joannaj75 17.06.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Dzisiaj zrezygnowałam z Wielbetu . Są niestety nieterminowi. Zamówiliśmy beton w zeszłym tygodniu z dostawą na wczoraj na 14:00. Wczoraj rano dzwoni Pani i pyta czy beton może być za godzinę.. Zgodziliśmy się. Ponieważ mąż chciał być przy wylewaniu stropu poustawiał sobie wszystko tak w pracy, żeby przyjechać na budowę... Po czym dzwoni Pani, że betonu nie będzie bo "wysłała" samochód gdzie indziej.. I w ogóle to beton mogą przywieźć ale jutro.. Oczywiście nie wiadomo o której godzinie.... Fakt potrzebujemy mało, tylko 4m3 i ja rozumiem, że wolą zrealizować większe zamówienie... ale mogli uprzedzić, że będą problemy z dostawą.. to byśmy zamówili gdzie indziej.. Pozdrawiam Phili Zdecydowanie w takiej sytuacji polecam PawBud niby okolice Wiązownej ale jaka obsługa ja brałam już 4 razy i ani razu nie było coś nie tak nawet wszystko tak jak ja chciałam i przesuwałam sama godzinę ... dla mnie BOMBA obsługa i ceny też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phili 17.06.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Zdecydowanie w takiej sytuacji polecam PawBud niby okolice Wiązownej ale jaka obsługa ja brałam już 4 razy i ani razu nie było coś nie tak nawet wszystko tak jak ja chciałam i przesuwałam sama godzinę ... dla mnie BOMBA obsługa i ceny też Zgadzam się Właśnie oni "wybawili nas dzisiaj z opresji". Przyjechali punktualnie, wszystko odbyło się sprawnie i miło...Namiary dostaliśmy na nich z PREFAGBUDU, gdzie braliśmy bloczki fundamentowe i terivę.. Z usług Wielbetu napewno już nie skorzystam... Pozdrawiam Phili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna6007 17.06.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 a gdzie można kupić najtaniej styropian ?. Na razie potrzebuję na "otulenie" fundamentów" Dzięki za namiary na Beton, bo z Wielbetu ja też już nie chę zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna6007 17.06.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 interesują mnie jeszcze namiary na Prefagbud, jeśli on miają terive pytanie do wszystkich, jak robicie/robiliście dach czy deskowanie+papa na to folia i blachodachówka czy tylko folia i od razu blachodachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna6007 17.06.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 proszę też o tel do PawBud (beton?) bo jak pisałam Wielbetowi już dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phili 17.06.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 interesują mnie jeszcze namiary na Prefagbud, jeśli on miają terive pytanie do wszystkich, jak robicie/robiliście dach czy deskowanie+papa na to folia i blachodachówka czy tylko folia i od razu blachodachówka? Namiary są tutaj http://www.prefagbud.com.pl/ - braliśmy u nich bloczki fundamentowe oraz terivę. Jesteśmy zadowoleni. My akurat planujemy pełne deskowanie + papa... Potem będziemy kłaść dachówkę... Pozdrawiam Phili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 17.06.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 proszę też o tel do PawBud (beton?) bo jak pisałam Wielbetowi już dziękujemy 22-/795-11-44 z pozdrowieniami z Poświętnego !! cały dom ich betonem zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 18.06.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 proszę też o tel do PawBud (beton?) bo jak pisałam Wielbetowi już dziękujemy Wielbet ma średnią opinię i to nie tylko na forum. Czasami cena idzie w parze z jakoscią. Ja wziąłem Redka i jak na razie nie żałuje. Nie było żadnych problemów Jezeli chodzi o pokrycie dachu to jest zasada albo folia wstepnego krycia albo deskowanie i papa. Pierwsze rozwiazanie jest tańsze, drugę lepsze w sytuacji gdy z pokryciecm docelowym chcemy poczekać kilka lat, wtedy dom spokojnie przestoii pod papą. Ze swojej strony proszę o pomoc Po ostatniej rejteradzie mojego tynkarza, który na dwa dni przed umówionym terminem wejścia na budynek „się rozmyślił” znalazłem nową ekipę od tynków tym razem gipsowych. Nauczony doświadczeniem proszę o pomoc w zweryfikowaniu wykonawcy „Maxgips” Monika i Sławomir Walczewski ul. Modzelewskiego 81/52 Warszawa NIP-521-2151-226 Może ktoś coś wie o firmie, jakości świadczonych przez nią usług i będzie chciał się podzielić doświadczeniami. Nie ukrywam że nie chcę kolejnej wtopy i niepotrzebnych nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 18.06.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 poszukuję ekipy do ocieplenia budynku i tynków zewnętrznych oraz dekrza do obróbek blacharskich i położenia gontu. jak kształtują się ceny m2 materiału (ocieplenie + tynk) z robocizną? na razie mamy 2 ofery ( ceny netto) 1. 37-39 zł/m2 - sama robocizna2. 108-110zł/m2 - robocizna + materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.06.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 poszukuję ekipy do ocieplenia budynku i tynków zewnętrznych oraz dekrza do obróbek blacharskich i położenia gontu. jak kształtują się ceny m2 materiału (ocieplenie + tynk) z robocizną? na razie mamy 2 ofery ( ceny netto) 1. 37-39 zł/m2 - sama robocizna 2. 108-110zł/m2 - robocizna + materiał pierwsza cena ok. Druga ciężko powidzieć. Zalezy jaki tynk, jaki klej, jaki styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 18.06.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 w cenie nr 2 jest robocizna i materiały: -tynk kabe jasny -kleje mapei -styropian 15cm austrotherm ( na wysokości od 0 do ok 70 cm nad ziemią styropian 20cm + półeczka z blachy) -kołki, siatki, itp -parapety z blachy -nie ma u nas podbitki, tylko nadbitka (krokwie będa widoczne od spodu), więc musi być ładne wykończenie ocieplenia pod okapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivek 24.06.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 poszukuję spawacza do wykonania stalowych ram konstrukcji dachu. może ktoś dysponuje namiarami lub mógłby polecić... pozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makup 24.06.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Dzisiaj zrezygnowałam z Wielbetu . Są niestety nieterminowi. Zamówiliśmy beton w zeszłym tygodniu z dostawą na wczoraj na 14:00. Wczoraj rano dzwoni Pani i pyta czy beton może być za godzinę.. Zgodziliśmy się. Ponieważ mąż chciał być przy wylewaniu stropu poustawiał sobie wszystko tak w pracy, żeby przyjechać na budowę... Po czym dzwoni Pani, że betonu nie będzie bo "wysłała" samochód gdzie indziej.. I w ogóle to beton mogą przywieźć ale jutro.. Oczywiście nie wiadomo o której godzinie.... Fakt potrzebujemy mało, tylko 4m3 i ja rozumiem, że wolą zrealizować większe zamówienie... ale mogli uprzedzić, że będą problemy z dostawą.. to byśmy zamówili gdzie indziej.. Pozdrawiam Phili ja biorę beton z Majdanu, sympatyczna i terminowa obsługa, polecam (250 zł plus pompa 350) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 24.06.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Ja beton brałam od Redka , narazie jestem zadowolona - zawsze byli na czas. Beton b25 płaciłam 270 netto plus pompa 300 zł do 20 m3. Czeka mnie jeszczer zalanie styropu jakąś wielką ilością betonu(już się boję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 25.06.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam serdecznie na forum Otwocka. Widze że jest orzywiona rozmowa o betonie. Mam pytanie czy ktoś korzystał z oferty kratbet z ostrowika przy trasie lubelskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 25.06.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 nie macie jakichs tynkarzy od tynkow cementowo-wapiennych mogacych wejsc na budowe od juz?? ok. wiazownypozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 25.06.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam serdecznie na forum Otwocka. Widze że jest orzywiona rozmowa o betonie. Mam pytanie czy ktoś korzystał z oferty kratbet z ostrowika przy trasie lubelskiej ja korzystałam i nie polecam, co prawda dostałam u nich dobrą cenę ale co z tego jak mają niezdarnych kierowców którzy niepotrafią podjechać pod trudny teren, koniec końców chłopaki musieli biegać z wiaderkami i zalewać wieniec wylewając beton z kubła (trwało to zamiast godziny 8 godzin, bo Pan kierowca nie potrafił podjechać pod budowę z pompą i w ogóle był na fochu, potem płacąc FV w biurze wkurzyli mnie po raz drugi, także nie polecam. Zresztą mają słaby ruch w interesie bo sami jezdzą i szukają klientów, mnie sami znaleźli i skusiłam się na nich tylko dlatego bo nikt inny tego dnia nie mógł podjechać z betonem. Natomiast polecam Redka, jest zawsze na czas, kierowcy nie robią fochów tylko zasuwają, no i ceny przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 02.07.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 SPRZEDAM STEMPLE DERWNIANE, około 320 szt - ok 2,80 długości, bez transportu, cena 4 zł za sztukę. zainteresowanych zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 04.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witam serdecznie Poszukuje ciągnika (traktora) z płógiem do zaorania działki 700 m2 w Otwocku Jabłonnej. Licze na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek_s 05.07.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Witam wszystkich serdecznie. poszukuje używanego garażu blaszanego 3x5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts