, ale nie było mowy o dojeździe i laniu, tylko o samym laniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 16.03.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 No właśnie, tego wszystkiego się boję.A jak długo zeszło u Ciebie z zalewaniem- godzina wystarczyła.Pompę brałęś z Falenicy czy skądś dalej(Falenica, to chyba najbliższa betoniarnia w okolicy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 16.03.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 dzięki Arzesz, miło mi Cię poznać, życzę zdrowia i powodzenia w przedsięwzięciach. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 16.03.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 galeonik,wczoraj dzwonilem do jakiejs wsi kolo Kołbieli, gdzie mieli zachecajaca cene za bloczki, a za beton powiedzieli ze sie dogadamy.Dzwonilem rowniez do Karczewa, gdzie pompa kosztowala zdaje sie 200 PLNJakby co moge jutro dac namiary EMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.03.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 galeonikPompę i beton brałem z Warszawy z Zabranieckiej - firma Thomas beton i płaciłem chyba 139 PLN za B15 + 350 pompa.Lanie jest krótkie - strop to było z pół godziny, fundamenty trochę dłużej - może godzinę, ale w całkowitych ciemnościach. Poza tym ławy jest trudniej lać niż strop, bo łatwiej taki beton wylać poza szalunek. powodzeniaps. jak chcesz to mogę poszukać tel. do tego handlowca z betoniarni, ale to dopiero jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts