Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Przy wyborze ekipy duzo zależy też od własnych uwwarunkowań.

1) jezeli masz czas i Ty, mąż lub rodzice macie pojęcie o budowlance to można wybrać tańszą ekipę i nadzorować ma bierząco

2) jeżeli to pierwszy dom, oboje pracujecie i nie ma nikogo z wiedzą fachową to lepiej zapłącić więcej za profesjonalną ekipę

3) dobry i sprawdzony kier. bud. - podstawa - zawsze. można spytać również jego. Z reguły mają swoje sprawdzone ekipy przy pracy, których nie muszą zbyt czesto pojawiać sie na budowie.

4) można spytać również w grupie o sprawdzonego wykonawcę,

5) zawsze jeździć i sprawdzać referencje, dobra ekipa robi średnio w sezonie nie mniej niż 3-4 budynki,

5) dobrze jest zgodzić dobrą ekipę na cały stan surowy otwarty - odpowiada zawsze jeden wykonawca i odpadają poszukiwania innych firm na następne etapy

To tak z grubsza. Mam nadzieje że będzie OK

mam do sprzedania po okazyjnej cenie ( 5zł za worek zamiast 15) wapno super białe - kilkanaście worków. Wapno leży u mnie w garażu od pół roku, jest dobrze zabezpieczone, nie zamoknięte. Skończyła się już na nie gwarancja producenta ale nadal jest w pełni wartościowe.

Ja z zupełnie innej beczki....

Przymierzam się do oddania budynku... powoli zbieram papiery... i mam takie pytanko odnośnie zagospodarowania działki i % tzw powierzchni biologicznie czynnej...

W projekcie kostka brukowa (chodniki/podjazdy), tarasy były wyrysowane nieco inaczej jak ostatecznie to zostało wykonane....

Dodatkowo wykonałem drewutnię co porawda bez murowanej podlogi (na podłożu ułożyłem drewniane palety) oraz ścieżkę do niej z wysypanego żwirku - jak do tego ustosunkowuje się nadzrór budowlany?

A co z korą usypaną na FOLII???? czy jest to powierzchnia biologicznie czynna????

Może ktoś ma doświadczenia z odbiorem budynku... czy przy odbiorze "wszystko" jest dokładnie liczone...???

Pozdrawiam wszystkich budowniczych

Witajcie Forumowicze.

Chciałam się przywitać z wszystkimi. Rozpoczynamy właśnie budowę w Wólce Mlądzkiej. Za nami etap dokumentacji i pozwoleń. Przed nami? No właśnie. Domyślam się, że dopiero się zacznie. Przed nami etap funadamentów. Będę wdzięczna za wszelkie rady i namiary na solidne ekipy.

Pozdrowionka dla wszystkich :) [/img]

Potrzebuję namiarów na sprawną ekipę cieśli którzy zrobią mi więżbę dachową. Dach około 320m2 powierzchni

Może macie kogoś do polecenia ? Mam straszne przygody z firmami na które trafiłem a które miały mi to zrobić. Nie polecam w każdym razie Boguckiego Z Malcanowa i Dach Plus z Otwocka

Dzięki