lukaszkw 03.04.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Przymierzam się do ogrodu, a że z braku funduszy będę się bawił sam mam kilka pytań: 1. Ile kosztuje kora ? Byli u mnie jegomoście proponując 8 pln za worek... czy to tanio czy drogo i ewentualnie może znacie jakieś miejsce gdzie można ją tanio kupić...?? 2. Gdzie najtaniej dostanę nasiona na trawnik......??? Z góry dzięki za wszelkie inf. To powiem szczerze, że tanio za kore ja płaciłem wlaśnie wtym tygodniu za worek duży około 80L jakieś 13 zł daj namiar na swoje źródło i przyłączam się do trawy a raczej nasion troche kuoiłem w Otwocku w Carfurr 0.9 kg za 9.90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phili 03.04.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 proszę o pomoc! GDZIE MOGĘ WYWIEŹĆ ŚMIECI Z MOJEJ BUDOWY? ZAMÓWIENIE KONTENERA KOSZTUJE MAJĄTEK No na pewno nie do lasu.... Jak się wyprodukowało śmieci to trzeba teraz za ich wywiezienie zapłacić... Bo jak inaczej? Ja płaciłam miesiąc w miesiąc trwania budowy prawie 70 zł za wywożenie takiego dużego pojemnika. Teraz też mnie czeka wywiezienie pozostałości po budowie i zamówię kontener. Pewnie, że dużo to kosztuje, ale to trzeba wkalkulować w koszty budowy. To co się dzieje w lasach w powiecie otwockim to jakiś koszmar: http://www.wiazowna.net.pl/node/309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 04.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 nasiona traw można kupić na targu w Kołbieli (w czwartki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 06.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Przymierzam się do ogrodu, a że z braku funduszy będę się bawił sam mam kilka pytań: 1. Ile kosztuje kora ? Byli u mnie jegomoście proponując 8 pln za worek... czy to tanio czy drogo i ewentualnie może znacie jakieś miejsce gdzie można ją tanio kupić...?? 2. Gdzie najtaniej dostanę nasiona na trawnik......??? Z góry dzięki za wszelkie inf. To powiem szczerze, że tanio za kore ja płaciłem wlaśnie wtym tygodniu za worek duży około 80L jakieś 13 zł daj namiar na swoje źródło i przyłączam się do trawy a raczej nasion troche kuoiłem w Otwocku w Carfurr 0.9 kg za 9.90zł Szukałem i znalazłem... taniej chyba już nie ma... http://www.allegro.pl/item597411105_kora_sosnowa_srednio_mielona_promocja.html odbiór własny 2,6 pln/worek, a z transportem do 30 km 3,5 pln /worek 50kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 07.04.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 nasion troche kuoiłem w Otwocku w Carfurr 0.9 kg za 9.90zł w Leroy Merlin najtańsza za 8,22 za kilo. Też potrzebuję sporo trawy - może jakaś hurtownia i wspólny zakup ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 07.04.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 nasion troche kuoiłem w Otwocku w Carfurr 0.9 kg za 9.90zł w Leroy Merlin najtańsza za 8,22 za kilo. Też potrzebuję sporo trawy - może jakaś hurtownia i wspólny zakup ? Troszkę powertowałem temat.... (wątki o zakładaniu trawnika na tym forum) i generalnie wszystko sprowadza się do jakości trawy... generalnie ludzie doradzają sprawdzanie zawartości procentowej różnych gatunków traw aby było jak najmniej życicy trwałej:).... A to przekłada się na cenę... Zastanawiam się właśnie co wybrać .... generalnie wielu odradza zakup taniej (i marnej trawy) bo nic ładnego z tego nie wyrośnie i szkoda naszej pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 07.04.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 ...generalnie wielu odradza zakup taniej (i marnej trawy) bo nic ładnego z tego nie wyrośnie i szkoda naszej pracy... a to zależy co chcesz obsiać - ja mam trochę zboczy do obsiania na działce - kiedyś zastosowałem najtańszą z możliwych kupioną w markecie i efekt był dobry. No ale pewnie na trawnik angielski to lepsza by się przydała Tak czy inaczej jak ktoś namierzy coś taniego niech się podzieli namiarem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 08.04.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witajcie Forumowicze,Przymierzam się do budowy domu w Wiązownie (obecnie czekam na odbiór PnB i zbieram oferty od wykonawców). Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z firmą - składem budowlanym Barbud z Zakrętu, w zakresie wykonania stanu surowego (dawniej mieli siedzibę w Goraszce)? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna6007 09.04.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 SPRZEDAM bardzo tanio pustak dł 50 cm szer 24 wys 23 cm do budowy gospodarczej np garaż składzik komórka śmietnik itp mam okolo 500 może wiecej sztuk odbiór własnym transportem tel 501 697 179 Jarek wyślę zdjęcie jak ktoś będzie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart772 09.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Tańsze mieszanki traw zawierają w większości gatunki traw pastewnych czyli takich, ktore mają szybko rosnąć i miec duzo masy roslinnej, slabo sie za to ukorzenaja. Są to gatunki, ktore maja stanowić dobre zródło jedzenia dla pasących się na nich zwierząt. Takie trawy rosną kępami i mają tendencje do dominowania innych gatunków traw. Gatunki dedykowane do trawników maja mniejsze przyrosty, drobniejszą budowę i lepiej sie ukorzeniają tworząc po jakimś czasie zielony "dywanik". Niestety te ostatnie są droższe. Co nie znaczy, ze jak jest napisane na opakowaniu "trawa boiskowa" czy "idealny trawnik" i jest przy tym dziwnie niska cena, ze w opakowaniu nie będzie np 80% mieszanki typowo pastewnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 10.04.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Tańsze mieszanki traw zawierają w większości gatunki traw pastewnych czyli takich, ktore mają szybko rosnąć i miec duzo masy roslinnej, slabo sie za to ukorzenaja. Są to gatunki, ktore maja stanowić dobre zródło jedzenia dla pasących się na nich zwierząt. Takie trawy rosną kępami i mają tendencje do dominowania innych gatunków traw. Gatunki dedykowane do trawników maja mniejsze przyrosty, drobniejszą budowę i lepiej sie ukorzeniają tworząc po jakimś czasie zielony "dywanik". Niestety te ostatnie są droższe. Co nie znaczy, ze jak jest napisane na opakowaniu "trawa boiskowa" czy "idealny trawnik" i jest przy tym dziwnie niska cena, ze w opakowaniu nie będzie np 80% mieszanki typowo pastewnej A co gorsza zdecydowana większość oferowanych traw to trawy pastewne... wystarczy przeczytać ulotkę: pastewne na cele inne niż pastewne I co ciekawsze również te "droższe" gatunki (np po 20 pln/kg) mają taki sam napis... (przykład z Leroy Merlin). A więc skoro w mieszance za 8 pln jest 60% życicy trwałej a w mieszance za ponad 20pln - 40% (a nie powinno być jej właściwie w ogóle) to darowałem sobie tzw lepsze trawy.... No i kupiłem najtańszą... Zobaczymy co mi z tego wyrośnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 12.04.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Dla Wszytskich od TRAWY a co powiecie na taka ofertę http://www.allegro.pl/item598424732_trawa_sahara_oaza_45_taniej_25kg_250_00zl.html nawet przy transporcie za te 25 kg - 30zł za jeden kilogram wychodzi 11.2zł więć chyba nie jest źle, co do mieszanki jak patrzyłem to we wszystkich typach trawy (droższa, tańsza, na łąki, sportowa itd.) jest ta cała życica trwała A może by tak większą ilość zamówić w kilka osób w okolice Otwocka ponad 100kg to tylko 4 opakowania to transport GRATIS, są chętni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 12.04.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 No i znalazłem jeszcze lepszą ofertę http://www.allegro.pl/item599224390_trawa_sahara_25kg_piekny_trawnik_mikoryza_gratis.html i tu chyba ojadę bo do Zielonki nawet blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 12.04.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 jakie są ceny? chodzi mi o dobry podkład pod trawę na placu po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libran79 14.04.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 17.04.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy ktoś ma może namiar do godnego polecenia brukarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dostawca 17.04.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 witam, za 2 miesiące startuje moja budowa w Pogorzeli i szukam sprawdzonej ekipy do stanu surowego mz więźbą. Czy ktos w forumowiczów z okolicy moze taką ekipę polecić a najlepiej nie bedzię mieć nic przeciwko zobaczeniu jej w akcji ???? Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 18.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Czy ktoś ma może namiar do godnego polecenia brukarza? Namiary na brukarza wyslalem na priv - bylo tu o nim na forum i nie tylko ja jestem z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 18.04.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Zostało mi po układaniu kostki brukowej jakis 1-2 metry sześcienne piasku wiślaka Oddam potrzebującemu. Odbior własny w Michalinie. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts