KaJot 18.04.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Jeśli do dobrej i drogiej ekipy z Wiązownej to 300 zł za m2 powierzchni całkowitej sobie liczą. Co to za dobra i droga eikipa z Wiązownej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.04.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 macie może jakiś namiar na dobrą betoniarnie, niestety Redek ma do wtorku nieczynne a ja potrzebuje beton na już "Pazio Beton" Zakład Przy Trasie Lubelskiej. Telefon w internecie albo w ksiażce. Beton i dostawca sprawdzony. Próbki betonu oddane do analizy do laboratorium i wszystko ok. Redka i jego mogę polecić ale jeżeli Redek nie może to polecam Pazia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 18.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Również polecam Pazio Beton. Zalewali mi fundamenty, jutro przyjeżdżają zalewać stropy Beton na jutro zamawiałem dzisiaj rano. Dodam, że do mnie jest trudny wjazd jak diabli, każdy się zakopuje. Oni problemów nie mieli (przyjechała 50-tonowa nowa betoniarka z pompą z napędem na 6 kół i wjechała jak po maśle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 18.04.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A po ile płacicie teraz beton - Redek i Pazio? W Redku pytałam o bloczki fundamentowe i powiedzieli 4,10 brutto Nie wiem czy ta cena jest ok? Na forum piszą, że mają bloczki poniżej 4 zł - no ale to nie okolice Wa-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 18.04.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Pazio - beton B-20 to koszt 265 zł netto. Plus koszt pracy pompy do betonu. Co do bloczków, przejedź się tu: http://www.prefagbud.com.pl/ I pogadaj. Ostatecznie stamtąd nie brałem ani bloczków ani stropu, ale byli atrakcyjni cenowo i elastyczni (wzialem z hurtowni, z ktorej biore wszystko i ktora dala taka sama cene jak oni, gdy im się pochwaliłem ofertą ). To producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 18.04.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Dzięki serdeczne za namiary. A można jeszcze poprosić o namiary na hurtownię w której się zaopatrujesz? Myślałam już o przyjęciu strategii - wszystko lub większość z jednej hurtowni - może będą skłonni dawać upusty? Na razie na allegro wyhaczyłam hurtownię z Konika Nowego -Halinów(bodajże Śledziewscy?). Mieli korzystną cenę na bk 24 H+H - z tego będą budować. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.04.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Również polecam Pazio Beton. Zalewali mi fundamenty, jutro przyjeżdżają zalewać stropy Beton na jutro zamawiałem dzisiaj rano. Dodam, że do mnie jest trudny wjazd jak diabli, każdy się zakopuje. Oni problemów nie mieli (przyjechała 50-tonowa nowa betoniarka z pompą z napędem na 6 kół i wjechała jak po maśle). kurcze , ale szybką masz tę swoja ekipę, niedawno zaczeli a juz leja strop , jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.04.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A po ile płacicie teraz beton - Redek i Pazio? W Redku pytałam o bloczki fundamentowe i powiedzieli 4,10 brutto Nie wiem czy ta cena jest ok? Na forum piszą, że mają bloczki poniżej 4 zł - no ale to nie okolice Wa-wy. ja od Redka dostałam cenę 3,66 brutto pod warunkiem że zamówie jeszcze beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 19.04.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 O to muszę się potargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 20.04.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 witamposzukuje dobrego fachowca który zna sie na hydraulice ale i potrafi także umiejętnie podłączyć sterowanie trzech źródeł energii i najchętniej gdzieś z okolicy. Fajnie by było gdyby też potrafił zrobić projekt podłogówki albo miał zaufanego projektanta; inwestycja w Wiązownej, termin realizacji czerwiec/lipiec;pozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 24.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Pazio - beton B-20 to koszt 265 zł netto. Plus koszt pracy pompy do betonu. Co do bloczków, przejedź się tu: http://www.prefagbud.com.pl/ I pogadaj. Ostatecznie stamtąd nie brałem ani bloczków ani stropu, ale byli atrakcyjni cenowo i elastyczni (wzialem z hurtowni, z ktorej biore wszystko i ktora dala taka sama cene jak oni, gdy im się pochwaliłem ofertą ). To producent. byłam wczoraj w prefagbudzie, za bloczi życzą sobie 3 zł netto, czyli tyle samo ile u Redka i w Wielbecie. Wybrałam Redka bo jego bloczki cieszą się na forum najlepszą opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 24.04.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Potwierdzam jakosc bloczków Redka. U mnie pierwszym testem było ręczne rozładowanie tatry bo sie zakopała z pełnym i uniesionym do góry kiprem. Bloczki zrzucalismy z wysokosci powyżej 2 metrów na ziemie, czasami jeden na drugi. Nie pękł żaden. Po roku od budowy ściany fiundamentowej zostało mi kilka sztuk i jeden bloczek z konieczności rozbiłem na dwie połówki, młotem. I nie ukrywam że musiałem sie doć dobrze przykłądać żeby bloczek pękł na pół. Madzirka - dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 24.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Sorry, powinno być "Madziorkaa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazook 24.04.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Hejka Mam pytanie - macie namiary skąd wziąć żwir w okolicy? I to najlepiej płukany? Mam w planach GWC a firma krzyknęła mi tyle za zrobienie, że taniej wyszłoby zwolnić się z pracy na 2 miechy i samemu zrobić Wiec będę robić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 24.04.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Może głupie pytanie ,ale co to jest GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 24.04.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Również polecam Pazio Beton. Zalewali mi fundamenty, jutro przyjeżdżają zalewać stropy Beton na jutro zamawiałem dzisiaj rano. Dodam, że do mnie jest trudny wjazd jak diabli, każdy się zakopuje. Oni problemów nie mieli (przyjechała 50-tonowa nowa betoniarka z pompą z napędem na 6 kół i wjechała jak po maśle). kurcze , ale szybką masz tę swoja ekipę, niedawno zaczeli a juz leja strop , jestem pod wrażeniem To fakt, trzeba ich raczej pilnowac, zeby nie robili za szybko niż za wolno! Jak dobrze pójdzie to na weekend majowy będę mieć położoną więźbę. Swoją drogą - zamawiam dach. Mam ofertę na dachówkę ceramiczną Robena angobowaną (średzka falista plus), kolor miedziany, cena 29,90 netto za mkw (2,99 za sztukę). Chyba niezła cena (biorę z montażem, będzie 7% VAT)? Czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 24.04.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Może głupie pytanie ,ale co to jest GWC? gruntowy wymiennik ciepła W skrócie efekty to czystsze powietrze w domu, efektywniej działająca wentylacja mechaniczna, chłodniej latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 24.04.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dzięki serdeczne za namiary. A można jeszcze poprosić o namiary na hurtownię w której się zaopatrujesz? Myślałam już o przyjęciu strategii - wszystko lub większość z jednej hurtowni - może będą skłonni dawać upusty? Na razie na allegro wyhaczyłam hurtownię z Konika Nowego -Halinów(bodajże Śledziewscy?). Mieli korzystną cenę na bk 24 H+H - z tego będą budować. Pozdr. Norma Stal, ul. Karczewska - jak się jedzie w stronę Karczewa, to po lewej stronei za stadionem: http://normastal.fm.interia.pl/ Moim zdaniem strategia pt. większość materiałów z jednej hurtowni działa nieźle (ale to pewnie zależy od hurtowni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 24.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 odnosnie stali polecam Cestal z Mińska Mazowieckiego, mieli dobre ceny + transport i dostawa na telefon, nawet w ciagu kilku godzinpozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 24.04.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Również polecam Pazio Beton. Zalewali mi fundamenty, jutro przyjeżdżają zalewać stropy Beton na jutro zamawiałem dzisiaj rano. Dodam, że do mnie jest trudny wjazd jak diabli, każdy się zakopuje. Oni problemów nie mieli (przyjechała 50-tonowa nowa betoniarka z pompą z napędem na 6 kół i wjechała jak po maśle). kurcze , ale szybką masz tę swoja ekipę, niedawno zaczeli a juz leja strop , jestem pod wrażeniem To fakt, trzeba ich raczej pilnowac, zeby nie robili za szybko niż za wolno! Jak dobrze pójdzie to na weekend majowy będę mieć położoną więźbę. Swoją drogą - zamawiam dach. Mam ofertę na dachówkę ceramiczną Robena angobowaną (średzka falista plus), kolor miedziany, cena 29,90 netto za mkw (2,99 za sztukę). Chyba niezła cena (biorę z montażem, będzie 7% VAT)? Czy nie? będzie 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts