Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

macie może jakiś namiar na dobrą betoniarnie, niestety Redek ma do wtorku nieczynne a ja potrzebuje beton na już :evil:

"Pazio Beton" Zakład Przy Trasie Lubelskiej. Telefon w internecie albo w ksiażce. Beton i dostawca sprawdzony. Próbki betonu oddane do analizy do laboratorium i wszystko ok. Redka i jego mogę polecić ale jeżeli Redek nie może to polecam Pazia

dzięki :)

Również polecam Pazio Beton. Zalewali mi fundamenty, jutro przyjeżdżają zalewać stropy :wink:

Beton na jutro zamawiałem dzisiaj rano.

Dodam, że do mnie jest trudny wjazd jak diabli, każdy się zakopuje. Oni problemów nie mieli (przyjechała 50-tonowa nowa betoniarka z pompą z napędem na 6 kół i wjechała jak po maśle).

Pazio - beton B-20 to koszt 265 zł netto. Plus koszt pracy pompy do betonu. Co do bloczków, przejedź się tu:

http://www.prefagbud.com.pl/

I pogadaj. Ostatecznie stamtąd nie brałem ani bloczków ani stropu, ale byli atrakcyjni cenowo i elastyczni (wzialem z hurtowni, z ktorej biore wszystko i ktora dala taka sama cene jak oni, gdy im się pochwaliłem ofertą :wink: ). To producent.

Dzięki serdeczne za namiary. A można jeszcze poprosić o namiary na hurtownię w której się zaopatrujesz? Myślałam już o przyjęciu strategii - wszystko lub większość z jednej hurtowni - może będą skłonni dawać upusty? Na razie na allegro wyhaczyłam hurtownię z Konika Nowego -Halinów(bodajże Śledziewscy?). Mieli korzystną cenę na bk 24 H+H - z tego będą budować.

Pozdr. :)

Również polecam Pazio Beton. Zalewali mi fundamenty, jutro przyjeżdżają zalewać stropy :wink:

Dodam, że do mnie jest trudny wjazd jak diabli, każdy się zakopuje. Oni problemów nie mieli (przyjechała 50-tonowa nowa betoniarka z pompą z napędem na 6 kół i wjechała jak po maśle).

kurcze , ale szybką masz tę swoja ekipę, niedawno zaczeli a juz leja strop :o , jestem pod wrażeniem :lol:

A po ile płacicie teraz beton - Redek i Pazio?

W Redku pytałam o bloczki fundamentowe i powiedzieli 4,10 brutto :roll: Nie wiem czy ta cena jest ok? Na forum piszą, że mają bloczki poniżej 4 zł - no ale to nie okolice Wa-wy.

ja od Redka dostałam cenę 3,66 brutto pod warunkiem że zamówie jeszcze beton :wink:

witam

poszukuje dobrego fachowca który zna sie na hydraulice ale i potrafi także umiejętnie podłączyć sterowanie trzech źródeł energii i najchętniej gdzieś z okolicy. Fajnie by było gdyby też potrafił zrobić projekt podłogówki albo miał zaufanego projektanta; inwestycja w Wiązownej, termin realizacji czerwiec/lipiec;

pozdr

Piotr

Pazio - beton B-20 to koszt 265 zł netto. Plus koszt pracy pompy do betonu. Co do bloczków, przejedź się tu:

http://www.prefagbud.com.pl/

I pogadaj. Ostatecznie stamtąd nie brałem ani bloczków ani stropu, ale byli atrakcyjni cenowo i elastyczni (wzialem z hurtowni, z ktorej biore wszystko i ktora dala taka sama cene jak oni, gdy im się pochwaliłem ofertą :wink: ). To producent.

byłam wczoraj w prefagbudzie, za bloczi życzą sobie 3 zł netto, czyli tyle samo ile u Redka i w Wielbecie.

Wybrałam Redka bo jego bloczki cieszą się na forum najlepszą opinią :wink:

Potwierdzam jakosc bloczków Redka. U mnie pierwszym testem było ręczne rozładowanie tatry bo sie zakopała z pełnym i uniesionym do góry kiprem. Bloczki zrzucalismy z wysokosci powyżej 2 metrów na ziemie, czasami jeden na drugi. Nie pękł żaden. Po roku od budowy ściany fiundamentowej zostało mi kilka sztuk i jeden bloczek z konieczności rozbiłem na dwie połówki, młotem. I nie ukrywam że musiałem sie doć dobrze przykłądać żeby bloczek pękł na pół. Madzirka - dobry wybór.

kurcze , ale szybką masz tę swoja ekipę, niedawno zaczeli a juz leja strop :o , jestem pod wrażeniem :lol:

To fakt, trzeba ich raczej pilnowac, zeby nie robili za szybko niż za wolno! :wink: Jak dobrze pójdzie to na weekend majowy będę mieć położoną więźbę.

Swoją drogą - zamawiam dach. Mam ofertę na dachówkę ceramiczną Robena angobowaną (średzka falista plus), kolor miedziany, cena 29,90 netto za mkw (2,99 za sztukę). Chyba niezła cena (biorę z montażem, będzie 7% VAT)? Czy nie?

Dzięki serdeczne za namiary. A można jeszcze poprosić o namiary na hurtownię w której się zaopatrujesz? Myślałam już o przyjęciu strategii - wszystko lub większość z jednej hurtowni - może będą skłonni dawać upusty? Na razie na allegro wyhaczyłam hurtownię z Konika Nowego -Halinów(bodajże Śledziewscy?). Mieli korzystną cenę na bk 24 H+H - z tego będą budować.

Pozdr. :)

Norma Stal, ul. Karczewska - jak się jedzie w stronę Karczewa, to po lewej stronei za stadionem:

http://normastal.fm.interia.pl/

Moim zdaniem strategia pt. większość materiałów z jednej hurtowni działa nieźle (ale to pewnie zależy od hurtowni).

To fakt, trzeba ich raczej pilnowac, zeby nie robili za szybko niż za wolno! :wink: Jak dobrze pójdzie to na weekend majowy będę mieć położoną więźbę.

Swoją drogą - zamawiam dach. Mam ofertę na dachówkę ceramiczną Robena angobowaną (średzka falista plus), kolor miedziany, cena 29,90 netto za mkw (2,99 za sztukę). Chyba niezła cena (biorę z montażem, będzie 7% VAT)? Czy nie?

będzie 7% :lol: