Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

potrzebuję około pół palety cegły K-3 na scianki działowe. może komuś zostało po budowie i chciałby się pozbyć lub sprzedać za niewielka opłatą? mam własny transport.

Mam poł palety wienerberger porotherm 11.5 (około 50 sztuk) do sprzedania jak jeszcze potrzebne

Dzięki, ale to musi być k-3. Porotherm ma inne wymiary.

Tak przy okazji, jestem ciekawa gdzie i po ile kupujecie piasek kwarcowy do zacierania tynków cem-wap?

Moj wykonawca chciał po 20 czy 25 zeta za worek 25kg.

A pod Siedlcami znalazłam po 4,50. Róznica zawrotna. Ile płacicie w naszej okolicy?

Tak przy okazji, jestem ciekawa gdzie i po ile kupujecie piasek kwarcowy do zacierania tynków cem-wap?

A pod Siedlcami znalazłam po 4,50. Róznica zawrotna. Ile płacicie w naszej okolicy?

Witam,

poproszę o namiar na piasek kwarcowy spod Siedlec :wink:

pozdr

KB

Witam,

poproszę o namiar na piasek kwarcowy spod Siedlec :wink:

pozdr

KB

znalazłam na allegro : http://www.allegro.pl/item421523558_piasek_kwarcowy_granulacja_0_01_0_05.html

Piasek przeznaczony jest do wykonywania tynków cementowo-wapiennych

Granulacja 0,01-0,05

Piasek pakowany jest w worki po 50 kg

Cena jednego worka 9 zł

Dysponujemy własnym transportem !

Wiecej inforamcji pod numerem telefonu: (025) 757-44-33 lub 504 266 304

Ktoś z Was robił nadproża porotherm? Gdzie coś takiego można w okolicy dostać?

Ja mam :D

W wiekszosci hurtowni sprzedajacych towar Wienerbergera powinni miec. Ja kupowalem w Norma Stal (Karczewska kolo Stadionu). Takie nadproza kosztuja niewiele, a roznica jest ogromna.

Przy okazji mam do sprzedania:

palete Porothermu klasy 15 - 11,5 cm

palete Porothermu klasy 15 - 25 cm

Plus omylkowo kupione pustaki wentlacyjne podwójne.

Dam dobra cene :wink:

Ktoś z Was robił nadproża porotherm? Gdzie coś takiego można w okolicy dostać?

Ja mam :D

W wiekszosci hurtowni sprzedajacych towar Wienerbergera powinni miec. Ja kupowalem w Norma Stal (Karczewska kolo Stadionu). Takie nadproza kosztuja niewiele, a roznica jest ogromna.

Ja mam jednak wrażenie, że trochę się dałem podpuścić z tymi nadprożami. Ale trudno się mówi jedzie się dalej.

Jest prosty i tańszy sposób - w szalunek przy zewnętrznej ścianie domu wstawiamy 2 cm styropianu i mamy równie ciepło jak przy porothermie.

Wszystko co kolega pisze to prawda, przestrzegam przed tym oszustem. Gość coś spartaczył w Urzędzie Gminy Pilawa otarło się nawet o Inspektorat Budowlany, kto nie wierzy niech tam jedzie i popyta w Wydziale Działalności Gospodarczej. Dokładnie tak jak kolega napisał, żadnych zaliczek. Nawet 1-go procenta bym mu nie dał.

Na początku budowy w marcu 2007r. naciąłem się na wyjątkowego psuja. Zbigniewa Stanisława Pieńkowskiego z Puznówki gmina Pilawa. Facet kosztował mnie i moją rodzinę masę nerwów. Tylko w 2007r. nie wykonał 5 budów. Tęsknią za nim również hurtownie materiałów budowlanych. Szczegóły na forum Muratora w dziale „Czarna Lista Wykonawców w Województwie Mazowieckim

http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-wyk-w-mazowieckim,t42058-120.htm

Ostatnio rano spotkałem go z ekipą na terenie Józefowa, musi u kogoś „budować” .

Łatwo go poznać. Po 50 –tce, grubawy, wąsy i broda, łysawy, gadatliwy na temat własnych dokonań, mitoman. Porusza się zielonym polonezem Truckiem z białą nadstawką . Samochód na Garwolińskich numerach (WG).

Stanowczo ODRADZAM. Jeżeli ktoś się już wkopał – proponuje bardzo uważać, nie wypłacać żadnych zaliczek przed zakończeniem prac, kontrolować jakość prac i ich zgodność z projektem. Uważać na zakupy materiałów i faktury bo potem okazje się, że hurtownia zabiera materiały z placu budowy inwestora.

Witam wszystkich,

Długo się nie odzywałem, bo niestety musiałem na kilka miesięcy odłożyć temat budowy domu, ale teraz wracam do działania :wink: .

I już pojawił się pierwszy problem, architekt polecony przez mojego sąsiada nie odpowiada na moje telefony :evil: Dlatego bardzo proszę o namiary na solidnego i niedrogiego architekta działającego w okolicach Wiązowny, który wprowadzi zmiany, wykona adaptację projektu gotowego i pomoże w załatwieniu PNB.

Pozdrawiam,

Potrzebuję namiaru na kogoś od ociepleń i elewacji, w zamian polecam sprawdzoną ekipę tynkarzy , jestem z nich baaardzo zadowolona zresztą nie tylko ja, forumowicze z grupy Wawerskiej także :D , Panowie są solidni nie pijący i bardzo porządni, po zakończeniu tynków tak wysprzatali chałupe że aż kopara mi opadła :wink:

Pan Waldek

601- 208- 018