arzesz 29.03.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 mlk to pewnie ja byłem w sobotę na działce i walczylem z wylewkami w garażu - połowa zrobiona Jeszcze połowa garażu i mój kot nie będzie mógł się załatwiać w domu Szkoda, że nie wpadliście - oprowadziłbym Was Co do odwiedzania to w tą samą sobotę wracając chciałem zobaczyć działkę Emila. skręciłem więc w Jasną (ale wertepy porządne) i jechałem, jechałem, potem nagle zrobiła się Turystyczna i wyjechałem na Majową Emil czy tam już coś jest? Czy to jest ogrodzone? Nie mogłem znaleźć. galeonik znaczy już rozpocząłeś sezon - BRAVO A skąd masz prąd? Już udało Ci się załatwić w elektrowni czy od sąsiada japan I co z tym gazem? Załatwiłeś coś? Nie wiesz czy muszę przynieść im aktualną mapę do celów projektowych czy gazownia musi starać się o nią sama? A co z projektem instalacji gazowej wewnętrznej? Czy to też zrobi za mnie gazownia, czy to już muszę sam? I czy w ogóle muszę? pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 29.03.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Hej , pozdrowienia z ulicy Zielonej. LMK- sąsiedzi - do mnie nie zajrzeliście , inna sprawa że na razie nie ma co ogladać- trochę siatki o lekko przysupanuy ziemia smietnik. Niestety stwierdziłem że jeśli działka jest nie ogrodzona i bez nadzoru , sąsiedzi zwykli ja traktować jako bezpłatne wysypisko. Dzisiaj wyciągnąłem kilka dobrych metrów linoleum z pod ściółki. Arzesz- Prąd mam budowlany z ZE w Otwocku- porządna skrzynka (niestety platik+ metalowy słup) Zainstalowane bardzo sprawnie i szybko, aczkolwiejk w dość dramatycznych okolicznościach. Dzisiaj zacząłem stawiać szopę, już w zasadzie prawie gotowa konstrukcja, jutro kupię deski i obijam i mam się gdzie schować przed deszczem . Kibelek trochę później. Teraz przede wszystkim muszę poszukać kogoś niedrogiego z koparką, spychaczem i ciężarówką do wywozu skarbów po sąsiadach No to sezon rozpoczął się już naprawdę..... powodzenia galeoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 30.03.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Obecnie walczę z podłączeniem prądu, i szukam materiałów na dach. Gaz zacznę bezpośrednio po świętach ( mam wówczas urlop) nie wiem jak to jest z mapkami czy musisz sam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 30.03.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 mlk to pewnie ja byłem w sobotę na działce i walczylem z wylewkami w garażu - połowa zrobiona Jeszcze połowa garażu i mój kot nie będzie mógł się załatwiać w domu Szkoda, że nie wpadliście - oprowadziłbym Was czesc! trochę spieszyliśmy się niestety będziesz w następną sobotę koło południa? chętnie obejrzałbym Twoje, Emilowi też mogłibyśmy zrobić nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 30.03.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Hej , pozdrowienia z ulicy Zielonej. LMK- sąsiedzi - do mnie nie zajrzeliście , inna sprawa że na razie nie ma co ogladać- trochę siatki o lekko przysupanuy ziemia smietnik. Niestety stwierdziłem że jeśli działka jest nie ogrodzona i bez nadzoru , sąsiedzi zwykli ja traktować jako bezpłatne wysypisko. Dzisiaj wyciągnąłem kilka dobrych metrów linoleum z pod ściółki. Arzesz- Prąd mam budowlany z ZE w Otwocku- porządna skrzynka (niestety platik+ metalowy słup) Zainstalowane bardzo sprawnie i szybko, aczkolwiejk w dość dramatycznych okolicznościach. Dzisiaj zacząłem stawiać szopę, już w zasadzie prawie gotowa konstrukcja, jutro kupię deski i obijam i mam się gdzie schować przed deszczem . Kibelek trochę później. Teraz przede wszystkim muszę poszukać kogoś niedrogiego z koparką, spychaczem i ciężarówką do wywozu skarbów po sąsiadach No to sezon rozpoczął się już naprawdę..... powodzenia galeoniki czesc! kilka razy przechodziliśmy obok miejsca, które uznaliśmy za Twoją posiadłość, teraz jak postawisz szopę to będzie już co podziwiać sam ją budujesz??? może ja teżbym postawił u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 30.03.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 mlkzamierzam być sw sobotę, ale pewnie w piątek będę wiedział na pewnoZapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 31.03.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Pozdrawiam grupę otwocką. Widzę, że ruszyliście z kopyta. Życzę powodzenia i dalej wielkiego zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 31.03.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Dziękujemy , tyle roboty, że nie ma czasu taczki załadować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 31.03.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Niech się mury pną do góry ! Pozdrawiamy wszystkich budujących i ciężko pracujących z grupy otwockiej Podzielę się radośnie, że jesteśmy już posiadaczami pękatego projektu i wypisu z gruntu i ..... jeszcze wszystko przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 31.03.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 gratulacje piątka daj jakiś link do projektu to popodziwiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 31.03.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Piątka, gratuluję. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 31.03.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Bardzo dziękuję, ale naprawdę w porównaniu z Wami to idę dopiero do zerówki. W zasadzie chyba każdy z nas jest na innym etapie budowy. Dana zbliżasz się szybko ku finałowi. Pewnie wkrótce się przeprowadzisz. Dopiero możemy wystąpić o WZZiT itd. Słuchajcie chłopaki , o niektórych szczegółach lepiej na ogólnym forum nie pisać. Józefów jest zbyt mały, a naszego znajomego w zeszłym roku nieźle okradli ... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 31.03.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Piątka, jeszcze nam daleko do finału. Dużo pracy przed nami. Ale oczywiście chciałabym już się wprowadzać O niczym innym nie marzę. Ale jak przeżyć sezon wykańczania domu? Czy trzeba też się wykończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 31.03.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Wiesz, to się nazywa : zaczynamy "nowy rozdział życia"... Dana, nie będzie tak źle, spokój tylko spokój i wiara w powodzenie całej tej budowy może nas uratować myślę, że większość ważnych rzeczy w życiu robimy z myślą o dzieciach . Pomyśl - Zostawisz dzieciom dom ! Dobranocki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 01.04.2004 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Wiesz Piątka może to zabrzmi zbyt egoistycznie, ale buduję dom dla siebie (oczywiście z mężem), a dzieci na razie nie doceniają tego, że będzie dom. Może potem to nastąpi. Ale właśnie dlatego budujemy raczej mały dom, bo często bywa tak, że dzieci wyfruwają, a rodzice na starność zostają sami z dużym domem do ogrzania Ale oczywiście jak dzieci będą chciały z nami mieszkać , znajdzie się miejsce dla wszystkich. Przeróbki są przewidziane, np. z pomieszczenia gospodarczego można zrobić piękny pokój ok. 20 m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 01.04.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Życzę wszystkim pięknego i owocnego dnia . Już jutro piąteczek ! P.S. Dana, myślisz poprostu bardziej realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 01.04.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Melduje sie prosto z placu budowy. Nalot w sobote mile widziany. Ja sam z checia obejrzalbym Wasze domy (sczegolnie te w stanie surowym) - bo to najlepsza nauka. Na mojej dzialce wlasnie sosny zamieniajasie w deski i krokwie.MLK - Jesli skreciles w jasna i dojechales do Tyrystycznej - to WLASNIE NA ROGU jest moja dzialka. Teraz stoi na niej zielony barakowoz.Aha, jakby sie komus chcialo poczytac to zaczalem pisac dziennik - jest troche np. o tym jak walczylem z energetyka. Tytul "Nasz Dom Parterowy"Pozdrawiam wszystkich. P.S. Czy ktos mial do czynienia ze studniarzem/hydraulikiem z Jozefowa, ktory ma sklep jak sie jedzie na wiazowne. Mily czlowiek i bardzo gadatliwy. Robi wszystko - studnie, kanalice, co, cwuPozdrowienia emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 01.04.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Halo Budowniczowie witaj Piątka, miło mieć coraz więcej sąsiadów Emil, kto ci tnie drzewo? dogadałeś się w Józefowie? Ten studniarz na Wiązownę, to daleko od ronda i po której stronie. Jechałem tam wczoraj ale niczego nie zauważyłem.Rozmawiałem w sklepie hydraulicznym , przy drodze na Warszawę. Ceny: rura ocynk 1,1/4" -13,50/mb, filtr mosiężny do abisynki ok 140 zł... nie wykonuje sam studni, ale mówił że aktualna cena to ok 30 zł /mb. Oczywiście w sobotę będziemy na działce... chętnych do obejrzenia szopy zapraszamy (jestem bardzo dumny z naszych dokonań ) i pozdrawiamy. gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 01.04.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Galeonik ,Tnie drzewo trak gdzies spod Garwolina, cena za deski w kant 40/m3.Ten facet o ktorym mowilem, ma sklep ze 2 km od ronda po prawej stronie jadąc na wiązowne. Te 30/m studni to tanio, ten facet chce 60 ( ale z materialami i filtrem)Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 01.04.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Galeonik , Tnie drzewo trak gdzies spod Garwolina, cena za deski w kant 40/m3. Ten facet o ktorym mowilem, ma sklep ze 2 km od ronda po prawej stronie jadąc na wiązowne. Te 30/m studni to tanio, ten facet chce 60 ( ale z materialami i filtrem) Emil czesc! to arzesz szukał Twojej działki, ale dzięki za instrukcje - też chętnie zajrzę ja też rozglądałem się za studnią i dostałem cenę 60zł/m z materiałami wykonawcy - ten sam facet robił moim sąsiadom w zeszłym roku za 50 ale teraz cena stali (więc i rur) podskoczyła dwukrotnie... jesli to nie tajemnica, to ile dałeś za barakowóz? gratuluję decyzji o dzienniku budowy! <- jesli to nie primaAprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts