grochal 15.07.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam!Niedługo mam spotkanie z ekipami budowlanymi w sprawie budowy domu.Podpowiedzcie o co pytać, na co zwracać uwagę i czym się kierować przy wyborze jednej z nich. Za podpowiedź z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 15.07.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Czytać forum Na początek warto zacząć od: http://forum.muratordom.pl/kilka-rad-dla-poczatkujacych-na-moje-2-urodziny,t36978.htm http://forum.muratordom.pl/10-niezmiennych-praw-budowania-domu,t54849.htm http://forum.muratordom.pl/casting-na-wykonawce-na-co-zwracac-uwage,t163868.htm Warto rownież przeczytać i sprawdzić firmę TU http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-wyk-w-mazowieckim,t42058.htm I tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 16.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Przy wyborze ekipy duzo zależy też od własnych uwwarunkowań. 1) jezeli masz czas i Ty, mąż lub rodzice macie pojęcie o budowlance to można wybrać tańszą ekipę i nadzorować ma bierząco2) jeżeli to pierwszy dom, oboje pracujecie i nie ma nikogo z wiedzą fachową to lepiej zapłącić więcej za profesjonalną ekipę3) dobry i sprawdzony kier. bud. - podstawa - zawsze. można spytać również jego. Z reguły mają swoje sprawdzone ekipy przy pracy, których nie muszą zbyt czesto pojawiać sie na budowie.4) można spytać również w grupie o sprawdzonego wykonawcę,5) zawsze jeździć i sprawdzać referencje, dobra ekipa robi średnio w sezonie nie mniej niż 3-4 budynki, 5) dobrze jest zgodzić dobrą ekipę na cały stan surowy otwarty - odpowiada zawsze jeden wykonawca i odpadają poszukiwania innych firm na następne etapy To tak z grubsza. Mam nadzieje że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 21.07.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Poszukuje wykonawców mebli kuchenych. Pilne. Bardzo dziekuje Witam Może tutaj: 228165536 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123456 23.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam, na wiosne planuje zaczac budowac, a wiec teraz szukam fachowcow: - architekta - kierownika budowy - i jakas ekipe najchetniej na calosc lub do stanu surowego. Prosze o namiary na sprawdzonych i wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 28.07.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 mam do sprzedania po okazyjnej cenie ( 5zł za worek zamiast 15) wapno super białe - kilkanaście worków. Wapno leży u mnie w garażu od pół roku, jest dobrze zabezpieczone, nie zamoknięte. Skończyła się już na nie gwarancja producenta ale nadal jest w pełni wartościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 30.07.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja z zupełnie innej beczki.... Przymierzam się do oddania budynku... powoli zbieram papiery... i mam takie pytanko odnośnie zagospodarowania działki i % tzw powierzchni biologicznie czynnej... W projekcie kostka brukowa (chodniki/podjazdy), tarasy były wyrysowane nieco inaczej jak ostatecznie to zostało wykonane.... Dodatkowo wykonałem drewutnię co porawda bez murowanej podlogi (na podłożu ułożyłem drewniane palety) oraz ścieżkę do niej z wysypanego żwirku - jak do tego ustosunkowuje się nadzrór budowlany? A co z korą usypaną na FOLII???? czy jest to powierzchnia biologicznie czynna???? Może ktoś ma doświadczenia z odbiorem budynku... czy przy odbiorze "wszystko" jest dokładnie liczone...??? Pozdrawiam wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika.K 01.08.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Witajcie Forumowicze. Chciałam się przywitać z wszystkimi. Rozpoczynamy właśnie budowę w Wólce Mlądzkiej. Za nami etap dokumentacji i pozwoleń. Przed nami? No właśnie. Domyślam się, że dopiero się zacznie. Przed nami etap funadamentów. Będę wdzięczna za wszelkie rady i namiary na solidne ekipy. Pozdrowionka dla wszystkich [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika.K 03.08.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dokładnie prosiłabym o namiar na ekipę, która wykona dach. Bo ekipę na surowy stan mamy. Chciałabym jednak znaleźć solidną i uczciwą ekipę, która położy nam ceramikę. Proszę o pomoc.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 06.08.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam,gdzie zaopatrujecie się w drewno do kominka ?Macie jakieś sprawdzone adresy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 08.08.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Odsprzedam stemple (długość ok. 3 m, liczba ok 350 szt. 3 zł/szt) i przyczepkę kempingową Niewiadów 126 (tzw. "zapiekanka" 1200zł). Oddam tanio bo chcę uporządkować działkę. Do odbioru w Dębem Wielkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 09.08.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Woju76 napisał " Może ktoś ma doświadczenia z odbiorem budynku... czy przy odbiorze "wszystko" jest dokładnie liczone...??? Do mnie nie przychodzili na odbiór i jeśli nie masz działalności gospodarczej planowanej w domu to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna6007 10.08.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 witam gdzie kupujecie, bo potrzebuję namiary na eko groszek, jakie są ceny za tonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nax 10.08.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Sprzedam stemple-3zł sztuka.Odbiór Wiązowna tel.602346066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 12.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam!Poszukuję szafki pomiarowej na plac budowy. Józefów ew. okolice.Szafka ma mieć miejsce na zabezpieczenie topikowe przedlicznikowe oraz zabezpieczenie nadmiarowe za licznikiem. No i oczywiście na licznik 3-faz.Montaż na słupie.Może ktoś już kończy budowę i chce się takiej pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon77 13.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam,poszukuje sprawdzonego kierownika budowy, takiego który wpadnie, sprawdzi, doradzi. Niekoniecznie z codziennymi wizytami na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika.K 18.08.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Hej, moge Ci polecić swojego kierownika budowy. Jest naprawde w porzadku. Przyjeżdża, doradza. Mirek z Celestynowa kom. 604 830 379pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry 18.08.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Potrzebuję namiarów na sprawną ekipę cieśli którzy zrobią mi więżbę dachową. Dach około 320m2 powierzchni Może macie kogoś do polecenia ? Mam straszne przygody z firmami na które trafiłem a które miały mi to zrobić. Nie polecam w każdym razie Boguckiego Z Malcanowa i Dach Plus z Otwocka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 18.08.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Sprzedam kompletne przyłącze elektryczne (budowlane) wraz ze słupem. !!!!NIEAKTUALNE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts