jacek63 23.03.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Zakład gazowniczy w Józefowie jest na ul. Okrzei 7 (po przeciwnej stronie torów jak Urząd Miasta) Nie ma ograniczeń ilościowych. Najpierw trzeba wystąpić o ,,Warunki techniczne przyłączenia do sieci gazowej". A w nich ZG stwierdzi możliwości przyłączenia do sieci gazowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 23.03.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 To zalezy gdzie i w jakiej odległości znajduje się gazociąg rozdzielczy.Własnie to przerabiamy i w przypadku, kiedy potrzebna jest rozbudowa sieci tzn. podciągnięcie gazociągu zasilającego do posesji - trzeba jechać niestety do Warszawy na Kasprzaka. ZG w Józefowie wydaje decyzje tylko dla przyłączy. My mamy jakies 40m od końcówki sieci rozdzielczej i odesłali nas do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 23.03.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Japan Ja wczoraj też byłem w gazowni w Józefowie. Pani powiedziała, że potrzebna jest aktualna mapa do celów projektowych. W zeszłym roku robiłem takie mapki i kosztowały mnie 500 PLN. Są podobno ważne tylko 3 miesiące, więc musiałbym robić jeszcze raz. Poza tym pani w gazowni powiedziała, że skoro już stoi budynek to na tej mapie do celów projektowych musi być on naniesiony. Czy to prawda, czy nie? Czy gazownia ma obowiązek starać się o mapę do celów projektowych sama (o ile w ogóle jest jej ona potrzebna)? A co z projektem instalacji gazowej wewnętrznej? Czy to też zrobi za mnie gazownia, czy to już muszę sam? I czy w ogóle muszę? Poza tym w sobotę zrobiłem z ojcem i teżciem wylewki na gruncie w kuchni i częściowo w salonie. Mam nadzieję, że w tą sobotę dokończymy salon i zostanie już tylko garaż Najgorsze jest to, że zapowiadają powrót zimy pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 23.03.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Oj arzesz nic nie mów o zimie Nikt jej już nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 23.03.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Dołączam do grupy - buduję w Osiecku, a właściwie pod Osieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 23.03.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 sluchajcie, mam zajomosci w mzg na Kasprzaka ( co prawda w dziale informatyki), moze moge jakos pomoc cos wyjasnicemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 24.03.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witaj w grupie koscielNapisz cos o sobie. Na jakim jesteś etapie budowy i co budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 24.03.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witaj kosciel w gronie klubowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 24.03.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Domek w stylu dworkowym, ale bardzo prosty. Na ładnym wzgórzu, ale z nieładnym dojazdem, choć – jak zapewnia wójt – w ciągu 2 lat mają tam dociągnąć asfalt. Dopiero ruszamy – jak się tylko trochę osuszy zaczynamy wykopyPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 czesc,w zwiazku z pzrygotowaniem placu budowy szukam namiaru na kogos kto zdejmie humus/wyrwie karpy i wywiezie toto z dzialki,znalazlem pana z Otwocka, ceny:za godzine katepilara - 80plnza wywoz wywrotki ziemi - 60-80 plnpowiedzcie czy te ceny sa w miare normalne, macie moze jakis namiar emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 25.03.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 EmilSugeruję nie wywozić humusu - może Ci sie przydać potem do ładnej trawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Czesc Arzesz, mysle o tym zeby troche zostawic ( jakas gorka, wyrownanie terenu) ale chyba calosci nie ma gdzie skladoewac, jest to jakies 200m2 x 30 cm, czyli jakies 60-70 metrow szesciennych Poza tym ten humus to bardzo kwasna gleba glownie zawierajaca igly sosnowe i drobne patyczki Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 25.03.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja pryzmowałem tylko , że mam spadzistą działkę i wszystko sie przydało. Co do robót ziemnych to mój namiar 7886121 Henryk Korzeń lub kom 602503671 Otwock Zeromskiego 147. Mam jeszcze pytanko jak myślicie 38 zł za punkt elektryki z materiałem dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Hej Japan,Ja wczoraj rozmawialem z elektrykiem ( polecanym przez kolege)Z materialem chcial 50 PLN za punkt ( no i punkt liczy sie do 6 metrow), ale kladzie w bruzdach i w peszluWydaje mi sie, ze tak lepiej. A jak ty kladziesz?EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 25.03.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja kładę tradycyjnie podtynkowo. Nie widzę specjalnie uzasadnienia do kładzenia w rurkach. Przewody oświetleniowe sporadycznie się przepalają a to i tak najczęściej na łączeniach a więc w puszkach lub przy oprawkach. A ewentualnie bez jednego gniazda zasilającego jak się kabel przepali na ( na co jest małe prawdopodobieństwo) da się przeżyć. Postępuję zgodnie z zasadą , gdzie można tam oszczędzaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Japan, moze i racja, swoja droga kazda sprawa na budowie to dylemat.P.S. Musze kupic okolo 70 metrow rury kanalizacyjnej od fi 100 do 200znacie jakiegos producenta w okolicach otwockaEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 26.03.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Ja kupowałem rury fi 160 w stanexie na Lucerny. mają pomarańczowe grubośc 3,6(krawczyk). W castoramie widziałem nieco droższe innego producenta ale o ściance 4.Uwaga zainteresowani: wczoraj kupowałem siatkę powlekaną w leroy merlin po ca 9.mb (siatka słaba 1,5 m h. , ale na ogrodzenie budowlane wystarczy) W józfowie najtańsza siatka już po 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 27.03.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Z siatką powlekaną trzeba bardzo ostrożnie ja się na nią nie zdecydowałem ze względu na wnikanie wody pomiędzy powłokę a ocynk ( przyśpiesza to proces korozji) ze względu na ograniczoną możliwość odparowania wody. Zastanów się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 28.03.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Zgadza się też na ogrodzenie docelowe bym się zastanowił- taką mają na działce moi rodzice- ogólnie do kitu-słabizna, ale na ogrodzenie budowlane, w niewielkiej ilości- może być - ma przeżyć do 2 lat. Na pewno przeżyje dłużej niż słupki z wycinki . W każdym razie ogrodzenie stoi , prąd jest, Jutro biorę się za robienie zaplecza- budki i kibelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.03.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Arzesz: jechaliśmy w sobotę Górną i wiedzieliśmy Twoje dzieło - całkiem ładnie się prezentuje!! wiedzieliśmy także kogoś krzątającego się w pomarańczowo-szarym stroju, to Ty? co do ogrodzenia, to boję się że przy obecnych cenach złomu to długo ona nie postai (nasza działka jest w "szczerym polu"), więc skłaniam się ku ogrodzeniu betonowemu z trzech stron i dziadoskiej tymczasowej siatce z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts